Säkra din 3GS för framtida jailbreak

Av Adrian Bengtson, måndag 29 juni 2009

Än har inte iPhone 3GS släppts i Sverige, men för de som redan har köpt en rekommenderas en enkel åtgärd för den som vill kunna jailbreaka i framtiden.

Apple har enligt hackaren GeoHot och iPhone Dev Team förstärkt säkerheten i iPhone 3GS. I korthet går det ut på att iTunes kontaktar Apples servrar för att generera en unik signatur för varje telefon baserat på telefonens unika chip-id (ECID). Genom att generera ett iBBS-certifikat, som det kallas, ska man enligt hackarna säkra sig inför framtiden.

Om det verkligen spelar någon roll eller inte är svårt att säga idag, men det är rätt enkelt att ta fram sitt iBBS-certfikat och medför inga risker, så om du är mån om jailbreak kan det vara en god idé att genomföra detta. Observera att vi bara pratar om iPhone 3GS här, en telefonen som alltså inte ens säljs i Sverige ännu.

iClarified har guiderna för detta:
How to Generate a Unique Certificate for Your iPhone 3GS’ iBSS (Mac)
How to Generate a Unique Certificate for Your iPhone 3GS’ iBSS (Windows)

iPhone Dev Team skriver på sin blogg idag om att de redan nu har jailbreak för 3GS redo, men att de väntar med att släppa det tills Apple släppt 3.0.1-uppdateringen som väntas komma, för att inte avslöja i förtid hur de lyckats.

Uppdatering 2 juni: Det finns en annan metod för detta nu, läs mer på Dev Teams blogg och iClarified har guider som vanligt:
How to Capture Your iPhone 3GS iBEC and iBSS (Mac)
How to Capture Your iPhone 3GS iBEC and iBSS (Windows)

2 kommentarer till “Säkra din 3GS för framtida jailbreak”

  1. jksad skrev:

    När släpps iphone 3gs olåst i italien?

  2. Danne skrev:

    Kan man idag som man gjorde för ungefär ett år sedan köpa en 3GS telefon i USA och aktivera den här hemma i Sverige?