Hur får jag in mina kontakter i iPhone?

Av iFun, tisdag 2 oktober 2007

En vanlig fråga är: Hur får jag in mina kontakter i iPhone?

Du har säkert redan märkt att iPhone inte använder sig av kontakterna sparade på ditt SIM-kort och det går inte heller att kopiera från SIM till iPhone (ännu). Du måste därför gå den långa vägen och använda din gamla telefon och din dator.

För oss som kör Mac OS X finns det en snabb och enkel lösning. I vårt exempel hade vi en SonyEricsson K800i med 250 kontakter och en fylld kalender. Börja med att slå på Bluetooth på din dator och din mobiltelefon. Starta därefter iSync och där hittar du troligen din mobiltelefon automagiskt, annars lägger du till den enkelt via ”enheter” i menyraden.

Som du ser på bilden nedan finns inte många inställningar utan det är väldigt rakt-på-sak. Klicka på Synkronisera så överförs dina kontakter och kalendern från telefonen till din Mac. När synkningen är klar räcker det med att sätta din iPhone i vaggan så kommer iTunes sköta synkroniseringen från Mac till iPhone. Klart!

Hur detta görs i Windows får vi återkomma till en annan gång (kan någon sätta ihop en guide?). Vanligaste frågan från Windows-användare brukar vara: Kan jag synka iPhone med Outlook? Japp, det går fint enligt Apple. Vi har inte testat själva men vill gärna få feedback från iFun-besökare som testat!

Läs mer om iPhone synkning på Apple.com:

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=305741-sv 

En kommentar till “Hur får jag in mina kontakter i iPhone?”

 1. Tobias skrev:

  Jag synkar både kalender och kontakter med Outlook och det fungerar utmärkt. Däremot krävdes det lite meck i början. Kanske kan skriva ihop en kort guide för detta.

 2. Hubbe skrev:

  Japp precis så gjorde jag oxå, funkar kanon bra

 3. Peter skrev:

  Med Outlook 2003 el 2007 fungerar det utan problem.

  Däremot behövs det lite småpill med 2002:an för att kunna synka.

 4. Moz skrev:

  Efter att jag har parat ihop iphone med min mbp så får jag meddelandet att ”there were no supported services on your device” ???

  Har försökt att para ihop på nytt, och samma visa.

 5. Anders skrev:

  Känner igen det Moz Says no supported services on your device. Fungerar inte heller att koppla upp sig mot andra mobiler. Skall det vara så?

 6. Moz skrev:

  Fick just reda på att iPhone endast stöder Apple-BT headset just nu.

 7. Reisan skrev:

  Jag kan inte synka min SE W660i med iSync… Står att ”iSync kan inte ansluta till enheten”. Hjälp!

 8. Reisan skrev:

  Hittade lösningen. Se här: http://www.possan.se/blog/post/c6f5b01a-1b89-484a-8cb8-6a7de93b793e

 9. Frezie skrev:

  Jag har windows och en SE mobil. Lyckades Sony Ericsson PC-Suite synka först alla kontakter till Outlook och sedan via iTunes synka kontakterna från Outlook till iPhone, inga problem, gick smidigt och bra

 10. Magnus skrev:

  Jag har XP SP2, men Outlook 2000, får de inte att funka. Har någon fått det att funka med Outlook 2000???

  Jag har också Outlook express 6 på datorn, här syns alla adresserna också, och enl Iphone hemsida skall det gå med Express. Men jag får det inte heller att funka. Vill så klart inte nyttja expressen för övrigt.

  Tacksam för svar.

 11. Jonas skrev:

  Om någon besöker denna tråd efter att senare versioner av iPhone-mjukvaran har släppts så skall ni veta att man numera kan kopiera sina SIM-kontakter till iPhone med några enkla skärmtryck.
  Så här gör man Sätt in SIM-kortet i iPhone. Välj sedan Inställningar>E-post, Kontakter, Kalendrar och rulla ner till knappen Importera SIM-kontakter

  Källa: http://support.apple.com/kb/HT1648?viewlocale=sv_SE

 12. Stina skrev:

  Halleluuujha Jonas. TACK för hjälpen. Sitter här med min nya iPhone och har försökt göra detta i X antal timmar på X antal vis. Tusen tack!

 13. fobbson skrev:

  det finns phoneview för mac folket:)

 14. IC skrev:

  Jag har försökt att göra så som Jonas skriver, men det kommer endast med ett nummer per kontakt. Övriga uppgifter i telefonboken som adresser och födelsedagar kommer inte heller med 🙁 snyft!

 15. Leif skrev:

  Hur överför jag telefonboken från hårddisken i min gamla sonyericcsson c 901 till min nya iphone ?

 16. Ingrid Modigh skrev:

  Vill ha in adressen i min apad