Lucka 23: Tysta eller avvisa inkommande samtal

Av Adrian Bengtson, tisdag 23 december 2008

Din iPhone ringer och du vill få den tyst utan att svara, vad göra? Du kan välja att tysta ringsignalen eller avvisa samtalet och skicka den som ringer direkt till mobilsvar.

Det är inte alltid man kan eller vill svara när det ringer och för att slippa sitta och lyssna på ringsignalen kan man använda två metoder.

Tysta ringsignalen

Tryck en gång på strömknappen eller någon av volymknapparna för att tysta ringsignalen.

För att tysta ringsignalen, men samtidigt låta telefonen fortsätta ringa, kan man trycka en gång på strömknappen överst på telefonen, eller någon av volymknapparna på vänster sida.

Du kan fortfarande svara på samtalet så länge det fortfarande ringer, ända tills samtalet kopplas vidare till mobilsvar.

Avvisa samtal

Tryck två snabba tryck på strömknappen för att avvisa samtalet.

För att avvisa ett inkommande samtal trycker du två snabba tryckningar på strömknappen. Då skickas den som ringer direkt till mobilsvar eller får en upptagetton om du inte använder mobilsvar.

Om du använder iPhone-hörlurarna som headset finns ett trick till: håll inne mikrofonknappen i ungefär 2 sekunder så hör du två låga pip som anger att samtalet är avvisat.

Detta tips är hämtat direkt ur Apples fina användarhandbok för iPhone (PDF, 14,7 MB) men handen på hjärtat, hur många har läst den? Näe, tänkte väl det.

Detta är den tjugotredje luckan på iFuns julkalender. Varje dag fram till jul presenterar vi ett litet tips för iPhone-användare.

4 kommentarer till “Lucka 23: Tysta eller avvisa inkommande samtal”

 1. BoFLodin skrev:

  hörlurstricket kände jag inte till.. wooh!

 2. Buster Eriksson skrev:

  BoFLodin: Inte jag heller 😀

 3. ellinor skrev:

  DET HÄR VAR DET BÄSTA KNEPET! Har haft min i ett halvår och inte kunnat avvisa ett enda samtal. Frustrerande.

 4. Jeroen Wolfers skrev:

  […] Lucka 23: Tysta eller avvisa inkommande samtal […]