Uppgifter om 1.1.3 har läckt ut

Av Adrian Bengtson, tisdag 1 januari 2008

iphone-113-version-shot_medium.jpg

Först och främst vill vi passa på att önska alla iFun-läsare ett riktigt gott nytt år! Under hösten kokade iPhone-intresset över alla gränser. 2008 blir ett spännande år då vi troligen får se iPhone lanseras i Sverige och en ny iPhone med 3G, även om det kan dröja så länge som till hösten 2008.

Nu till 1.1.3, Apples kommande uppdatering för iPhone: Det gick ett antal rykten om 1.1.3 tidigare i höst, bland annat att det skulle komma inom en vecka. Vi har valt att inte rapportera om alla osäkra rykten som finns utan koncentrerar oss på fakta. Nu har det sedan några dagar tillbaka kommit rätt mycket konkret information om 1.1.3 som sajten Gear Live har lyckats lägga handskarna på, trots att Apple inte släppt det ännu. Efter att ha lagt fram omfattande bevis på att det är äkta verkar konsensus på nätet vara att det verkligen är korrekta fakta.

Den viktigaste informationen kring 1.1.3 för oss i Sverige är att telefonen blir låst om man uppdaterar. Det finns inget fungerande sätt att genomföra aktivering eller jailbreak med dagens metoder, enligt Gear Live. Därmed är det ytterst viktigt att undvika 1.1.3-uppdateringen när den kommer ut, tills dess att det (eventuellt) kommer en lösning.

Mer läsning:

Gizmodo: iPhone Firmware 1.1.3 Video and Confirmation by iPhone Hacker

TUAW: iPhone firmware 1.1.3 breaks unlocks

Gear Live: iPhone 1.1.3 Q&A: Batch One

Gear Live: iPhone 1.1.3 firmware feature gallery

Gear Live: Bleeding Edge TV 195: iPhone 1.1.3 Firmware Feature Walkthrough

49 kommentarer till “Uppgifter om 1.1.3 har läckt ut”

 1. Sven skrev:

  Fortfarande ingen information om när den kan tänkas komma, jag menar det bör väl både kunna röra sig om timmar såväl som månader av beta-testning. Eftersom 1.1.2 inte går att låsa upp ännu bör de väl knappast ha någon brådska att släppa 1.1.3 eftersom det då antaligen kommer bli möjligt att låsa upp 1.1.2?

 2. Peter skrev:

  Varför skulle det vara möjligt att låsa upp 1.1.2 när 1.1.3 kommer? Samma sak där, bara rykten. Jag tror att det är slutet på upplåsta iPhones nu, dom som inte fått tag på dom ännu, gör det.

 3. Sven skrev:

  Peter, om du läser tidigare blogginlägg har hackarna citerats när de säger att så fort nya basebanden kommer ut kommer de antagligen att kunna hitta en lösning för upplåsning.

 4. Mr.A skrev:

  ..jag tror Apple lusläser hackarnas sidor för att maximalt kunna bekämpa dom så Jobs kan få fetare plånbok.

 5. Sven skrev:

  Mr.A: Det är jag också övertygad om att de gör, därför jag skrev som jag gjorde i mitt första inlägg.

 6. Adrian Bengtson skrev:

  Jag har inte sett någon information ännu om 1.1.3 verkligen ändrar baseband. Men även om det ändras så betyder det inte automatiskt att hackarna fixar upplåsning, bara att dom har bättre möjligheter att göra det. Hackaren geohot beskrev det som att det fortfarande måste knäckas fler grejer, bara att det blir lättare med seczone från 1.1.3 *om* basebandet ändrats.

 7. Sven skrev:

  Tack för att du bringar klarhet Adrian 🙂

 8. M skrev:

  Basbandet kommer ändras, enligt folk på hackintosh.

 9. M skrev:

  Se här. http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=21299

 10. Adrian Bengtson skrev:

  Ah, well, då återstår det att se om det går att utnyttja som geohot tänkt, för att låsa upp nya bootloadern.

 11. Tobster skrev:

  Vi lever i spännande tider mina vänner…

  Jag gissar att en ny version av AnySim spottas ut till helgen.

 12. Oskar skrev:

  Jag har en Iphone 1.1.2 out of box, alltså som inte går i dagsläget att låsa upp!

  Det jag undrar är:

  Kan jag låsa upp min iphone när upplåsningen kommer, om jag redan jailbreakat och aktiverat telefonen? Eller ska man vänta tills upplåsningen kommer helt och hållet?

  för saken är den att jag vill inte jailbreaka / akitvera min telefon och sedan inte kunna använda telefonen som mobil

  Tack på förhand

 13. Adrian Bengtson skrev:

  Oskar: Om det kommer en upplåsning för din telefon så lär du behöva aktivera och jailbreaka den för att kunna köpa upplåsningsprogrammet. Det är i alla fall så det fungerade vid tidigare upplåsningar.

 14. Oskar skrev:

  Adrian där du skriver: ”….köpa upplåsningsprogrammet.” du menar då KÖRA?

  vill inte rätta dig, utan vill bara se till så jag förstår till 100%! =)

  Såg att de , ngt ”iPhone Dev Team” har påbörjat hackningen av firmwaren för 1.1.3, samt att det stod något på ”iphone status ticker” sidan, om att de påbörjat!

  aja, man får helt enkelt hålla ögonen öppna, men jag antar ni släpper/skriver guide hur man låser upp en sådan iphone som min när det väl går så ! (?)

  tack igen

 15. Adrian Bengtson skrev:

  Oskar: Äsch då, det var inte första gången mina fingrar skriver fel ord 🙂 Du har förstås helt rätt, jag menade köra och inget annat.

  Jo, när/om det kommer en upplåsning som verkar fungera bra så kommer det en guide. Men jag brukar ofta avvakta lite, så vill du vara först ut rekommenderar jag att du håller koll på någon av sajterna som finns länkade här, under fråga nr 6.

 16. Oskar skrev:

  Hej igen..

  kanske en jätte dum fråga, men har hittat en jailbrea guide: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=461

  där det står hur man jailbreakar OTB iphone!

  Det jag undrar är vad OTB står för!? Är OTB och OOB(out of box) samma sak?

  Tackar

  å tackar för dina snabba svar adrian:)

  thanks mate

 17. Adrian Bengtson skrev:

  Oskar: Jepp, det är samma sak. Out Of the Box eller Out of The Box, det beror bara på vilka ord man vill betona. Både ”of” och ”the” brukar ju vara ord man kan utelämna vid förkortning, men både OB och OotB ser kostigt ut, så då har folk valt lite olika sätt att benämna det.

 18. Oskar skrev:

  Ok!

  tack igen!

  du sista frågan asså, shit jag e ju tyvärr inte så ”hajj” på allt, å vill bara vara säker!

  Den länken jag skicka (http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=461), verkar den rätt eller? För jag tänkte jag skulle jailbreaka/aktivera min Iphone 1.1.2 oob,

 19. Adrian Bengtson skrev:

  Oskar: Jag använder inte Windows så jag kan inte svara för om den där guiden är ok, men många andra verkar gilla deras guider. Detta är typiskt en fråga för ett forum och iFun är inte ett supportforum, även om jag ibland svarar på vissa frågor.

 20. Oskar skrev:

  Japp , det förstår jag!

  men jag e tacksam för du ville svara på mina frågor!

 21. Adrian Bengtson skrev:

  Kolla in det senaste från Geohot:

  1.1.3 is coming, unlocks will happen soon

  So it’s VERY important that you do not upgrade your baseband. I am 100% sure the old hardware hack will work when the 1.1.3 secpack is used with iEraser. I also think that the -0x400 hack still exists in the new bootloader, so software unlocks are hopefully coming with the release of the new secpack.

 22. Timeless skrev:

  men så fort som säger såhär på internet, WE DID IT, ITS DONE då kommer apple bygga om 1.13 igen så att det inte är den som släppa officiellt.

 23. Adrian Bengtson skrev:

  Timeless: Det är ingen som säger att dom gjort det, bara att det, enligt honom, kommer att gå att göra. (Om de verkligen går vet vi förstås inte förrän vi ser bevis på det.)

 24. Fredrik skrev:

  Har nån koll på när 1.1.3 kommer? Kan man räkma med att en upplåsning kommer eller ska man prova den när simkort-historien? Kommer inte ihåg vad de heter. Nån som vet vad jag menar och har provat? Funkar bra? Tobster, du skrev att du tror att en ny AnySim-version kommer till helgen. Innebär de isåfall att vi stackare med iPhone 1.1.2 OOB LAN

  förvänta oss en upplåsning?

  Ser enormt mycket

  fram emot att använda den som telefon. Finns de hopp att göra de inom kort?

 25. Adrian Bengtson skrev:

  Fredrik: Det är bara att vänta och se. Det fanns folk och sajter som sa att 1.1.3 skulle komma inom en vecka och nu har det gått en månad sedan dess. Det är bara Apple som vet när det släpps och det kommer dom inte att berätta i förväg. Om du vill ha koll på det senaste så har vi sedan tidigare rekommenderat iPhone Status Ticker och det gäller fortfarande. Där kommer det att stå när det händer något.

 26. Mårten skrev:

  Inom andra typer av hacks och detta gäller säkerligen även mobiltelefoner så sägs det att så länge systemen med låsningar skapas av människor kan andra människor låsa upp och hacka det.

  Får hoppas på att det stämmer i alla fall 🙂 Jag har en iPhone med 1.1.1 och gamla bootloadern, allt inkl ringa på den fungerar kanon. Men roligt om man kunde uppgradera till 1.1.2 eller 1.1.3 i framtiden och få tillgång till lite förbättringar och nyheter.

 27. Adrian Bengtson skrev:

  Mårten: Det går rätt bra att uppgradera till 1.1.2 redan nu. Vi har ingen guide för det (ännu) men det finns fina guider på andra sidor. Jag har inte testat själv ännu, men många andra påstår att det fungerar utmärkt.

 28. fille skrev:

  guide att uppdatera fran 1.0.2 till 1.1.1??

 29. Tommy skrev:

  fråga:

  Kan man på något sätt ändra ljudbilden i sin iphone med nån typ av equlizer eller liknande? Jag tycker personligen att de är helt för mkt bas och skulle vilja dra ner den på något sätt?? någon?

  kan inte hitta nåt om detta nånstans….

  Tacksam för svar

 30. Tobster skrev:

  Fredrik: NÄR en ny version av AnySim släpps, lär vi med OTB-112-telefoner förvänta oss att vi kan använda telefonerna fullt ut. Tur man har en gammal 1.1.1 också.. 🙂

  Fille: Guiderna på modmyifone.com gillar jag, har hjälpt mig mycket, inga problem hittills.

 31. j skrev:

  förstår inte varför man inte använder turbosim istället, funkar helt felfritt för mig, har ahft det i 2 månader så slipper man vänta på mjukvaralösning…ser ingen poäng med det

 32. Oskar skrev:

  J!!!

  Hur får man tag i turbosim? var fick du?

  e det krångligt att få telefonen funka?kostar?

 33. patrik skrev:

  Hej!

  Jag säljer Black Stealth Sim som precis tom Turbo Sim gör dessa kort det möjligt för dig att ringa med telefonen. Ring mig på 0704913988

 34. Tobias skrev:

  Ok så blev stackars patrik nerringd 🙂

 35. Emil skrev:

  Patrik: hur mycket ska du ha för ett Black Stealth Sim då??

 36. Emil skrev:

  Konstigt att ”Patriks” nr står reggat på en Kjell Carlsson, e han 12år eller vadå?

 37. Patrik skrev:

  nej ja e elva o ett halvt

 38. Christian skrev:

  Christian skrev:

  januari 8th, 2008 at 8:52 e m

  Jag köpte en 1.1.2 iPhone några veckor innan jul och har nu beställt ett turbosim. Jag är inte säker men det jag behöver göra nu är väll att aktivera och jailbreaka min iPhone innan jag kan börja använda den, och då kan jag väll ringa med den om jag har ett turbosim? Jag har en Mac dator och undrar om jag kan använda mig av denna guide:

  http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=455

  Eller finns det kanske en på svenska eller någon lite lättare?

  Är det något annat jag bör tänka på innan jag sätter igång?

  Läste någonstans att man inte kan nedgradera en 1.1.2, men den här guiden ska man ju börja med att nedgradera till 1.1.1. ska jag följa alla stegen?

  Tacksam för svar från någon som kan lite mer än jag.

 39. Emil skrev:

  jaha!? va bra Patrik.. men priset då?

 40. j skrev:

  turbosim ar mkt battre i alla tests som gjorts, black stealth paverkar tydligen batterilangden negativt

 41. Roar skrev:

  Hur kan du säga att turbosim är bättre? Det är ju precis tvärt om. Stealth kommer färdigt programmerade, medan turbosim måste anpassas av användaren, som nedan. OK är du hacker och har gått KTH så fine ha så kul. Men vi vanligt dödliga som väljer Mac för att det är mänskligt anpassad vill inte hålla på med detta. StealthSIM är tuta och köra utan någon som helst anpassning efter jailbreaken.

  Att det drar batteri är bara trams!

  På norska:

  Last ned denne filen:

  http://rs247.rapidshare.com/files/71974453/turbosim_rev2.zip

  Pakk ut filene og kopier alle filene til /bin på din iPhone. Vet du ikke hvordan du gjør det, kan du bruke Cyberduck eller Fugu. Gå inn på Settings menyen på din iPhone og finn ipadressen den har. Koble til med sftp med det programmet du vil.

  Deretter kopierer du over filene til /bin. Filene du kopierer over er 10 filer som heter turbo-et-eller-annet og applesaft.trb. Sjekk at rettighetene på filene er riktige, de skal være ”executable” (777 eller 755). Jeg dobbelsjekker dette lenger nede før vi kjører kommandoene også.

  Jeg gjør dette med kommandolinja og hele prosedyren vil da være slik (Jeg forutsetter at du har lastet ned og pakket ut filene på skrivebordet):

  Åpne Terminal.app på din Mac og skriv inn følgende kommandorekke, hver kommando på egen linje og enter etter hver linje.

  cd Desktop

  cd turbosim

  chmod +x *

  scp turbo-* applesaft.trb root@192.168.0.2:/bin/

  Standardpassordet er ’alpine’, hvis du ikke har endret det. Hvis du får spørsmål om ”keys” eller lignende, svar ”yes”. Hvis du får feilmelding om at noen ”keys” er gale, skriv inn følgende kommando:

  rm -rf ~/.ssh/known_hosts

  Nå er alle filene på plass på din iPhone.

  Pakk ut TurboSim’en din og ta ut AT&T simkortet ditt. Klipp til AT&T simkortet ditt, så det passer sammen med Simkortet. Sjekk linken under for hvordan mine AT&T og OneCall kort ser ut etter at jeg har klippet i dem. Det som er viktig, er at man kommer så nær metallet som mulig, men ikke klipp i metallet!

 42. j skrev:

  lilla roar, turbosim är barnsligt enkelt, sen att du skriver att det är trams, du borde kanske läsa forum lite oftare

 43. C. skrev:

  Är det någon som vet hur man får skype att fungera på en iPhone?

 44. vik skrev:

  Nagon som har en bra guide pa hur man laser upp en ny 1.1.2 sa att man kan lasa upp den a andvanda den som ipod/browser i vantan pa att mitt stealthsim kommer??

  tacksam for svar

 45. Tobster skrev:

  vik, det är verkligen jättesvårt att hitta info om detta på välkända forum. ifun.se är INTE ett sånt.

  99.se/iphone, modmyifone.com, i.unlock.no är bra exempel.

  Jag är imponerad att såna här frågor fortfarande dyker upp här…

 46. Norpan skrev:

  1.1.3 nu i iTunes, dags för updatering av sidan?

 47. Henrik skrev:

  Får problem vid synkronsiering av outlook mot iphonen, dagarna blir korrekt men tiden man lägger in aktiviteten blir inte rätt, någon som vet hur man löser det?

  //Henrik

 48. Sune skrev:

  Nu är det såhär att jag skaffade en youch för några dagar sen och råkade uppdatera den innan jag ens visste vad jailbreak var och gick ut på. NU när jag läst detta ångrar jag mig ganska mkt och undrar om det finns ngt sätt att jailbreaka den ändå eller gå tillbaka en version. Eller om ngn vet ifall det är på gång att kunna jailbreaka 1.1.3 snart?

 49. Sune skrev:

  touch*