Guide för WinPwn + SwePhone

Av Adrian Bengtson, torsdag 22 maj 2008

Vi på iFun har inte skrivit någon guide för WinPwn hittills, med det har däremot Fredde010 på 99.se gjort och den ser bra ut:

Guide – Lås upp din telefon till 1.1.4 och SwePhone med WinPwn

Om någon testat guiden får ni gärna rapportera om den fungerar bra.

WinPwn släpptes som RC1 för några dagar sedan och det var den första officiella versionen av programmet som alltså använder samma teknik som PwnageTool (för Mac) för att genomföra aktivering, jailbreak och upplåsning. WinPwn har dessutom en del finesser som är bättre än PwnageTool, t.ex. för att välja vilka paket som ska förinstalleras.

29 kommentarer till “Guide för WinPwn + SwePhone”

 1. Jimmy skrev:

  vad är skillnad på rc1 och den klara versionen? Ska man vänta eller funkar rc1 lika bra?

 2. Adrian Bengtson skrev:

  RC1 betyder Release Candidate 1. Det betyder att det är den första versionen av programmet så anses så pass buggfri att den skulle kunna bli den slutgiltiga ”skarpa” versionen. Men den behöver testas lite mer fortfarande, för att se om det uppstår några allvarligare buggar.

  Skillnaden mellan RC1 och den skarpa versionen går ju inte att säga förrän den slutgiltiga är släppt. Upptäckts inga problem alls kan den skarpa versionen vara exakt samma som RC1, men upptäcks buggar kanske dom behöver fixas och då kanske det rent av krävs en RC2 för testning osv.

 3. Jimmy skrev:

  då är jag med, hmm tror jag avaktar lite då , tack för den snabba svaren Adrian!

 4. Anders Wennberg skrev:

  Jag har testat andra guider och kan säga att WinPwn fungerar jätte bra! jag har dock inte testat denna guiden…. men det fungerar iaf.

 5. weei85 skrev:

  Anders

  vilka guider har du testat som fungerat jättebra?? Och det är då med RC1 du har testat?

 6. weei85 skrev:

  En fråga till den som kan svara

  Den här guiden går väl att använda rakt av på en OOB 1.1.4 8GB??

 7. Fredrik skrev:

  Ja den här guiden fungerar direkt ur lådan 🙂

 8. vipppo skrev:

  detta funkar prima..

  Undrar bara.. om jag vill göra detta med min fars, måste jag då göra om alla steg, eller är fw anpassad för alla iphones, eller just min?

 9. Fredrik skrev:

  Din IPSW fil är anpassad för alla iPhones men dock så måste du köra iPwner innan du kan lägga in den via iTunes

 10. Anders Wennberg skrev:

  Ja jag tog denna guiden som är på engelska men som även beskriver hur man kan installera firwmare 2.0 på iphonen. Den fungerade jätt bra… här är länken: http://iphonefreakz.com/2008/05/06/how-to-create-your-own-firmware-with-winpwn/ och ja, det går att köra den ur en ny öppnad 1.1.4

 11. Magnus skrev:

  Jag lyckades inte fa igang Winpwn fick ”Application Error” The application failed to initialize properly (0x0000135). Nagon som vet vad det kan bero pa. Vad gora?

 12. Robert skrev:

  Du måste ha .net 2 eller nyare installerat.

  //Rob

 13. John skrev:

  Körde winpwn och det gick bra, skapade sedan en egen ipsw-fil vilket gick bra efter lite meckande, den misslyckades med att installera 1-2 applikationer varje gång men till slut lyckades jag få en lyckad ipsw-fil. Startade sen iTunes för att göra restore på den nya ipsw-filen. När jag gjorde restore av min nyskapade ipsw-fil fick jag dock ett 1604 fel i iTunes vilket i princip betyder unknown error when restoring iPhone. Så just nu har jag en iPhone som inte går att använda och som jag inte lyckas göra restore på. Någon som har en bra idé?

 14. Adrian Bengtson skrev:

  John: Ibland när man får fel liknande det du fick kan det fungera att bara försöka igen. Eller har du redan gjort det?

 15. John skrev:

  Adrian: Jag har försökt att göra restore på min custom ipsw-fil flera gånger med samma resultat. Men du kanske menar att jag ska försöka köra winpwn igen för att pwn’a min iPhone en gång till och sen skapa en ny ipsw-fil? Kan man göra det om och om igen utan problem?

 16. Adrian Bengtson skrev:

  John: Jag har ingen erfarenhet av WinPwn själv, så jag kan inte garantera något, men generellt sett ska det inte göra någon skada. Det enda som är kritiskt är när telefonen skriver om bootloadern (vilket både Pwnage och WinPwn gör), går det fel där (vilket jag inte hört talas om att någon råkat ut för) är det illa. Allt annat ska vara ok. Så du kan ju testa att först återställa telefonen med ett vanligt firmware (1.1.4) och sen göra om allting med WinPwn osv.

 17. John skrev:

  Adrian: Perfekt tack för tipset, det gick bra att göra restore till en vanligt 1.1.4 firmware så när jag får tid(ikväll) ska jag testa igen med WinPwn göra om allt från början, det vill säga, pwn’a iphonen, skapa en ny ipsw-fil och göra restore på denna i iTunes.

 18. John skrev:

  Körde Winpwn igen och var sen noga med att sätta telefonen i recovery mode innan jag körde restore i iTunes. Denna gång gick allting bra så nu har jag åter igen en upplåst iPhone men denna gång med 1.1.4 firmware 🙂

 19. Vlada skrev:

  Hej,

  Har använt Winpwn och allt gick bra förutom när jag startar iTunes ser jag ingen restore knapp utan aktiverings menyn kommer fram. Är det någon som kan hjälpa?

 20. Adrian Bengtson skrev:

  Vlada: har du satt telefonen i återställningsläge (recovery mode) som man ska göra?

 21. Vlada skrev:

  Hej Adrian,

  tack det fungerade nu men jag får ett felmeddelande från iTunes som ser ut så här: Iphone-enheten ”iphone” kunde inte återställas. Ett okänt fel uppstod (6). Något tips?

 22. Roger skrev:

  Är det ngn som har ngt tips :har försökt att öppna min i phone med winpwn och allting gick bra tills jag kom till itunes ,jag satte telefonen i recovery mode innan och restorade den men sedan skulle itunes sätta i gång ngn neubooter automatisk det gjord den inte utan en sida med at&t kom upp i stället som frågar om jag vill använda mig av den ???

  har ngn tips om var det kan ha gått åt skogen med detta ?

 23. Vlada skrev:

  Finns det någon vänlig person i Malmö som kan hjälpa med upplåsning av min Iphone?

 24. Adrian Bengtson skrev:

  Vlada: Kolla in iPhone-assistans

 25. alle skrev:

  Gjorde precis enligt winpwn på denna sidan.

  Allt stod att det funkade, den blev pwnad osv. Sen gjorde jag steg 14

  men sedan så när jag tittar i ITunes ser jag bara den här med AT&T.

  Inte något med restore eller liknande. Är det bara köra igen eller?

  Vad gjorde jag för fel?

  Var till en kompis jag gjorde det

 26. Adrian Bengtson skrev:

  Alle: hade du satt telefonen i återställningsläge (recovery mode) som man ska göra?

 27. alle skrev:

  Man skulle väl bara sätta den i recoverymode i steg 7?

  Ifall jag gjort fel där är det bara att göra om processen?

 28. milosz skrev:

  Gjorde som guiden sa men efteråt krashar mailen

  någon med samma problem.

 29. Leffe skrev:

  Hej! Jag har en upplåst Iphone med version 1.0.2. Här pratas det bara om att det fungerar med 1.1.4. Hur sablar bär jag mig åt för att uppgradera telefonen jag har?

  /leffe