PwnageTool 2.1 och QuickPwn 1.1 släppt

Av Buster Eriksson, lördag 13 september 2008

Då var det klart, ca ett dygn efter att Apple släppte firmware 2.1 går den nu att jailbreaka och aktivera.

iPhone Dev team släppte under eftermiddagen PwnageTool 2.1 och QuickPwn 1.1. Båda med stöd för iPhone 2G, 3G samt iPod Touch med firmware 2.1. Det som saknas är stöd för nya iPod Touch 2G men då dom knappt börjat skeppas bör inte det vara ett problem.

En annan mindre, med ändå trevlig nyhet är att QuickPwn fått stöd för att själv välja start och återställnings bild.
Detta verkar inte fungera, man får frågan om man vill ersätta standard bilderna men får aldrig bestämma med vad och allt slutar med en ananas.

PwnageTool 2.1 finns att ladda ned här

QuickPwn 1.1 finns att ladda ned här

Har du testat någon av dom?
Berätta gärna i kommentarerna!

110 kommentarer till “PwnageTool 2.1 och QuickPwn 1.1 släppt”

 1. martin skrev:

  Min telefon som var uppdaterad från 1.1.4 till 2.1 via quickpwn vägrar plötsligt att låsa upp sig. Jag kan stänga av den med fingret men den svarar inte på några andra fingerkommandon som lås upp eller slå in pinkod. Jag har återställt den flera gånger via itunes samt kört quickpwn flera gånger utan resultat. Jag misstänker att problemen började när jag försökte uppdatera ett köpt program “FileMagnet” direkt via min iphone. Den frågade om och om igen efter mitt lösenord på itunes, som den tog men frågan kom hela tiden tillbaks. Tillslut låste den sig helt. Tacksam för hjäp.
  M:-(

 2. Stoffe skrev:

  Hallå, uppdaterade nyss till 2.1 med hjälp av winpwn 2.5 men efter uppdateringen har jag varken cydia eller installer.. Trots att jag gjort om proceduren säkert 4 gånger och återställt! Nån som vet om man kan lägga in dom på något annat sätt, eller har nåt tips? //s

 3. Cibbe skrev:

  Hjälp!

  Tror jag gjort något riktigt dumt!!!

  Har raderat det hela och nu vill den inte starta, det ända som händer är att skärmen tänds och ananasen visas. Valde att radera det hela för att den inte ville sända sms eller ringa, trodde då i min enfald att om jag gjorde så så skulle allt nollställas och jag skulle kunna koppla i den och ta över säkerhetskopian…

 4. Fredrik Granberg skrev:

  Hej!

  Kan man köra pwnage 2.1 direkt om man har en 2g ipgone med 1.1.1? Eller måste man uppdatera den från 1.1.1 först?

  Mycket tacksam för svar.

 5. Martin Cronström skrev:

  Men Fredde lilla!
  Du kan lugnt köra 2.1 direkt.
  M;-)

 6. Marcus skrev:

  Hej,
  Uppdaterade från 1.1.4 till 2.1 med quickpawn. kört ”allt man ska” och har nu en fungerande 2g iphone med tele2 abonemang. Syncade i iTunes och allt funkade skit bra.
  Anledningen till att jag uppdaterade var att jag ville ha programmet remote på telefonen. Jag reggade en konto på iTunes store och drog ner remote. Efter detta kan jag inte synkronisera iPhonen med iTunes. När jag kopplar in telefonen får jag upp:

  ”iTunes kan inte läsa innehållet i iPhone-enheten ”iphone”. Gå till fliken Sammanfattning i iPhone-inställningar och klicka på Återställ så återställs iPhone till fabrksinställningar.”

  Vad är det som har hänt och vad kan jag göra åt det?

  Problem nummer två…

  När jag går in i app store via telefonen händer följande.
  Jag letar upp programmet ”remote” trycker installera. Loggar in med det konto jag har reggat i iTunes på datorn. När programmet ska börja laddas ner får jag upp:
  ”Your account is only vald for purchases in the Swedish iTunes Store.”

  Jag hittar ingenstans där jag kan välja att jag från början ska gå in i den svenska app storen.

  Snälla någon?

 7. Linus skrev:

  Jag har precis låst upp min första generations iPhone till 2.1 det gick kallas bra förutom att jag försökte exportera kontakterna ifrån telefonen till addressbook. Gick inte så har inte kontakter alls nu, men tror jag har dom på stationära datorn. Så undrar om någon skulle kunna hjälpa mig få ordning på det?

 8. Camille skrev:

  Hej, jag försöker fixa till min iphone oxå men har lite svårt att förstå. Jag håller precis på att ladda ner Pwn…
  När jag får upp den lilla rutan, ska jag trycka på öppna med eller spara fil?
  Ska jag göra likadant med den andra länken jag ska ladda ner?

 9. Magnus skrev:

  OBS! QuickPwn 1.1 fungerar inte tillsammans med dom nya MBP och MB!
  Var tvungen att låna en äldre Mac för att få min iPhone att bli mer än bara en ”brick” 🙂

 10. Naturesim skrev:

  For iphone 3g 2.2.1 firmware,02.30.03 baseband unlock,i suggest a website for review http://www.naturesim.com,it is the first one in the world declared which can supply unlocking solution for 2.2.1

  NatureSIM TEAM