Tips: Spara dina iPhone bilder i datorn

Av iFun, måndag 15 oktober 2007

Fabian Ruben kom med ett utmärkt tips för Windowsanvändare:

Här kommer ett bra tips till de som exempelvis fotar festbilder med iPhonen. iTunes låter dig (på Windows i alla fall) dumt nog bara synkronisera bilder TILL telefonen och inte från den. Detta kan dock Windows göra åt dig. Gör så här:

1.       högerklicka på ”Apple iPhone” i denhär datorn och välj egenskaper

2.       Välj ”för över bilder till mapp”

3.       Kryssa i rutan ”ta bort bilder från enheten” om du vill.

Nu kommer alla bilder föras över automatiskt när du ansluter iPhonen. På detta sätt sparar du minne i telefonen och slipper föra över bilderna manuellt.

7 kommentarer till “Tips: Spara dina iPhone bilder i datorn”

 1. Simon skrev:

  När jag ansluter min iPhone kommer automagiskt Adobe Bridge med Kamera-import igång och jag kan importera alla kamera-bilderna. 🙂

 2. Erik Svensson skrev:

  Hur hitta min iPhone i ”Den här datorn”?

  Ett lite irriterande problem uppstod såhär på fredags em., jag tänkte ställa in telefonen att föra över bilder automatiskt enligt detta lilla tips men jag märkte att min iPhone numera inte syns i ”Den här datorn” längre..

  Det jag vet är att den var där första gången jag anslöt, dock var inte iTunes installerat då.

  Har letat lite i Enhetshanteraren, och den syns likt bilden i nedanstående länk, men kommer inte vidare.

  http://www.99.se/iphone-mobiltelefon/228342-hur-hitta-min-iphone-i-haer-datorn-windows.html

  Någon som kan förklara hur jag ska bära mig åt?

 3. Mikael Jansson skrev:

  Om du bara dockar din iPhone och samtidigt kör iPhoto så frågar iPhoto vad du vill göra med korten i din iPhone.Testa även att installera cameraPro funkar lite snabbare, går även att ta fler kort i en frekvens.

 4. crille skrev:

  Ville bara tipsa er iphone användare precis som jag själv är att det finns över 2k gratis bakgrundsbilder att hämta på iphonebilder.com

 5. Arthur skrev:

  Har suttit några timmar nu…hittade till slut en lösning! J*VLA IPHONE och ITUNES!!!! Har du sparat en bild från t.ex. ett mail i din ”kamerarulle” eller har en bild som du inte tagit med iphonen där kommer det inte att gå att importera bilder till datorn… ta bort bilden så fugerar det… hohoho!!!!!
  Lösning

  1. Se till att det finns minst en bild i Kamerarulle (eller i biblioteket med sparade bilder på iPod touch). Om det inte finns några bilder så kan du ta en med iPhone-kameran (eller en skärmdump med iPod touch) och därefter koppla från och in enheten igen.
  OBS! iPod touch kräver programversion 2.0 eller senare för att spara bilder eller ta skärmdumpar.
  2. Låt enheten vara ansluten och öppna ditt program för fotohantering manuellt för att se om programmet kan känna igen enheten och importera foton.
  3. Kontrollera om det finns uppdateringar för ditt fotohanteringsprogram. (Om du använder iPhoto för Mac OS X krävs iPhoto version 4.0.3 eller senare för att importera foton från iPhone eller iPod touch.) Alternativt kan du prova med det fotohanteringsprogram som finns inbyggt i din dators operativsystem:
  Mac OS X: Öppna Image Capture (finns i mappen Program).
  Windows XP: Öppna Scanner- och kameraguide genom att välja Start > Alla program > Tillbehör.
  Windows Vista: Öppna Photo Gallery genom att välja Start > Alla program.
  Windows 7: Välj Start > Dator. Högerklicka på logotypen för iPhone eller iPod touch under Mobila enheter (om det finns) och välj Importera foton.
  4. Kontrollera att programvaran för iTunes och iPhone eller iPod touch är aktuell. Hämta och installera eventuella uppdateringar som finns tillgängliga.
  5. Kontrollera om det finns och installera alla tillgängliga uppdateringar av operativsystemet. (I Mac OS X väljer du Programuppdatering i Apple-menyn. På PC kör du programmet Windows Update.)
  6. Prova att importera dina foton till en annan dator.
  7. Kontrollera Kamerarulle (eller biblioteket med sparade bilder på iPod touch) på enheten för att se om det finns några bilder som inte tagits med kameran, exempelvis skärmdumpar eller sparade bilder.
  Obs! iPod touch har ingen kamera och innehåller därför bara sparade bilder. Så följande steg gäller för alla bilder som finns i biblioteket Sparade bilder.
  8. Om det finns sådana bilder kan du e-posta dem till dig själv om du vill behålla dem. Sedan tar du bort dem från din iPhone eller iPod touch och ansluter enheten till datorn igen.
  OBS! Om du har många sådana bilder i Kamerarulle eller biblioteket Sparade bilder kan du radera några åt gången från enheten och ansluta till datorn tills enheten visas som en kamera igen.A

 6. Leo skrev:

  MEN,
  om Man redan har överfört 1500 bilder till datorn en gång, o dessa 1500 bilder vill man fortfarande ha kvar på iphone. När jag sedan har tagit 200 bilder till så jag har 1700 bilder. Hur i helvede kan man synka så den bara lverför de nya bidlerna till datorn?

 7. Toivo skrev:

  Nr 2 på listan finns inte när jag tryckt fram egenskaper! Alltså kan jag inte utföra det hela.
  Jag har en massa bilder i två nya mappar. Jag kan radera i kameramappen men inte i de två andra!

  Jag skaffade 5:an och återkopierade det jag sparat från 4:an och då kom alla bilder med givetvis, men lade sig i två nya mappar! Och det är de jag vill få bort.

  Någon som har en bra idé?