iPhone 4 olåst från Apple Store UK

Av Adrian Bengtson, tisdag 15 juni 2010

I England kommer Apple att sälja iPhone olåst.

iPhone har traditionellt sett varit operatörslåst i de allra flesta länder och med de flesta operatörer. Men nu när iPhone 4 ska börja säljas i England kommer Apple själva att sälja den helt olåst från Apple Store-butiken på nätet.

Såhär skriver Apple:

Can I use my iPhone outside my home country?
Yes. iPhone is enabled to work on carrier networks using GSM around the world. Because the iPhone sold by the Apple Online Store is SIM-free, you can purchase a SIM or micro-SIM card and service from a local carrier at your destination. Or check with your home carrier regarding international roaming charges.

Dessvärre går det inte att beställa från något annat land (inte helt oväntat):

If I buy iPhone from this Apple Online Store, can I ship it to another country?
No. Orders placed through this Apple Online Store can be shipped only within the country of purchase. You can also shop for friends and family in countries where iPhone is sold. Just visit the local store of the country where you want your products delivered.

Den spännande frågan är dock: Kommer vi att se samma sak i Sverige när iPhone 4 släpps?

Priset för iPhone 4 olåst i England är 499 pund för 16 GB och 599 pund för 32 GB, vilket grovt räknat blir 6000 kr respektive 7000 kr.

44 kommentarer till “iPhone 4 olåst från Apple Store UK”

 1. NIsse skrev:

  Intressant. Jag tror det är smart, apple känner flåset från konkurrenterna och låsta telefoner gynnar bara operatörer. Heja Apple, släpp alla operatörslåsningar!

 2. Adrian Bengtson skrev:

  Jag skulle tro att det är den speciella marknaden i USA som gör att Apple fortfarande säljer låsta telefoner överhuvudtaget. I USA är mobiltelefonerna nästan uteslutande kopplade till operatörerna.

 3. Dag skrev:

  Hva med garanti på iPhone köpt i fransk eller engelsk Apple Store? Vil Apple reparere den i Sverige/Norge, eller måste vi skicka den i posten tilbaks til Frankrike för att repareras?

 4. Ulf Larsson skrev:

  Har någon provat att beställa den direkt från Apple i England?

 5. Adam von Döry skrev:

  Jag har provat att lägga en beställning i England men det fungerade inte. Vart dirigerad till den svenska sidan. Finns det andra genvägar?

 6. Robin skrev:

  Jag beställde en från apple uk förra veckan med leverans via borderlinx.com. Det gick igenom, telefonen ska skickas i mitten av juli från apple till borderlinx.

 7. Janne skrev:

  Jag har också beställt från borderlinx. Vi får väl se när den kommer 🙂
  Garantin gäller väl som alla andra Apple produkter. World wide.

 8. Daniel skrev:

  Kör också via Bordelinx, fick bekräftelse på att Apple skickat den idag och ska komma till UK adressen imorgon.

 9. Adrian Bengtson skrev:

  Daniel: Då är jag oändligt avundsjuk på dig 🙂

 10. Skevus skrev:

  Skapade oxå konto på borderlinx men jag vart ganska häpen när jag började räkna på måtten. Tänk om Apple använder världens största kartonger med en massa frigolit bollar i som ska stoppa skador? Räknade på ett paket som jag fått idag en media spelare Extreamer Pro, ytterkartongen var typ dubbel av orginal kartongen och den hade kostat att frakta nästan 2 tusen med Borderlinx. Sen lägger visst Borderlinx på momset en extra gång trots att det redan var inräknat hos Apple store.

  Skulle vara kul om någon av er som fått den genom Borderlinx kunnat informera om dom exacta kartongmåtten och därav portokostnaden. För det känns väldigt osäkert att slå till när dom i princip kan använda vilken kartong som helst och det får man reda på först när det är dags att betala. Jag räknade på ett paket med måtten 80X40X40Cm För att Portot från Borderlinx skulle gå på 2 tusen kr. Det här var inte speciellt sttort men det käns lite fel att pröjsa sånna summor för att dom packat det ordentligt….

 11. Christoffer skrev:

  Ni som beställt, hur gick ni tillväga? Samt paketmått?

 12. Skevus skrev:

  http://www.youtube.com/watch?v=06gQgVAibkA&feature=player_embedded

  Ser man själva Iphone Kartongen, sen vet man juh inte hur stor ytterkartongen är, den kan juh vara hur stor som helst med packningsmedel emellan.
  Måtten på själva telefonen hittar ni på prisjakt om ni vill räkna ut hur stor inner kartongen är.

  Det bästa är dock ifall någon som redan pröjsat borderlinx för en Iphone svarar här, för då får vi mer exacta siffror.

  Enligt mina egna uträkningar på innerkartongen (orginal kartongen) så kostar det under 300Kr, men utan att veta hur dom packat den så vet man inte exact….

 13. Daniel skrev:

  Mitt paket har kommit till Borderlinx men är inte sorterat ännu, återkommer när jag vet vad det hela kostar.

 14. Janne skrev:

  Hmmmm på min beställning står det leverans 14 juli. Hur har du gjort Daniel för att få lev redan nu?

 15. Daniel skrev:

  Jag beställde första dagen, då var det leverans 24 juni, sedan blev det 2 juli och nu 14 juli.

 16. Skevus skrev:

  Skulle vara kul om någon kunde lägga upp infot angående borderlinx kostnaden så fort som möjligt så att vi andra kan göra en beställning innan dom drar fram datumet igen….

 17. Janne skrev:

  Estimated charges to Sweden
  GBP SEK
  Duty GBP 0.00 SEK 0.00
  Taxes GBP 3.84 SEK 44.72
  Shipping (0.50 kg) GBP 22.00 SEK 255.59
  Total shipping charges GBP 25.84 SEK 300.31
  Plus original product value GBP 599.00 SEK 6959.18
  Total cost GBP 624.84 SEK 7259.50

 18. Adrian Bengtson skrev:

  Den som är först med att faktiskt få en iPhone 4 från England kan väl säga till och ta lite bilder så kan vi göra en grej av det här på iFun, vore kul.

 19. RB skrev:

  Kostnaden för Borderlinx DHL till Sverige är 300 SEK. Har också beställt min där.

 20. Skevus skrev:

  http://www.youtube.com/watch?v=03PQyWp0mWE&feature=player_embedded

  Är lite nervör över att lägga ner så mycket pengar på en telefon som bryter samal om man håller den på ett visst sätt.

  Kan det ha att göra med att antennen sitter i stålramen?

  Undrar om det räcker med en software update när det är hårdvaran som strular?

  Operatörerna kommer i alla fall inte att klaga nu när dom höjt uppkoplings avgiften till 99 öre och dom flesta ”Kompis” abb som enbart tar betalt per uppkoppling ifall man ringer inom samma nät kommer blomstra när man måste ringa upp vart 30e sekund.

  Vi kan nog förvänta oss billiga Iphone 4 med abb. Världen över så handlar det om miljarder dollar i uppkopplingsavgifter som operatörena får in pga nerkopplade samtal. Undrar om det bara är om man håller den i handen? kanske funkar på samma sätt i fickan om man kör BluTooth. Blir inte lätt att komma ihåg att hålla den med höger handen.

  Iphone 4 är otroligt snygg, men jag undrar om jag är beredd att offra huvudfunktionen att kunna ringa för själva designen. Samsung Gallaxy blir hetare juh längre tid som går åt. apple måste komma på nått för att fixa till det här för det är den största deal breakern hittills.

  Det bör liksom gå på garantin eftersom det inte kan anses som standard. I och med att felet är i vaje lur så lär apple göra allt i sin makt för att försvåra för oss som importerat, vi lär nog i bästa fall tvingas både åka till UK både när vi lämmnar in den samt när vi hämtar ut den för att skicka in den skulle vara aldelles för enkelt och då skulle alla reklamera den.

  Att tvinga folk lämmna in den personligen kan vara ett sätt för apple att tvinga folk att leva med deffekten. Eller inbilla folk att det är en osynlig touch knapp som kopplar ner ditt samtal och ta betalt för funktionen, vem vet kanske till och med ha patent på det. Då tvingas märken med liknande fel att betala patentavgifter till apple.

  Jag personligen är sugen på att ta patent på avstägning av telefoner eller liknande elektronik när man tappar dom i golvet. Då kan jag stämma alla tillverkare som har elektronik som stänger av sig när man tappar grejerna i marken. Jag lär då täcka 75% av marknaden.

  Jag är nyfiken varför ingen tog patent på RROD felet på XboX 360, patentinnehavaren skulle varit mångmilljonär idag. Kom inte och säg att det alldrig hade blivit godkänt av patentverket eftersom mycket konstigare grejer en så blivit godkända.

  Skulle vara bra om flera personer kunde skriva om det här så att vi ser om alla Iphone 4 är så……..

 21. Noler skrev:

  Min iPhone är i Sverige, påväg till mig i skrivande stund 🙂

 22. Skevus skrev:

  http://www.youtube.com/watch?v=81IAPemVAdM&feature=related

  Sorry för min skrämmande anmärkning innan…

  Såg den här förklaringen på youtube och tänkte genom problemet. Man får helt enkelt hålla telefonen på annat sätt.

  Dom sätter antennen i botten på telefonen nuförtiden pga strålningen, för att dom ens ska bli godkända. Tänkte inte riktigt på det innan eftersom ifall apple placerat antennen högst upp kanske strålningen hade blivit för högt för att bli godkännt. Enligt dagens hårdare strålningsregler hade inte Nokia 5110 som hade en antenn blivit godkänd. Så genom att placera antennen på annat ställe för att undvika det här problemet skulle dom fått andra problem.

  Jag kommer troligtvis beställa en Iphone nu, kolla på länken jag bifogade. Det han säger låter faktiskt rätt…..

 23. Daniel skrev:

  Går det bra att köpa den i butik på plats i england?

 24. Daniel skrev:

  Total weight to be shipped: 0.54 kg
  Total duty: GBP 0.00 SEK 0.00
  Total tax: GBP 3.84 SEK 44.89
  Shipping: GBP 22.00 SEK 256.69
  Fuel surcharge: GBP 2.75 SEK 32.08
  Total: GBP 28.59 SEK 333.6

 25. Niklas skrev:

  Ska till London i augusti, vet någon om man kan köpa en olåst iphone 4 direkt i butik??

 26. Daniel skrev:

  @Niklas: Ja bara den inte är slutsåld så är det lugnt.

 27. Alexander skrev:

  http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_iphone/family/iphone

  Nu står det ”Ships 3 weeks” så nu får man sin Iphone ungefär den 26 juli? eller har det stått ships 3 weeks hela tiden? någon som kan bekräfta? är det här det nya ”uppskjutet” från 14juli, eller är det bara något som har stått sens den 24juni?

 28. disel skrev:

  Vad tycker tullen om att man köper i UK ?
  Eller är det inget dom bryr sig om eftersom vi är med i EU ?

 29. finubat skrev:

  Kan någon förklara i vilket fällt man fyller i vilken del av sin borderlinx-adress?

 30. Daniel skrev:

  @disel Ingen tull inom EU

  @finubat Jag fyllde i precis som den står på Borderlinx, även om fälten inte stämde exakt med Apple Store, sedan säger Apple Store att den inte hittar adressen och föreslår något annat, men det finns en länk där du väljer att använda den ursprungliga adressen du angivit även om Apple Store inte hittar den.

 31. Viktor skrev:

  Ni som vet, hur säkert är det med borderlinx?

  Vet nån hur garantin funkar när man köpt sin iphone i uk och sedan använder den hemma i sverige? Vad händer om den går sönder, måste jag lämna tillbaka den i uk?
  Detta är de enda som hindrar mig att köpa från uk och med borderlinx.

 32. Janne skrev:

  YES då var min skickad från Apple den 7 juli 🙂
  Skriver när den trillar ner i lådan.

 33. Skevus skrev:

  @Viktor

  Juh man kan nog råka på en riktig pärs med garantin om apple vill jävlas och försvåra för oss. Fast som jag hajjat så kommer dom flesta Iphone 4 som är olåsta endå vara från UK eftersom Affärerna på bla prisjakt själva köper från applestore i UK lägger på 3 tusen till kund och klappar sig på axeln för a job well done. Ska du ha garantin lokalt så får du nog tyvärr vänta till ställen som giganten eller OnOff börjar få in dom annars så lär du få samma garanti strul som du själv privat importerade den.

  Vem vet kanske en del av butikerna som ej gått i konkurs efter dom tjänat en hacka och bytt namn tar hand om garantit åt kunderna. Det vill säga står för porto kostnaderna fram och tillbaka till UK. Tyvärr så tar det exact lika långt tid hur du en vrider och vänder på det om dom skickar den till applestore eller om du gör det personligen. Med lite eftertanke så går det nog snabbast att utan mellanhänder. det kan juh ta ett par dygn innan dom skickar iväg din telefon till applestore och det kan även ta ett par dygn att skicka tillbaka telefonen till dig.

  Sen med tanke på att mellanskillnaden är 3 tusen så behöver du ens knappast färdas med Ryan Air för att ta dig ditt personligen om du tycker posten är för långsam.

  Har du stor urinblåsa och tror du klarar dig utan toa besök på flyget så kan du åka fram och tillbaka med Ryan Air under hundralappen vilket till och med är billigare en portot. Nacldelen då är att du kanske tvingas bo på hotell under tiden din Iphone ligger på en hylla och väntar på sin tur att bli lagad i ett par veckor. Skulle man med säkerhet få byta ut mobilen vore Ryan Air ett alternativ för vilken expresspost som helst.

  Med andra ord så är det nog skitsamma med garantin så länge inte dom stora kedjorna säljer den. För dom som du hittar på prisjakt/Pricerunner gör helt enkelt en beställning på några hundra Iphones var från applestore i UK och förmedlar den vidare till dig, till och med om dom står för portokostnaderna vid garantiärenden så är det bara några telefoner av ett hundratal som pajjar som högst och tjänar man 3 tusen per telefon så skulle dom säkerligen ha råd att ta han om ärendenna om så vartenda telefon slog ihopp vilket aldrig är saken. Vem vet när den väl släppts i sverige så kommer det säkerligen gå att fixa det lokalt genom applestore i sverige endå. Elektroniken är updelad för USA EU och Japan. Så är telefonen EU stämplad lär du kunna få den fixad lokalt så fort den finns att tillgå här….

  Stora kedjor som Mediamarkt eller elgiganten finns i en massa länder och deras lager är gemensamma, så en tillverkare skulle verkligen skjuta sig i foten om dom skulle gå steget längre och dela upp hela EU där garantilagstifningen endå är gemensam. Vore jobbigt för mediamarkts lager om dom även måste skilja på vilka Iphones ska vart. Det är juh därför mjukvaran antagligen är för EU USA eller Japan så att alla språken inom EU finns på dom för EU osv. Så den enda skillnaden skulle i sånna fall enbart vara serienummren.

  Hårdisktillverkare har gått så långt att skicka med dubbla stick proppar eftersom elutagen är lite olika inom EU. Det är liksom lönsammare att skicka med extra onödig hårdvara en att behöva hålla isär nästan identiska grejer.

  Om typ apple skulle tvinga Mediamarkt att köpa 10 miljoner Iphones för Sverige 10 miljoner för Danmark osv för varje land inom EU. Det skulle inte spela någon roll hur populär den var, mediamark skulle nog ta in demo telefonerna för att knappa på dom varpå dom skulle totalt skita i dom. Om typ en vara går dåligt i ett land så skickar dom grejerna där grejerna går åt, typ om bara 1 miljon Iphones säljs i Danmark så skulle Mediamarkt skicka resten till sverige där varje person vill ha 2 eller liknande.

  Så vill apple att det ska bli en HIT så ska dom inte lägga sig i hur telefonerna ska fördelas. Dom förlorar stort redan på att det är fördelat USA EU och Japan redan. Det är bland annat därför vi inte har några Mediamarkt i USA eller Japan.

  Jag själv ska göra en beställning genom Borderlinx så fort 3 veckors grejen har ändrats till nått annat. I värsta fall kan det juh liksom stå att dom får in dom inom 3 veckor i 3 år. Jag förmodar att det kan vara svårt att få pengarna till baka om typ mediamarkt har den på hyllerna för 5995:- innan dess……

 34. Viktor skrev:

  Evigt tacksam för all information jag har fått här – har varit till stor hjälp 😀
  Jag får fundera lite till om hur jag kommer göra, men förmodligen blir det en iphone från U.K. och sedan får jag hoppas att telefonjäveln håller och i värsta fall får man väl ta den smällen ifall den nu går sönder.

  Och ni som redan har beställt eran iphone får gärna skriva när ni har fått den och berätta allt det som kan vara till hjälp för oss (iaf för mig) som är lite osäkra om hur vi ska gå till väga.

 35. Janne skrev:

  Då har jag min iphone4 olåst i min hand 🙂

 36. Skevus skrev:

  @Janne

  Beställde du från UK?

  Använde du Borderlinx?

  När beställde du den, funkar räknaren på Apple Store? 3 veckorna räknas liksom inte neråt och det är juh sverige premiär nästa vecka….

  Vad kostade den dig allt som allt inklusive Borderlinx avgifter?

  Är du bland dom första som beställt så är det jävla dålig stil av dom att ta sådan tid. Vägrar dra en beställning till UK när det står 3 veckor när den kommer lokalt när som…

  Det är en gudomlig telefon annars…Önskar jag hade sådan med…

 37. nippe skrev:

  Jag har beställt en Iphone 4 nu från UK via borderlinx

  Det är bekräftat att Iphone 4 kommer INTE att släppas olåst i Sverige. Har kollat upp med Telia, vilket jag då tar för självklart att andra operatörer också binder sig till abonemang.

 38. Janne skrev:

  Jepp jag beställde från via borderlinx. Och allt funkade super hela vägen. Mer info se tidigare inlägg ovan.
  Bra med info via mail hela tiden 🙂
  Tänker beställa iPad 3G på samma vis.

 39. Diego skrev:

  Har beställt nu via Borderlinx. Ser fram emot paketet! Preliminärt leveransdatum från apple till borderlinx är 19 augusti, sen ska den ju skickas från Borderlinx hit. Så kommer nog ta tid innan den kommer, men men, den va ju billig iaf och framförallt olåst. Helt perfekt!

  Tack till alla som skrivit här! Hjälpte mig verkligen att ta beslutet då det fanns många goda ord om Borderlinx.

 40. Skevus skrev:

  La en beställning i Uk jag med, försökte köpa en av tele2 med abb men vänte tiden var 4 veckor där samt dyrare telefon plus jag skulle få ett extra abb som jag skulle pröjsa i 24 månader. Inte värt med andra ord. Synd jag väntade så länge men jag trodde det skulle vara mindre strul att köpa den lokalt vilket inte alls stämmde. Som det ser ut nu så är det enklaste sättet att få tag i en iPhone genom borderlinx.

  Kanske blocket är möjligt oxå men folket där tror dom kan få miljoner för den, Mejlade en kille som la ut den för 7 tusen eller högstbjudande och enligt honom så var den uppe i 13 tusen redan och varje person kör så där, typ tar mera för den en vad den kostar i affären. Sen så är risken att man pröjsar 13 tusen för en tegelsten när vi snackar om blocket, betalar man i förskott är chansen 10% att man får varan man betalat för, ytterligare 10% att man får nått annat skräp istället. Så 20% allt som allt att man ens får ett paket. Postförksott är lite högre nästan 50%/50% men under senare år så är det endå större risk man får en mobil från 1990 talet som någon skrivit iPhone på med en tuschpenna och vissa andra lägger i en träkloss eller liknande. Privat personer är riktiga blåsare nu för tiden. Känner typ 3 pers som fått helt andra grejer dom betalat för när dom kört postförskott.

  Svårare att åka ditt för bedrägeri om dom åtminstånde skickar en mobiltelefon. bara en av polarna fick göra en anmälan och det var för att han fick en trådlös telefon när annonsen var om en mobil. Annars menade polisen att dom reder ej upp missförstånd mellan privatpersoner.

  Så jag rekomenderar ej handla en begagnad iPhone. Får ni en fungerande mobil telefon så kommer polisen inte kunna göra något alls, skickar man vilken mobil telefon som helst så är det inte bedrägeri enligt polisen. En mardröm med begagnat altså.

  Så storbrittanien är bästa stället att handla från trots telefonen släppts i sverige. Känns som om sverige vore ett uland. Att tvinga folk att köpa telefon modeller med viss abb trots att alla operatörerna tillhandhåller den känns efterblivet. Men Sverige kommer väl vara lite efterblivet för all framtid när det handlar om nöje och elektronik.

  Det enda possitiva med det är typ att skivbolagen inte börjat utpressa svenska folket ännu på pengar för dom råkat dela ut 10 mp3 låtar på nätet. Många familjer i USA UK eller Tyskland har gått i konkurs bara för att ungarna installerat något program på datorn eller grannen använt ens trådlösa internät. Så många familjer kommer käka hotdogs med potatis varje dag tills ungarna flyttar hemifrån, och det är i bästa fall. Jag förmodar många kommer inte käka nått alls och då pratar vi om moderna länder som USA UK och Tyskland och inte Afrika.

  På det sättet kan vi känna oss lyckliga att vi är lite sena här. Den här tiden nästa år kommer även svenska advokater kunna ta en ny bil till jobbet varje veckodag, och för att kunna göra det får dom ruinera tusentals svenska familjer. Pengarna hamnar liksom hos advokaterna till slut, enda valet familjerna kommer ha är om dom vill använda pengarna för att bestrida det i domstol eller om dom vill bara betala sig fria. Betala kommer dom göra hur som helst och pengarna hamnar i advokaternas fickor hur man en vrider på det……

 41. Skevus skrev:

  Exact på dagen skickade Apple Store telefonen till BorderLinx.

  Här är mina border linx kostander:

  Date August 20, 2010
  Shipped weight 0.50 kg
  Duty GBP 0.00 SEK 0.00
  Tax GBP 4.94 SEK 56.58
  Shipping charges GBP 25.00 SEK 286.30
  Fuel surcharge GBP 3.25 SEK 37.21
  Hub handling charge GBP 0.00 SEK 0.00
  Repacking charge GBP 0.00 SEK 0.00
  Insurance charge GBP 0.00 SEK 0.00
  Total charges GBP 33.19 SEK 380.11

  Enligt Min bank och VISA så drogs GBP 33,19 388,18

  Nästintill 400:- Det är den dyraste porto för något så litet någonsin, så vi kan utgå att deras kalkulator bortser från alla faktiska kostnader som dom kommer dra. Man bör räkna med 25% extra på den summan deras kalkulator räknar fram.

  Jag har igår pratat med en person angående telefonerna hos operatören 3, förutom att man får ringa för hela summan man betalat så får man även köpa aplicationer till telefonen för dom pengar man ej hunnit ringa upp. Jag är osäker om det är för att 3 och tele 2 delar nät men enligt honom så gick det att lägga i ett tele 2 kontant kort utan problem varpå man både kunde ringa samt ta emot samtal. Jag har sedan tidigare försökt lägga i ett Tele 2 kort i en 3 spärrad ericsson W880i utan framgång. Så antagligen spärras iPhonen annorlunda en W880i altså enbart till nätet medans W880i spärras till själva SIM kortet. Jag själv har tele 2 så med närmare eftertanke hade jag då hellre köpt Iphone 4 från 3, enligt personen som hade den så tog det enbart 3 dagar att få den.
  Den kostade 495:- plus en Pot man fick betala 498:- till varje månad men som man fick utbyttja till sista kronan.
  Med andra ord så tvingades man handla en massa annnat för att få telefonen för 495:-, det gör man säkerligen endå i programväg osv varför jag nu börjar smått ångra mig. Speciellt när borderlinx tar närmare 400:- för att agera postfack åt mig.

  Så med border linx blir kostnaden £599 plus 400 kr för att få hem den, och det är nu när den släppts i sverige och går köpa varsome helst. Dom flesta svenska operatörerna skriver 4 veckors väntetid men dom som jag känner köpt en har max fått vänta 3-5 dagar för att ha telefonen i handen. Border linx vore nog en bra ide om jag slagit till för 2 månader sen.

  Borderlinx har fått pengarna från mig, nu återstår att se hur långt tid det tar innan jag får hem den. Tack för mig….

 42. Skevus skrev:

  Då har jag ått telefonen och förutom ett status symbol samt något jag inte vill ha en enda repa på ser jag knappt fördelen mot andra telefoner, man kan i princip lringa upp person efter person och lägga alla upp i kö och sätta ihopp en gruppsamtal på 15 pers. Det är nåt jag råkade göra av misstag då och vi var 3 st men jag försökte senare med fler.

  Hur kan man äga en telefon som man i princip skulle ha problem med att välja ifall huset var i brand och du fick enbart välja din först födda eller telefonen. har fortfarande probz med att sjriva men min bror sa att det går över med tiden samt blir mycket bättre med Shield plasten istället för orginal skiten som sitter från början. jag har redan laggt en beställning på sådan medans jag hittade andra coola grejer ink väskor samt andra skydd kablar hållar osv för ca 10 lax till.

  Jag har stark lust att eventuellt göra mig av med den om någon står för alla mina omkostnader. alla plaster är på telefonen och den har ej lämmnat mitt hus.

  Det känns som jag behöver en mellan telefon innan jag ger mig på en iphone 4. Jag bor i Norrköping och jag vägra skicka nått, telefonen funkar med alla operaytörer som ni redan vet och dom kostar runt 13 lax där den finns på lager om man kollar prisjakt. Folk lägger på 2 tusen på blocket när dom köpt telefonen på samma sätt som mig.

  Så står du för mina omkostnader och bor i Norrköping är det 60/40 att jag säljer den. Jag har inte ägt en iPod eller ens surfat på en mac och denna tel är mer dator en telefon. Instruktionsboken är ett skämt, det är som ett ihoppvikt kreditkort och det enda man får hjälp med är att komma igång. Känns som att börja lära sig windows från scratch. Så om jag inte vill böjja mig med att ringa och svara på samtal behöver jag minst 2 veckors intensiv träning för att kunna känna mig hemma på den.

  Missförstå mig inte jag är en riktig windows Gurru och det tog mig knappt en timme att bli bekväm i windows 7 men då har jag 19 år vanlig data träning bakom mig och även lite innan med DOS fast intresset kom med det grafiska gränsnittet. Man kan bara skriva 10 tusen olika commandon så många gånger innan man ballar ur. Jag tror dock inte jag skulle hållt på med data så länge om windows aldrig dök upp, vi kan tacka mac för det eftersom det är en klar kopia på dom och dom var klara först. Hade datorn varit en dumburk med monokrom grafik skulle ingen förutom industrin där dom fortfarande styr maskiner med skrivna kommandom samt millitären som monterar dom i sina kärnvapen ha någon som helst användning för dom. Det är som ordspråket som säger en bild säger mer en tusen ord, beroende på bildens upplösning kan det bli mycket mer.

  jag kollar här emellanåt fast var snabb för jag är fortfarande kluven. Har du haft en tidigare iPhone så kommer du inte ha mina problem, och anten skiten är vad den är ren bullshit, jag bad 4 olika personer trycka på den speciella punkten utan att tappa samtalet eller ens förlora en stapel. Du får gärna försöka själv men när shield grejen som fäster runt hela telefoen kommmer på måndag kommer det vara endå oväsentligt. Men du får gärna pröva på innan du fäster på den….Ha det

 43. Skevus skrev:

  Telefonen funkar bra och jag har någoorlunda vant mig. Hade en ericsson w880i innan varför det känns som att springa omkring med en tegelsten nu. råkade pajja ericssonen när jag försökte använda micro simkortet i den. Saknar den nått enormt.

  Finns så mycket leksaker och mjukvara till iphone 4. Det är en fin telefon och jag letar efter vettigare skyddplats till displayen osv, den mest kända var verkligen skräp, Så köp inte invisible shield för den syns verkligen. Fanns flera konkurenter som var recenserade på youtube och någon snubbe lyckades med en skaplig blandning för bak och framsida. Fanns en mot fingeravtryck vilket bör vara guld i och med att man måste juh använda skärmen som knappsats. Tror jag satsar på det. Invisible Shielden har redan råkat lossna en gång varför jag utnyttjade livstidsgarantin för att få ny men efter jag läst det noga så ser det ut som en blåsning att sälja flera shields till samma person eftersom dom vill ha tillbaka gammla skräpet. Varför kan jag ej förstå, det går ej laga tejp och det måste kosta mer med alla porton kunden får stå för en vad den utskurna tejpen ngåonsin kan ha kostat att tillverka, till och med om dom ersatte kunden 10 gånger så skulle dom gå plus med tanke på vad dom tar för den glorifierande tejpen. Att få folk att stå för portot är nog för att nollställa garantit speciellt när du får stå för den att skicka det gammla skräpet till dom. Skulle dom på något sätt ej få skräpet så kommer dom fakturera mitt VISA kort men jag kan ej skicka skräpet rekomenderat för då kommer det kosta mig mera en ny sådan. Hoppas inte skräpet kommer bort på vägen till dom. Det känns dock som dom kommer att fakturera mig om dom får tillbaka den gammla tejpen eller inte. Vi får se helt enkelt vad som händer men jag kommer givetvis skicka rubbet tillbaka till dom. Kommer ej ha bevis, får filma mig själv kasta in den i brevlådan så får vi se om någon snor den begagnade tejpen på vägen dit. Rek blir dock för dyrt hända vad som hända vill.

  Ska köpa dom där tyska kopiorna som man slipper blöta osv som tål fingeravtryck osv. Man får faktiskt extra av varje sort ifall man misslyckas första gången.

  Att jag köpte invisible shield var mest för att militären använde sådant till rotor bladen på helicoptrarna. Kunde det skydda dom så kunde det skydda min iphone med. Det såg dock för jävligt så jag kan skita i en del av säkerheten mot att jag kan se displayen genom den. Koiporna på youtube såg gudomliga ut. Tror inte ens jag kommer sätta fast Invisible shield ersättaren när jag får den blir nog kopiorna direkt.

  Det jag dock ej hajar är hur den där tejpen klarar hålla sig klistrad till rotor bladen för militären när den inte klarade vara i min fick en dag utan att lossna och få ludd över hela sig. Trodde den skulle vara tuffare.

  SGP Incredible Shield(Ultra Matte) with Ultra Oleophobic Screen Shield är den jag är sugen på

  http://www.youtube.com/watch?v=SQw_3uXHnQU&p=167C6BADC7C8621D&index=11&playnext=3

  Fast då får man beställa från utlandet igen…

 44. Axel skrev:

  Alltså detta med att Apple beteer sig som i—–r är jobbigt. Jag var nära att köpa en HTC desire fastän jag är en macfantast bara för att kunna använda den utomlands när jag reser i jobbet.

  Av en slump så hittade jag http://www.nymobil.se som säljer olåsta iphones. Köpte min därifrån. Jag tror att Apple förlorar väldigt många kunder pga detta.