iOS 4.0.1 släppt

Av Adrian Bengtson, torsdag 15 juli 2010

Apple har precis släppt iOS 4.0.1 för iPhone 3G, 3GS och 4. Denna lilla uppdatering innehåller den förändring i visning av signalstyrka som Apple för ett tag sedan utlovade. Såhär beskriver Apple uppdateringen:

Den här uppdateringen innehåller buggfixar och förbättringar, bland annat:

 • Formeln som avgör antalet staplar i signalstyrkeindikatorn har förbättrats

För en mera detaljerad till på vad som är nytt när det gäller signalstyrkeindikatorn, kolla in: Apple’s Signal Strength Display Changes in iOS 4.0.1 and 4.1 Detailed

Som vanligt bör de som är rädda om jailbreak och upplåsning avstå från att uppdatera tills det klart framgår att det är ok att göra det.

4 kommentarer till “iOS 4.0.1 släppt”

 1. Jonas skrev:

  För första gången har min (ej hackade) 3GS kraschat under ett telefonsamtal, stillastående med bra täckning och nästan fullt batteri. Samtalet bara bröts och på skärmen fanns bara det vita äpplet och ingenting hände på 1 min, varefter jag tvingade till en omstart (som tog rätt lång tid).

  Det intressanta är att detta skede efter uppgradering till iOS 4.0.1, och att det aldrig hänt förut under något av alla mina (1000-tals?) samtal. Någon annan som upplevt kracsher under pågående telefonsamtal, antingen med 4.0.1, 4.0 eller tidigare?

  //Jonas

 2. Jonas skrev:

  Uppenbarligen inte ensam om detta …

  http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2480165&start=0&tstart=0

  //Jonas

 3. Magnus skrev:

  Apple har valt att lägga in denna ”feature” i 4.0.1 så att du kan känna dig lika mäktig som iPhone 4-ägare vars samtal bryts allt för ofta 😉

  Det är intressant att iPhone 4:s antenn anses vara bättre än de i föregående iPhonemodeller MEN att telefonen tappar fler samtal än 3GS.

 4. Jonas skrev:

  Kanske har det något med den där nya signalstyrke-formeln för iPhone 4 att göra. Signalstyrkan beter sig emellanåt som en Jo-Jo efter uppdatering till 4.0.1, från full signal till ingen alls då telefonen bara vänds upp och ned men i övrigt är kvar på samma geografiska position.

  Ångrar bittert att jag uppdaterade till 4.0.1. Någon som vet hur man på ett smidigt sätt kan gå tillbaka till 4.0 utan att behöva resetta telefonen helt? (Jag har bilder och videor på den som bara synkas från iPhone till Mac och inte vice verca, och jag vill ha kvar allt på telefonen.)

  Om man gör en säkerhetskopia, nedgraderar till 4.0 och sedan återladdar säkerhetskopian. Har man då en 4.0 med samma innehåll (inkl. bilder och videos) som innan?

  //Jonas