Pwnage Tool släppt

Av Adrian Bengtson, torsdag 3 april 2008

Pwnage Tool som vi berättade om tidigare blev försenat men nu är det till slut släppt. För Mac i alla fall, Windowsversionen kommer om någon dag enligt pressmeddelandet från iPhone Dev Team. Se vårt tidigare inlägg om Pwnage Tool för en video som visar hur det fungerar.

Snart dyker det garanterat upp guider på nätet också, håll koll på iClarified t.ex. som brukar vara snabba. Som vanligt kan det också vara smart att vänta lite och låta andra testa först, för eventuella buggar och problem.

Läs mer: pressmeddelande från iPhone Dev Team

Ladda ner: iphone-dev.org

42 kommentarer till “Pwnage Tool släppt”

 1. Norpan skrev:

  2.0 fungerar, men jag nergraderar tillbaka till 1.1.4, för 2.0 är för segt, men kul att ha sett det 😉 Pwnage!

 2. P-MaN skrev:

  Är det mycket nytt i 2.0 då?

 3. Ola skrev:

  Kan man inte på nått sätt hacka in Activesync i 1.1.4?

  jag vill ha activesync så mycket !

 4. Flameboy skrev:

  Vad är det som inte funkar i 2.0 egentligen?

  Är det bara jag som inte kan ladda hem applikationen via länken ovan?

 5. Anders skrev:

  Norpan…

  Var fick du tag i 2.0 ipsw-filen???

 6. Patrik skrev:

  Testade pwnage mot beta 225c fungerar inte. Så jag undrar var det den tidigare betan som fungerar?

 7. P-MaN skrev:

  Nu är jag lite konfunderad. I ”delayed” pressen stog det:

  ”Pwnage Tool Application releases sometime in the next week for Mac OS X 10.4.x, 10.5.x and Windows.”

  Och när jag laddade hem programmet idag och läste lite i det stog det att programmet just nu bara finns tillgängligt för 10.4.x. (???)

  Jag har leopard 10.5.2, är det safe att köra det eller ska man vänta på någon speciell version för 10.5.x?

 8. tommy skrev:

  Fungerade perfekt för mig. Underbar värld vi lever i!

 9. Ted skrev:

  Kommer jag kunna använda pwnage tool till min 1.1 lur direkt till 2.0?

 10. Max skrev:

  Hur hittar man filen bootloader 4.6 och 3.9 som pwnage frågar efter

 11. P-MaN skrev:

  Max:

  Finns länk på Iclarified om du läser guiden…

 12. Jompe skrev:

  Hej! Är det helt safe att installera 3.9 på en 4.6-telefon och sen uppgradera till 4.6 igen? vad vinner man på att installera 3.9? Nåt mer än funktionen locate me i google maps?

  Tack på förhand 😀

 13. Anders skrev:

  Någon som vet var jag kan få tag på 1.2 (2.0) firmware

  En version som fungerar att köra in med pwnage tool???

  Tack på förhand!!!

 14. Adrian Bengtson skrev:

  Jompe: locate me-funktionen har inget att göra med bootloader-versionen så vitt jag vet, bara baseband-versionen.

  Anders: Alla kopior av 1.2 (2.0) som finns ute är rena piratkopior, så vi tänker inte tillåta några länkar till sådana. Vill du hitta sådant får du söka på annat håll.

 15. Mattias skrev:

  Jag vet att detta inte är ett support forum och att ni hänvisar till 99mac men jag tycker inte det går så bra att få info där. Jag vill bara ha ett så enkelt och korrekt svar som möjligt på min enda fråga:

  Vad bör jag använda för verktyg (iliberty, iplus, ziphone, pwnage osv) om jag skall uppdatera min 1.02 iphone (som nu är uppdaterad till 1.1.1.)?

  Bonusfråga: Kommer allt jag har på telefonen försvinna? Nummer, musik, apps, mail osv.

  Bonusfråga 2: Bör jag uppdatera nu eller vänta på något ännu nyare sätt?

  / Mattias

 16. Benjamin Pålsson skrev:

  Mattias: Har använt mig av ZiPhone, iPlus och nu senast iLiberty-upplåsningen.

  Gillade verkligen iLiberty. Jag fick 3.9FB men genom en väldigt enkel upplåsningsmetod.

  Inte haft några problem med telefonen efter upplåsningen.

  Bonusfråga: När du återställer telefonen via iTunes för att få senaste firmware så försvinner allt. Dock så kan iTunes säkerhetskopiera din telefon.

  Den säkerhetskopian tillsammans med en sync med iTunes gör att du har det mesta även på den uppgraderade telefonen. Dock ej tredjepartsapps.

  Bonusfråga 2: Det kommer alltid nya upplåsningsmetoder. Pwnage är ju intressant. Personligen så väntar jag ett tag och ser hur det fungerar.

  Min rekommendation är därför att uppgradera till iLiberty+ men det finns säkert andra som tycker annorlunda.

 17. Håkan skrev:

  En variant till: Jag har fortfarande 1.0.2. Vilket verktyg bör jag använda tycker ni? Kan jag gå direkt till 1.1.4? Bör jag återställa till 1.1.4 eller går det att bara uppdatera? Om någon orkar ge råd om detta blir jag glad.

 18. Mattias skrev:

  Tack så hemskt mycket benjamin! Jag har frågat denna fråga flera ggr utan att fått det svar jag söker. Nu har jag det!

  Tack.

 19. Anders skrev:

  Adrian Bengtson

  Är det fullt lagligt att jailbreak och lägga in 3:e parts program på sin iphone då?

  Ni har ju länkar till dessa program som kan göra det menar jag….

 20. MaxxUS skrev:

  ”Som vanligt kan det också vara smart att vänta lite och låta andra testa först, för eventuella buggar och problem.”

  Lustigkurre, eller?!

 21. Adrian Bengtson skrev:

  Anders: Jag är ingen jurist, men så vitt jag vet är det fullt lagligt. Det är ju din telefon och du gör vad du vill med den. Däremot förlorar du garantin från Apple, vilket väl får ses som en rimlig konsekvens.

  Om man vänder på det: Om det var olagligt, tror du inte Apple skulle ha gått efter de som lägger ut dessa verktyg? Apple har en aktiv avdelning för liknande saker och dom har inte gjort någonting angående detta, eftersom det inte är olagligt. Istället har Apple använt andra metoder som att kräva kreditkort istället för kontanter, begränsa antalet iPhones per inköp och per kort osv.

  Vissa av verktygen som finns där ute är det lite tveksamt om allt står rätt till med deras innehåll. Men åtminstone iPhone Dev Team är ytterst noga med att inte släppa något som på något sätt innehåller upphovsrättsskyddat material. Det var därför som PwnageTool blev försenat.

 22. Adrian Bengtson skrev:

  MaxxUS: Förstår inte vad du menar? Det var inte avsett att vara ett skämt av något slag, utan ett gott råd.

  Det finns alltid folk där ute som vill testa det allra senaste, så har man lite is i magen kan man vänta en vecka eller så och se vad som rapporterats. Speciellt när en produkt är helt ny finns det nästan alltid buggar som dyker upp. Så jag förstår inte alls varför jag skulle vara en lustigkurre som ger detta råd…

 23. Matte skrev:

  Benjamin:

  ”Dock så KAN iTunes säkerhetskopiera allt”… Hur gör man det då? Görs det automatiskt? Eller skall jag då göra något? Förutom att synca allt innan.

 24. Benjamin Pålsson skrev:

  Matte: Jag sa inte att iTunes säkerhetskopierar allt.

  Däremot det allra mesta.

  Ifall du har kontakter, kalender, musik, film, podcast,

  mailkonton osv på datorn som du kan synca så sparar säkerhetskopian det mesta av det andra. (inte tredjeparts-apps)

  När du syncar telefonen med iTunes så säkerhetskopieras den.

  Kolla iTunes-Inställningar-Synkronisering

  för att se när det gjordes senast.

  Glöm inte att använda dig av säkerhetskopian när du låst upp den men det kommer iTunes fråga om du vill.

  Hoppas att det hjälpte..

 25. Max skrev:

  Pwnage funkade perfekt för mig men jag har ett problem

  Edge funkar inte dvs jag får ett felmeddelande och kopplar inte upp då jag försöker hämta mail eller gå in i safari. Jag har telia abonnemang. Vad gör jag för fel ?

 26. AndyHoy skrev:

  och du har online.telia.se i edge inställningarna?

 27. Max skrev:

  Tack AndyHoy jag var en idiot som missade det

 28. MBP skrev:

  Jag har en iPhone version 1.1.1. Kan jag köra pwnage direkt genom att välja iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw eller bör jag uppgradera i iTunes först!

 29. lukas skrev:

  någon som hört när windows versionen kommer?

 30. Matte skrev:

  Problem.

  Jag har en 1.0.2 som har uppgraderats till 1.1.1. för några månader sedan. Vill köra Pwnage för att få in 1.1.4 och lite nya funktioner.

  Jag testar med Pwnage och guiden iClarified. När jag kommer till ”choose the .ipsw file for the firmware you would like to unlock then click the Open button”

  vilken firmware skall jag välja då? 1.1.4? eller menar dom den jag har på telefonen i dagsläget? Är det då 1.1.1 eller kanske till och med 1.0.2 som den var Out of the box.

  Jag testar att välja 1.1.4 filen. Jag får fram iPwner knappen. Trycker på knappen. Sätter telefonen i recovery mode programmet sätter igång. Får en massa kod på iphone skärmen. Slutligen:

  …launchd starting

  Failed no patch AppleIma

  Failed to patch… och lite siffror.

  Sen är jag tillbaka till huvudmenyn på iPhonen.

  Vad skall jag göra?! Vad gör jag för fel?

 31. P-MaN skrev:

  Matte:

  Gör om, göt rätt…. du måste ha en 1.1.3 eller 1.1.4 för att köra Pwnage….

  Uppgradera din Iphone till 1.1.4, kör sen programmet…..

 32. Palle skrev:

  Hej!

  Jag kan meddela att Pwnage fungerar ypperligt. Inga konstigheter. Kan även tillägga att ljudkvalitén blir bättre, droppade samtal-problemet är borta och när man svarar så hör motparten en direkt, inte efter 2 sekunder som det varit innan. Med andra ord… Ni som varit missnöjda med just telefondelen kommer här bli lyckliga.

 33. Greger skrev:

  När kmr Pwnage Tool till windows xp? =D

 34. Adrian Bengtson skrev:

  Greger: Bra fråga, iPhone Dev Team sa att den skulle komma inom en vecka, men sen har det varit tyst på den fronten. Det ryktas om en ny version av PwnageTool för Mac snart, det är allt jag sett hittills.

 35. dajli skrev:

  verkar som att 1.1 har släppts nu!

  http://wikee.iphwn.org/news:pwnage1dot1_announcement

 36. Didrick skrev:

  Hjälp! jag använde pwnagetool och den starta inte om som det stog. drog ut den ur datorn och pluggade in den. iPhoto och iTunes hittade den men skärmed och iphonen reagerade inte alls. försökte återställa den men valde fel ipsw. den var för ipod. nu tror datorn att det är en ipod touch och jag kan inte kixa tillbaka det. Kan någon??

 37. victor skrev:

  någon anning om när pwnage kommer till windows?

 38. Adrian Bengtson skrev:

  victor: Här är hemsidan för Windows-versionen, där står det hur utvecklingen går: winpwn.com

  iPhone Dev Team gör bara Mac-versionen verkar det som, och det är en annan person som har hand om Windows-versionen.

 39. Didrick skrev:

  det andra inlägget skulle jag fortfarande vara glad för om jag får svar. det är min andra. men jag har updaterat med pwnage till 2.0 på min ena iPhone men jag ser inte iTunes och appstore ikonerna (?) nån som vet nått?

 40. david carlsson skrev:

  hej. har idag en 1.1.2 otb som jaghar stealthsim ellernåt liknande i och det krånglar (hittar inte sim kortet ibland) nu har jag hört att man kan låsa upp den så man slipper köra med stealthsim o sån skit:P

  Ska man även passa på att uppgradera till 1.1.4 tr? någon som har bra tips på någon bra och säker guide man kan köra för att lyckats med detta?

  Obs jag kör windows

 41. Fredrik skrev:

  Winpwn har kommit ut nu!

  http://www.winpwn.com

 42. Adrian Bengtson skrev:

  Fredrik: Det stämmer, men det är i en betaversion bara, som t.ex. inte kan låsa upp. Så jag skulle föreslå att man väntar in en lite mera komplett version innan man testar det.