SwePhone ordlistor 3.0

Av Buster Eriksson, tisdag 15 januari 2008

logga2

Då var det dags för lite nya ordlistor!

Denna gånger är dom inte skapade av mig utan av Kia som lagt mycket tid på att bland annat sätta frekvens på alla ord.

Dom nya ordlistorna är inte bara bättre och snabbare, dom rättar även saker som pa->på och ar->är men för tillfället inte längre ord än så.

Mer info om den nya ordlistan finner i på Kias blogg Svensk iPhone ordlista

För att installera SwePhone behöver du en iPhone med 1.1.1 eller 1.1.2 och Installer.app 3.0.

Öppna Installer och välj ”Sources”, välj ”Edit”, välj ”Add”.

Ange: https://www.ifun.se/swe

Tryck ”Refresh

Nu finns kategorierna ”SwePhone (1.1.1)” och ”SwePhone (1.1.2)” under fliken Install

SwePhone är gratis men får inte användas i vinstsyfte utan skriftligt godkännande från Buster Eriksson.

Vi avsäger oss allt ansvar för problem som kan uppstå, installeras på egen risk.

20 kommentarer till “SwePhone ordlistor 3.0”

 1. norpan skrev:

  härligt!

 2. Steve skrev:

  Nice.. Good work!

  Thanks.

 3. Patte skrev:

  När jag laddar ner och installerar så går allt bra tills den uppdaterar packaget (till 1.1.2).. då stängs bara Installer ner och jag kommer tillbaka till huvudmenyn utan att 3.0 har installerats och den finns kvar som en ny Update.. Har startat om telefonen och allt möjligt, men de går inte att installera 3.0 helt enkelt..

  Någon annan som har samma problem med sin 1.1.2, eller ännu bättre, har en lösning på mitt problem..?

  /Patte

 4. Patte skrev:

  Kategorin SwePhone (1.1.2) finns inte heller i min Install-meny även efter att ja uppdaterat Sources..

 5. Andreas skrev:

  FUnkar klockrent. Hade en update på ordlistor 3.0 och körde den på min 1.1.1. Funkade utan problem. Tycker listorna blivit betydligt bättre. Dock spökades en del inställningar till så mitt tangentbord blev inställt på franska etc men e man vaken där e de ju inga problem

 6. Fredrik skrev:

  Jag undrar hur bra SwePhone funkar på 1.1.2. Innan jag uppdaterade från 1.1.1 så hade jag installerat ordlistor etc. Efter uppgraderingen så installerade jag om ordlista, svenska nummer men inte svenska menuer då jag anser att tekniska prylar skall ha engelska menuer.

  Vad gäller nummerformatteingen tycker jag den fungar dåligt. I installer kan jag inte göra uninstall på den utan bara reinstall. Jag har gjort det några gånger men det blir ingen skillnad.

  Dessutom kan jag inte slå på något svenskt keyboard. Det finns bara 2 engelska variant, tysk, fransk och italienskt.

  Vad har jag missat?

 7. Kia skrev:

  Fredrik: Du får alla länder i listan om du installerar SwePhones ”svenska menyer”. Du behöver sedan inte välja svenska som språk, utan kan fortsätta med engelska.

  Ett annat alternativ är att följa instruktionerna på denna sida http://cynix.org/iphone.html.

 8. Olsén skrev:

  Patte, Swephone 1.1.2 dyker inte upp i installern (under install) om de redan är installerade, avinstallerar man så dyker de upp igen. Kan det våra nått sånt som gäller för din telefon?

 9. Anders skrev:

  Jag uppgraderade nyss min telefon från 1.0.2 till 1.1.1 (via Adrians guide, tusen tack) och installerade svensk ordlista och nummer. Men jag tycker båda delar fungerar dåligt. Ordlistan ger dåliga förslag (mestadels engelska förslag) och missar helt fylla i åäö, när man ex. skriver fran eller over. Dessutom ser nummerformatering ut som den amerikanska och dessutom går det bara köra reinstall som någon påpekade ovan. Har jag missat någon switch som ska vara på eller? Är ju ny i 1.1.1 😉 OBS! Jag har inte installerat svenska menyer. //Anders

 10. Anders skrev:

  Ville bara säga att det löste sig 😉 Jag hittade aldrig den lille globen för internationella tangentbord vilket jag tyckte vad konstigt, så jag installerade svenska menyer också och vips så kunde man ju ställa in svenska format och allt. Och den lille globen dök upp. Nu är jag nöjd igen 🙂

 11. Linus skrev:

  Har en OOB 1.1.2 som är Jailbrejkad och använder turboSim. Störde mig först på den eng. automatiska korrigerigen när jag skrev och hörde talas som KB som skulle ta bort denna. installerade och den funka. sen kom SwePhone 3 och jag ville då ha svenska ordlistan. avinstallerade KB och installerade swephone 1.1.2 menyer och ordlista.

  Nu funkar ingen auto korrigering. Varken swephone eller något annat original språk…

  Snälla hjälp mig.. vill ha svensk ordlista

  // Linus

 12. Kia skrev:

  Nu chansar jag: KB gör väl bara så att du får alternativet att stänga av korrigeringen? Om du valt att stänga av korrigeringen och sedan avinstallerar KB så försvinner nog därför bara alternativet. Korrigeringen är nog fortfarande avstängd.

  Mitt förslag är:

  – Installera KB

  – Aktivera sedan att du vill ha korrigering

  – Avinstallera KB

  – Prova om korrigeringen fungerar

 13. Fredrik skrev:

  Tack Kia – nu känns det som om det funakr som jag hade hopapts på innan.

 14. Wode skrev:

  Hej,

  Oehört tacksam för ifun:s insats! Ett par saker jag skulle vilja ha hjälp med eller tips på:

  1) När jag installerar Svensk ordlista är det inte självklart att det rör sig om auto-stavning. I vilket fall som helst – fungerar det dåligt. Om jag t ex skriver ”anordning” händer inget. Gör jag inställningar på fel ställe? (Settings > General > International) ?

  2) Om jag avinstallerar Svenska menyer och bootar om är datumet (telefonens låsta läge) fortfarande i svenskt format. Jag måste aktivt gå och byta under International till t ex United States, först då försvinner Sverige-alternativet och datumet är återställt till engelska.

 15. Andre skrev:

  Hej,

  Även jag är oehört tacksam för ifun:s insats. Har liknande problem som Wode.

  Har installerat den nya SwePhone ordlistan men får inte till auto-stavningen att funka alls.

  Har en iPhone med Ver.1.1.2

  Under Inställningar och Tangentbord har jag endast följande alternativ:

  Autom.versaler – ON

  Aktivera Caps Lock – OFF

  ”.”-kortkommando – ON

  Vad menas med KB?

  Kia, kan du vara snäll att förklara följande steg:

  – Installera KB

  – Aktivera sedan att du vill ha korrigering

  – Avinstallera KB

  – Prova om korrigeringen fungerar

 16. Timmy skrev:

  Efter att ha testat denna ordlista sen den kom på min 1.1.1 kan jag bara säga att jag inte särskilt nöjd med den alls. Den verkar fullkomligt ”overridea” min egenuppbygda ordlista och vägra lära sig nya ord. Jag kan efter att ha skrivit det hur många gånger som helst fortfarande inte skriva De eller När som inte känns som allt för ovanliga ord. De blir Cd och När blir Närhet. Men så fort jag avinstallerar ordlistan fungerar båda två alldeles ypperligt. Så fram tills saker som dessa är fixade så skriver jag betydligt fortare utan. Men keep up the good work!

 17. Norpan skrev:

  Buster, varför låter du inte folk med 1.1.3 ladda ner ordlistan, kanske som en_GB? den fungerar perfekt under 1.1.3 om man lägger in den manuellt över sftp.. Vore toppen!

 18. Buster E skrev:

  Norpan: Anledningen är att jag inte vill att SwePhone skall ersätta något befintligt och då det i dagsläget inte finns något sätt att aktivera fler tangentbord (och därmed ordlistor) finns det inget bra sätt att aktivera dom i 1.1.3 om man inte ersätter något befintligt.

  1.1.3 jailbreaken är fortfarande så ny att jag är säker på att det inom en snar framtid går att få fram fler tangentbord och därmed ordlistor. Men det som står näst på tur är för 1.1.3 är menyerna som jag håller på med just nu.

 19. chrille skrev:

  Ja nr format och ordlistor skulle vara det som hindrar mig från att nedgadera från 113. Två dagar utan och jag håller på att bli galen. 😉 Ett stort tack för allt arbete som ni har lagt ned på detta. 😉

 20. freddskij skrev:

  Härom dagen började min stavning trilskas. Efter ett litet tag förstod jag att det
  den trodde jag skrev på engelska. När jag skriver ”att” blir det te.x. omedelbart
  rättat till ”AT&T”. Jobbigt, to say the least,
  Help, please!!!