PwnageTool för 3.0 släppt

Av Adrian Bengtson, fredag 19 juni 2009

iPhone Dev Team har precis släppt PwnageTool 3.0 för iPhone OS 3.0. Om du har första generationens iPhone och kör Mac är detta verktygen för dig.

Det är lika bra att säga detta först av allt: börja med att läsa igenom vad Dev Team skrivit på sin blogg, det finns viktig information där.

I korthet ser läget ut såhär när det gäller PwnageTool 3.0:

 • iPhone 3G
  Om du vill låsa upp iPhone 3G, ska du vänta på Ultrasn0w som ska släppas snart. Vill du bara jailbreaka och inte bryr dig om upplåsning fungerar nya PwnageTool för dig.
 • iPhone 2G
  Om du har tillgång till Mac är detta verktygen för dig. Skapa en egen firmware-fil med nya PwnageTool, återställ till denna fil med iTunes och du har en jailbreakad och upplåst iPhone 2G.
 • iPhone 3G S
  Om du redan fått tag på en iPhone 3G S är du en lycklig person och vi är alla avundsjuka på dig, men PwnageTool kommer inte att fungera för dig.
 • iPod touch 1G
  Samma som för iPhone 2G, använd PwnageTool för att skapa en egen firmware-fil, återställ till denna fil med iTunes.
 • iPod touch 2G
  PwnageTool fungerar inte med iPod touch 2G istället är det gamla Redsn0w som gäller (och då finns inte stöd för iPhone OS 3.0).

Framförallt för iPhone 2G och Mac

Jag skulle gissa att de flesta av våra läsare här som är intresserade av upplåsning är ägare av iPhone 2G. Så för er är nya PwnageTool vad ni väntat på, om ni har tillgång till Mac. Dev Team skriver att de jobbar på QuickPwn för Mac och Windows, men att det kommer senare.

Har du inte själv tillgång till Mac kanske du känner något som har det och kan skapa den firmware-fil du behöver åt dig. Det finns även färdiga firmware-filer ”ute på nätet” men det medför en del risker eftersom du säkert inte vet vad du får hem då, så vi avråder från det.

Uppdatering: Enligt Musclenerd fixar detta även YouTube-problemet och det är också bekräftat av CJ i kommentarerna.

Ladda ner PwnageTool 3.0

Officiellt är nya PwnageTool 3.0 bara släppt som en bittorrentnedladdning, klicka här för att ladda ner torrent-filen eller här för att besöka sidan hos TPB.

Det finns dock icke officiella speglingar på nätet så man kan ladda ner utan att behöva använda bittorrent-program. Besök Dev Teams artikel (scrolla ner mot slutet) för länkar till dessa speglingar, för de lär ändras med tiden.

Vi har inte testat nya PwnageTool själva, så som vanligt gäller det att den som vill vara försiktig bör vänta på rapporter om hur det fungerar. För er som testar det, rapportera gärna i kommentarerna här hur det gått.

Guide

iClarified är snabba som vanligt, här är deras guide för upplåsning av iPhone 2G med PwnageTool 3.0: How to Unlock/Jailbreak Your iPhone 2G on OS 3.0 Using PwnageTool (Mac)

Inga kommentarer till “PwnageTool för 3.0 släppt”

 1. CJ skrev:

  Var duktig och väntade tills idag då Pwnage 3.0 kom ut.. iPhone 2g 2.2 till 3.0 utan problem, Jailbreakad och aktiverad. Funkade helt felfritt. Youtube problemet verkar vara löst.

  Cjiizle…

 2. Håkan skrev:

  Har en iPhone 2G 1.1.4, jailbreakad och upplåst för 1 1/2 år sedan, och inte gjort något sedan dess (dottern övertog den när jag skaffade iPhone 3G). Två frågor:
  Är det bara att köra från grunden med Pwnage 3.0 eller ska jag göra på nåt särskilt sätt?
  Försvinner gamla SMS?

 3. Adrian Bengtson skrev:

  CJ: Kul att höra!

  Håkan: Jag *tror* det räcker med att köra med Pwnage 3.0, men det är möjligt att du får en helt blåst telefon då, vågar inte säga säkert hur det fungerar. Det *borde* vara så att när allting är klart och du ansluter telefonen till iTunes igen så ska iTunes fråga om du vill återställa från en säkerhetskopia eller börja använda telefonen som en ny telefon. Det förutsätter förstås att du synkat telefonen med iTunes på samma dator innan. Men jag vågar inte lova att det verkligen fungerar hela vägen från 1.1.4 -> 3.0. Någon annan som testat det?

 4. Håkan skrev:

  Tack Adrian!
  Tror jag avvaktar lite.

 5. Linnea skrev:

  Någon som har mac och gjort en custom ipsw-fil för 3.0 för iPhone 3g (G2), får väldigt gärna lägga upp den någonstans och länka, eller slänga iväg ett mail till mig på josielinnea@gmail.com 🙂 Jag är väldigt, väldigt sugen på att få låsa upp telefonen nu, men har inte Mac.

 6. Hark skrev:

  Bummer..

  Har en 3G,, upplåst, men låst sedan jag ”råkadde” trycka åp uppdatera, hade hoppats på att jag skulle få min telefon på fötter ingen,,,man ack…

  Dev team sa väl att Ultrasn0w skulle släppas idag? Eller har jag fel?

 7. Linnea skrev:

  Hark, det ligger förmodligen redan uppe på Cydia, men för att komma åt Cydia på 3.0 så behöver du jailbreaka.. och för att jailbreaka 3.0 finns än så länge bara Pwnage som är för mac. Till windows har det inte kommit ännu. Därför behöver man att någon med mac gör en ipsw-fil som används för att restore:a till i iTunes. Då får du telefonen jailbreakad och kan därefter gå in i Cydia och tanka ultrasn0w.
  Men det som behövs är som sagt att någon med mac skapar en ipsw-fil.

 8. Bo skrev:

  Jag är mest intresserad av vad som försvinner från telefonen om man gör detta. Om jag förstått saken rätt så måste man installera om alla apppar man tankat från Cydia?

 9. Flip skrev:

  Någon som vill dela med sig av en custom ipsw fil för 2G?

 10. Adrian Bengtson skrev:

  Bo: Ja, allt sådant försvinner.

 11. Miche skrev:

  Har satt igång PwangeTool får upp en skärm där det står ”No firmware bundle found! Would you like to search the web for this file?”. Borde den inte hitta automatiskt i och med att jag synkat min iPhone 2G eller måste jag ladda ner en från t.ex. iClarified? Vilken version ska man isåfall ladda ner? Min nuvarande version är 2.2. Tack för hjälpen! Glad midsommar!

 12. CJ skrev:

  MIche, du laddar ner den från iTunes, klicka bara ”endast nedladdning”.. Sen stänger du ner iTunes o kör Pwange så kommer den hitta filen.

 13. Hark skrev:

  Tack Linnea

  Jag har Mac så det var inga problem att jailbreaka den, hittar dock inte UltraSn0w i Cydia,, den verkar inte ha släppts ännu

 14. Adrian Bengtson skrev:

  Hark: Så vitt jag vet är det inte släppt, borde ha stått på iPhone Dev Teams blogg i så fall.

 15. Linnea skrev:

  Hark & Adrian: Ja se på tusan.. jag tolkade dev-bloggen igår som att de skulle lägga upp den inom några minuter men det verkade inte hända..
  Lite lustigt är det, man ska förstås vara mycket tacksam för allt jobb de gör och för att det överhuvudtaget blir möjligt att låsa upp – men man sa att man skulle släppa ultrasn0w (själva upplåsningen) under fredagen, och det har man alltså inte gjort utan endast släppt jailbreak till 3.0, dessutom bara för Mac än så länge…

 16. Adrian Bengtson skrev:

  Linnea: Ultrasn0w är tyvärr försenat pga av buggen kring YouTube och Push notification enligt Musclenerd. Han erkänner att han inte är så bra på att ge tidsuppskattningar: ”I definitely stink at ETAs :(”

  Angående att det bara är för Mac så beror det på att de uteslutande jobbar på Mac själva, alla Windowsversioner har så vitt jag vet gjorts av andra i samarbete med Dev Team.

 17. pfekz skrev:

  Devteam har lanserat redsn0w

  Ska funka för 1st gen iPhone och Windows. Har dock inte testat det än.

  http://blog.iphone-dev.org/

 18. Mats skrev:

  pfekz: Testade just redsn0w på en iPhone 3G 3.0 – fungerar utmärkt.

 19. pfekz skrev:

  Ok nu har jag testat redsn0w och det ser ut att funka fint.
  Jag kör Vista 32 sp1 och iPhone 1st gen 8GB med 2.2.1 FW.

  Så här gjorde jag:

  1 Laddade ner FW 3.0 (ipsw filen) på iclarified
  (Hade bootloader 3.9 och 4.6 sen tidigare men de finns även på denna sida)
  http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4255

  2 Laddade ner redsn0w-win_0.7.1.zip från dev teams blog och packade upp den.
  http://blog.iphone-dev.org/post/126908912/redsn0w-in-june

  3 Uppdaterade iPhone i iTunes till 3.0. När den var klar så sa den att simkortet var felaktigit. Beror på att jag tidigare hade jailbreakat och låst upp den med quickpwn.

  4 Startade redsn0w.exe som stänger ner iTunes. Bläddrade fram ipsw filen jag tidigare laddade ner. Observera att när jag laddade ner filen så sparades den som zip. Jag ändrade helt enkelt filändelsen till .ipsw

  5 Markerade var BL 3.9 och 4.6 ligger.

  6. Valde att installera cydia och unlock.

  7. Följde instruktioner för DFU

  8 När den var klar startade jag iTunes och återställde iPhone till tidigare synkoniserad så att den laddar in alla gamla sms osv.

  KLART!

 20. Adrian Bengtson skrev:

  Ni är så snabba gott folk 🙂 Nu finns en egen artikel om redsn0w där ni kan fortsätta kommentera det: Redsn0w för 3.0 för Mac och Windows

 21. Hark skrev:

  Mats

  Din 3G måste väl isf varit olåst från fabriken? Redsn0w låser väl inte upp ett sim!? utan det är Ultrasn0w man behöver

 22. Miro skrev:

  Funkar fint på min gamla 1st gen iPhone förutom att Cydia kraschar vid uppstart varje gång. Kan vara något problem med skrivrättigheter. Får även problem med att installera program via Icy (winterboard & boss prefs). Någon som har liknande problem?

 23. Mats skrev:

  Hark: Den blir jailbreakad inte upplåst.

 24. Miro skrev:

  Gjorde om allt i simple mode den här gången och nu funkar Cydia. Sweet. =)

 25. Linnea skrev:

  Gah, skit i YouTube, vem använder det efter första veckan med iPhone? 🙂
  Ingen upplåsning den här helgen alls alltså enligt kommentaren som Adrian länkade till. Fan vad illa. Jag personligen går omkring med min hat-telefon (samsung c170) så länge, så även om det vore en ultrasn0w som inte funkar push not. och inte youtube så hade jag gärna haft det ändå nu.”

  Nu finns ju redsn0w så man kan jailbreak:a 3.0 på iPhone 3G i alla fall. Ett steg närmare.

 26. Hark skrev:

  Det suger ganska hårt, jag hade inte uppdaterat om jag vetat att det inte skulle komma

 27. Noben skrev:

  Någon mer än jag som får problem att använda ”hitta min nuvarande plats” i ex. kart programmet eller ”hitta hem” efter att ha uppdaterat min iPhone 2G? (Jag har uppdaterat via iTunes och alltså inte använt mig av Redsn0w eller PwnageTool)

  Får hela tiden bara ett felmeddelande att det inte gått att hitta min nuvarande plats…(OBS 2G och således ingen GPS)

 28. Robin skrev:

  Sitter med en Mac med PPC och PwnageTool Craschar hela tiden när den ska unzippa Orginal Firmwarefilen. Är det så att också PT bara fungerar på Macar med Intel ?
  Har läst att det är flera med samma problem, men har också hört om några med Intel som har samma problem 😉

 29. ICI skrev:

  Jag bekräftar härmed en fullt fungerande iPhone 2G som låstes upp med PwnageTool version 3.0 och iPhone OS 3.0 för iPhone 2G.

  Telefonen hade ursprungligen OS 1.1.1 som uppdaterades till 2.2 med PwnageTool 2.2 för att nu alltså få OS 3.0 via PwnageTool 3.0. Samtliga upplåsningar gjordes under Mac OS X.

  Angående maskiner och hårdvara så var upplåsningsmekanism för 1.1.1 var den konventionella och dåvarande via web, för 2.2 PwnageTool (se ovan) med en PowerBook Ti (PowerPC) och USB 2.0 PC-card medan OS 3.0 låstes upp med en Unibody MBP 17 (Intel).

  Samtliga förväntade funktioner fungerar förutom givetvis 3G/3Gs-specifika, exempelvis GPS, kompass etc.

  Bootloader 3.9 används fortfarande.

  Jag hade inta applikationer / services / etc. nedladdade via Cydia, Installer eller dylikt och kan därmed inte bekräfta om material som var hämtat via dessa synkades tillbaka efter återställning/upplåsning med OS 3.0.

  ipsw:n hämtades med Safari 4.0.1 och kom som en .zip men filändelsen togs enkelt bort genom namnbyte (från …ipsw.zip till .ipsw) och PwnageTool klarar av att läsa den utan problem. Paketera inte upp .zip:en eftersom då packas .ipsw:n upp och PwnageTool kommer antagligen inte kunna läsa de fristående filerna och katalogerna.

  iTunes version är 8.2.

  Hela upplåsningsprocessen med PwnageTool plus reboot/BootNeuter tog totalt sett 10 minuter på Unibody MBP 17.

  Data (Kontakter, Audio, Video, Applikationer, Podcasts, …) i OS 3.0 synkades tillbaka i iTunes med konfigurationen från 2.2 och all data är återställd.

  Resultatet:
  iPhone 2G som kör OS 3.0 med synkad data från tidigare konfiguration. Även placering av ikonerna bibehölls och likaså antalet skärmar. En skärm hade tillkommit och givetvis var det Quicklook som introducerades i OS 3.0.

  Ett stort tack till iPhone Dev Team!

 30. ICI skrev:

  Till Robin:

  Du bör inte packa upp .zip:en.
  Byt namn på filen till att endast omfatta XXX.ipsw från XXX.ipsw.zip.

  Vidare se mitt tidigare inlägg publicerat ”lördag 20 juni, 2009 kl. 21:45”.

 31. Robin skrev:

  Det jag menar är att PwnageTool kraschar när den utför det första momentet:
  ”- Unzipping .ipsw file to /tmp/ipsw”
  filen har redan extensionen .ipsw 🙂

 32. Noben skrev:

  Pwnagetool och redsn0w fungerar bara på Intel om jag inte minns fel.

 33. Hardcore skrev:

  Tjenare! Jag uppgraderade nyss från 1.1.4 till 3.0, det var inga problem att uppgradera, allt flöt bra som guiden.

  Men jag upptäckte nu att jag inte har någon sändning(?) Sändningen ligger i botten och jag kan inte ringa/bli uppringd.
  Det står t.ex inte Comviq uppe i vänstra hörnet som det alltid gjort.

  Vad kan mitt fel vara? :S

 34. Hardcore skrev:

  Tillbaka, jag hade ju vid uppdateringen till 3.0 glömt att kryssa i ”unlock” så hade ju inte låst upp den 😀
  Men nu fungerar det till 100% verkar det som, nu vart jag glad 🙂

 35. Håkan skrev:

  Hardcore:
  Fungerar allt för dig? Även Youtube?
  Fanns allt kvar, även sms?
  Har en iPhone 1.1.4 (jailbreakad och upplåst), men osäker om jag vågar på mig 3.0 och om jag i så fall ska använda pwnagetool eller redsnow.

 36. Snav skrev:

  Hej alla

  Tjongade in 3.0 så fort den första MAC-toolen kom på min 2G.
  Det enda jag har problem med är gprs/EDGE.
  Funkar inte alls längre. Har angett online.telia.se
  Startat om x ggr.
  Har E symbolen i vänstra hörnet men trots det kan jag inte surfa/uppdatera väder osv.

 37. iFun.se » Ultrasn0w är släppt nu skrev:

  […] det på telefonen. För att jailbreaka en iPhone  3G med iPhone OS 3.0 använder man Redsn0w eller PwnageTool som släpptes förra […]

 38. Snav skrev:

  Svara mitt eget inlägg… kanske hjälper det ngn.
  Hade bossPrefs installerat innan uppgraderingen, uppenbarligen sparas ngnting för när jag installerade BossPrefs igen så kunde jag ”slå på” EDGE och då funkade det.

 39. iFun.se » Guide till jailbreak/upplåsning av 3.0 skrev:

  […] PwnageTool PwnageTool fungerar endast på Mac. Man skapar en egen, hackad, firmware-fil och via iTunes återställer man telefonen till denna firmware-fil för att utföra aktivering, jailbreak och upplåsning. Upplåsningen fungerar endast på iPhone 2G. Läs mer här. […]

 40. Boa skrev:

  Jag har uppdaterat min iPhone 2G från OS 2.2 till 3.0 med Redsn0w. Det mesta funkar – dock inte ”hitta min plats” (platsinställningar?) och därför inte SpotMe, kartor eller Find my iPhone. Sen såg jag att MMS inte kommer till 2G. Det var en besvikelse. Nästa besvikelse är att SwirlyMMS – som funkat klockrent – inte heller funkar för 3.0. Man jobbar med en ny version men ingen lyckas få ett svar på Swirlyspace om när den nya versionen kommer. Facit: Den här gången var jag för snabb. Det hade varit bättre att köra vidare på OS 2.2 som funkat perfekt fram tills dess alla dessa problem med 3.0 varit lösta.

 41. Matte skrev:

  Svar till Robin:
  Jag har samma problem på min ppc-mac (PM G5). Kraschar hela tiden vid samma punkt när jag kör PwnageTool. 🙁

 42. Kalle skrev:

  Uppdaterade min 2G till 3.0 och valde ”restore settings from last backup” när iTunes frågade om jag ville skapa en ny iPhone eller använda den gamla.

  Allt försvann! SMS och all sync trots att jag valde att återskapa ett gammalt konto. Bajs också…

 43. Klant skrev:

  Hej!
  Grymt bra sida för det första!
  Problemet:
  Updaterade min telefon via itunes till 3.0 (hade tidigare 2.1 och yellosnow)
  JB via Pwnage. Ej lyckat!!!
  Nu sår det bara no sim och endast nödsamtal. Itunes hittar inte min iphone….
  Helt låst med andra ord…..
  Vad ska man göra?
  Tacksam för hjälp!

 44. Miro skrev:

  Hey, såg i morse att ett ActivateMMS2G släpps på cydia. =)

  Funkar fint att skicka MMS från min iPhone 2G via tele2. Man måste starta om telefonen när man installerat och sedan en gång till när man matat in inställningarna.

 45. Miro skrev:

  Klant-> Har du återställt med rätt fil? Den pwnagede ipsw-filen? Annars kan det vara att du ställt telefonen i återställningsläge istället för DFU läge. Då får man det problemet med. Bara att göra om.. använd pwnagetool för att se så att du verkligen kommit in i DFU-läge.

 46. co.est skrev:

  Hjälp! jag har redan pwangetoolat min 2g-lur för att släppa på operatörslåset i os 2.? och efteråt uppdaterat tills os 3.0 via itunes. nu vill jag dock lägga till mms-funktionen via synthia. Kan jag lägga in synthia (jailbreaka) med pwangetool i min telefon utan att låsa upp den på nytt och på så sätt slippa några risker att låsa telefonen?

 47. Pirni.se » Blog Archive » Jailbreak av iPhone os 3.0 skrev:

  […] PwnageTool PwnageTool fungerar endast på Mac. Man skapar en egen, hackad, firmware-fil och via iTunes återställer man telefonen till denna firmware-fil för att utföra aktivering, jailbreak och upplåsning. Upplåsningen fungerar endast på iPhone 2G. Läs mer här. […]