Vad ”jailbreak” av 1.1.1 innebär

Av Adrian Bengtson, torsdag 11 oktober 2007

Ni som hänger med i iPhone-nyheterna har säkert redan hört det: Hackarna har nu lyckats med ”jailbreak” av 1.1.1-mjukvaran för iPhone. Vad innebär det då? Jo det innebär bara att de tagit sig in i telefonen och kan installera och köra egna program på den.

Det innebär INTE att man kan låsa upp en iPhone med 1.1.1. Låsa upp i detta sammanhang syftar på tekniken för att använda andra SIM-kort med telefonen, något som krävs för att använda iPhone med svenska operatörer.

Fortfarande kräver en 1.1.1-iPhone att man använder AT&T som operatör, även efter jailbreak. Fortfarande gäller vår varning för 1.1.1. Vill du kunna ringa med din iPhone i Sverige, uppdatera INTE till 1.1.1, även fastän jailbreak lyckats.

5 kommentarer till “Vad ”jailbreak” av 1.1.1 innebär”

 1. Edward skrev:

  Nyss kom en beskrivning för jailbreak och aktivering!!!!

  http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?p=80808

  Ska ni prova? berätta gärna hur det gick 😀

 2. Erik skrev:

  ”Activating with a Non-ATT SIM”

  Låter som att det ska funka, eller?

  http://www.tuaw.com/2007/10/10/iphone-dev-team-announces-public-iphone-1-1-1-jailbreak/

 3. Christoffer skrev:

  Aktivering och det faktiska upplåsandet av SIM-kortet är två HELT separata saker.

 4. Fredrik skrev:

  Tyvärr måste jag hålla med Christoffer. När man aktiverar telefonen gör det att man kan komma in och använda alla funktioner, utom allt som har med sim-kortet att göra (ring/sms/gprs). Det är pågrund av att modemet i telefonen(som används för att ringa) fortfarande är låst.

  Dock finns det gott om hopp. Per kl 7.20 imorse så har någon på iPhone Dev Team lyckats komma åt de delar som behöver hackas för att få detta att funka.

 5. Edward skrev:

  Jag menade inte att SIM kortet blev upplåst! AKTIVERING är det steget som gör att man kan använda telefonen utan att behöva ett AT&T kort och ”aktivera” via iTunes…om man kan aktivera kan man troligen också använda de tidigare upplåsningsmetoderna mha SimClone eller TurboSIM. Bara ”jailbreak” är i sig inte så intressant (tycker jag) men det är ett viktigt steg mot en öppnad telefon. Aktiveringen är nästa steg som också gör att telefonen blir användbar (för de utan AT&T kort aktivering)