SwePhone för 1.1.3 komplett!

Av Buster Eriksson, söndag 3 februari 2008

logga2

Då var problemet med att akivera ordlistor under 1.1.3 löst. Nu finns Svenska ordlistor för 1.1.3 i installer! När jag ändå håller på får Svenska nummer en miniuppdatering.

Uppdatering: Då många verkar ha problem med dom nya ordlistorna har jag valt att dra in dom för stunden. Har du haft problem ber jag dig lämna en kommentar med information om vad du haft för andra program/tweaks installerade!

Gillar du SwePhone?

Donera idag!

Inte tillgång till PayPal?

Maila till SwePhone@iFun.se så löser jag det!

Även denna gång är det ordlistorna Kia på Svensk iPhoneordlista har skapat. Min del i det hela är patchen för att kunna aktivera dom samt paketera för installer.Mer info om ordlistan finns på Kias blogg Svensk iPhone ordlista

Changelog

• Ordlistor och tangentbord på svenska

• Snabbare nummermatchning på +46 nummer (mestadels 1.1.3)

Problem eller felmeddelanden vid installation beror i 99.9% av fallen på annat 3:e parts program (flera rapporterade problem med customize, dock m.m.). Avinstallera andra program eller återställ telefonen för att lösa ev. problem.

Feedback skickas till SwePhone@iFun.se

Installation

För att installera SwePhone behöver du en iPhone med 1.1.1, 1.1.2 eller 1.1.3 och senaste Installer.app.

Öppna Installer och välj ”Sources”, välj ”Edit”, välj ”Add”.

Ange: https://www.ifun.se/swe

Tryck ”Refresh”

Nu finns kategorierna ”SwePhone (1.1.1)”, ”SwePhone (1.1.2)” och ”SwePhone (1.1.3)” under fliken Install

SwePhone är gratis men får inte användas i vinstsyfte utan skriftligt godkännande från Buster Eriksson.

Vi avsäger oss allt ansvar för problem som kan uppstå, installeras på egen risk.

Stort tack till alla som donerar!

/Buster Eriksson

49 kommentarer till “SwePhone för 1.1.3 komplett!”

 1. svenne skrev:

  Betyder det här att man inte behöver installera Kias svenska ordlistor som English GB? Svenska funkar fullt ut så att ord m åäö föreslås? Äh, lika bra att testa istället för att fråga… BRA JOBBAT!

 2. Marcus Stade skrev:

  Helt grymt jobbat! Nu är min iPhone nästan komplett efter att ha uppdaterat med 1.1.3-3 i installern. YouTube funkar inte men allt annat funkar (inklusive location-grejen i google maps efter att ha lirat locateme en gång)

 3. Martin skrev:

  Var hittar man denna ”i installer”? Jag har 1.1.1 och mac. Är lite okunnig om hur man gör. Köpte min iphone färdigupplåst i Sverige.

  M

 4. Emme skrev:

  Jag kan inte installera ordlistorna, downloading går snabbt sen när den börjar ”installing package” så åker den ut i huvudmenyn efter 20% och den ligger kvar under installern som ”install” även efter en reboot”.

  Har de andra svenska 1.1.3 menyerna sedan tidigare och det har funkat.

  Har inte hållt på och pillat med egna ordlistor som andra gjort så det är inte det som är fel.

 5. Emme skrev:

  Nu fick jag in det, avinstallerade ”converter” så fungerade det att dra in ordlistorna 🙂

 6. Emme skrev:

  trodde jag, efter att inte ha kommit in i installern igen så startade jag om den och nu kommer bara sladden upp vid omstart 🙁

  bara att börja om från scratch, roligt 🙁

 7. Kasper skrev:

  ”Error

  Package download failed!”

  Får jag bara. vad jag än installerar. VAD FAN? 🙁

 8. svenne skrev:

  Efter att ha testat iFuns ordlistor för 1.1.3 samtidigt som jag har Kias svenska ordlistor installerade som English (UK) parallellt ser jag flera skillnader. Generellt verkar Kias listor på http://svenskiphoneordlista.wordpress.com/ vara lite bättre. De föreslår flera ord med åäö än iFuns. Är det verkligen samma listor?

 9. Juhani skrev:

  Min telefon dog totalt!!

 10. Morgan Jonasson skrev:

  Samma här, telefonen tvär dog, nu är det bara att köra restore på den… Verkar många som fått problem, kanske värt att kolla upp.

 11. Henrik skrev:

  Bra jobbat med Swephone.. har aldrig klöddat innan men nån gång måste väl vara den första. Jag kollade i installern förut idag och tänkte ”Oh! Nya ordlistor.” När jag laddat ner detta package så blev jag utsparkad ur installern och testade att starta om telefonen varav detta ledde till att den hamnade i Recovery Mode. Så nu sitter jag och försöker få det att funka igen. Är det Swephone som buggar eller är det installern?

 12. Emme skrev:

  har nu hållt på hela dagen.

  gått tillbaka till 1.1.1 och sedan 1.1.2 och sedan kört official 1.1.3 från telefonen (men när 1.1.3 är klar så har jag aktiveringsbilden uppe men jag kan ringa vanliga nummer).

  Provat detta två ggr.

  körde sedan 1.1.1 till 1.1.2 och sedan med iclarifieds 1.1.3 update från telefonen, då gick det, allt funkade fint, ringa osv, installerade svenska menyer, startade om telefonen, installerade då ordlistorn och samma sak som imorse. installern ballar ut och när man startar om telefonen är den körd så nu blir det recovery igen men denna gåbgen struntar jag i ordlistorna.

  Kan problemet vara med de som inte uppgraderat med devteam official 1.1.3 update?

 13. David skrev:

  Swephone ordlistor för 1.1.3 dödade min (till recovery mode).

 14. Buster E skrev:

  Många som verkar ha problem, har ni kör med dev teams soft update eller nates?

  Ordlistorna är endast testade med dev teams ”Official 1.1.3 soft update” version 1.1.3-2 och 1.1.3-3 på två olika telefoner och ingen av dom har fått några problem. Även installerat om det ett antal gånger för att försöka få fram några problem.

  Vad har ni haft för andra program installerade? Vore bra att hitta samband då jag inte kan framkalla felet.

  svenne: Det är samma ordlistor, MEN sättet dom installeras på skiljer sig. Om man ersätter dom engelska ordlistorna kommer man få förslag på ord med åäö i som är längre än två bokstäver. Sättet dom installeras i swephone (dvs läggs in som egna svenska ordlistor) gör tyvärr att det inte fungerar. Jag vill dock inte installera det på något annat sätt då man inte kan avinstallera dom då och dessutom tar man bort ett annat språks ordlista.

 15. Johan skrev:

  Nu dog min telefon också, efter att jag installerat ordlistan för 1.1.3. Körde min 1.1.3 uppdatering och jailbreak via installer.app och iClarified..

 16. Henrik skrev:

  Mitt fungerar iaf…

  Körde MMi:s version av Dev Teams release. För er som det skitit sig, gjorde det det direkt vid installationen?

 17. Rafael skrev:

  Hej,

  Jag har uppdaterat 1.1.2 till 1.1.3, men har fått några problem efter att instalerat Swephone(kan inte instalera spel, toys m.m) Jag avinstallerat alla andra program och återställt telefonen men det hjälpte inte.

  Hur kan jag gå tillbaka till 1.1.2?

  Tack på förhand.

 18. Adam skrev:

  Fungerar fint för mig också även om

  Hur gör man för att få igång svenska nummer? Svenska finns inte som alternativ under International > Regional format.. 🙁

 19. Emme skrev:

  låter som iclarifieds version är boven :/

 20. Buster E skrev:

  Har alla som haft problem kört iclarified / Nates jailbreak? Vet ni om ni kört något annat som kan påverkat er UIKit fil? Har alla som haft problem kör Nate´s jailbreak är det den som är boven då UIKit patchen är baserad på DevTeams jailbreak/soft update.

 21. Alex skrev:

  Hej,

  Jag har gjort min uppdatering till 1.1.3 med Official Dev Teams metod på iclarified.com och då inte via installern. Har försökt att installera de svenska ordlistorna 3 ggr med det resultatet som andra nämner ovan, telefonen låser sig och går in i restore mode.

  Vad kan problemet vara Buster? Skulle gärna vilja få ordlistorna att fungera då de fungerat grymt bra på både 1.1.1 som 1.1.2.

  Keep up the good work!

 22. Gustav skrev:

  Hej

  Mitt problem är att jag har ene 1.1.2 OOB som jag uppgraderat till 1.1.3 via iclarified och intallern. Nu så kan jag inte avinstaller a 1.1.2 updates samt så hittar jag inte den nya uppdateringen.

  /G

 23. Juhani skrev:

  jag har börjat om och uppdaterat från 1.1.2 till 1.1.3 via iclarified och intallern. Men vågar inte instalera ordlistan! För den dog ju senast! Men måste säga att telefonen är en del segare efter det. Öppna sms tar ju mkt längre tid sen att alla ringda samtal sammlas ju inte längre.

  Men den dära maps saken för att kolla vart man är på kartan funkar inte? Vet någon varför?

  Tack/ Juhani

 24. Rafael skrev:

  Juhani: Hur har du börjat om? För att jag har uppdaterat 1.1.2 till 1.1.3 och har problem, så tänkte installera om.

 25. Morgan Jonasson skrev:

  Jag körde Dev Teams version av 1.1.3 när det sket sig. Det var dessutom senaste versionen av Installer. Den installerade vad det såg ut som halva filen sedan avslutades installer.app och när jag försökte få igång det så gick den ut till springboard hela tiden. Då provade jag omstart och då fastnade den på start-äpplet , sedan efter en tvångsomstart kom jag till restoreskärmen. Har inte haft speciellt mycket program installerade, Labyrinth är nog det enda. Och hade gott om utrymme på iPhonen.

 26. Morgan Jonasson skrev:

  Kan tillägga att jag INTE kört iClarified versionen via Installer.app när jag uppdaterat till 1.1.3. Jag körde den hårda vägen och laddade upp filer till iPhone och körde install.sh via ssh.

 27. Buster E skrev:

  Försöker komma på vad det är som är felet och undrar om ni som fått problem efter installationen av ordlistorna hade Svenska menyer installerade innan ni installerade Svenska ordlistor?

 28. Wöien skrev:

  Funkar skitbra för mig..Jag var den första i Sverige med en Iphone så den är uppgraderat från botten..

  Använde Anysim och körde DevTeams variant.

  Ser bra ut förutom att Buster har hittat på ett nytt land där dom pratar ”kinesik” 🙂

 29. emme skrev:

  Buster: Jag hade installerat svenska menyerna (på en övrigt ominstallerad telefon) båda gångerna innan jag drog in ordlistan (med omstart mellan såklart). Däremot hade jag inte installerat svenska nummer.

  Tänkte inte på att man kunde installera ordlistan före svenska menyerna.

 30. Morgan skrev:

  jag hade både svenska nummer och menyer installerade

 31. Mannen skrev:

  Vart hittar jag en guide för jailbreaking av 1.1.2 på svenska? Snälla

 32. Ugglan skrev:

  Fick min 1.1.2 igår återsällde och uppdaterade till 1.1.3 enligt iClaridieds guider. Installerade sn SwePhone 1.1.3 via installern. Allt värkar va okey, men jag får bara svenska menyer och svenska nummer.

  Tangentbordet kommer inte fram, och jag får inte upp den i Inställningar heller. Vad har jag gjort för fel? Och hur kan jag fixa det?

 33. Patrik skrev:

  Tja,

  Gjorde precis som Ugglan och får heller inte upp tangentbordet. Kan det ha att göra med att iFun dragit in ordlistan och tangentbordet följer med där?

  Synd, då det var detta jag var ute efter…

 34. Ugglan skrev:

  Hittade ÅÄÖ nu. Håller man A eller O intryck i ca 2 sekunder så kommer en liten popupmeny fram med specialknappar, med b la ÅÄÖ.

  Vet dock inte om detta är inbyggt i telefonen från början eller om det är en del av SwePhone.

  Hur som helst Patrik så man du testa on det funkar för dig också.

  Skriver detta inlägg från min iPhone. 🙂

  // Mathias

 35. Fredrik skrev:

  Jag installerade svenska nummer, men det funkar inte, varken när jag ringer eller i sms så löser den inte +46..

  Någon som har samma problem? Installerade bara svenska nummer ifrån installern!

 36. Jonas skrev:

  Jag installerade min lur från botten 1.1.1 -> 1.1.2 -> 1.1.3 (Dev Team).

  Installerade Svenska menyer, funkar bra. Installerade svenska nummer, funkar bra.

  Trodde jag… När jag bootar om telefonen så är det svenska menyer i ca 10 sek, sen vibrerar telefonen och hoppar tillbaks till engelska menyer. Svenska nummer funkar dock. Funkar bra att gå in i prefs och ställa tillbaks till svenska. Sålänge jag inte startar om telefonen så har jag svenska menyer. En lite skitsak kanske, men irriterande dock.

  Tack för ett grymt jobb med Swephone.

  //Jonas

 37. Petre Angelovski skrev:

  Ok, gick till Installer –> SwePhone (1.1.2) –> Svenska menyer –> Installera.

  Startade om telefonen och bytte till Svenska under International och la till Svenskt tangentbord.

  Men tangentbordet visar inte åäö, jag måste hålla in a för att dom ska komma upp.

  Ska det vara så?

  I under uninstall i Installer så finns inte Svenska menyer fast den är installerad. Hur kan jag avinstallera den?

 38. Ernst25 skrev:

  Vad är felet när jag bara kan ta reinstall och inte uninstall ? 1.1.3 på telefonen.. Installerade din första utgåva alltså 1.0

 39. Salle skrev:

  Uppgraderade telefonen till 1.1.3 och sedan la jag in svenska menyer och allt annat som erbjuds härifrån. resultatet blev att telefonen hängde sig totalt och jag fick återställa telefonen.

  Har återställt den till 1.1.2 och kommer att vänta tills alla dessa barnsjukdomar försvinner kring 1.1.3 uppdateringen.

  Hängningen av telefonen uppkom när jag såg att det fanns 2 installationer av svenska menyer i min telefon en 1.1.2 och en 1.1.3, det gick inte att avinstallera 1.1.2 versionen så jag ominstalllerade 1.1.3 versionen för att se om detta gjorde att 1.1.2 versionen försvann.

  Efter denna ominstallation blev jag ombed att starta om telefonen och det var då den hängde sig totalt och enda lösningen var att återställa.

 40. Jens skrev:

  Jag har uppdaterat min iphone till 1.1.3 och ordlistorna ligger kvar från 1.1.2

 41. Ernst25 skrev:

  Till Buster E: Vad är felet när jag bara kan ta reinstall och inte uninstall ? 1.1.3 på telefonen.. Installerade din första utgåva alltså 1.0

 42. Lars skrev:

  Samma har, allt funkar po 1.1.3, fast nar jag startar om telefonen so kommer de svenska menyerna upp i 10 sek, sedan vibrerar det och oterstalls till engelska menyer, hur fixar man detta???

  om du vet svar, skicka till lars.akerberg@gmail.com

 43. Sean skrev:

  Hi guys, I am an englishman living in sweden. All I want/need is the swedish keyboard so I can use google maps properly! Which of these do I need to install? I guess its svenska menyer, but wont this make everything swedish or can I just choose the keyboard option?

  TACK!

 44. Adrien skrev:

  This thing worked only once! Then I installed the Turkish interface, which somehow removed the Swedish option in the International menu. Since then, impossible to make it appear again.

  I reset my iPhone. I uninstalled Turskish and Swedish. I reinstalled only Swedish. Nothing!

  I extracted the SwePhone package. I checked that the files are installed in the correct locations. Everything is OKAY. All files ARE in the correct locations in the iPhone. The thing is “Svenska” option is not coming back in the International menu.

  Although I can install/uninstall/reinstall the Turkish interface, and it manages to remove and add itself back to the International menu. There is something wrong with the Swedish package.

  And besides, why all the folders are names sv.lproj and not Svenska.lproj, not that it matters..

  PLEASE HELP! I really want the Swedish menus back on my iPhone.

  THANKS!!

 45. Fredrik skrev:

  Grymt jobbat med Swephone!

  Har dock en fråga ang nummermatchning. Om man som jag kör på företags abonnemang som innebär att man måste trycka 0 (nolla) för utgånde samtal, och även på inkommande samtal visas en nolla innan vanliga numret. Kan man få det att matcha på +46 nummer man lagt in i telefonboken?

 46. Josse skrev:

  hej, asså det funkar jättebra med swephone oh så, men det går inte att installera spel & toys, mm .. beror det på swephone ? men jag har redan labyrinth installerat…

  tacksam för svar!

 47. ramiz skrev:

  Hur ska jag lädda svensk ordlista, jag har läddad svensk språk men kan inte skriva sms på svenska.någon vet hur man gör?

 48. ramiz skrev:

  Tjena vill fråga, någon kanske vet hur ska man göra att vädern skall visa från sweden inte new york

 49. iFun.se » Firmware 2.0 och SwePhone skrev:

  […] kom även ordlistorna in i bilden. Allt eftersom Apple uppdaterade följde  SwePhone för 1.1.2, 1.1.3 och slutligen 1.1.4 där vi är […]