Firmware 2.2 på gång

Av Adrian Bengtson, fredag 21 november 2008

Enligt rykten kan nästa uppdatering av programvaran för iPhone, firmware 2.2, komma redan idag fredag.

Firmware 2.2 väntas inte innehålla några stora förbättringar, men ett antal mindre förbättringar och säkerhetsuppdateringar. Kommer det inte idag lär det ändå komma rätt snart eftersom det funnits ute för betatestning bland utvecklare sedan en tid tillbaka.

Som vanligt avråder vi alla som använder iPhone 2G med upplåsning från att uppdatera innan man säkert vet vad det innebär.

När 2.1 kom visade det sig att om man uppdaterade en upplåst 2.0 till 2.1 så överlevde upplåsningen (och även aktiveringen), däremot förlorade man jailbreak och eventuella program som man installerat via Cydia eller Installer. Kanske fungerar uppdateringen till 2.2 likadant, men det vet vi inte ännu och därför är det bäst att avvakta.

För de som utfört jailbreak på sin iPhone 3G gäller troligtvis att det försvinner om man uppdaterar telefonen. Någon mjukvaruupplåsning för iPhone 3G finns fortfarande inte.

6 kommentarer till “Firmware 2.2 på gång”

 1. Yngve skrev:

  Finns att hämta nu enligt Gizmodo…

  http://gizmodo.com/5095384/iphone-22-update-available-now

 2. Yngve skrev:

  iTunes 8.0.2 ska visst också finnas tillgänglig….

 3. Kim skrev:

  Det är inte så troligt att uppdateringen låser telefonen. Det finns otalet 2G telefoner i omlopp som aldrig någonsin kommer att användas med AT&T. Bättre att tjäna pengar på dessa genom AppStore än att bara låta dem sluta fungera iom en uppdatering. 2.0.1, 2.0.2 och 2.1, upplåsningen överlevde dem alla. Man kanske borde vara försiktig för säkerhets skull men det borde inte vara några problem..

 4. Erik skrev:

  När jag startade iTunes idag så sa den att det fanns en nyare version (2.2) för nerladdning.

  Spännande att se vad som händer.

 5. Adrian Bengtson skrev:

  Kim: Det handlar inte om pengarna i detta fall, utan mer om hur upplåsningen är genomför. Uppdateringarna 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3, 1.1.4 och 2.0 låste samtliga telefonen när man uppdaterade.

  Det var först när Dev Team fixade en helt ny typ av upplåsning (det dom kallar pwnage) som upplåsningen började överleva uppdateringarna.

  Men även om upplåsningen överlever så kan aktiveringen försvinna och då står man där med en telefon som inte går att använda hursomhelst. Så man ska alltid vara försiktig med uppdateringarna tills man vet mer.

 6. iFun.se » Firmware 2.2 släppt – vänta om du hackat din iPhone skrev:

  […] « Firmware 2.2 på gång […]