Tips: Högtalaren är trasig på din iPhone?

Av iFun, söndag 28 oktober 2007

Fler och fler iPhone användare rapporterar att deras högtalare tystnat. Enda sättet att få ljud ur telefonen är att använda headset. Här kommer dagens tips: telefonen är inte trasig – du har bara fått smuts i hörlursutgången!

Med hjälp av en avklippt bomullstops och lite fönsterputs så har du fått igång ljudet igen på en minut. Var försiktig så du inte få vätska in i telefonen – du behöver ytterst lite puts för att få bort fett och annat som råkat hamna i din iPhone.

Här finns till och med en liten film som fixar ”iPhone Earphone Bug”

http://www.luckow.com/iphone/

 Du som har haft problem – löste vårt tips dina problem?

99 kommentarer till “Tips: Högtalaren är trasig på din iPhone?”

 1. Mike skrev:

  Jag kan rekommendera ifon.se som fixade ljudet på min gamla 3GS för 500 spänn. De bytte docka, vilket är undersidan på telefonen där man laddar den. Nu funkar den igen!

 2. Marcin skrev:

  Tack så mycket det fungerade perfekt =)
  (iP 4)

 3. iPhone 4 skrev:

  Dammsugaren funkar skit bra!!! Min son hällde ett glas oboy över och då försvann ljudet (telen trodde headsetet satt i) efter jag topsat hände inget men efter dammsugan så kom det tillbaka, överlycklig!!!

 4. Anna M skrev:

  Hade detta problemet med min iPhone 4 och testade med tops och ljudet kom tillbaka! Lycklig! Tack så jättemycket för tipset!!!

 5. Joel skrev:

  Topsen gjorde ingen nytta men dammsugaren var lösningen efter att min son hade kissat på telefonen.

 6. Rabia skrev:

  JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR FÖR DEN HÄR HEMSIDAN MIN IPHONE FUNKAR IGEN UTZ UTZ UTZ UTZ !!! SÅ JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄVLA GLAD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. My skrev:

  Galen! Haft min iPhone i ca. 2 veckor och nu har ljudet varit borta i två dygn. Prövade både med tops och att dammsuga men ingen funkade..vad ska jag göra?

 8. Låa skrev:

  Funkade klockrent, fast jag använde lite contact cleaner (rengörning för känsliga elprylar typ) istället för fönsterputs. Den dunstar bort helt och lämnar ingen fukt.

 9. Eva skrev:

  JAAAA! Vad ni är bra!

 10. Patrik skrev:

  Fyfan vad glad jag också blev.. Köpte min 4s för knappt 2 veckor sedan och vips slutade ljudet fungera, bara med headset fungerade det.. Tog dammsugaren och ta mig fan så vips så var ljudet tillbaka:D

 11. Mannen skrev:

  Tappa luren i snön idag å ljudet försvann!!!
  Funka inte med tops,
  Men dammsugaren fixa det! 🙂

 12. MILLA skrev:

  rengöra med tops fungerade inte för mig, då tog jag dammsugaren istället och blåste rent. då fungerade den direkt! bra tips!

 13. silvia skrev:

  Det funkade med topsen! Tack för tipset:-))

 14. Anna skrev:

  Jag tappade min bebis i en vattenpöl, paniken infann sig, men efter en dammsugskur funkar den igen :))) tusen tusen tack för tipset!! 🙂

 15. Anette skrev:

  Spillde vatten på mig själv (nån halvliter ur hästens vattenhink) och i fickan på min munktröja låg iphonen.

  Topz ordnade halva problemet, men jag hade fortfarande panik för jag kunde inte höra personen i andra änden när jag ringde. Damsugaren löste alla problem!!! :D:D:D

 16. Amanda skrev:

  Jag har provat dammsugare och tops men inget funkar, jag har varit utan ljud i 2 veckor nu 🙁
  Det funkar när någon ringer men när jag ska lyssna på musik, videos eller nåt funkar det inte, det funkar bara med headset, inte högtalren och den har inte gått sönder eftersom det låter när det ringer och när man har alarm.. HJÄLP! 😮

 17. sms skrev:

  För min del funkade varken topsen eller dammsugningen för att få tillbaka ljudet. Så jag bankade lite på telefonen med handflatan och voila – Sound of Music again!

 18. Eva Enström skrev:

  Jaaa! Tack, det funkade. Lite bomull, virad kring en tandpetare och fuktad med fönsterputs gjorde susen. Sparade 1700 kr i reparation.

 19. Anna skrev:

  Åååh tack, tack! Råkade tappa min i snön tidigare idag och fick minst sagt panik. Försökte med tops och fönsterputs utan framgång och höll på att bli helt knäpp av vrede, så jag testade att dammsuga, dock utan större framgång där heller. Så då dammsög jag ORDENTLIGT och länge och nu funkar det igen!!!!!!! Aaaaah prisa gud för dammsugaren alltså.

 20. Jonatan skrev:

  Gjorde även jag misstaget att tappa min 4S i snön. Prövade med tops&fönsterputs flera gånger utan resultat, och fortsatte sedan med dammsugare – även där utan att det fungerade. Hur som helst kände jag att det inte var läge att ge upp, så jag tejpade fast mobilen mot dammsugarens munstycke och lät den gå i 20 minuter, och sedan var problemet löst!

 21. sofia skrev:

  Helt otroligt. Först skrattade jag lite och tänkte att det inte kommer funka. Men det tog bara två sekunder och så funkade det igen. Tack!

 22. Thomas skrev:

  Yees! Provade med tops som jag hade fått tips om men det fungerade inte. Hittade då denna sida och läste om dammsugartipset och det funkade. Så glad just nu och tipset var kanon. Tack.

 23. Moa skrev:

  DAMMSUGAREN LÖSTE ALLT! Nu känner jag mig hel igen!

 24. julia skrev:

  TACK TACK TACK JULIA!! Lite dammsugning så funkar den direkt. vilken lycka! 🙂

 25. Lena skrev:

  Genialiskt! Sjukt bra tips som fick min iPhone att återvända från dödsriket. Tops och fönsterputs, alltså! Det besparade mig också 1700 spänn som reparationsstället ville ha. TACK!

 26. jessica skrev:

  funkade efter ett tag med puts och dammsugaren , dottern tappat iphonen i vatten pöl…pust

 27. ellen skrev:

  Mitt ljud hade försvunnit utan något själ och då så provad jag att ”suga” innåt där man stoppar in hörlurarna, och nu funkar dom lika bra som vanligt.

 28. Angelica skrev:

  Hej, idag tappade jag min iphone 4s i snön när jag var ute, ljudet i högtalaren försvann och jag försökte med att dammsuga telefonen och att putsa den och sånt! Men inget fungerade, telefonen funkar som den ska när jag har hörlurarna i och när jag spelar musik i mitt dockställ till den. Men när jag har spelat musik i dockstället och tar ur telefonen så funkar ljudet i högtalaren i ca 3 sekunder, vet verkligen inte vad felet är, skulle vara snällt om någon vet vad felet är.

 29. iphone5s skrev:

  provade med tops och fönsterputs men funkade inte=( sen läste jag lite kommetarer och såg damsugartipset och vips så funkade det tackar så jävla mycket för tipset=)))) sparade 1700 i reparation

 30. Jenny skrev:

  Tänkte att… Det fungerar nog inte för mig! Det gjorde heller inte tops/fönsterputs, men det gjorde dammsugaren!!!! Tack!!!

 31. Siv Andersson skrev:

  Läste era tips och prövade det verkade enklast: DAMMSUGAREN, och nu fungerar mobilen igen. TACK!!!

 32. camilla skrev:

  oman har fått vatten i damsgare vad ska man göra åt detta
  då vet ni det?

 33. Malin skrev:

  Funkade inte för mig, vad gör jag för fel??

 34. Thomas skrev:

  Gamla tips funkar fint. Topsa grabbens snöiga 4s hjälpte inte men dammsugaren gjorde susen!

 35. Catty skrev:

  alla skriver att man ska dammsuga fuktig iphon men var ska man dammsuga den?

 36. Ritva skrev:

  Funkade min också tack tipset!

 37. Mira Vallbom skrev:

  Yeeeees!!! Tack tack tack – min telefon hamnade i sonens kiss-i-sängen inatt och inget högtalarljud kom ut, men efter att ha dammsugit den så funkar den!!! Så glad 🙂 /ensamstående mamma som pluggar på heltid med dålig ekonomi <3

 38. Fredrik skrev:

  Klockrent! Har haft skränigt ljud i två veckor, efter topstricket fungerar det igen, tack så mycket!! (topsen blev alldeles grå efter rengöring)

 39. Clara skrev:

  Dammsugaren gjorde susen även för mig, hade hunnit få panik men nu är jag sååå glad igen! Tusen tack för tipsen!!

 40. Mattias Hallberg skrev:

  Rengöring är väl mitt intresse då ljudet för mig när ngn ringer är katastrofalt dåligt. Däremot eftersom så många skriver om fukt-problem. Jag har alltid på mina eller barnens mobiler tejpat för ladd och hörlurs-uttagen och sedan stoppat ner mobilen i en rispåse i upp till 24 timmar.(viktigt att den täcks helt och hållet. Har fungerat varenda gång vid fuktproblem.

 41. Carola skrev:

  Dammsugaren gjorde susen. Tusen tack för tipset! Glad igen!

 42. Emma skrev:

  Tappade luren i snön idag. Allt annat funkade förutom högtalaren (var tvungen att ha i hörlurarna för att få ljud). Testade tops, funkade ej. Sen provade jag att dammsuga enhetens hörlurs- och laddningsutgång ordentligt. Funkade toppen! Så tacksam!!!

 43. Felicia skrev:

  Funkade för mej med! Så himla glad!!!!

 44. Eva skrev:

  Yeay dammsugartipset fungerade perfekt efter att telefonen 6S tagit sig ett dopp i badkaret

 45. Mattias skrev:

  damsugaren va toppen höll lite för hålet och sög i det andra hålet.Det blev tryck i det hela och jag gilla det haha ljudet kom tillbaka och allt blev perfect =)

 46. Mattias skrev:

  damsugaren va toppen höll lite för hålet och sög i det andra hålet (hörlur hålet).Det blev tryck i det hela och jag gilla det haha ljudet kom tillbaka och allt blev perfect =)

 47. Mattias skrev:

  + använde lite toffs i det hela yes

 48. Olivia skrev:

  Tappade grabben i toan. VIPS tack vare lite sug av dammarn så blev grabben fungerande igen HELT OTROLIGT!!

 49. L.Brinck skrev:

  Ingen ringsignal tips dammsugaren helt otroligt.

Lämna en kommentar