Telias Mobilsurf Alltid prissänkt till 69 kr/mån

Av Adrian Bengtson, måndag 1 juni 2009

telia-logo-miniI februari skrev vi om Telias nya maxtaxa och nya avtal för mobil datatrafik. Nu är det ännu billigare att surfa med fri trafik.

Det är lite oklart när prissänkningen skedde men i februari kostade Mobilsurf Alltid 99 kr/månad och nu är priset sänkt till 69 kr/månad. Det är stor skillnad mot hur det såg ut för ett år sedan när det enda avtalet för fri trafik hos Telia var 199 kr i månaden och mer i linje med vad konkurrenterna erbjuder.

Mobilsurf Alltid innebär fri datatrafik i upp till 6 Mbit/s (för allt utom IP-telefon och fildelning, två tjänster som inte ingår i erbjudandet). Just nu bjuder Telia dessutom på en fri månad om man tecknar avtalet före 22 augusti och inte tidigare har tecknat Mobilsurf-avtal.

De tre övriga avtalen, Bas (ingen fast avgift, 9 kr/dygn maxtaxa), Extra (199 kr/mån inkl wifizoner) och Ofta (29 kr/veckan för kontantkort) finns kvar som tidigare. Det är svårt att se att någon iPhone-ägare frivilligt skulle välja Mobilsurf Extra i dagsläget och betala 130 kr extra i månaden bara för att få tillgång till Telias wifizoner.

Läs mer om detta prisavtal hos Telia.

5 kommentarer till “Telias Mobilsurf Alltid prissänkt till 69 kr/mån”

 1. Adrian Bengtson skrev:

  Det ryktas om att Mobilsurf Extra kommer att prissänkas till 99 kr/månad imorgon, vi får se om det stämmer.

 2. Fredrik Sigbjörn skrev:

  Mobilsurf Extra har sänkts till 99 kr /månad för företagsabonnemang. Det verkar ligga kvar på 199 för privatabonnemang.

  Sänkningen kan säkert bero på att Mobilsurf Alltid inte finns att tillgå till företagsabonnemangen.

  För övrigt så är maxtaxan på företagsabonnemang 19 kr / dag, till skillnad från 9 kr / dag på privatabonnemangen.

 3. Jonte skrev:

  En liten nackdel att välja Mobilsurf Alltid om du surfar mycket via mobilnätet. Kopierat från telia.se:

  Telia förbehåller sig rätten att begränsa överföringshastighet till 57 kbit/s om användandet överstiger 0,5
  GB/månad.

  Själv har jag en förbrukning på mellan 0,5-1 GB/mån.

 4. Henric skrev:

  är jag den ända som tycker att ifun har ganska dålig uppdatering på sina threads? 🙂 jag är inne varje dag, men blir lika besviken varje gång för att de inte kommer upp något 🙂

 5. Adrian Bengtson skrev:

  Fredrik: Ah, så det var bara företagsvarianten som blev 99 kr/mån.

  Jonte: Du har helt rätt, det är en viktig faktor i sammanhanget om man förbrukar lite större mängder data över mobilnätet som jag inte tog upp. Vill man ha snabb hastighet upp till 5 GB är det Mobilsurf Extra som gäller. Men frågan är om det är värt att betala 130 kr/mån? Jag skulle inte tycka det i alla fall.

  Henric: Jag är den förste och erkänna att uppdateringsfrekvensen inte är speciellt hög. iFun har aldrig varit en ren nyhetssajt som rapporterar allt som händer i iPhone-världen, men det var ändå bättre förr. Både Buster och jag har tyvärr fullt upp med våra vanliga liv just nu, Buster jobbar heltid och jag driver eget företag och är pappaledig. iFun ger inga inkomster att tala om i dagsläget, så det blir något vi gör på vår fritid. Så vi försöker fokusera på de viktigaste bitarna och se till att rapportera om dessa och sen får vi ta övrigt i den tid vi har mån. Så iFun håller inte på att dö eller så, men vi uppdaterar lite mera sällan för tillfället.