Lucka 22: Ta skärmbilder

Av Buster Eriksson, måndag 22 december 2008

Ibland har man något på skärmen man vill visa andra eller spara till senare. På datorn är det en enkel match att ta en bild och spara den, men att det är lika lätt på iPhone är det inte många som vet!

För att ta en bild av skärmen på iPhone med firmware 2.0 eller senare använder man ström och hemknappen. Tryck och håll inne strömknappen och tryck en gång på hemknappen. Skärmen kommer blinka snabbt och du kommer stanna kvar i det program du var i. Inte som man är van vid, sätta telefonen i vila eller återgå till hemskärmen.

Men var tar bilden vägen?

Precis som när man sparar bilder från Safari hamnar bilden i din filmrulle. För att föra över dessa till datorn använder man på Mac t.ex. iPhoto. Skall man bara ha ut en bild från kamerarullen är däremot programmet Bildinsamling mycket smidigare. Man kan till och med ha telefonen kopplad till datorn, ta en skärmbild och direkt se bilden i Bildinsamling!

I Windows för man enklast över bilderna i XP´s eller Vistas inbyggda bildprogram som startar när man kopplar in iPhonen.

Detta är den tjugoandra luckan på iFuns julkalender. Varje dag fram till jul presenterar vi ett litet tips för iPhone-användare.

En kommentar till “Lucka 22: Ta skärmbilder”

  1. Stebo skrev:

    Detta har jag gjort av misstag ett par gånger, har tidigare trott det vart någon bugg men det här förklarar ju saken 🙂

    Tål att fortsättas med.