Spirit släppt – jailbreak för iPad, iPhone och iPod touch

Av Adrian Bengtson, måndag 3 maj 2010

Ett nytt jailbreak för iPad, iPhone och iPod touch är släppt under namnet Spirit. Det ger jailbreak utan krav på kabelanslutning till dator, men ger inte SIM-upplåsning och kräver att aktivering redan skett.

Spirit fungerar med iPhone OS 3.1.2 och 3.1.3 (iPhone och iPod touch) samt 3.2 (iPad) och med alla modeller av iPad, iPhone och iPod touch. Spirit finns för både Mac OS X och Windows.

Mer info: Spirits hemsida

Guider:

Kom ihåg att du bör ta backup på din personliga ”SHSH blobs” innan: Calm before the Spirit storm

Uppdatering:

En ny version av Spirit har släppts för att åtgärda ”error c0000005” i Windows. Även problemet med att Spirit raderade foton skall nu vara löst så vi rekommenderar alla att uppdatera!

32 kommentarer till “Spirit släppt – jailbreak för iPad, iPhone och iPod touch”

 1. Limpan skrev:

  Någon som vet om det fungerat bra?

 2. Micke skrev:

  vet någon när man kan sim-låsaupp en iphone 3GS 3.1.3?

 3. tim skrev:

  Kan man använda ex. ultrasn0w för sim unlock efter man jailbreakat med spirit?

 4. Lucas skrev:

  När tror ni det kommer ut Unlock så man kan använda sig av alla simkort på en operatörslåst iphone 3G ?

 5. Martin skrev:

  Jag får felmeddelandet: ”Spirit requires a iTunes 9 to function. Please install a correct version of iTunes then run Spirit again”. Jag kör iTunes 9.0.2.25, vilket gör att jag inte förstår varför jag får felmeddelandet. Någon som vet?

  Tack för hjälp.

 6. Lucas skrev:

  Det står så här:

  ” Any version of iTunes 9 til 9.1.1 will work. ”

  men jag har inte en aning Försök testa en annan version endå.

 7. n0rpan skrev:

  Hallå ifun!
  Länge sedan sist jag var här inne! Jag undrar om ni har några planer på att utveckla ett svenskt tangentbord till iPaden såsom ni gjorde till iPhone?

  MVH

 8. Adrian Bengtson skrev:

  Angående frågorna om upplåsning: Det är svårt att veta när det sker utveckling på den fronten. Har man det allra senaste när det gäller baseband (dvs om man uppgraderat som vanligt till 3.1.3 så finns det tyvärr ingen upplåsning idag så vitt jag vet (rätt mig gärna om jag har fel).

  n0rpan: Nej, vi ser ingen större anledning att göra ett svenskt tangentbord för vi tror att Apple kommer att släppa ett sådant rätt snart (inom några månader). Apple har inte sagt när de börjar sälja iPad i Sverige men när det sker lär ett svenskt tangentbord från Apple släppas innan dess.

 9. Martin skrev:

  @ Lucas: tack för din info. Jag uppdaterade till senaste iTunes – och då funkade Spirit klockrent! Sjukt skönt att slippa den där tethered jailbreak!

 10. matte skrev:

  Spirit funkar perfekt, förutom att den raderar alla ens bilder. så se till att säkerhetsopiera innan ni kör på.

 11. Mattias skrev:

  Har kört Spirit på iPad och det fungerar klockrent även där

 12. Sebbe skrev:

  Håller på o uppdatera min iPhone 3G 3.1.3 med spirit.. Den fastnar i installationsläget och den där snurrande laddindikatorn bara snurrar och inget händer trots att hela vita linjen är fylld sedan länge?. Har någon upplevt samma problem??

 13. BoBo skrev:

  Någon som provat att köra Spirit Jailbreak följt av BlackSn0w i Cydia för unlock på en Telialåst iPhone 3Gs med 3.1.2 och med baseband eller modem firmware 05.11.07 och som är tillverkad efter vecka 41?

  Detta så att man kan använda valfri operatör och att telefonen INTE hamnar i Recovery Mode efter omstart med iTunes bild och kontakt? Det fenomen sker ju vid JB med Blackra1n.

  Mvhej!

 14. Martin skrev:

  @ BoBo –> detta är precis exakt vad jag gjort. Jag har följande:

  iPhone: 3GS – tillverkad efter v.41
  Firmware: 3.1.2
  Baseband: 05.11.07
  Operatör: Telia
  Senaste iTunes (uppdaterade i förrgår).

  Innan hade jag kört Blackra1n (både för jailbreak och upplåsning) och varit galen och förbannad på att jag måste köra om jailbreaket varje gång jag behövde starta om telefonen. Nu restorade jag telefonen TILL FIRMWARE 3.1.2! (oerhört viktigt som du vet!). Sen körde jag Spirit = telefon jailbreakad och Cydia installerat. Sen, i Cydia, körde jag BlackSn0w. Telefonen funkar nu perfekt – ingen med Recovery Mode vid omstart!

  Lycka till!

 15. Martin skrev:

  @ BoBo igen –> jo, glömde säga att jag nu efter det kör Telenor. Så upplåsningen gick också bra.

 16. BoBo skrev:

  Tack Maritn! 😀

  Nu vågra jag nog försöka mig på att JB och unlock och ääääntligen slippa recovery mode vid reboot 🙂

 17. Limpan skrev:

  Fungerar klockrent! 3GS mobil med 3.

 18. Rolgin skrev:

  Martin ,en dum fråga kanske men hur restorade du till TILL FIRMWARE 3.1.2 ??

 19. Leffe skrev:

  Adrian/Martin

  Kan nån förklara hur restorar man till 3.1.2
  Tack på förhand.

 20. Martin skrev:

  @ Rolgin/Leffe: ladda först ner rätt firmware, dvs 3.1.2 för 3G respektive 3GS här: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750

  I iTunes, håll ner SHIFT tangenten och klicka på ”Restore”. Då får du välja vilken restore fil iTunes skall använda (OBS, detta är i Windows, på Mac är det nån annan knapp än shift + restore). Välj din firmware fil där du sparade ner den.

 21. Martin skrev:

  Tillägg: har man uppdaterat till 3.1.3 är det dock tyvärr (så vitt jag vet) omöjligt att nedgradera till 3.1.2 igen…

 22. Marcus skrev:

  Jag får upp felmeddelandet när jag skall återställa min iPhone i iTunes (iPhone-enheten ”iPhone” kunde inte återställas eftersom filen med fast programvara inte är kompatibel) varför blir det så?

 23. Marcus skrev:

  Stötte på ett ytterligare problem! när iPhonen skall kontakta apple vid återställningen får jag fel meddelandet (den här enheten kan inte använda det begärda bygget) och vad menas med det?

 24. Marcus skrev:

  Många frågor blev det. Kan man köra spirit när man har en iPhone som är aktiverad med blackra1n? eller måste man återställa i iTunes? när jag försöker återställa iPhonen i iTunes så får jag bara fel meddelande från apple som jag beskrivit ovan. Vore tacksam om nån vet hur jag ska ta mig till?

 25. Alexander skrev:

  Fungerar felfritt på min iPod 3G 3.1.3!!!

 26. hackeman skrev:

  Jaha, lite snopet juh. Använde guide-länkarna ovan som gick direkt till iclarified.com’s instruktioner som i sin tur hade direkt download till spirit.exe och därav missade jag att man INTE ska köra spirit om man redan blackra1n / tethered jailbreak. Så nu har min iPhone hängt sig i den evinnerliga itunes-logo-reboot-snurran… suck.

 27. hackeman skrev:

  Och så här lång tid tog det att återställa skrället. Ganska exakt 3 timmar. Synd det inte är debiterbart.

  Hade som tur är (uppenbarligen) sparat shsh blobs på cydias server (eller om det var så att jag lyckades göra det med AutoSHSH när luren stod i reboot loop nu ikväll). Kunde således göra restore till factory firmware 3.1.2 och börja om från början. Men någon förbättring blev det inte, lyckades inte med Spirit eftersom jag inte har sim-kort till operatören som luren är låst till. Så är nu tillbaka på blackra1n’s sura tethered jb och 3.1.2. Yay.

  Om man räknar tid i pengar hade det varit billigare att köpa dyrt och inte jailbreaka. 😛

 28. hackeman skrev:

  Förresten, ni som inte lyckas göra restore till 3.1.2 ipsw, utan får felmeddelandet ”this device isnt eligible for the requested build”, det beror på följande: http://www.hackint0sh.org/f203/109567.htm

  (om man är normal människa och inte alltid bevakar allting på nätet så kan detta fortfarande upplevas som en nyhet… ;))

  Om man inte har sparat shsh blobs så KAN det ev funka att göra det med AutoSHSH om iPhonen har fastnat i iTunes logo-läget. OM det funkar kan man därefter göra restore till 3.1.2 ipsw länkad ovan genom att peka om gs.apple.com till 74.208.10.249 i den lokala hosts-filen (googla om ni inte förstår!).

 29. Anders skrev:

  Hej.
  Kanske en dum fråga, men måste man nedgradera till 3.1.2 för att köra spirit om man har en nyköpt 3G med 3.1.3 installerat?

 30. LANTIZ skrev:

  HEJ HEJ !!!
  jag har alltid haft jailbreakad iphone både 2g,3g, och nu 3gs.

  så en liten fråga då går alltså inte jailbreaka 3.1.3 med spirit utan man måste ha 3.1.2 för nu när mitt äpple inte är uppdaterat på ett tag så får ja problem med mottagningen dessverre. Jag hade alltså velat ha 3.1.3 jailbreak med spirit och upplåsning med blackrain med de går inte om ja fattat rätt ?

  TACK TACK !

 31. tompat1 skrev:

  iPhone: 3G
  Firmware: 3.1.3
  Baseband: 05.11.08
  Operatör: Telia

  Hej! Efter Spirit så har jag tappat följande:

  wifi
  GPS

  Väldigt irriterande och helt uppenbart är det småjobbigt och jävligt dyrt att behöva köra 3g hemma när man kan köra wifi annars. Min Navigon är helt obrukbar och inte ens good ole Google Maps funkar. Har letat och letat efter en fix, men varken återställa nätverk eller total återställning/restore via Itunes osv. funkar. Hittar bara en massa surr om blackrain pushfix när man googlar, ser inte detta som ett atlternativ dock. Provade att nedgradera baseband, men icke sa nicke, sitter ju på 3.1.3 mm. Any Ideas out there !??!

  /tompa

 32. valle skrev:

  hej råkade ladda ner fel programmvara till iphone 3gs hade 3.0 och installerade 4.1 så telefonen visar bara apple loggan… och när jag håller ner knapparna så visar itunes att den är i återställningsläge
  Snälla hjälp mig lösa detta mvh valle