Skydd: Power Support Anti-Glare Film Set

Av Adrian Bengtson, söndag 18 november 2007

Vill man inte ha ett helt fodral till sin iPhone men ändå skydda skärmen lite extra finns det ett antal olika skyddsfilmer i tunn genomskinlig plast ute på marknaden. Plastfilmerna ger ett extra skydd mot repor, men kan även reducera fingeravtrycken och behoven att putsa skärmen hela tiden. Vi har tittat närmare på en av dessa produkter: Anti-Glare Film Set från Power Support.

_dsc9349-1.jpg

Anti-Glare Film Set säljs i USA för 14,95 dollar. Paketet innehåller två likadana skyddsfilmer samt enkla instruktioner.

_dsc9465.jpg

För att testa filmen rengjorde jag min iPhone med en lätt fuktad microfiberduk och därefter torkade helt torrt med en torr microfiberduk. För att inte smutsa ner den fina telefonen med fingeravtryck har jag haft på mig bomullshandskar vid fotograferingen, något som kan räknas som overkill om man bara ska sätta på skyddsfilmen, men för iFun är endast det bästa gott nog :).

_dsc9542.jpg

Försiktigt skiljde jag skyddsfilmen från den extra plast som satt på undersidan, likt skyddsplasten på ett plåster, och fäste kanten av skyddsfilmen så exakt jag kunde mot telefonen.

_dsc9543.jpg

Därefter fortsatte jag att fästa skyddsfilmen mot telefonen, fortfarande försiktigt för att se till att det blev helt rakt.

_dsc9546.jpg

När skyddfilmen verkade ligga i linje med telefonen drog jag bort den sista delen av skyddsplasten och lät skyddsfilmen falla på plats helt.

_dsc9547.jpg

Oops, en stor bubbla under plasten! Men i övrigt var jag nöjd, placeringsmässigt låg skyddsfilmen perfekt på telefonen. Notera den matta ytan som skärmen nu hade, istället för den normalt högblanka glasytan man är van vid på iPhone.

_dsc9548.jpg

Med hjälp av en microfiberduk ”masserade” jag bubblorna mot kanterna. Det tog en stund, men det gick faktiskt.

_dsc9550.jpg

Till slut återstod bara några små bubblor.

_dsc9551.jpg

Med ett lite hårdare föremål av plast lyckades jag få bort dom nästan helt och dagen där på hade de sista resterna av bubblor försvunnit helt och hållet av sig självt faktiskt.

Användning

Sedan två veckor tillbaka har jag låtit detta skydd sitta på min iPhone och jag måste säga att jag är mycket imponerad över hur bra det fungerar. Det blir verkligen mycket färre fingeravtryck och kladd på skärmen. Nästan ingenting faktiskt. Och när det blir märken är de lätta att ta bort, ja de nästan nöts bort av sig själva, bara av att man har telefonen i fickan.

Från början saknade jag den högblanka ytan och dess nästan lite sträva känsla mot fingertopparna, för med skyddsfilmen på plats förändras känslan helt. När man berör skärmen nu är det med mycket mer friktionsfri beröring, man liksom glider över skärmen. Rätt snabbt vande jag mig vid detta.

Likaså vande jag mig vid att bilden på skärmen blir aningen förändrad. Det är svårt att sätta det i ord, men man kan uppfatta skärmen som lite lite mera… ”orolig” tror jag är bästa ordet. Hursomhelst var också det en vanesak och nu tänker jag inte på det förrän jag jämför skärmen med en annan iPhone.

Power Support säljer även Crystal Film Set som ska vara helt kristallklart för den som tycker att Anti-Glare Film Set gör för stor påverkan på skärmen. Utan att ha testat Crystal Film Set skulle jag ändå säga att Anti-Glare är ett smartare köp om man också vill slippa fingeravtryck.

Reptåligheten har jag inte testat närmare, men vid mina försök att jobba bort bubblorna använde jag hårt tryck med ett lite vassare föremål likt en linjal och jag trodde först att jag hade repat plasten, men så var inte fallet, det syns inte ett spår.

Skyddet använder inte klister som kan lämna spår när man tar bort det enligt tillverkaren (utan sitter med statisk dragningskraft), själv har jag inte testat att ta av det ännu.

Slutsats

Vill man ha ett fungerande skydd mot fingeravtryck och repor kan jag varmt rekommendera Power Supports Anti-Glare Film Set. Om det är bättre eller sämre än konkurrenterna låter jag vara osagt, men fungerar gör det.

Behöver man ett skydd överhuvudtaget? Det är inte helt säkert, glaset som skyddar skärmen på iPhone har visat sig vara mycket reptålig, när iPhone kom ut i USA testades den med nycklar och annat och stod emot en hel del försök att repa den. Men bara att slippa putsa skärmen hela tiden kan ändå göra detta skydd värt att ha ändå.

Text och bearbetning: Adrian Bengtson
Foto: Samuel Bengtson, essbild.se

Gillar du mina guider och tester? Donera gärna.

35 kommentarer till “Skydd: Power Support Anti-Glare Film Set”

 1. Tommie skrev:

  Haft detta på min Iphone nu i två månader..funkar kanon-bra

 2. Jimmy skrev:

  Tommie: vart köper man såna?

 3. Flameboy skrev:

  Den verkar ju vara bra och fylla sitt syfte, men en sak slår mig, och det är att jag inte känner att displayen är det som kommer slitas hårdast på iPhonen.

  Jag har bara haft min ett par veckor, så det är lite tidigt kanske, men det känns som att den blänkande ramen kommer vara det som mattas av och blir fult först.

 4. Marcus skrev:

  jimmy: man köper dom på powersupportusa.com

  Kostade dock rätt mycket med frakten till sverige.

  men lite sugen e man ju helt klart. Finns även kina kopior på tradera, men tror inte de e nån vidare kvalite på dom.

  i vilket fall skulle de vara så att någon säljer liknande dom här skulle jag helt klart köpa.

 5. Kristoffer Svanmark skrev:

  Jag kör också på detta. Det enda som är lite klurigt och pilligt är att få på det så rakt som möjligt. Men när det väl är gjort så är det helt perfekt. Satte på mitt skydd samma dag som jag fick telefonen. Så jag har inga vaneproblem precis. Och har faktiskt inte en enda repa.. under ca en månads tid då och utan att använda något annat skydd. Rätt imponerande. Rekommenderar starkt.

 6. Adrian Bengtson skrev:

  Flameboy: Det är helt sant, jag hade tänkte skriva något om det men glömde det, dvs att telefonens skärm redan från början är ytterst reptålig. Ska arbeta in ett mening om det i texten.

 7. Jimmy skrev:

  Marcus: vad kostar det med frakten till sverige?

 8. sonicZ skrev:

  Jimmy:

  1 Anti-Glare film set for iPhone 16.00 $

  Subtotal: 16.00 $

  Shipping: 68.87 $

  Total: 84.87 $

 9. Adrian Bengtson skrev:

  Det var dyr frakt för något som går att stoppa i ett vanligt kuvert!

  ishop.nu säljer TuffShield, en produkt som verkar snarlik, dock inget jag testat själv.

 10. Jon skrev:

  Den finns ju även på Apple Store US. fast Free shipping kanske inte gäller utrikes? kostar 14,95 dollar där iaf

  http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?mco=77CF18F7&nplm=TP497LL/A

 11. maz skrev:

  Här i Thailand kostar dom 20 spänn! :-O

 12. Fredrik skrev:

  Tjabba!

  Måste passa på att göra lite reklam…..liknande skydd finns på http://www.billigakonsoler.se för 59:- inkl frakt. kan inte säga om våra skydd är som power men de som köpt av oss är nöjda och vi själva med.

  Mvh Fredrik

 13. Björnström skrev:

  Jag kör denna film på min iPhone och den är riktigt bra – tröttnade på att gå runt med putsduk i bakfickan 😉

 14. Jon skrev:

  Vill ha vill ha 😛 men fan frakten är ju hutlös. Förstår inte att dom itne kan skicka i vanligt brev. Ingen som är i USA nu som kan köpa hem en bunt? Eller en massa som vill gå ihop och massbeställa 🙂

 15. Fimpen skrev:

  Är det nån som vet om det går att köpa Tuffshield eller liknande produkt i Sverige? Den är restnoterad på både iShop och Megastore. Hos billigakonsoller finns den inte kvar i webbshoppen längre. Och har frågat i flera olika mac-butiker utan resultat. Kanske måste beställa fån USA, eller?

 16. Mr.A skrev:

  Jag har detta skydd och det funkar verkligen bra mot fingeravtryck men jag tycker bilden blir ganska mycket sämre och skrovlig. Ungefär som en GPS av billigare typ med skrovlig yta.

  Bilden är ändå helt ok!

  Gillar den blanka klara bildytan så nästa gång köper jag nog ett skydd som är glasklar eftersom fingeravtryck störs jag inte av då de inte syns när displayen lyser. Sen är det ganska enkelt att torka bort dem och man behöver inte oroa sig att man gör skärmen matt av allt gnuggande.

 17. Mr.A skrev:

  Måste tillägga att om jag får välja mellan inget skydd och detta skydd så skulle jag i alla lägen köra med anti-glare. Det är bra men jag diggar väl glasklar yta och är nog ganska kräsen.

 18. Mister Mister skrev:

  Såg att applestore.se säljer anti-glare för iPod Touch. Min fråga är då, funkar dessa anti-glare på vanliga iPhone?

 19. Adrian Bengtson skrev:

  Mister Mister: Nej, det är inte riktigt samma produkt. Den för iPod touch har inte hålet för hörluren samtidigt som det istället har ett skydd för baksidan (som på iPod touch är blank och lätt blir repad). När jag var i USA i december och köpte några stycken Power Support Anti-Glare för iPhone så råkade jag köpa ett ex för iPod touch av misstag, så jag kan bekräfta att det är skillnad 🙂

  Möligen skulle man kunna göra hål på för hörluren (den man sätter mot örat alltså), det är inget jag testat.

 20. Mister Mister skrev:

  Det var nära ögat att man beställde där…tack för svaret Adrian!

 21. Mattias skrev:

  Så hu har man beställt anti-glare och ser fram emot att använda det så slipper man vara så försiktig. Att man slipper se alla fingeravtryck och få putsbegär så fort man ser ett avtryck på skärmen kommer att bli skönt att slippa 😛

  Enligt UPS så ska jag har det här om 5 dagar och att det blir dyrt som någon skrev i en kommentar, stämmer inte! Detta kommer att kosta mig 14.95$ + 0.45$ i frakt = 98 kr cirka. Billigt tycker jag även om man inte skulle bli nöjd. Man kan ju alltid skicka efter skyddet som glänser mer 🙂

  Men vi får se om 5 dagar, jag kommer att vänta med spänning 🙂

 22. erik skrev:

  mattias var beställde du ifrån?

 23. Mattias skrev:

  Nu vet jag inte vad problemet är här detta är tredje försöket att lägga in en kommentar. Råkar det sen av en händelse komma in tre inlägg så vet ni varför 😉

  Skyddsfilmen har kommit och den är kanon.

  Ber om ursäkt Erik jag har inte sett ditt inlägg.

  Länk till sidan finns precis i början av Guiden.

 24. andré skrev:

  hej. du mattias, hur gjorde du med frakten och allt. bad du företaget skicka till UPS som sedan skickade till sverige. skulle du kunna göra en lista eller konugiation på hur man gör, och vad det kostar från någon stans i USA till stockholm. tack, ni har räddat mitt liv här(:

 25. andré skrev:

  hmm. mattias tror jag häldre köper från apple store och ”Power Support Crystal Film Set for iPhone” för den glänser och är av samma märke. eller kanske båda?

 26. Johan skrev:

  Väntar på testet med Power Support Crystal Film Set for iPhone för att se vad som är bäst! Så skynda på att testa denna produkt iFun! 🙂

 27. henrik skrev:

  Hehe, varför inte fukta filmen lite innan så blir den lättare att placera och det blir lättare att få bort bubblorna.

 28. iFun.se » Lucka 14: Skärmskydd som julklapp skrev:

  […] info och bilder hittar ni i vårt test. Läs mer om skyddet i vårt […]

 29. Esarp skrev:

  gå annars in på zagg.com dom säljer det full body med livstids garati för 24 dollar och fri frakt till europa..

 30. Adam skrev:

  Köp från Zagg.com ((så mycket bättre!))

 31. Christer Klingborg skrev:

  PÅ Dustin säljs Invisible Shield for iPhone 3G

  http://www.dustin.se/pd_5010153622.aspx

  156 kronor

 32. Niklas skrev:

  Jag gjorde misstaget och köpte ett skärmskydd till iPod touch, som tidigare nämnt finns det inget hål för högtalaren mot örat. Min lösning var ganska simpel, det var bara att klippa av den översta biten så att skyddet slutade just under högtalaren. Funkar super!

 33. Lena skrev:

  Mitt stickade skydd är zuperbra, och snyggt!

 34. Jeppe skrev:

  Tack Lena, för tipset om http://www.hemskapat.se, hitade matchande mössa ;)) Kul!

 35. Jonas Rasmussen skrev:

  Jag köpte den här http://lux-case.se/iphone-4-skal.html