Mer läsning om 3.0

Av Adrian Bengtson, onsdag 18 mars 2009

Informationen om iPhone OS 3.0 har formligen exploderat på nätet de senaste dagarna. Här är några länkar till bra läsning, många skärmbilder och även video för den som inte kan få nog:

iLounge: The Complete Guide to iPhone OS 3.0 for iPhone and iPod touch

AppleInsider: iPhone OS 3.0 first impressions and photos

Ars Technica: What Apple didn’t announce for iPhone OS 3.0

Engadget: Video: iPhone OS 3.0 walkthrough

Posta gärna länkar till artiklar om iPhone OS 3.0 i kommentarerna!

9 kommentarer till “Mer läsning om 3.0”

 1. Jimmy skrev:

  Jag vill höja ett varningens finger för att det blir skamlös självreklam här, men jag hittar ingen annan svensktalande site som skrivit om modem-ryktet än, så http://www.iphonerier.se/2009/03/anvand-din-iphone-30-som-ett-modem/

  följ utvecklingen på http://twitter.com/stroughtonsmith

 2. Sebastian skrev:

  Genomskinligt apple hehe, när jag idag uppdaterade Itunes till senaste version står det att Itunes kommer att leta efter en ny uppdatering till iphone den 17/4, slumpen? Eller är ryktet om att 3.0 kommer släppas den 17e sant? Hoppas iallafall det, och Itunes antyder ju till det hehe!

 3. Adrian Bengtson skrev:

  Sebastian: Det tror jag knappast är sant. Till sommaren är det sagt att det ska släppas och jag tror inte det kommer tidigare. Att iTunes anger det beror bara på när du kollade sist.

 4. Greatlife skrev:

  Kanske dum fråga men nu när jag skrotat telias mobila abonnemang till fördel för telenors erbjudande så undrar jag om det kommer att finnas en app som kan utnyttja frisurf/3G tillsammans en dator, detta vore inte dumt?

 5. Mats skrev:

  Greatlife: I nästa version av iPhone programvara kommer du att kunna använda din iPhone som 3G-modem till datorn. Kommer i juni.

 6. Martin skrev:

  Hej,

  Tänkte bara dela med mig av min erfarenhet. Jag kör numera iPhone fw 3.0. på min iPhone 2G. Detta efter att ha uppdaterat från fw 2.2.1, genom att köra SHIFT + RESTORE i iTunes och valde sedan min nedladdade ipsw fil iPhone1,1_3.0_7A259g_Restore.ipsw (som finns att få tag i på nätet). Efter detta körde jag QuickPWN 3.0 Beta 2 som finns att ladda ner här: http://quickpwn2-2-1.googlecode.com/files/QuickPWN-30-beta2.zip. Upplåsningen av operatör behölls, och telefonen är aktiverad och jailbreakad. Appstore fungerar, men Cydia installeras inte (utan istället Icy som motsvarar Cydia), men inte heller fungerar några applikationer från Icy. Observera att jag INTE har anmält mig till något ”Development program” eller vad det heter hos Apple! Som jag förstått det är det SUPER viktigt att inte Basebandet uppdateras (vilket inte sker vid shift + restore), det är där upplåsningen av operatör sitter.

 7. Sebastian skrev:

  ”Sebastian: Det tror jag knappast är sant. Till sommaren är det sagt att det ska släppas och jag tror inte det kommer tidigare. Att iTunes anger det beror bara på när du kollade sist.”
  ”Adrian Bengtsson.”

  Ok, men datumet ändras inte nu när jag söker efter ny programvara? Det står still på 17/4?

 8. Sebastian skrev:

  Attans…

 9. iFun.se » Idag släpps iPhone OS 3.0 skrev:

  […] vår första sammanfattning av 3.0, kolla in våra länkar till mer läsning, läs på Apples hemsida eller kolla in hela listan på nyheter hos Wikipedia om du vill veta […]