QuickPwn och PwnageTool för 2.2

Av Adrian Bengtson, söndag 23 november 2008

I fredags kom firmware 2.2 och nu har iPhone Dev Team släppt nya versioner av programmen QuickPwn och PwnageTool för 2.2. Beroende på vilken telefon du har och vad du vill utföra är råden olika.

iPhone 2G

Om man har första generationens iPhone (dvs ”iPhone 2G”) och vill låsa upp firmware 2.2 är rådet från Dev Team enkelt:

Restore your iPhone 2G with iTunes then run QuickPwn to do the magic, ‘nuff said.

Med andra ord: Återställ din iPhone 2G med iTunes (så att den får firmware 2.2) och kör därefter QuickPwn för att aktivera och låsa upp. (Det borde fungera lika bra med vanlig uppdatering också, även om Dev Team skrivit ”restore” i sin text.)

De officiella versionerna av QuickPwn 2.2 finns som bittorrent filer för Mac och Windows, vilket alltså kräver en bittorrentklient och kunskap om hur man använder bittorrent. Det finns även ett gäng inofficiella speglingar för den som vill ladda ner direkt i webbläsaren. Kolla i slutet av Dev Teams postning för dessa länkar (de brukar ändras rätt ofta, så kolla där för de mest aktuella).

Har du en iPhone 2G som är upplåst med 2.0 eller 2.1 kommer både upplåsning och den viktiga aktiveringen att finnas kvar om du uppdaterar med iTunes till 2.2. Däremot försvinner jailbreak. Om du återställer till 2.2 försvinner däremot aktiveringen också och då måste du använda QuickPwn 2.2 för att få telefonen funktionsduglig igen. Vill du ha jailbreak på 2.2 behöver du också köra QuickPwn 2.2.

Lämna gärna kommentarer om hur ni tycker att QuickPwn 2.2 fungerar. Är du den oroliga typen, vänta lite och se hur andra [miss]lyckas först. 🙂

Uppdatering: Jag har själv testat att göra ”Återställ och uppdatera” på min iPhone 2G 2.1 så att den uppdaterades till 2.2. Därefter körde jag QuickPwn 2.2 (Mac) och efter att iTunes kopierat tillbaka säkerhetskopian fungerar telefonen utmärkt.

Uppdatering 2: iClarified är snabba som vanligt och har nu uppdaterat sina guider. Ärligt talat är QuickPwn så enkelt att använda att det går bra utan guider, men känner man sig lite osäker kan det vara en trygghet ändå:
How to Unlock/Jailbreak Your 2.x.x 2G iPhone (Mac)
How to Unlock/Jailbreak Your 2.x.x 2G iPhone Using QuickPwn (Windows)
How to Jailbreak Your iPhone With QuickPwn (Mac)

iPhone 3G

Vi gissar att de flesta som använder iPhone 3G i Sverige inte planerar att låsa upp sina telefoner med hack utan använder Telia. Ni kan sluta läsa här om ni vill.

När det gäller iPhone 3G finns det idag ingen mjukvaruupplåsning, men om det kommer en sådan i framtiden och man vill maximera sina chanser att lyckas med det bör man inte låta iTunes uppdatera telefonen till 2.2 eftersom den får ett nytt baseband då, skriver Dev Team.

För att uppdatera iPhone 3G till 2.2 utan att uppdatera baseband behöver man skapa en egen firmware-fil (.ipsw-fil) med PwnageTool 2.2 (finns bara för Mac) och återställa telefonen med denna hackade firmware-fil.

Läs mer hos iPhone Dev Team om du har iPhone 3G och vill hacka den.

114 kommentarer till “QuickPwn och PwnageTool för 2.2”

 1. kutte skrev:

  Finns det någon som kan ge mig en riktigt utförlig beskrivning hur jag gör för att uppdatera och låsa upp min iPhone 2g 1.1.4 (typ en – Upgrading and unlocking your iPhone 2g 1.1.4 for dummies). Använder pc.

 2. Svozzan skrev:

  Jag uppdaterade min iphone 2G från 1.1.4 till 2.2 och den fungerar perfekt med ett stort undantag. Telefonen har nu mera ingen kontakt med comviq så det går inte att ringa. Ingen service står det bara. Så man kan säga att jag blivit av med en iphone och har nu mera en ipod touch…:(

 3. Svozzan skrev:

  Och den uppdaterades med QuickPwn 2.2 så en liten varning, kolla på dev team innan.

 4. Adrian Bengtson skrev:

  Svozzan: Använde du QuickPwn på Mac eller i Windows?

 5. kutte skrev:

  Nu har jag lyckats uppdatera den och allt funkar fin än så länge.

 6. Johan D skrev:

  Jag uppdaterade min iphone 2G från 1.1.4 till 2.2 (guiden på http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1880) för att sen försöka köra Quickpwn men när jag har kört återställningen så visar Itunes att Kapacitet : Ej tillämpligt och Programversion : Ej tillämpligt

  När jag försöker köra Quickpwn så säger den : This version of Quickpwn can only jailbreak versions >=2.0.

  Jaha, med en äldre version av Ibrickr så säger den : Old Phone 2.2 is an old version please upgrade to continue.

  Har någon något tips så vore jag tacksam

 7. andy skrev:

  HEJ !

  Jag gjorde en restore fr 1.1.3 till 2.2..och körde guaiden. men när man kommer till punkten att telefonen sätts i restore läge så händer det inget mer..dvs nästa punkt hålla i home button i 5 sek. Vad gjorde jag för fel ? Hur ska man kunna lösa det?

  Tack för all hjälp

 8. Josef skrev:

  GUIDE FÖR WINDOWS QUICKPWN 2.2
  ————————————————————————
  Till att börja med: Jag gjorde det här på Windows XP men det funkar även med Windows Vista. Jag gjorde detta med min iPhone 2G med versionen 2.1 men det funkar med alla andra firmwares också dvs från t.ex från firmware 1.1.4 och uppåt. Jag har Tele2 Comviq och det funkar perfekt, så jag tror att andra slags sim-kort kommer funka också.

  iClarifieds guide finns här om ni vill se på den istället och om ni är bra på engelska:
  http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1880

  Okej, gör så här:

  Använd Quickpwn 2.2 om du har Windows, det funkade för mig, så här ska du göra, steg för steg:

  Steg 1. Gör en mapp som ska heta pwnage på ditt skrivbord.

  Steg 2: Detta MÅSTE laddas ner så att det ska fungera:

  Quickpwn 2.2: http://i.omerc.net/QuickPwn22.zip

  BL 3.9: http://iphonefreakz.com/firmware/BL-39.bin

  BL 4.6: http://iphonefreakz.com/firmware/BL-46.bin

  Firmware 2.2.ipsw: http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-

  Steg 3. Allt som du laddat ner ska läggas in i mappen som du gjort i skrivbordet (pwnage mappen). Du måste ta Quickpwn22-1.exe från Quickpwn22.zip och lägga den i pwnage mappen.

  Steg 4. Koppla din iPhone till datan och se till att den syns i iTunes.

  Steg 5. När du är i iTunes och tryckt på iPhone i iTunes så ska du trycka på “Shift” knappen på skriv-bordet (Knappen med en pil uppåt) och samtidigt trycka på återställ i iTunes. När du har gjort det så kommer det en ruta upp, i den rutan så ska du öppna pwnage mappen som finns i skrivbord och välja iPhone1,1_2.2_5G77_Restore.ipsw. (Kom ihåg att detta ska du göra i rutan som kommer upp!).

  När du har gjort det ska du bara vänta tills att det har återställts/uppdaterats klart, det tar sin tid.

  Steg 6. Öppna nu Quickpwn, (se till att din iPhone fortfarande är kopplad). Tryck på den blå pilen för att fortsätta. Tryck nu på browse knappen och öppna pwnage mappen i rutan som kommit fram och välj samma fil (iPhone1,1_2.2_5G77_Restore.ipsw). Det kommer att ta nån minut, vänta tills det kommit en grön (Correct sign) över iphone bilden på Quickpwn. (Ibland misslyckas detta så kör om Quickpwn ifall det misslyckas och börja om steg 6.)

  Steg 7. När det är klart kan du välja vad du ska göra, (Jag rekomenderar alla utom restore boot logos, men gör som ni vill). Men Unlock iPhone måste vara kryssad. Om ni vill Jailbreaka så ska Add Cydia och Add Installer vara kryssade. Replace Boot Logos ändrar äpplet som kommer fram när du startar iphone till en annanas istället, jag rekomenderar att inte trycka på Replace Boot Logos. Tryck blåa pilen för att fortsätta.

  Steg 8. Nu frågar den om två olika saker (Bootloader v3.9 och Bootloader v4.6). Tryck på Browse på Bootloader v3.9 och välj pwnage mappen och välj BL 3.9. Och tryck sen på Browse på Bootloader v4.6 och väl pwnage mappen och välj BL 4.6. Det kommer komma en (Correct sign) i Quickpwn när det är klart. Tryck på den blåa pilen för att fortsätta.

  Steg 9. Se till att din iPhone är kopplad till datorn och tryck på blåa pilen för att fortsätta. Följ instruktionerna som den säger, och du måste göra exakt som instruktionerna säger för att det ska lyckas! Börja om instruktionerna om du inte lyckas.
  Instruktionerna säger:

  Vänta på att din iphone kommer in i Recovery mode….

  Håll in Hem knappen i 5 sekunder……

  Håll in Hem knappen och ”Starta/Stäng av knappen” tillsammans i (10 sekunder tror jag, är inte säker)…..

  Släpp ”Starta/Stänga knappen”, men fortsätt att hålla in Hemknappen i 30 sekunder……

  Vänta medans din iphone jailbreakas…

  Sen kommer det en bild på din iPhone, som det står ”Downloading jailbreak data”.
  Och koppla inte av iPhone medans detta är gjort.

  Steg 10. Om det har lyckats så ska det stå: The pwnage process appears to have completed succesfully.
  Please wait for your device to reboot in its newly modified state.
  Det betyder att du har lyckats med att jailbreaka/Låsa upp/Uppdaterat till 2.2!
  Men koppla INTE ur din iphone från datan! Låt den starta om först!

  GRATTIS DU HAR NU LYCKATS OM DU KOMMIT SÅ LÅNGT!

  Jag rekommenderar att ni gör detta, ni får google street view i kartor i denna firmware!!
  Tyvvär så kan man bara göra det i vissa ställen i världen men coolt ändå!
  Lycka till!/Josef

  Om ni vill ha hjälp med detta kontakta mig på email: yossef11@hotmail.com

 9. challe skrev:

  Johan D har du gjort några framsteg med iphonen? jag gjorde enligt guiden men får också meddelandet ”This version of Quickpwn can only jailbreak versions >=2.0″, plus att itunes inte hittar iphonen nå mer. när jag kör igång itunes får jag meddelandet ” iTunes kunde inte ansluta till iphone enheten ”” eftersom ett okänt fel inträffadfe (0xE8000035) ”. Om nån annan har nå tips vore det också riktigt schysst!

 10. Johan skrev:

  Tja
  Jag gjorde ”tabben” att välja yes då quickpwn frågar om man vill ”restore logo”. Finns det något smidigt sätt att få tillbaks appleloggan utan att köra hela proceduren en gång till???

  tack

 11. Morten skrev:

  Kan man fixa så att sin ipod touch 2.2 blir 2.1. Min lärare sa att det inte gick att jailbreaka sin 2.2 så vill ha 2.1?

  Tack på förhand

 12. Pelle skrev:

  Är det nån som kan hjälpa mig? Jag har gjorde en restore från 2.1 till 2.2. Jag följer guiden till punkt och pricka för win. Problemet är när jag kommer till att verktyget ska sätta den iu restore så gör den det men sen händer inget som skrivits tidagare av andy så kommer man inte vidare från restore till att man ska hålla ned home button i fem sek. Är det nån som vet vad man ska göra för att komma vidare??

  Pelle

 13. Adde skrev:

  För alla er som inte får igång programmet och det står att det inte kunde initiera prova att köra microsofts
  Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1. efter det startade programmet för mig. kör hårt

 14. sirvan skrev:

  Jag har gjort allting men mitt Parlino-kort fungerar inte i Iphonen, konstigt va?