Redsn0w för 3.0 för Mac och Windows

Av Adrian Bengtson, lördag 20 juni 2009

Hack i hälarna på PwnageTool för iPhone OS 3.0 släpper nu Dev Team en ny version av redsn0w för både Mac och Windows som ger samma enkla aktivering, jailbreak och upplåsning (endast iPhone 2G) som QuickPwn.

redsn0w fungerar med iPhone 2G, iPhone 3G (ej upplåsning), iPod touch 1G och iPod touch 2G men inte med nya iPhone 3G S. Till skillnad från PwnageTool som endast finns för Mac så finns redsn0w för både Mac och Windows, vilket betyder att Windows-användare nu också har ett sätt att låsa upp iPhone 2G.

En annan skillnad mot PwnageTool är att man inte behöver göra någon egen firmware-fil. Det räcker med uppdatera till 3.0 som vanligt och sen köra redsn0w, så här skriver Dev Team:

To use redsn0w simply upgrade the device in iTunes to firmware version 3.0 and run redsn0w to activate and jailbreak the device (and if you are using an original iPhone 2G, it will unlock it too!)

Med andra ord fungerar det på samma sätt som QuickPwn och borde vara det enklaste sättet för den som vill låsa upp iPhone 2G. Läs igenom hela artikeln från Dev Team för mer information om exakt vad som gäller för redsn0w.

Om du sitter på en äldre Mac med PowerPC-processor så fungerar inte redsn0w ännu på grund av en bugg, så i dagsläget är det endast för Intel-Macar.

Ingen upplåsning för iPhone 3G

Observera att redsn0w inte ger någon upplåsning för iPhone 3G, bara aktivering och jailbreak. Om du har en iPhone 3G som är upplåst med Yellowsn0w ska du inte använda redsn0w nu, utan vänta på Ultrasn0w som kommer snart. Ursprunligen var det sagt att Ultrasn0w skulle släppas igår fredag, men problem med YouTube och push notification har gjort att det försenats lite.

Ladda ner redsn0w

Dev Team har postat officiella bittorrent-filer samt ett gäng icke officiella speglingar för direkt nedladdning, kolla slutet av deras artikel om redsn0w för länkar.

Vi har inte testat redsn0w själva så vi vet inte om det verkligen fungerar så bra som utlovat. Lämna gärna kommentarer om ni testat det.

Guider

iClarified har postat guider:
How to Jailbreak Your iPhone on OS 3.0 Using RedSn0w (Mac)
How to Jailbreak Your iPhone on OS 3.0 Using RedSn0w (Windows)
How to Unlock/Jailbreak Your iPhone 2G on OS 3.0 Using RedSn0w (Mac)
How to Unlock/Jailbreak Your iPhone 2G on OS 3.0 Using RedSn0w (Windows)

119 kommentarer till “Redsn0w för 3.0 för Mac och Windows”

 1. Maico skrev:

  Skulle inte ngn kunna lägga ut 1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw

  Försöker ladda ned den från iclarified men får bara ner en zip fil som innehåller en mapp med massa konstiga filer

  Vart hitter jag .ipsw filen som ska in i redsn0w?

 2. Adrian Bengtson skrev:

  Maico: För det första, filen du laddar ner ligger inte hos iClarified, den ligger hos Apple. Om vi skulle lägga ut samma fil här, vilket ju är onödigt då den finns hos Apple, så skulle resultatet bli detsamma.

  För det andra: Ditt problem har redan diskuterats massor i kommentarerna här, läs igenom så ser du förslag på lösningar.

 3. Trued skrev:

  Uppdaterade min 2G igår med redsnow enligt iClarifys anvisningar.

  Allt fungerar UTOM Anteckningar, alla gamla anteckningar ligger kvar men kan inte öppnas upp. Det går heller inte att spara nya Anteckningar.

  Finns det någon lösning på detta?

 4. Nicke skrev:

  Uppdaterade min 2G lur i går till 3.0 i itunes körde sedan rednow allt fungerar som det ska förutom swirly mms som ej går att installera om

  Samt att youtube ej fungerar, det är stora problemet

  Någon som vet hur man får till det att fungera? måste man köra quicpwn i stället?

 5. Daniel skrev:

  Bah! gjorde uppdatering 3.0 inga problem.. förutom när jag öppnade itunes igen och drog ut sladden när den fråga om jag ville återställa den. Skulle nog inte gjort det för när jag 5sek senare satte i telefonen så säkerhetskopierade den telefonen direkt och alla mina kontakter bilder m.m försvann…!!

  Tips någon på hur man kan göra för att få tillbaka det, om det nu går? 🙁

 6. Viktor skrev:

  Efter uppgraderingen till 3.0 tar det år för sms att komma fram. Har upplåst med Halebop på en Iphone 2G, några tips hur man löser detta?

 7. Knyck skrev:

  Hej, jag och min tjej uppdaterade både från 2.2 igår och allt utom youtube (vilket jag aldrig använder) funkar finfint vad jag kan se UTAN NÅGON JAILBREAK alls. Så vi bara tutar och kör, och känner oss nästan lagliga för första ggn sedan vi köpte 2g:n i staterna. Någon annan som det blivit så för?

  Det enda problemet (alltså bortom YT) var att Wifin hemma hela tiden hoppade ur såfort telefonen somnade, vilket ju är asirriterande. Men som så ofta är det ju bara och googla på problemet och det löser sig simsalabim. Följ instruktionerna här bara: http://www.roughlydrafted.com/2009/06/19/fix-for-wifi-problems-after-iphone-3-0-upgrade/

  //K

 8. Knyck skrev:

  Hej, jag och min tjej uppdaterade båda från 2.2 igår och allt utom youtube (vilket jag aldrig använder) funkar finfint vad jag kan se UTAN NÅGON JAILBREAK alls. Så vi bara tutar och kör, och känner oss nästan lagliga för första ggn sedan vi köpte 2g:n i staterna. Någon annan som det blivit så för?

  Det enda problemet (alltså bortom YT) var att Wifin hemma hela tiden hoppade ur såfort telefonen somnade, vilket ju är asirriterande. Men som så ofta är det ju bara och googla på problemet och det löser sig simsalabim. Följ instruktionerna här bara: http://www.roughlydrafted.com/2009/06/19/fix-for-wifi-problems-after-iphone-3-0-upgrade/

  //K

 9. Adrian Bengtson skrev:

  Knyck: Skälet till att din telefon fungerar ändå är för att den fortfarande är hackad. Om man kört PwnageTool (och i vissa fall även QuickPwn) så överlever aktiveringen och upplåsningen uppdateringen till 3.0. Detta har jag skrivit om förut här på iFun när 3.0 lanserades.

  Om du däremot återställer din telefonen så kommer du att måste låsa upp den efteråt.

 10. Felix skrev:

  Jag får inte programet att fungera. När jag startar programet fungerar allt utmärkt men ungefär när texten ”Uploading jailbreakdata” kommer upp på telefonen öppnas ett fönster upp i windows där det står ”Det har uppstått ett probelm och programet måste avslutas”. Vad saknar jag? Vad är fel? Vågar inte försöka igen ifall jag inte lyckas få telefonen i DFU mode som jag fick nu 🙂
  Tacksam för svar!

 11. Knyck skrev:

  Adrian: Tack för infon, det förklarar saken. Här ska mao inte återställas 🙂

  //K

 12. Andree skrev:

  Hej!
  Olov skrev tidigare idag..
  ”jag försöker JB:a min Iphone 3G.. men det fastnar vid “Waiting for reboot” allting funkar bra fram tills man släpt “home” knappen och den ska tydligen reboota… då händer det inget mera..??!! nån som har nån ide??”
  Jag har råkat ut för samma sak och jag tror det kan ha och göra med att jag ”råkade” glömma ta bort min pinkodslåsning. Någon som vet om man kan ordna detta?
  Snälla hjälp mig, jag inväntar några viktiga samtal imorgon (vem fan gör allt detta då ;)).

  Tack på förhand!

 13. Andree skrev:

  Hej Igen!
  Jag är ganska säker på att det hela har att göra med att jag glömde ta bort mitt ”lås”. Någon som vet hur man ska gå till väga? Nedgradera ta bort låset sedan göra om allt? Tycker bara att det är konstigt att låset inte ”försvinner” när man installerar en ny programvara i telefonen, jag menar, ligger den i BL eller?

 14. max skrev:

  Jag har en Iphone 2G, tidigare har jag jailbreakat/unlockat den med WinPwn, jag restorade till 3,0 och försökte sen köra redsn0w, men efter att redsn0w är ”Done” med allt så är telefonen helt ”död”, man kan köra en kall omstart men telefonen är ej upplåst, så man kommer inte in till huvudmenyn och i itunes kan man inte göra något alls.
  Vad gör jag? Hade varit bra om jag kunde restora till en äldre version men det går inte, itunes säger bara till mig att sätta i ett godkänt simkort.

  Någon som har en ide?

 15. max skrev:

  Provade på in laptop med vista 32, där funkade det!
  så vista 64 var nog boven

 16. iFun.se » redsn0w och ultrasn0w 0.8 skrev:

  […] uppdateringar. Den första på aktiverings, jailbreak och upplåsningsverktyget (endast iPhone 2G) redsn0w för alla […]

 17. Daniel skrev:

  Hmmm, gjorde så som guiden beskrev och allting verkar fungera. Jag fick tillbaka mina apps, kontakter, mess etc… Men den hittar inget nät (Telenor).. Vad göra? har provat att ta ut kortet, starta om telefonen men inget funkar… Please någon?

 18. mike skrev:

  min iPhone 2G 8GB vägrar! Jag har försökt att jailbraka ett par gånger nu, men fortfarande är jag fast i ”EMERGENCY CALL” rutan och den säger fortfarande att det sitter i fel SIM kort. Alla steg funkar, men inte förväntat resultat :S. Den visar fortfarande bilden på USB sladden med en pil mot iTunes. hjälp!

 19. Pirni.se » Blog Archive » Jailbreak av iPhone os 3.0 skrev:

  […] Redsn0w Redsn0w i sin nya form ersätter QuickPwn och fungerar ungefär på samma sätt. Man uppdaterar till 3.0 först och sen kör man Redsn0w för att utföra aktivering, jailbreak och upplåsning. Upplåsningen fungerar endast på iPhone 2G. Redsn0w finns för både Mac och Windows. Läs mer här. […]