Skapa egna ringsignaler för iPhone

Av Adrian Bengtson, tisdag 9 september 2008

En återkommande fråga är hur man gör för att skapa egna ringsignaler för iPhone från musik man har på datorn. Tyvärr har inte Apple gjort det så enkelt som man kunde önska, dvs att bygga in direkt funktionen i iTunes. Antagligen för att Apple säljer ringsignaler i iTunes Store.

Det finns däremot flera alternativ för den som vill skapa sin egen ringsignal och här sammanfattar vi några av alternativen, läs vidare.

iRinger för Windows

iRinger är ett Windows-program som tar i princip vilket ljudformat som helst och konverterar det till en iPhone-ringsignal. iRinger kan ta ljudet från videofilmer också och till och med ta ljudet från YouTube-videor och göra ringsignaler av det.

Programmet har flera avancerade funktioner, men är ändå lätt att använda, kolla in introduktionsvideon för att se hur enkelt det är. iRinger är dessutom gratis!

iToner för Mac

iToner är ett Mac-program från Ambrosia Software som gör det extremt enkelt och ”macigt” att skapa ringsignaler från musikfiler på datorn. Man drar över musiken till programmet och klickar på en knapp för att synkronisera över musiken som ringsignaler till iPhone.

Enda nackdelen är att programmet kostar 15 dollar att köpa, men många tycker det är värt den lilla kostnaden.

Garageband för Mac

I Garageband kan man redigera musikfiler och välja att skapa ringsignaler av dom. Apple har en mycket kortfattat beskrivning av hur man gör, TUAW har en mera utförlig guide.

Garageband ingår i iLife-paketet som säljs av Apple men det följer också med alla nya Macar, så har du en Mac med iLife ’08 har du den version av Garageband som krävs.

Audiko på webben

Audiko är en webbaserad tjänst för att skapa ringsignaler av musik och fungerar både från Mac och Windows. På Audikos hemsida laddar man upp en låt, väljer vilken del av låten man vill använda och en ringsignal skapas som man kan ladda ner till datorn. När ringsignalen är nedladdad är det bara att dubbelklicka på den så öppnas den i iTunes läggs till som en ringsignal där, färdig att synkroniseras över till telefonen.

På Audikos hemsida finns även en stor mängd färdiga ringsignaler att ladda ner, som andra har laddat upp. Hur det är med rättigheter är oklart, troligtvis är det du som laddar som låten som ansvarar för rättigheterna, precis som YouTube gör med videofilmer. Fungerar gör det i alla fall.

Direkt i iTunes

Det går faktiskt att skapa ringsignaler enbart med iTunes genom en speciell metod. Vissa tycker detta är det lättaste sättet, andra föredrar program som Garageband eller iRinger.

Metoden går i korthet ut på att man markerar start- och slut-punkter i iTunes (för att korta ner ringsignalen, det finns en gräns på 30-40 sekunder), konverterar den till AAC-format (om den inte redan är det) och kopierar den till skrivbordet så man kan ändra filtillägget från m4a till m4r. Sen är det bara att dubbelklicka på filen för att iTunes ska kopiera in den.

Metoden fungerar både på Mac och i Windows, här finns en guide för Mac och här är samma guide anpassad för Windows.

20 kommentarer till “Skapa egna ringsignaler för iPhone”

 1. Can skrev:

  Sen finns också Audiko som är en webbapp. Audiko.com… Så slipper man ladda ner program och grejjer =)

 2. Adrian Bengtson skrev:

  Can: Har du ens kastat ett öga på min artikel?

 3. Per Ejeklint skrev:

  Lysande sammanfattning, tack Adrian!

 4. Can skrev:

  Det var precis det jag inte gjorde ^^ Sorry Adrian hade brottom till gitarrlektionen, vet inte ens varför jag kommenterade 😛

 5. ahdhf skrev:

  Så jävla glad för att detta program fanns! Tackar Ifun.se ni gjorde min dag!

 6. LilTor skrev:

  Bra samman fattning, kul o se att apple har inkluderat funktionen utan att tala om det men det är väll som vanligt. Det jag saknar är ett sätt att sätta egna sms signaler. Jag använder mac och har testat på iToner vilket funkar fint förutom att det inte går att se eller hantera signalerna i iTunes efter att de synkats till iPhone. Dessvärre kan man ju inte använda dessa som sms signaler om jag inte missat ngt, har ngn ett svar på det så blir jag glad.

  /LilTor

 7. Melin242 skrev:

  Här är en Youtubevideo som visar hur det går till.
  http://www.youtube.com/watch?v=zEg9ZfNXr-U
  De visar hur det går till i OSX, men principen är exakt densamma i Windows.

 8. Mats skrev:

  Hej

  Varför låter min nya ringsignal sönderhackad. Kopierade fr en CD, måste det vara Mp3? Nån som vet???/Mats

 9. Mats skrev:

  Provade alltså iRinger…..låter illa vid uppspelning…/Mats

 10. Norrbaggen skrev:

  Till er som har problem med ljudkvaliteten på hemmagjorda ringsignaler:

  Forsøk med låg ljudvalite: max 128 kbit/s, och helst i Mono. Högtalaren på IPhone tål inte bättre.

  Om du använder ITunes 8, ställer du inn såhär: (norsk Itunes, men ni hittar ….):

  Rediger/Instillinger… på Generelt-siden/tabben klikk på ”Importinstillinger”. Dialog, välj ”Instilling” og ”Tilpass” (anpassa?) och sett t.ex. 128 kbit och mono. Evt. lågare kvalitet.

 11. bad_baboon skrev:

  om man väl har skapat en ringsignal i ngt program var lägger man den filen på iPhonen?

 12. Green skrev:

  Tjena! Finns det något man kan göra för att få en egen sms signal? =)

 13. Tony Johansson skrev:

  Ytterligare prov på hur överreklamerad Iphone är. Funkar inte ens med enkla ringsignaler? Bara för att vara uppknuten och låst till apple och mac (kommer osökt att tänka på cccp).
  Det är ofattbart hur ithis och ithat har fått så många anhängare som ger apple och mac gratisreklam, för nått som bara är luftslott och uppskrävlat genom tuff, smart och tveksam marknadsföring. Jag lät mig luras att köpa en iphone. Vilket överreklamerat skit! (det ser man ju här på forumet om man genomskådar allt kringprat).
  Dålig batteritid, Stödjer inte flash, urkass kamera inga filmmöjligheter,stödjer inte mms. Dessutom kopplad till Itunes.komplicerat skit program utan nån logik. Åter skall allt köpas av apple för att funka . Allt från apple skall tydligen styras av apple. Till och med låtlistor synkning och upplägg itunes och iphone skall styras av fåniga aplikationer. Känner mig helt livegen när jag använder Icrap. Konstigt att så många apple anhängare jag träffat är anhängare till piratpartiet? I apples värd är du verkligen låst till apples och macs prylar. DU skall inte ha möjlighet att lägga upp databaser som du själv vill. Åsså detta med ringsignaler. Bara för att du ska vara låst att köpa allt via apple och mac så funkar det inte med så enkla saker att spela in eller välja olika personliga ljud, och lägga till som ringsignal. Hela detta forum verkar som att vad du än ska göra så måste skittelefonen hackas eller så bör man vara inätverkstekniker.

  Tack förmig Aldrig mer ilurad eller iIdiot

 14. Adrian Bengtson skrev:

  Tony Johansson: Skönt att få det ur sig, eller? 🙂

  Det verkar som om iPhone inte passar för dig och det är ingen här som försöker säga att telefonen är perfekt för alla. Tvärtom, prioriterar man t.ex. en riktigt bra kamera är inte iPhone rätt telefon.

  Men att smutskasta alla iPhone-användare – speciellt de som faktiskt gillar sin iPhone – som lurade idioter är bara patetiskt. Eftersom jag själv tycker det är en hyfsad telefon och en härlig pryl tar jag det som en personlig förolämpning.

  Ännu mer patetiskt är att återupprepa alla tomma argument om att det bara beror på marknadsföring och inte på bra produkter. Folk är inte idioter, folk har olika behov. För vissa fyller Apples produkter dessa behov, även om det inte är perfekta produkter. De flesta iPhone-användare kommer inte ens från Mac-världen.

  Om du kan lyfta blicken från din egna lilla värld där det viktigaste är att kunna ha flash i en mobiltelefon så kanske du skulle förstå att iPhone som helhet är en produkt som tilltalar många personer som av fri vilja och egen skalle valt telefonen.

  När du tycker iTunes är en förbannelse kan andra tycka att det är smidigt med en mjukvara som fixar backup, synkning, uppdateringar och allt annat. Efter att ha använt telefoner från Nokia, Samsung och Sony Ericsson har jag saknat den tajta datorintegrationen som iPhone har.

  Sen har Apple satt vissa begränsningar på telefonen (som att operatörslåsa den) eller gjort vissa saker onödigt krångliga (som det här med att göra egna ringsignaler) och det är där vi kommer in genom att hjälpa de som gillar sin iPhone att använda den ännu bättre.

  Om det varit en skitprodukt skulle vi aldrig orkat bry oss, men nu råkar vi båda två gilla telefonen och tycker det är kul att driva en sajt om den för att hjälpa andra. (Men det är inget forum, jag vet inte var du fått den missuppfattningen ifrån.)

 15. Kindour skrev:

  i always use this iphone ringtone maker to create custom ringtones for my iphone 3g: http://www.softdiggs.com/iphone-ringtone-maker.php

  the site also offers a way to make free ringtones for iphone using only itunes.

 16. stainless skrev:

  Hej, Jag har en liten fråga.. jag skulle gärna vilja ha en egen ringsignal, men eftersom min iPhone är synkad till ett annat itunesbibliotek än det på min dator kan jag ju inte lägga in en ringsignal och synka den på min dator, eller jo, det kan jag visst, men då försvinner ju all min musik jag har på telefonen nu.
  Finns det något sätt att ändra ringsignal UTAN att synka den med min dator?

 17. lucas skrev:

  bra fråga stainless,
  mitt problem är nåt liknande, har fixat egna och andras signaler från audioko.com men kan inte synka dom till iphone, men lyckades tidigare få in en egen ringsignal som ja gjorde med kneper att konvertera till acc och klippa i låten å sådär, så de går alltså inte få dit alla signaler ja hittat nu då?

  Hjälp nån???!

 18. Jimmy skrev:

  Min kära 3gs har gått o blivet lite halvt döende, ska köpa nyare iphone inom kort framtid, men nga månader till ska ja dras med denna. Problemet är att den inte går o synka med någon dator. Och undrar då om någon vet något sätt att få ringsignaler till den utan att då synka?

  Tack

 19. Jimmy skrev:

  Exakt samma fråga hade redan blivet frågad :/ sorry

  Dock tacksam för svar ändå

 20. Härliga (och jobbiga) ringsignaler för iPhone | Jardenberg Unedited skrev:

  […] kom till att prata om ringsignaler för iPhone. Dels om att det är lite bökigt att skapa dem, men också om vilka signaler vi använder i våra […]