PwnageTool för 3.1.2

Av Adrian Bengtson, tisdag 13 oktober 2009

Hack i häl på Apples släpp av iPhone OS 3.1.2 har nu Dev Team släppt PwnageTool för 3.1.2.

Den nya versionen av PwnageTool heter 3.1.4 men det ska inte förväxlas med versionsnumret på själva iPhone OS. Med denna version går det att skapa en egen firmware-fil (IPSW-fil) av iPhone OS 3.1.2 som kan aktivera, jailbreaka och låsa upp iPhone 2G. Men vad som kanske är viktigare, man kan även skapa en firmware-fil som gör det möjlig att uppdatera iPhone 3G och 3GS till 3.1.2 utan att uppdatera baseband, för att bevara möjligheten att låsa upp via Ultrasn0w.

Nya PwnageTool innehåller även samma hack som Geohot använde i blackra1n, såhär skriver Dev Team om det:

Note for 3GS users not already jailbroken and stuck at 3.1.x: this version of PwnageTool has a side feature to jailbreak your 3GS.  It uses a simple implementation of the usb control msg hole found by chronicdev, geohot, and our very own gray.  Now that the hole is public and in use, we expect Apple to close it by the next major firmware update. That’s why 3GS users need to get their ECID hashes for 3.1.x now, and need to stay onboard the “jailbreak train” in all future updates.  For more details on what this means, please see our earlier posts or ask in our comments section (moderated by the always helpful @angie and @confucious!).

For the early adopters who ran blackra1n and are having problems with mobilesubstrate, winterboard, diskaid, or ifunbox, you can install a custom .ipsw from PwnageTool to fix these issues.  That’s because all jailbroken devices accept a custom .ipsw created by PwnageTool.  (However, if you ran blackra1n on a 3G or 3GS that means you updated to stock 3.1.x, and the carrier unlock is now out of reach.  We’ll continue to work on a carrier unlock for the latest basebands, but the timeframe for such an unlock is unknowable.)

PwnageTool är precis som tidigare endast ett verktyg för Mac OS X, men när man väl skapat sin firmware-fil går det bra att flytta den till Windows också, för att återställa telefonen till denna fil.

Läs mer på Dev Teams blogg (läs definitivt genom hela den texten innan du använder nya PwnageTool).

Räkna med nya guider hos iClarified snart.

28 kommentarer till “PwnageTool för 3.1.2”

 1. Anders skrev:

  Så betyder detta att om man köper en helt ny iPhone 3GS så skall man kunna låsa upp denna med PwnageTool och kunna byta simkort/operatör.
  Det går tydligen att köpa 3GS telefoner i England som ej är kontraktsbundna men låsta till en operatör.

  Kan ej vad jailbreak, Snow hit och dit,blackra1n, PwnageTool och allt vad de heter gör.

  Någon som vet?

 2. Adrian Bengtson skrev:

  Anders: Nej, verkligen inte. Alla iPhone 3GS som säljs med 3.1 installerat (eller senare) går inte att låsa upp alls i i dagsläget. Det enda som går att göra är *jailbreak*.

  Du behöver inte lära dig alla namn och uttryck, men skillnaden på jailbreak och upplåsning är viktig. Jailbreak är bara ett sätt att ta sig in i telefonen för att t.ex. installera program som Apple inte tillåter i App Store. När man pratar om *upplåsning* så syftar man på att ta bort spärren som gör att telefonen är låst till en enda operatör. Upplåsningarna är hack som oftast försvinner när man uppdaterar telefonen.

  Alternativet till att hacka en upplåsning är att köpa telefonen med en olåst telefon, alltså en telefon med äkta upplåsning utförd av operatören. Då riskerar man aldrig att en uppdatering låser telefonen, men förlorar inte garantin och man behöver inte använda något konstigt verktyg. Nackdelen är att telefonen ofta kostar rätt mycket då. Så vitt jag förstått det säljer även Tre olåsta telefoner i Sverige. Annars är det flera andra länder i Europa som gör det.

 3. Finn skrev:

  Man får väl hoppas att det kommer till Windows också.

 4. Zorro skrev:

  varför ska man köra PwnageTool när man kan köra Blackra1n.
  Blackra1n är mycket enklare att installera och går även mycket fortare!

  Är enda anledningen att man då kan behålla basebandet och köra ultrasnow
  om man kör en IPSW-fil som är modifierad via PwnageTool ?

 5. Robban skrev:

  Om man kör mac är pwnage enda alternativet om man inte kör bootcamp..

 6. Adrian Bengtson skrev:

  Zorro: Om du har iPhone 2G kör du PwnageTool för att få ”hacktivering”, jailbreak och upplåsning. Om du har iPhone 3G kör du PwnageTool är det precis som du säger, då gör man det för att bevara baseband (om man har baseband för 3.0.x sedan tidigare). Har man en iPhone 3GS med 3.1.x finns det inget större fördel över blackra1n som jag förstår det. Och sen är det ju hela grejen med Windows/Mac också.

 7. Zorro skrev:

  Grymt! då vet ja!

 8. Socki skrev:

  Om jag uppdaterar min iPhone 3G med PwnageTool till 3.1.2 Kan jag då låsa upp den med nuvarande ultrasnow version?
  Har för närvarande firmware 3.0 som jag låst upp med ultrasnow 0.91-1.

 9. lisa skrev:

  haj, jag hoppa över några uppdateringar, min 2g är fortf på 3.0, e det lugnt att pwnage toola direkt till 3.1.2 eller måste jag först köra 3.1.x > 3.1.2? minns jag var tvungen att göra något sådan för länge längesedan då jag också hoppade över några updates, dock kan det varit kring 2.0 skiftet vilket skulle vara förståeligt. (jag läste igenom dev teams sida, men det stod inget om detta)
  kram

 10. Joakim skrev:

  Jag har en ny 3GS som redan är uppdaterad till 3.1.2, finns det ändå möjlighet med PwnageTool att jailbreaka den?

 11. Adrian Bengtson skrev:

  Socki: Ja, det är så jag förstått det. Om man använder PwnageTool på rätt sätt (kolla någon bra guide) så ska det gå att uppdatera iPhone OS utan att uppdatera baseband, och därmed ska det gå att köra Ultrasn0w. Men det är inget vi testat själva, så jag kan inte garantera att det fungerar.

  lisa: Det borde gå utmärkt att gå direkt till 3.1.2.

  Joakim: Ja, enligt Dev Team kan nya PwnageTool utföra jailbreak (samma som blackra1n) på iPhone 3GS med 3.1.2.

 12. Finn skrev:

  Det finns inget för windows ännu? Har en 2g. Behöver ju upplåsning om jag uppdaterar inte bara jailbreak.
  Jag är 49 år så det är inte så lätt att hänga med i alla svängar 🙂

 13. Olof skrev:

  Finn: Tyvärr finns det inget än för oss 2G med Windows, vi får vänta helt enkelt.

  Borde släppas något närmaste veckan kan man ju tycka.

 14. Finn skrev:

  Ok Tack för infon.

 15. Gabriel skrev:

  Jag har en iphone 2g som jag uppdaterade på itunes till 3.1.2 och nu är jag fucked. Sim card is not recognized, och blackra1n funkar inte heller för att unlocka den. Är jag körd, eller kan jag nergradera på något sätt tills en unlock kommer till 2g Windows? Tack snälla till er som svarar

 16. Simon skrev:

  Hur kommer det sig att iFun inte har forum ?

 17. Petter skrev:

  Hej!
  Jag undrar fölljande: Har precis köpt en 3gS som jag nu följaktligen tänkte jailbreaka samt låsa upp om den har tillåten baseband. Min fråga är alltså: hur vet jag vilken baseband telefonen ligger på innan jag kunnat få in ett operativsystem till den? Jag vill ju inte köra via Itunes för då uppdaterar den till senaste och då har jag välförmodligen ingen chans efter det.
  Provade att köra en guide där jag återställer den med en custom restore fil för 3.1.2, men detta gick inte. Fick meddelandet att ett oväntat fel inträffat. Kan detta ha att göra med att telefonen har för ny baseband och inte tillåter att köra en återställningsfil för äldre baseband?

  Hoppas ni förstår min fråga…

 18. Adrian Bengtson skrev:

  Gabriel: Om du kan få tag i en firmware-fil skapad med PwnageTool (helst med iPhone OS 3.1.2) så ska det räcka med att få telefonen i DFU-läge och sedan återställa till denna firmware-fil i iTunes, även om du sitter på Windows. Kanske känner du någon med Mac som kan skapa en sådan åt dig? Annars kan du försöka med Redsn0w, ett lite äldre verktyg som fungerar både för Mac och Windows.

  Simon: Ett bra forum kräver underhåll i form av moderering och kan ta en hel del tid. Jag är dessutom med administrerar ett stort forum, 99.se, där det finns massor av iPhone-diskussioner och mycket fler besökare än vi har på iFun. Så vi har valt att istället hänvisa till 99.se om man vill diskutera iPhone.

 19. Adrian Bengtson skrev:

  Petter: Du skriver inte vilken version din 3GS har av iPhone OS just nu.

  Om din telefon hade 3.1 (eller 3.1.2) direkt ur kartongen, eller om du uppdaterat till 3.1 på vanligt sätt i iTunes så har du fått in ett baseband som inte går att låsa upp i dagsläget. Det är bara om du har 3.0.x på din telefon eller om du uppdaterat till 3.1 med PwnageTool som du kan ha kvar rätt baseband för upplsåning.

 20. defroster skrev:

  Gabriel – Kör denna om du har Mac så löser sig allt:
  http://iclarified.com/entry/index.php?enid=4255

 21. AxsonJ skrev:

  Hej. Min mamma har en 3G som jag låste upp till henne till 3.0. Sade åt henne att absolut INTE uppdatera telefonen i iTunes och vad gör hon… uppdaterar till 3.1.2! Den är nu alltså operatörslåst, med baseband från 3.1.2. Vad kan jag göra?

 22. Adrian Bengtson skrev:

  AxsonJ: Det finns så vitt jag vet inte så mycket du kan göra i dagsläget, annat än hoppas på att de upptäcker något nytt sätt att låsa upp 🙁

 23. Mika skrev:

  Jag har en 2G och undrar om det finns någon som har en firmware-fil skapad med PwnageTool (helst med iPhone OS 3.1.2) eller var man kan få tag på en sådan.

  Hör gärna av dig till notviken(kanelbulle)yahoo.se

 24. Rasmus skrev:

  Skulle gärna vilja ha iPhone1,2_3.1.2_7D11_Custom_Restore.ipsw filen för pc. Har inte mac och har letat runt på nätet efter en omgjord ipsw för att kunna använda en jailbreakad 3.1.2 version och komma runt det nya ”baseband” som gör det omöjligt att komma runt operatörlåset. Alltså förstår ultrasn0w funktionen.

  Tack på förhand!

 25. Cylox skrev:

  så alla dom här sidorna du betalar typ http://www.the-iphone-unlock.com/?gclid=CKD5uJ3K3J0CFU0A4wodPTL4Mw
  är bara en bluff??står helt klart och tydligt att det fungerar att låsa upp med nya firmware 3.1.2… och nya basebandet

 26. Alf skrev:

  Hej Adrian Bengtsson
  Jag har en 3GS ny i kartong som köpt i USA , jag vill veta vart jag ska börja för att använda den utan nåt konstiga problem
  mvh

 27. Alf skrev:

  Hej Adrian Bengtsson
  Jag har en 3GS ver 3.1för installerat ny i kartong som köpt i USA , jag vill veta vart jag ska börja för att använda den utan nåt konstiga problem
  mvh

 28. Anton skrev:

  Hej,
  Jag undrar om man Jailbreakar elelr använder PwnageTool, återställs telefonen då? eller kommer man ha kvar sin apps, musik, antckningar osv..

  Tack på förhand