QuickPwn för Mac

Av Buster Eriksson, fredag 5 september 2008

Sent förra veckan släppte iPhone dev team QuickPwn för Mac.

Användningsområdet för QuickPwn är precis som PwnageTool att jailbreaka, aktivera och om man har en iPhone 2G även låsa upp.

Det som skiljer programmen åt är metoden som används för att utföra detta.

Med PwnageTool skapar man en egen firmware fil, kallad ”ipsw” för att sedan låta iTunes använda denna vid en återställning. Detta ger möjlighet att bestämma vad som skall vara förinstallerat på telefonen, men även lämna ute saker som uppgradering av baseband.

QuickPwn och andra sidan börjar från andra hållet. Det används efter man låtit iTunes uppdatera telefonen till firmware 2.0.2. När det är gjort kör man QuickPwn för att sedan ha en jailbreakad, aktiverad och eventuellt upplåst iPhone. Dessutom installeras Cydia och Installer.

Detta innebär att ingen är en ersättare av den andra, trots samma användningsområde kompletterar dom varandra.

Ladda ned QuickPwn.

Kom ihåg att precis som med PwnageTool inte använda ”The Unarchiver” för att packa upp QuickPwn. Gör man det kommer rättigheterna bli felaktiga och problemkan uppstå.

27 kommentarer till “QuickPwn för Mac”

 1. Måns skrev:

  Jag använde QuickPwn för Mac tidigare i veckan och det funkade jättebra.

  Värt att veta dock – med QuickPwn kan man INTE välja att få nåt annat än en ananas som boot-bild. Dvs, Apple-loggan byts ut mot PwnageTeams egen logga. Om man inte står ut med det måste man fortfarande använda PwnageTool.

 2. Andreas skrev:

  Japp funkar kanon på en 3G iPhone gjorde detta för 2 veckor sedan då jag fann detta program på någon sida tyckte det var konstigt att det först släpptes nu då det redan funnits ett tag i samma version för MAC men men!

 3. Andreas skrev:

  Saknar dock Apple loggan 😉

 4. _disel skrev:

  Jaha, vad ska jag göra ??
  Har en 2G med 1.1.4.

  Ska jag låta iTunes skicka på 2.0.2 och sen ”Quicka” den , eller ska jag ”Pwna” den ?
  Eller skita i det hela och skicka in nåra iskalla bira istället…..

 5. Rabbi von Sydow skrev:

  ”sitt nya verktyg”! 😉

 6. Martin skrev:

  _disel du måste pwna den, quick är bara för de som pwnt tidigare.

 7. maz skrev:

  Hur blir det med 3:dje parts programmen efter att ha QuickPwn:at den då?? Försvinner dom som vanligt eller blir dom kvar??

 8. Anders skrev:

  Hmm körde just quikpwn allt verka funka med uppdateringen men utom nu står det ” Ingen service” uppe till höger ? vad har jag missat ?

 9. Anders skrev:

  Jag mena upp till vänster där man ser signal styrkan. Jag hade en 1.1.4

 10. Anders skrev:

  På inställningar saknas icon nummer tre nämligen Operatör ?

 11. Anders skrev:

  Fick allt och funka med klassiska PwnageTool metoden, QuickPwn var inte så quick eller så missade jag något. Men nu rullar allt som det skall igen och då med 2.0.2 och ett telia kontantkort .

 12. Mats skrev:

  Anders… Om QuickPwn fungerar för andra (inklusive mig) är det då fel på QuickPwn eller kan det vara operatörs relaterat?

 13. Anders skrev:

  Bra fråga Mats, men tror inte på Operatör fel då jag inte fick någon Operatör över huvudtaget och att den iconen saknades under inställningar. Så det måste varit något som jag själv gjorde fel, även om Quickpwn är betydligt lättare att installera med än Pwntool.

 14. Hej skrev:

  Anders!
  Vad man måste komma ihåg med QuickPwn är att metoden i sig inte låser upp telefonen. Däremot så har man upptäckt att en tidigare upplåsning med PwnageTool överlever en uppdatering. Med andra ord, om du redan har låst upp telefonen och då haft någon version av 2.0 som firmware, så kommer din telefon fortfarande att vara upplåst när du uppdaterar i iTunes. Detta utnyttjar QuickPwn, som, bara är ett verktyg för att jailbreaka och aktivera. Du måste alltså använda PwnageTool om det är första gången du låser upp 2.0.

 15. Johan skrev:

  Hade en 1.1.3 som jag quickpwna. Får ingen operatörslogo, hur gör jag?

 16. maz skrev:

  *favorit i repris*: Hur blir det med 3:dje parts programmen efter att ha QuickPwn:at den då?? Försvinner dom som vanligt eller blir dom kvar??

 17. CalleK skrev:

  Så med andra ord kan jag inte gå från min 1.1.3:a till 2.0.2 direkt? Utan måste köra PwnageTool grejen innan Quickpwn? Är inte så vidare haj på allt det här så jag hoppas att detta är korrekt så jag inte sitter med en Touch utan faktiskt en telefon… 🙂

 18. Mats skrev:

  maz: 3:dje part apps blir kvar efter Quickpawn.

 19. Anders skrev:

  CalleK jo det var just det som hände mig jag gick från 1.1.4 direkt till 2.0.2 körde en Quickpwn och min tidigare överlevde inte. Så jag fick en uppdaterad iPodtouch.
  Ingen symbol för Operatör !
  Men det var bara att köra en PwnageTool och så var allt som vanligt igen.

 20. Anders skrev:

  Märkligt det här med batteri tider. Jag har en 2G ( snart ett år ) och får lätt ut två dagar i standby med mycket WiFi användning på den, Safari, Mail och Palringo. Har samma inställningar på min 3G ( stängt av 3G, stängt av Bluetooth, Stängt av Push, stängt av Data-roaming osv allt för att spara batteri ) men den klarar bara en halv dag innan batteriet behöver laddas ??!!

  Trodde först skillnaden låg i 1.1.4 som drog mindre men nu efter min uppdatering till 2.0.2 på båda telefonerna så är det fortfarande samma skillnad i batteritid ?

  Är dock mer än nöjd med båda lurarna.

 21. maz skrev:

  @Mats: Helt säker??? Om att alla 3.dje parts program finns kvar utan att behöva backa upp eller installera om efter kört QuickPwn???? 100%??? 🙂

 22. Mats skrev:

  maz: Jag har använd QuickPwn 2 gånger: En gång på min 3G som jag först uppgraderade via iTunes. Då försvann allt Installer och Cydia prylar jag hadde installade. Efter det körde jag QuickPwn. Den återinstallerade Installer och Cydia. Jag behövde inte göra något mer efter det ingen återställning efter backup eller så. Den andra gången var på en 2G telefon som hadde varit Pwnad men som en kompis sen uppgraderade i iTunes. När jag körde QuickPwn på den så fick jag tillbaka Installer och Cydia.
  Blev det klarare nu? 🙂

 23. maz skrev:

  @Mats: Nja…..att jag får Intsaller och Cydia vet jag. Men de program (IntelliScreen, BossPrefs, Customize, Winterboard etc etc etc….) alltså ALLA 3:dje parts program jag installerat, försvinner dom inte menar du? Eller är det som jag tror att jag måste installera om allt efter att ha använt QuickPwn!!?? Rörigt?

 24. CalleK skrev:

  Anders: Jo, letade runt lite och gjorde som du. Dock är ju 2.0.2 seg som satan jämfört med 1.1.3.

  En annan fråga, är det bara för mig som ”mute” knappen (den som man växlar till tyst-läge med) slutat funka efter uppgraderingen??? Allt ljud är som vanligt trots att jag flippat knappen. Någon som sitter på en lösning?

 25. Mats skrev:

  maz: Du uppgraderar inte med QuickPwn du Jailbrakar (och låser upp om det är 2G). Du uppgraderar med iTunes på vanligt sätt. Då kommer dina 3:part program att försvinna. Sen QuickPwnar du och får tillbaka Installer etc. Du måste installera Custumize Winterboard etc igen. Det finns ingen sätt förbi det vad jag vet.

 26. maz skrev:

  @Mats: Exactly! Tack det var det jag undrade över. Så då har vi fått det ur världen. Tack igen.
  iPhone 2G 16GB FW 2.0.1 Pwnage 2.0.3

 27. Reverend skrev:

  Iconerna på Springboard samt i dockan flyttas om varje gång jag startar om telefonen… Lite smått irriterande, någon som har varit med om det o kommit på nån lösning?