Idag släpps iPhone OS 3.0

Av Adrian Bengtson, onsdag 17 juni 2009

iphone-3-new-1

Idag är det äntligen den 17 juni vilket innebär att Apple släpper iPhone OS 3.0, en efterlängtad uppdatering med ett antal trevliga nyheter.

Precis som tidigare är uppdateringen gratis för alla iPhone-användare men kommer att kosta några kronor för iPod touch. Just nu när detta skrivs har 3.0 inte ännu dykt upp i iTunes, men det kommer att göra det under dagen.

Vad är nyheterna i 3.0?

Klipp och klistra, MMS (för iPhone 3G endast), sökfunktion och ”push notification” tillhör de största nyheterna, utöver det finns det ett stort antal mindre nyheter och förbättringar.

Läs vår första sammanfattning av 3.0, kolla in våra länkar till mer läsning, läs på Apples hemsida eller kolla in hela listan på nyheter hos Wikipedia om du vill veta mer.

Jag har en upplåst iPhone 2G idag, vad händer om jag uppdaterar?

Enligt uppgifter ska både aktiveringen och upplåsningen överleva en normal uppdatering i iTunes om din iPhone är upplåst med de senaste ”pwnage”-metoderna för 2.x. Om man uppdaterar till 3.0 och sedan av någon anledning återställer telefonen försvinner troligen aktiveringen, så undvik det. Vi har inte själva hunnit testa uppdateringen och som vanligt är det bättre att vänta lite och kolla in rapporter på nätet innan man uppdaterar själv om man vill slippa problem.

iPhone Dev Team skriver om 3.0 på sin blogg, kolla in den för senaste nytt om upplåsningsverktygen. Enligt Dev Team kommer deras verktyg att uppdateras för 3.0 ganska omgående efter att Apple släppt 3.0.

Har du en äldre upplåsning, till exempel för iPhone OS 1.1.x, kommer telefonen troligen att bli låst om du uppdaterar, så undvik uppdateringen tills Dev Team släppt nya versioner av sina verktyg anpassade för 3.0.

Inga kommentarer till “Idag släpps iPhone OS 3.0”

 1. Mattias skrev:

  walles:

  Nope: det är ultrasn0w som kommer på fredag. QuickPwn förväntas komma tidigare än så, och det är bara den du behöver. Har vi tur finns den ute snart…

  http://blog.iphone-dev.org/

 2. Adrian Bengtson skrev:

  För den som vill veta hur det går för iPhone Dev Team, kolla in deras och MuscleNerds Twitterströmmar, det är bästa källan för nyheter. Jag kommer inte att rapportera något förrän det släpps några verktyg.

  MuscleNerd: http://twitter.com/MuscleNerd
  iPhone Dev Team: http://twitter.com/iphone_dev

 3. tajger skrev:

  I mitt fall fungerade det utan problem att uppdatera min Iphone 2G som var jailbreakad och upplåst. Jag kör nu OS3.0 och tycker det funkar snabbare än vad 2.2.1 gjorde. Kör med telia.

 4. RobertS skrev:

  Funkade inte för mig, min är låst:) Får gott sitta och vänta som straff. Jag som varit så försiktig hittills med uppdateringarna men så fort de lockar med lite nya saker så hamnade man i fällan direkt! haha

 5. Adrian Bengtson skrev:

  RobertS: Hade du använt QuickPwn för Windows på din?

 6. RobertS skrev:

  Yes det gjorde jag. Jaja man får ta en paus från telefonen ett tag;)

 7. SnapFish skrev:

  hej jag undrar bara om det är ok för mig att uppdatera eller inte. Har läst typ alla inläggen men ändå e det chans för att låsa iPhonen och jag vet inte hur man låser upp den. har klarat att låsa upp den en gång och då gick det men anndra gånger fuckade sig iPhonen. Jag har nu en iPhone 16GB 2G 2.2.1 (5H11) Tacksam för några svar…

 8. RobertS skrev:

  Pröva att se, funkar det inte så får du ju lösningen till problemet i kväll oavsett.

 9. SnapFish skrev:

  men jag kan inte sånt typ låsa upp den hacka och sånt.. Bara använda iPhonen 🙂

 10. RobertS skrev:

  Hehe, det enda som kommer hända om du misslyckas är att telefonen ”låser” sig du kan fortfarande ringa och ta emot samtal. Jag tror att dev-teamet släpper en lösning under dagen så i värsta fall är du utan telefon till ikväll. Eller så väntar du till efter midsommar så du kan ringa alla dina fyllesamtal om du vill;)

 11. SnapFish skrev:

  ja men grejen e ju kommer dem på en lösning kan jag ändå inte använda deras lösning för jag vet inget om sånt 😛

 12. RobertS skrev:

  Jodå, om du kollar denna tråden när lösningen släppts är jag 100 % säker på att någon vänlig själ hjälper dig med en utförlig guide. Guider kommer komma oavsett iof.

 13. SnapFish skrev:

  Men det är ju alltid guidar på upplåsningar men ändå lyckades jag bara en gång 😛

 14. RobertS skrev:

  Haha, du måste ha bättre självförtroende!:) Du kommer lyckas, sätter 1000 spänn på det – nästan iaf:)
  Det är skitlätta guider ju, följ dem bara i lugn och ro så klarar du det, då har du klarat det 2 gånger hehe

  Trevlig midsommar på er!

 15. SnapFish skrev:

  detsamma 🙂

 16. Miche skrev:

  Ok, såhär ligger det till för mig och säkerligen för många andra också. Jag har en iPhone 2G med Version 2.2 (5G77). Har inget minne av vad det var för program jag använde när jag låste upp och jailbreakade min iPhone way back when. Finns det något sätt att ta reda på det, för som jag förstått det måste man ha använt sig av pwnagetool för att kunna uppdatera till 3.0 via iTunes utan att stöta på massa problem och annat meckande. Jag kör OS X för övrigt om det har någon betydelse.. Help me out, please!

 17. Noben skrev:

  Någon mer än jag som får problem att använda ”hitta min nuvarande plats” i ex. kart programmet eller ”hitta hem” efter att ha uppdaterat min iPhone 2G? (Jag har uppdaterat via iTunes och alltså inte använt mig av Redsn0w eller PwnageTool)

  Får hela tiden bara ett felmeddelande att det inte gått att hitta min nuvarande plats…(OBS 2G och således ingen GPS)

 18. magnus skrev:

  jag uppdaterade min iphone 2g 2.0 i itunes till 3.0 helt utan problem. eller ja jailbraken å cydia försvann. men de lär man kanske kunna lägga in igen om de finns nån till 3.0!?