WinPwn 2.0.0.4 med stöd för firmware 2.0.1

Av Adrian Bengtson, lördag 9 augusti 2008

Tätt i hälarna på PwnageTool 2.0.2 kommer en uppdatering av WinPwn som ger samma stöd för firmware 2.0.1. Hemsidan för WinPwn ligger nere för tillfället, men enligt iClarified går det att ladda ner här.

iClarified har uppdaterat sin guide för iPhone 3G och sin guide för iPhone 2G för WinPwn 2.0.0.4 och firmware 2.0.1.

77 kommentarer till “WinPwn 2.0.0.4 med stöd för firmware 2.0.1”

 1. Bo skrev:

  Appstore är schysst, gillar även Remote för iTunes som man kan tanka därifrån. En annan sak som funkar helt underbart är kopplingen till Exchange, från att inte funkat alls tidigare till nu funka riktigt bra. Exchange för ju inte alla som har dock. Tangentbord/ordlista kan nog ta ett tag att bli vän med, tycker den föreslår lite fel. Men det går säkert fixa.

  Vill dock påpeka att uppgraderingsprocessen INTE var smärtfri, tog ett antal timmar av söndagskvällen att få det å funka. Men läs alla tips i den här tråden så borde det inte ställa till med allt för mycket problem.

 2. Bo skrev:

  GUSTAV: Bilden med ”connect to itunes” skall inte synas. Gör om så den kommer i rätt DFU mode. Skärmen skall vara helt svart.

 3. Linus skrev:

  Får upp felmeddelandet

  2008-08-11 19:43:33 – Unknown file: C:Documents and SettingspimpSkrivbordPwnageiPhone1,1_2.0.1_5B108_Restore.ipsw

  i winpwn när jag browsar fram firmwaren… någon som vet varför?

 4. GUSTAV skrev:

  Bo: Jag missade kanske att skriva det, men jag är i DFU-mode precis enligt guiden och skärmen är svart, men får alltså felmeddelande 1601. Har försökt med allt känns det som. Ingen annan som har fått samma problem??

 5. GUSTAV skrev:

  Jag har även ominstallerat iTunes, men får fortfarande samma problem. Jag förstår verkligen inte :((

 6. Adrian Bengtson skrev:

  Gustav: Det verkar vara ett knepigt problem, se sista stycket här.

 7. Alex skrev:

  Någon som vet hur man installerar installer från cydia? Måste man lägga till någon källa eller vad? 🙂

 8. Philip skrev:

  Tänkte bara säga att jag lyckades uppdatera på första försöket. Jag gjorde följande:

  – Jag har en iPhone 2G med 1.1.3
  – Gjorde allt på Vista enligt iClarifieds guide
  – Startade om datorn innan jag gjorde allt och startade inga program
  – Satte Root size till 551

  Tog mig 40 min och allt fungerar perfekt!

 9. Dizzy_dan skrev:

  GUSTAV. Jag hade sama problem. Jag löste det genom att jag stängde ner Itunes —-> koppla loss min Iphone ——> höllin ”Home” knappen på Iphonen samtidigt som jag anslöt Iphonen till datorn så att den hamnade i restore mode istället.. sen fungerade det för mig..

  Hoppas det löser sig för dig

 10. GUSTAV skrev:

  Okej, jag har nu testat allt.. har kommit fram till att felet jag gjort är att jag först uppgraderade till 2.01 med iTunes. Då fuckade jag upp telefonen på riktigt. Jag undrar nu om det går att i min sits nedgradera till 1.4 igen?? hur??

 11. GUSTAV skrev:

  Dizzy_dan: Jag hade aldrig problem med att sätta telefonen i DFU-mode.

 12. Kalle skrev:

  Jag undrar också om man kan lägga in installer från cydia?

 13. GUSTAV skrev:

  Jag löste det till slut. 8 jäkla timmar spenderade jag och jag vet inte hur jag till slut lyckades, men nu funkar det! Ursäkta mina panikutbrott 🙂

 14. Bo skrev:

  Vet inte hur användbart Installer är, just nu så är det helt tomt, men det kommer väl repositories snart. Möjligen går det lägga in manuellt, har inte provat.

 15. Alex skrev:

  Hej,

  Jag har avvaktat ett tag med att uppdatera till 2.0 till följd av problemen med buggar osv. Börjar dock nu känna mig riktigt sugen på att ladda in 2.0 i min 1.1.3 2g m.h.a Winpwn. Min fråga är om jag kan gå direkt från 1.1.3 till 2.0.1 utan att detta vållar några problem eller om jag först måste uppgradera till 1.1.4? Hur gör jag i så fall detta smidigast?

 16. Adrian Bengtson skrev:

  Angående Installer som många skriver om, det verkar som om Installer fortfarande är lite för ofärdigt för att fungera bra och man bör vänta lite till programmet fungerar bättre. T.ex. är det var BigBoss rekommenderar.

  Alex: Jag *tror* att det går bra att gå direkt till 2.0.1 om man kör 1.1.3, för 1.1.3 och 1.1.4 är väldigt lika. Däremot har jag läst om problem att gå direkt från 1.1.1 eller 1.1.2, så där kanske man ska välja 1.1.4 först och sen 2.0.1, men jag vet inte hur nödvändigt det är. BigBoss rekommenderar i sin guide att man ska göra en normal uppdatering till 2.0 (antar att 2.0.1 går lika bra) i iTunes innan man går vidare, om man kör 1.1.4 eller lägre.

 17. Adrian Bengtson skrev:

  Jag uppdaterade just en 1.1.2-telefon. Först lät jag iTunes göra en vanlig uppdatering till 2.0.1. Sen satte jag telefonen i DFU och återställde till en ”pwnat” firmware-fil (2.0.1 förstås) och allt gick bra så vitt jag kan se.

 18. Reed skrev:

  Hade 2.0 innan men gjorde om allt nu när 2.0.1 finns, mest för de laggar rätt bra titt som tätt när man skulle skriva SMS samt tog timmar att göra en säkerhetskopia oftast fick man telefonen jobba hela natten men annars hade jag inga problem med 2.0. Kan tilläggas att jag har en 2G iPhone 8GB. I alla fall så verkade allt funka och synkade in allt från säkerhetskopia med massa program mm som man hade 2.0 innan. Synkade även in musiken och några filmer. Trodde att allt skulle funka då de gjorde de innan i 2.0 MEN igår kväll innan man skulle åka iväg så klart så öppnade jag ipod delen i iPhonen och blev jätte snopen att de stod ”de finns ingen musik” pluggade in telefonen i datorn direkt för att dubbel kolla (kunde ju ha hänt att man glömde själva musiken mm) men icke 3GB musik plus filmer låg så fint på min iphone när man kollade via datorn och itunes, gick till och med spela upp från iphonen, men för säkerheten skull så synkade jag om de bara, men samma fel ändå! någon som vet vad de kan bero på? eller måste jag göra om allt från början än en gång? Kommer hem på torsdag igen så i värsta fall får man göra en ny firmware och testa göra om de. Om de har något med ipod delen i iphonen att göra vet jag inte men svara med knappen på micken funkar inte heller efter 2.0.1 uppdateringen (inte lägga på ens).

  /reed

 19. fred skrev:

  jag provade uppdatera till min 2g med 1.1.4 till 2.0.1 med Winpwn igår.
  det gick att uppgradera firmwaren men närr bootneuter kördes så gick det inte låsa upp basebandet.

  jag kom in till home-screenen men fick ett meddelande om att telfon å sms funktionen inte fungerade.
  allt på telefonen gick jättesegt!
  så det var bara att försöka igen.
  nu har jag försökt 36 gånger på olika datorer med olika inställningar i Winpwn får alltid fel 1604 i iTunes.
  jag kan inte ens nedgradera till 1.1.4.
  å jag kan ju inte slå på telefonen utan att recovery mode går i, å då går det inte slå av den.
  Så jag måste gå in i DFU mode när den e påslagen å enligt BigBoss kan ju det orsaka 1604 problem.

  när jag provade på en Xp sp2 dator så stod det tom att den hade hittat en usb enhet i DFU-mode så det ska inte va problemet.
  nu ska jag åka land å rike runt för å låna en mac å prova på.
  annars ger jag upp.
  nån som varit med om detsamma?

 20. veronica skrev:

  Har en 2g som jag installerade 2.0 ´förra veckan, funka bra tills jag skulle öppna cydia ”hängde” sig telefonen.
  Har försökt få igång den men det slutade med att jag fick återställa den via Itunes och nu har jag fått upp itunesloggan och USB kabeln på displayen. Jag har mitt SIM i och jag har full mottagning och kan både ta emot sms och samtal… Men jag kan inte använda telefonen utan bara emergency calls…
  När jag kopplar in den i Itunes säger Itunes att telefonen inte supportar SIMkortet…

  Har försökt det mesta men inget funkar…. Ngn som kan hjälpa????

 21. Henrik skrev:

  Hej,

  jag har suttit och lekt fram och tillbaka med itunes 7.5 och 7.7.x och har hela tiden lyckats nedgradera till 1.1.4 fast när jag försökt köra på min winpwn fil så har jag fått alla 160x fel samt fel 6 ett par gånger men hela tiden har jag lyckats installera 1.1.4.
  Så tillslut blev jag så irriterad så jag tog bort min itunes installtion samt ”apple moblie” och ”apple software update” och raderade alla kataloger under ”C:Documents and Settings[your username]Application DataApple Computer”…jag installerade sedan senaste versionen itunes och kopplade in telefonen i dfu läge och lät itunes uppgradera mi telefon med den riktiga 2.0.1 releasen och det verkade fungera, så kanon tänkte jag så jag satte telefonen i dfu läge igen och tänkte att nu skulle det fungera men jag fick återigen samma fu… fel

  Tillslut så fick jag en liten vink av en artikel som jag läste som antyde på att det fans ett antal winpwn.zip filer som är defekta där ute, så jag laddade ner versionen som finns http://www.winpwn.com, jag skapade sedan en ny fil enligt beskrivningen på ”http://sleepers.net/news/2008/07/25/winpwn-20-guide/” inkluderat med cyndia och en root partition på 550Mb och det gick galant……Så jag försöker åter igen att sätt telefonen i dfu läge och försökte testa att restora med min nya fil och vola!!! det fungerar!!

  Jag vet inte om detta kan hjälpa någon men som sagt jag har suttit och labbat i ca 10 timmar och prövat allt möjligt och i slutändan så är jag ganska säker på att det var min winpwn som var defekt och att en ominstalltion av Itunes var behövlig d.v.s. om man inkluderar att man tar bort katalogerna.

  ps. tänk på att få telefonen i rätt läge, när man attachar den så står det om det är dfu eller recovery läge så tänk på att det skall vara dfu läge

  /Henrik P.

 22. Alex skrev:

  För er som vill testa installer4 finns en guide här:
  http://www.installerapps.com/2008/08/04/download-installer-4-beta/

 23. Martin skrev:

  Hej.. Uppdaterade precis enligt anvisarna min 2G iphone och nu har jag INGEN täckning.. står No Services där det brukar stå Operaör.. Vad kan ha hänt? MVH Martin

 24. Alex skrev:

  Hej,

  Sitter på en 2g 1.1.3. Är det några problem att uppdatera från 1.1.3 med quickpwn till 2.0.2 direkt? Eller måste jag först gå via 2.0.0, 2.0.1 eller några andra mellansteg som 1.1.4? Är en updatering till 2.0 att rekommendera?

  /Alex

 25. Mevlut skrev:

  TJena jag tänkte bara säga att jag har uppdaterat min 1.1.4 till 2.1 med WinPwn 2.0.0.4 och allt gick galant. Följde guiden på Iclarified det fungerade suveränt tog ungefär 35 minuter! Enda problemet jag hade var att min custom ipsw försvan från skrivbordet och hamnade i en dold mapp i systemet men hittade den.

 26. GustavT skrev:

  Hur lång tid tog det för er ungefär? det står ”Återställer programvara” och har gjort så väldigt länge!

 27. Daria skrev:

  jag får fel 6 på pc och mac vad fan är det för fel. får ingen liv i min iphone vad ska jag göra har provar med allt byta kabel bytt dator och nu står jag här igen okänt fel (6) snälla hjälp mig