Varning för 1.1.1-uppdateringen!

Av Adrian Bengtson, torsdag 27 september 2007

Apple har nu släppt den väntade uppdateringen av mjukvaran till iPhone och precis som det befarades så ställer den till allvarliga problem för den som idag har en upplåst telefon: Uppdateringen kommer att låsa telefonen igen och det finns just nu ingen känt sätt att låsa upp en uppdaterad telefon. Dessutom slutar alla tredjepartsprogram att fungera, så även om man har en telefon låst mot AT&T men installerat andra program ska man undvika uppdateringar.

Gizmodo har listat vad dom kommit fram till hittills:

 • En icke modifierad iPhone går utmärkt att uppdatera (ingen överraskning)
 • Hackade (för extra program) men forfarande låsta iPhones går att uppdatera men Installer.app försvinner från skärmen
 • Upplåsta telefoner blir låsta igen och kräver ny aktivering (vilket inte går att göra med de verktyg som finns ute nu)
 • Tredjepartsprogram slutar fungera

Summering: Alla som använder iPhone i Sverige idag uppmanas att undvika uppdateringen om ni vill kunna fortsätta använda telefonen!

iTunes kommer att föreslå en uppdatering, men det går bra att tacka nej till det:

iphone-update-111.jpg

Slutligen vill vi uppmana er att inte längre använda vår guide innan vi hunnit uppdatera den, annars kommer ni att få en låst telefon igen.

Läs mer hos Gizmodo: iPhone Firmware 1.1.1 Out and Tested: Breaks 3rd-party Apps, Relocks iPhones and Sends Them to Semi-Brick Activation Limbo

Inga kommentarer till “Varning för 1.1.1-uppdateringen!”

 1. iFun.se | Allt om iPhone i Sverige » Blog Archive » Allt-i-ett guide för unlock, edge, åäö, Swenumbers och ordlista! (Edit: och voicemail) skrev:

  […] Läs mer om varningen här: Varning för 1.1.1-uppdateringen! […]

 2. Alle skrev:

  Kan man inte bara använda sig av eran guide å strunta i firmware biten?

 3. Adrian Bengtson skrev:

  Man behöver ha firmware 1.0.2 och vår guide förutsätter att detta är vad som hämtas hem av iTunes, men iTunes hämtar ju hem 1.1.1 numera. Man behöver därför ladda ner 1.0.2 separat och se till att iTunes använder det istället för det senaste (genom att hålla nere rätt tangent när man väljer ”Återställ”.

  Om telefonen redan har 1.0.2 kan man förstås hoppa över steget att lägga in det.

 4. Alle skrev:

  Hej min telefon har firmware 1 0 2 allt går har gått jättebra hittils,nu får jag error när jag ska lägga in bsd systems?

  kan ni hjälpa mig m det?

 5. Reisan skrev:

  Hur tackar man nej till uppdateringsdialogrutan ovan? Genom att klicka ”Avbryt” eller kan man bocka i kryssrutan för ”Fråga inte igen” och sedan klicka ”Avbryt”? Eller ska man välja ”Endast hämtning” istället för ”Avbryt”? Slipper jag denna förfrågan om uppdatering om jag har urbockat i iTunes ”Hämta uppdateringar automatiskt”?

 6. Adrian Bengtson skrev:

  Reisan: Kryssa i rutan först och tryck på Avbryt sedan. Det är lite bakvänd logik (eftersom ”Avbryt” borde avbryta allting och inte spara några data) men det är så det fungerar.

 7. Reisan skrev:

  Ok, Adrian, tack för svaret. Ja, det är lite ologiskt med att klicka Avbryt. Ok, då vet jag. 🙂

 8. johan skrev:

  Hej sitter med 4 färska ipones, vill kolla vilken firmware jag har, hur gör jag det.

  2 av dem e v38 o 2 v39

 9. Adrian Bengtson skrev:

  johan: Troligtvis är v38-telefonerna 1.0.2 medan v39-telefonerna kan vara 1.1.1. Jag är inte helt insatt i detta, men du kan kolla in den här diskussionstråden på 99.se: iPhone 1.1.1 är tillverkade vecka 39 eller senare

 10. johan skrev:

  Hur vet jag ifall jag kan låsa upp telefonerna då jag måste ju veta ifall de har 1.0.2 eller 1.1.1

 11. Adrian Bengtson skrev:

  Jag har aldrig aldrig testat en 1.1.1-telefon, så jag vet inte riktigt hur det går till. Du får googla efter folk som haft en sådan och hur man i så fall kollar det. Jag tror man kan se det på att grafiken är annorlunda när man sätter telefonen i specialläget där den säger att den måste anslutas till iTunes. Men exakt vad som är skillnad och hur man kollar det får du försöka hitta själv.

 12. johan skrev:

  Sitter med 1.0.2 men lyckas inte få upp free iphone i ibrickr ?????

 13. iFun.se | Allt om iPhone i Sverige » Blog Archive » Vad ”jailbreak” av 1.1.1 innebär skrev:

  […] 1.1.1-iPhone att man använder AT&T som operatör, även efter jailbreak. Fortfarande gäller vår varning för 1.1.1. Vill du kunna ringa med din iPhone i Sverige, uppdatera INTE till 1.1.1, även fastän jailbreak […]

 14. MartBeat skrev:

  fick min upplåsta iphone idag, den är snyggare och bättre än vad jag trodde faktiskt. Men jag har ett litet problem. Eftersom den redan är upplåst osv så vet jag dels inte hur den är upplåst MAC PC osv. (spealr det någon roll) Men jag vill kunna lägga in program på den utan att sabba något eller behöva krånga allt för mycket. Finns det någon bra lösning på detta?

  hoppas någon kan hjälpa mig!

 15. Adrian Bengtson skrev:

  MartBeat: Jag tror du har större chans att få hjälp om du frågar på 99.se/iphone istället, det är nog inte så många som ser din fråga här.

 16. lovisa skrev:

  hej, jag fick min iphone för några månader sen och var klantig att uppdatera den, så nu är den låst. Hur låser jag upp den igen? nån som vet?

 17. Djuka skrev:

  Hej.

  jag har en 1.1.1? 8gb i-phone, köpt i november 2007 i USA; jag betalade den USD429. Mobilen har öppnats här i Sverige och den funkar GANSKA bra. Behöver man uppdatera den?Hur ska jag göra detta?
  mvh Djuka