Ultrasn0w är den nya upplåsning för iPhone 3G

Av Adrian Bengtson, onsdag 17 juni 2009

iPhone Dev Team har presenterat deras senaste upplåsning, kallad ”ultrasn0w”, som kan låsa upp alla modeller av iPhone 3G och även klarar av att låsa upp iPhone OS 3.0 som släpps idag.

Den upplåsning av iPhone 3G som hittills funnits, yellowsn0w, slutade fungera när Apple täppte till den bugg som yellowsn0w använde sig av och alla iPhone 3G modeller som sålts sedan dess har en ny version av bootloadern (5.9) som hittills varit omöjlig att låsa upp.

Dev Team har dock inte legat på latsidan utan har i tysthet utvecklat ultrasn0w som kan låsa upp alla iPhone 3G-modeller som finns. Inte nog med det, även iPhone OS 3.0 som ska släppas idag går också att låsa upp med utrasn0w. För att Apple inte skulle få en chans att täppa till detta hål har Dev Team därför väntat med att släppa utrasn0w.

I dagsläget är ultrasn0w inte släppt ännu, planen är att ultrasn0w ska släppas på fredag. Däremot finns en video från ett demo av upplåsningen som Musclenerd från Dev Team utförde live igår (hoppa fram 2 minuter då demon startar):

Läs mer på iPhone Dev Teams blogg.

18 kommentarer till “Ultrasn0w är den nya upplåsning för iPhone 3G”

 1. Janne skrev:

  Kan man uppdatera sin jailbreakade och olåsta iphone 1G som har version 2.2.1 i sig?

 2. Adrian Bengtson skrev:

  Janne: Ultrasn0w har inget att göra med den första generationens iPhone.

  Men om din fråga gällde iPhone OS 3.0 så kan du läsa vad jag skrivit i min artikel om det. Det sägs att det ska gå att uppdatera men jag har inte testat det själv.

 3. Robin skrev:

  Adrian, Ville bara tacka för att du gör ett strålande jobb med rapportering här på iFun! 🙂 Keep it up!!

 4. TjellHELL skrev:

  Kommer 3.0 även att fungera till iPhone 2G med ultrasn0w?

 5. Adrian Bengtson skrev:

  TjellHELL: Jag vet inte hur jag ska kunna uttrycka det tydligare än såhär: Ultrasn0w har INGET att göra med den första generationens iPhone. Ultrasn0w är, precis som yellowsn0w var, BARA till för iPhone 3G.

  Upplåsning av 3.0 för iPhone 2G görs med PwnagetTool och/eller QuickPwn när Dev Team släpper dessa för 3.0, vilket borde ske rätt snart, se dagens artikel om 3.0 för mer info.

 6. zeb skrev:

  Sedan kanske man ska tillägga:

  Precis som yellowsn0w/ultrasn0w bara är för iPhone 3G och inte för iPhone Gen1 eftersom modemhårdvaran är olika. På samma sätt förhåller det sig med iPhone 3G kontra iPhone 3GS,
  så är det INTE säkert att ultrasn0w fungerar till iPhone 3GS.
  Eftersom de inte vet hur hårdvaran ser ut.

  Om jag förstått det rätt….

 7. henric skrev:

  Jag har en iphone som är köpt fabriksny olåst redan från start, när 3.0 kommmer kan jag alltså uppdatera och sen vänta tills jailbreaken kommer?

 8. Wille skrev:

  näääär kommer 3.0 idag???? klocklslag? 😀

 9. Adrian Bengtson skrev:

  Snälla, håller kommentarerna till ämnet. Vi har redan en artikel idag om 3.0, den här handlar om ultrasn0w och upplåsning av iPhone 3G.

 10. iFun.se » PwnageTool för 3.0 släppt skrev:

  […] 3G Om du vill låsa upp iPhone 3G, ska du vänta på Ultrasn0w som ska släppas […]

 11. Adrian Bengtson skrev:

  Ultrasn0w är tyvärr försenat pga av buggen kring YouTube och Push notification enligt Musclenerd.

 12. iFun.se » Redsn0w ger enkel upplåsning av 3.0 för Mac och Windows skrev:

  […] Om du har en iPhone 3G och vill låsa upp den ska du inte använda redsn0w utan vänta på Ultrasn0w som kommer snart. Ursprunligen var det sagt att Ultrasn0w skulle släppas igår fredag, men problem […]

 13. Quickfepp skrev:

  Jag är så dum!! Har behov av en upplåst mobil. Installerade readsn0w. Vad händer nu? Kommer det vara möjligt att låsa upp när ultrasn0w kommer?

 14. The Dude skrev:

  @quickfepp: inga problem, du har nu förberett din Iphone för upplåsningen. Tyvärr får du vänta tills Ultrasn0w släpps. Jag lämnade in min telefon för reperation. Fick tillbaka den med senaste uppgraderingen så jag har inte kunnat låsa upp min på ett bra tag. Väntar precis som du på ultrasnow. Håll dig uppdaterad via iClarified’s maillista

 15. ramiz skrev:

  Hej undrar när ska bli ute yellowsn0w för upplåsning iphone 3g?

 16. axos skrev:

  Har installerat ultrasn0w allt gick bra inga konstigheter. Men sen så upptäckte jag att jag måste ta ut sim kortet och stoppa tillbaka den så fort jag startar om den så den fungerar med mitt tele2 kort. har jag kortet i när jag starta om den och inte ta ut den och stoppa tillbaka så spökar nätet. någon som har en lösning på detta så man slipper plocka ut och sen in igen. :

 17. Largo skrev:

  hejsan ! jag försöker uppdatera min 2G ,men får fel med. 1604 nån som vet varför ??

 18. johan skrev:

  Snälla hjälp mig!..

  jag köpt min iphone 3g i danmark jag har unlockat den engång.. sen jag uppdatera den til 3.0 sen nu har jag gjort allt jailbreak ultrasn0w och sånt men den funkar fortfarende inte… jag hörde man måste ha sitt gamla simkort som man fick med och göra det med det problemet är bara jag hittar inte det.. så nu undra jag om det går på annat sett eller jag ska ge den till en mobil äffar och betala :(….nothing is free on this world