PwnageTool för 3.1

Av Adrian Bengtson, onsdag 16 september 2009

iPhone Dev Team har släppt en ny version av sitt verktyg PwnageTool som fungerar med iPhone OS 3.1. Det är främst intressant för de som vill låsa upp sin iPhone 2G och har tillgång till Mac.

PwnageTool 3.1 fungerar bara på Mac och det är bara iPhone 2G som kan låsas upp.

För iPhone 3G kan man använda PwnageTool för att jailbreaka, men för att låsa upp behöver man fortfarande köra ultrasn0w separat.Har man uppdaterat sin iPhone 3G till 3.1 finns det för tillfället inget sätt att utföra jailbreak (eller upplåsning för den delen).

För iPhone 3GS fungerar PwnageTool överhuvudtaget inte.

På sin blogg beskriver Dev Team vad som gäller:

 1. GOLDEN RULE: If you are using a 3G iPhone with ultrasn0w and rely on ultrasn0w to obtain cellular service, then you should only upgrade to 3.1 with a PwnageTool created .ipsw. – Stay away from Apple’s direct updates as described here and here please get up to speed on the whole subject by reading the information contained in these posts.
 2. If you have an original iPhone (1st generation) then 3.1 unlock works with this PwnageTool release. iPhone 3G users upgrading to 3.1 will need to continue using ultrasn0w with a PwnageTool created 3.1 .ipsw
 3. Please read all parts of this post before downloading and using these tools.
 4. Read items 1, 2 and 3 again and again.
 5. At the bottom of this post are the bittorrent files for the 3.1 capable version of PwnageTool.
 6. This app is suitable for the recent 3.1 release.
 7. This version of PwnageTool will NOT work for the iPhone 3GS.
 8. PwnageTool WILL work for Original iPhone (1st Generation), Original iPod touch (1st Generation) and the iPhone 3G.

Läs mer på Dev Teams blogg för ytterligare information och länkar till nedladding. Snart lär det finnas guider hos iClarified. Tack till Johan och andra som tipsat om detta.

34 kommentarer till “PwnageTool för 3.1”

 1. PwnageTool för 3.1 | Technology News and Gadgets skrev:

  […] Visit link: PwnageTool för 3.1 […]

 2. Tommy skrev:

  Kanske en enkel felskrivning av dig bara men du bör ändra: ”köpa ultrasn0w” till ”köra ultrasn0w”. DevTeam är ju mycket noggranna med att påpeka att deras verktyg är gratis och att hela deras verksamhet drivs utan att tjäna pengar på den!

 3. Adrian Bengtson skrev:

  Tommy: Tack, det var bra du hade ögonen med dig, klart det ska vara ”köra”. Precis som du säger så är Dev Team mycket noga med att allting ska vara fritt och de vill inte ens ha donationer.

  (Det brukar vara mitt vanligaste skrivfel, att jag skriver riktiga ord, men fel ord. Stavfel ser jag oftast direkt, men fel ord kan vara lurigare.)

 4. geircito skrev:

  Guider (på norsk): http://ifon1.no/iphone/guider.html

 5. Johan skrev:

  Det ligger för övrigt guider för jailbreak av 3.1 uppe på iClarified nu. De är ruggigt snabba.. 🙂

 6. Lillen skrev:

  Varningens ord: 2G 3.0.1 -> 3.1 inga problem. Installation av ActivateMMS2G från Cydia -> död iPhone…

  Lösningen: Ej återställning i DFU då det ger error 1600, endast återställning i vanligt recovery mode fungerade…

  Någon som fått det att fungera eller bäst att vänta på en revision av ActivateMMS?

 7. Niklas skrev:

  Varför ens använda ActivateMMS2G?

 8. Lillen skrev:

  @Niklas: har du något annat smart sätt att få igång MMS på en 2G så får du gärna dela med dig…

 9. Strindberg skrev:

  @Lillen

  ”Varningens ord: 2G 3.0.1 -> 3.1 inga problem.”

  Inte direkt sant, du kan ju läsa förra inläggets kommentarer ( https://www.ifun.se/iphone-2g-och-3-1/#comments ). För vissa fungerar det tydligen, men för många andra blir det till att återgå till 3.0.1.

 10. Lillen skrev:

  @Strindberg: Eftersom denna artikel refererar till den nysläppta versionen av Pwnagetool för iPhone 3.1 tog jag för givet att det var underförstått att mitt inlägg gällde den. Vad jag ser så har ingen rapporterat problem när det gäller denna, förutom jag själv i avseendet ActivateMMS2G ;P

 11. tangorabatt skrev:

  Varning!
  Telenor-bunden Iphone 3G med Telenor-simkort.
  Uppdaterat från 3.01 till 3.1

  Allting fungerar UTOM ATT RINGA!
  Hittar ingen carrier. Av det jag har läst på nätet verkar det som att fler har liknande problem, dock endast att själva carriernamnet inte syns men det går att ringa. Har försökt med det mesta. Utan framgång.

  Om någon annan har liknande problem, och på något mystiskt sätt lyckats få det att fungera, hojta till här!

 12. Steffen skrev:

  2G uppdatering till 3.1 felfritt men det verkar som vissa program somm MMS, SBS settings osv ej fungerar rätt längre, ActivateMMS2G slog ut hela telefonen, fryste in och gick bara att starta i recover genom att hålla in home-knappen och ansluta till Mac:en för att sen återställa 3.1 från programpaketet jag skapade tidigare med PwnageTool för 3.1! Skit i MMS i dagsläge. Det positiva är att batteriet nu inte dräneras längre vilket också verkar ha att göra med ActivateMMS2G under 3.0 – 3.01.

 13. Lillen skrev:

  @Steffen: håller med dig om batteritiden, jag har fortfarande fullt sedan imorse. Då har den gått en del på Spotify, surfning och mailhämtning 1 gång i timmen. I normala fall hade den gått ned till nästan hälften.

 14. Lufra skrev:

  Nu tänkte jag att det var dags att uppgradera min 2G till 3.1, men i iClarifieds guide (http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4255) är länken till BL-39 trasig. Hur har ni andra hittat .bin-filerna?

 15. Lillen skrev:

  @lufra: http://www.iphone-hacks.com/iphone-downloads/file/131, funkade ok för mig

 16. Pelle skrev:

  Tjena! Har en 2G som jag tänkte uppgradera från 3.0 -> 3.1 på Mac. Funkar detta att göra i nya iTunes 9 , eller skall jag köra i gamla iTunes? Tack för grym sida

 17. Niclas skrev:

  Har läst en del om problem med microsoft exchange för iPhone 2G om man uppdaterar till 3.1, hur är det med detta egentligen?

 18. Leo Gilliland skrev:

  Adrian Bengtsson eller någon annan här. Jag har en iphone 3GS som jag råkade uppdatera till den senaste uppdateringen som finns. Och nu vill jag jailbreaka den men det funkar inte. När jag kopplar den till itunes säger den att SIM kortet inte stödjer. Nu vill jag bara veta: Finns det någon möjlighet att låsa upp min låsta iphone 3GS köpt i USA som för nuvarande har senaste uppdatering?

  Tack för svar 🙂

 19. Leo Gilliland skrev:

  Har jag helt fel eller ska man inte kunna låsa upp Iphone 3GS med 3.1 om man använder denna guide? funkar ändå inte.. http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4448&laid=30

 20. Leo Gilliland skrev:

  Snälla hörrni uppdatera så FORT ni hittar någon lösning till att låsa upp iphone 3GS från firmware 3.1. Tack så mycket.

 21. Molle skrev:

  Hej!
  Jag försöker hjälpa en vän att jailbrake:a sin 3G för första gången. Han har redan uppdaterat till 3.1 och jag börjar nu ana att det gör att det inte går att jailbrake:a den än, stämmer det? I så fall förstår jag varför jag inte lyckas 🙂

 22. Lufra skrev:

  Tack Lillen! Ska prova.

 23. Joel skrev:

  Någon som vet när det går att låsa upp 3GS???

  Adrian?

 24. Cristian skrev:

  När kommer hjälp med att kunna återställa sin lur 3GS till 3.0 igen?
  Jag har inte kunnat använda min 3GS ännu sen jag återställde den via telefonen, inte via itunes.
  Sen dess har ituens velat tvinga mig att uppgradera den till 3.1 men jag vill inte fan göra det asså… det blir problem i framtiden läser man överallt…
  Men purplera1n återställer inte luren heller… det blir bara purplera1n bilden hur länge som helst fast det står done, wait…. på programmet…

  Ngn som vet hur man kan fixa det här för en 3GS, alltså att återställa den till 3.0 utan att behöva uppgradera den till 3.1?

 25. Krisse skrev:

  Hej,

  Har en liknande fråga som Leo och Cristian.
  Har en iPhone 3GS med 3.1.
  Kan man nedgradera den till 3.0 och sedan jailbreaka och låsa upp den utan problem dvs. att telefonen funkar sedan?

  Tack på Förhand,

  //Krisse

 26. jonas skrev:

  tja you all, ha ha.. måste säga att jag gick på en RIKTIG landmina här om kvällen. fick tag på en Iphone 3GS på Blocket till bra pris.. knappt använd.. Hm varför det billiga priset? Jo naturligtvis uppdaterad till 3.1…. Hur o När kan man vänta en lösning på detta.. har testat Purplera1n utan framgång, vilket jag förstod att skulle ev. funka.. har en MAC G3 laptop i en låda här.. men förstår inte riktigt en sak ang PWGTOOLS eller vad det nu hette.. har laddat hem FW:t och programmvaran. MEN nu till vad jag inte förstår.. kommer jag att kunna Jailbreaka telefonen?? hmm, har läst på deras sida men förstår inte riktigt.. och finns det NÅGON här som vet nåttt hur det blir med Ultrasn0w? när man kan tänkas vänta det.. är helt ny användare av Iphone. GILLAR DEN SKARPT!!! men frugans är ju NÅGOT roligare i och med att den jailbreak:ade jag i FW 3.0… Någon som har nån qlue????

 27. Leo Gilliland skrev:

  Om du läser i ovanstående inlägg så ser du att jag och flera har samma fråga. Och i nuläget så kan man inte låsa upp den. Så du får helt enkelt vänta tills något nytt program kommer ut (om det ens kommer).

 28. Christoffer skrev:

  @Lillen: Det finns ju swirlymms. Visserligen en egen app som kostar några kronor, men funkar väldigt bra.

 29. Cristian skrev:

  Jag lckades aldrig nedgradera den som jag skriv ovan o Krisse hade samma fråga.
  Istället uppgraderade jag till 3.1 med en fil jag som skapade själv via det senste Pwnage verktyget som kom ut 2-3 dagara sedan. Eftersom min lur redan var jailbreakad innan men hade hakat upp sig att den aldrig startade för att jag återställde den via återställningsinställningarna på lure. Något måste ha hänt när jag gjorde det.

  jag uppgraderad den med Pwnage och den fungerar smidigt igen med 3.1 och är fortfarande jailbreakad och upplåst för alla operatörer 😀 Det enda jag undrar nu är. Hur ska jag kunna återställa den till 3.0 igen eller 3.1 (costummade versionen) i framtiden om den knasar igen? Apple vill ju nu att man uppgraderar vid återställning 🙁

  Hur jag gjorde kan ni följa på länken nedan:

  http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5432

 30. Joel skrev:

  Går det att jailbreaka iPhone 3GS?

 31. mange skrev:

  iphone 3gs , batteri tiden på 3.1 är helt kass
  efter bara 17timmar är jag nere på 37%
  och då har jag inte gjort nått nästan typ skickat några få sms och kanske ringt 1gång
  och med 3.0.1 håll den för 5dar

  min gammla 2g håller bättre fast de är klart den rullar på 3.0

 32. Cristian skrev:

  jo, det går att jailbreaka 3gs om du har 3.0 programvaran. Sen går det att uppgradera den till 3.1 men med en speciel IPSW fil, inte den som man får av Apple. Uppgraderar du med den så knasar luren o är låst till den operatören den var till från början.

  Men det verkar som om det i dagarna kommer en programvara som låser upp även 3.1 😀

 33. Jonas skrev:

  Har provat PwnageTool för första gången. Fungerade hur bra som helst … men är det normalt/korrekt att PwnageTool ska fråga om mitt lösenord på macen (på samma sätt som när man vill installera uppgraderingar på datorn t ex).

  //Jonas

 34. Adrian Bengtson skrev:

  Jonas: Ja, så vitt jag vet är det i sin ordning, den gör något som kräver den typen av access. Men det är alltid bra på att vara uppmärksam på sådana frågor, för man ska bara fylla i lösenordet om man litar på programmet och de som gjort det eftersom man ger stor tillgång till ens dator.