Rykte: iPhone abonnemang från 450kr/mån

Av iFun, fredag 19 oktober 2007

Nu kommer första ryktena från Tyskland angående T-mobiles iPhone abonnemang. Priserna börjar på 450kr i månaden upp till över 800kr i månaden. Räkna med liknande prismodell när iPhone lanseras i Sverige.

iPhone M

€49 per månad (450kr)

Obegränsad EDGE/GPRS datatrafik

Obegränsad trafik via T-Mobile Wifi hotspots

Gratis röstbrevlåda

100 minuter telefontid (ytterligare minuter: 3,50kr/min)

40 SMS ingår (ytterligare SMS: 1,75kr)

iPhone L

€49 per månad (630kr)

Obegränsad EDGE/GPRS datatrafik

Obegränsad trafik via T-Mobile Wifi hotspots

Gratis röstbrevlåda

200 minuter telefontid (ytterligare minuter: 3,50kr/min)

150 SMS ingår (ytterligare SMS: 1,75kr)

iPhone XL

€89 per månad (815kr)

Obegränsad EDGE/GPRS datatrafik

Obegränsad trafik via T-Mobile Wifi hotspots

Gratis röstbrevlåda

1000 minuter telefontid (ytterligare minuter: 3,50kr/min)

300 SMS ingår (ytterligare SMS: 1,75kr)

Hade varit kul att höra kommentarer från iFun läsarna – vad tycker du om ovanstående priser? Bra paketpriser eller ett skäl att försöka köpa en upplåst iPhone? Tror du det blir Telia eller Telenor som får äran? (vi tror på Telia)

Läs mer på MacRumors

24 kommentarer till “Rykte: iPhone abonnemang från 450kr/mån”

 1. mårten björk skrev:

  Samma dag som min iPhone kom hit (i måndags) ringde jag upp comviq och beställde obegränsat abonemang. Jag insåg helt enkelt att den här telefonen kommer att användas flitigt och att det är bäst att gardera sig mot skenande telefonräkningar direkt 🙂

 2. Jack Daniel skrev:

  mårten björk: Och det kostade?

  Det borde helt klart finnas ett billigare alternativ. Känns som detta kommer skrämma bort flera här i Sverige. Hackningen kommer bara att breda ut sig mer och mer nu när den kommer till fler länder då priserna inte verkar justeras nåt från de vi sett i USA.

 3. Johan skrev:

  Håller med Jack Daniel. 450pix som minsta månadsavgift är väldigt högt. Nu är man glad att man har kompisar som semestrar i New York och köper iphone åt mig där så att man får vara med i framkant på ”revolutionen”. Som sagt hackningen kommer att breda ut sig mer. Därför är det skönt med sajter som denn.

  Keep up the good work!

 4. Robban skrev:

  Priserna på samtal och sms utöver de som ingår är ju ett skämt, 3,50kr/min! jämför med andra abonnemang och operatörer där det ligger runt 69öre/min..Samma med sms kostar runt 79 öre/min. Visst tanken är väl att man ska ha ett abonnemang som täcker ens användande men tycker ändå de var lite saftiga.

 5. KW skrev:

  Kommer att behålla mitt abonnemang med fast kostnad och köpa till 100MB.

  köper iphone olåst i FRA….. om man kan välja språk!!!

 6. Hugo skrev:

  Som Robban skriver, samtalskostnaderna är ett skämt. Kan inte tänka mig att man gör av med så mycket data genom gprs/edge så att det lönar sig att ha ett sådant abbonnemang

 7. Morgan Jonasson skrev:

  Alldeles för dyrt! 450:- i månaden och bara 100 minuter… De pratar jag upp på en dag… sen ska man betala 3,50/min… Känns som att gå 10 år tillbaks i tiden prismässigt. Nä, jag tror Apple får tänka om när det gäller prissättningen i Sverige och Skandinavien där det råder en fruktansvärd konkurrens på priserna just nu. Hur bra deras produkt än är så är ingen villig att betala så obskyrt höga priser för att ringa. Skönt att man redan har en upplåst iPhone… Nu väntar man bara på att kunna uppgradera den till 1.1.1.

 8. Henrik skrev:

  Tele2 Fastpris:

  ”I abonnemanget ingår varje månad; 3000 fria minuter (=50 timmar) inklusive öppningsavgift samt 3000 fria SMS och 3000 fria MMS till alla nät inom Sverige (ej betalsamtal).”

  Det kostar 499:-/mån dock ingår ingen datatrafik, det går dock att köpa ett extra ”Datapaket” – 1000MB/mån för 169:-/mån.

  Jag mailade Tele2 igår och frågade om man kunde koppla deras ”Mobila bredbands-paket” (Flatrate i datatrafik inkl USB-modem för 99:-/mån) till mobilabbonemanget. Återkommer när jag fått svar

 9. Jacob Tallberg skrev:

  Henrik: Tele2s kundtjänst svarar mycket, mycket sällan på mail, mig har det aldrig hänt. Pröva deras onlinechat eller ring dem, det är enda chansen att få ett någorlunda svar. Jag har redan varit i kontakt med dem och det är tyvärr inte möjligt att ”lägga till” fri datatrafik till ditt vanliga abonnemang för 99 kr/mån. Då skulle det ju inte finnas någon anledning för dem att erbjuda 1000Mb för 169 kr/mån, eller hur?

  För övrigt så är ju den, enligt ryktet, prissättning helt galen.

 10. Lars skrev:

  Glatt ringer jag för 19öre/min med Tele2. Andra priser är ett skämt. Fast jag använder å andra sidan inte GPRS… Heja på alla trevliga hackare!

 11. Patrick skrev:

  Jag har tele2 med nåt företagsabbonemang och ringer typ 60 timmar gratis i månaden och skickar 3500 gratis sms. Sen la jag till 1000 mb datatrafik för 135 kr så min räkning landar nästan alltid på ca 600 kr hur mycket jag än använder min iPhone 🙂

 12. Isak skrev:

  Åh herregud, nog ingår mycket, men inte skulle jag betala 450 spänn för det där. De 200 kr i månaden jag betalar till Telenor är blodiga som de är.

  Detta visar ju bara att det knappast är värt att vänta på den officiella lanseringen här i Sverige.

 13. alex skrev:

  kommer man kunna köpa den utan abonemang så man kan ha kontantkort i den när den kommer till Sverige och vad kommer den kostra, någon gissning?

 14. Erik Hajonmaa skrev:

  Du kommer inte kunna köpa iPhone utan abonnemang i Sverige så du kan glömma kontantkort. Jag gissar på 3895kr för en telefon med 24 månaders abonnemang á minst 450kr i månaden.

 15. Timeless skrev:

  Later ganska expensive….

 16. Hugo skrev:

  Erik: Varför just 3895? Varför inte 4000? eller kanske 3795 😉

 17. kurt skrev:

  Det vore givetvis mumma för svenska operatörer att kunna ta ut amerikanska priser på mobilabonemang, iPhoneupplägget är vägen in för dem. Jag kan höra deras resonemang om ”ökade kostnader.. ” ”globaliseringen ställer krav” ”Den nya tekniken kostar…” Att köpa iPhone utan abonemang är det givna alternativet, även om det kräver en resa till Frankrike.

 18. Mårthen skrev:

  Jag tror paketen kommer se ut ungefär sådär, men själva minutpaketeringen kommer se annorlunda ut, både vad det gäller antal till varje abb och vad priserna kommer ligga på efter överstigande av potten.

 19. memp skrev:

  jag tror att det kommer ligga runt dagens fastpris abonnemang fast med fri data..

  och sen kanske några billigare alternativ.. fast då kasnke med högre engångskostnad för mob..

 20. Robert skrev:

  Det är inget lätt val detta! jag tycker det känns lite osäkert att köpa en hackad lur nu med tanke på framtiden, man vet ju inte om den funkar med uppdateringar osv. Samtidigt verkar det bli löjligt dyrt att skaffa en när den släpps här, sen vet ju inte ens när den kommer.. plus att det ryktas om 3g version med bättre kamera osv..

 21. alex skrev:

  Ähh då får man väll ta och köpa sig en från blocket då 🙂 om man

  inte kan köpa bara mobilen :@

 22. ztreem skrev:

  Ipod touch

  Tänk på vad ni ska använda den till…att ringa med iphone lär inte vara speciellt upphetsande

  Det är Musik , video och surfning som är det intressanta.

  jag tror jag köper en ipod touch istället 16gb istället för 8 är rätt stor skillnad så kan man fylla upp sin leksak med rätt mycket godis.

  sen får man dras med sin gamla nokia när det gäller telefonsnack 🙂

 23. alex skrev:

  troligtvis blir de väll telenor, kommer man inte kunna köpa mobilen så att den är läst till telenor?? så att man kan sätta in sitt kontantkort 😀

 24. Renbro skrev:

  Tjenare, för er som inte redan vet kan man idagsläget köpa telefonen på http://www.telia.se för 1kr om man tar ett abbnemang eller hur det stavas xD ” TeliaMaxi” då ringer man gratis i 1000min i månaden