Lucka 2: Tvångsavslutning och omstart

Av Buster Eriksson, tisdag 2 december 2008

Har Safari hängt sig eller har din iPhone slutat reagera på dina instruktioner? Vi har tricken som gör att du slipper vänta tills batteriet tagit slut!

Tvångsavsluta program

Om ett program inte beter sig som förväntat, eller helt har hängt sig kan man genom att hålla ned hemknappen i ca 10 sekunder tvångsavsluta det öppna programmet.

Tvinga omstart

Har telefonen helt ha slutat reagera på dina skärmtryck och tvångsavsluta inte fungerar, eller vägrar telefonen starta?
Genom att hålla inne hem och strömknappen i ca 10 sekunder tvingar man telefonen att starta om, eller skulle den vara avstängd tvingas den att starta.

Detta är den andra luckan på iFuns julkalender. Varje dag fram till jul presenterar vi ett litet tips för iPhone-användare.

3 kommentarer till “Lucka 2: Tvångsavslutning och omstart”

  1. BoFLodin skrev:

    Tvyärr har man upplevt denna ångest när ens iPhone är död. Men som tur var är lösningen hem + strömknappen eller så kan man plugga in kontakten.

  2. Ciryon skrev:

    Det måste vara väldigt ovanligt då tvångsavslutnings-tipset kan användas. Om ett program inte stänger ner sig efter några få sekunder efter användaren tryckt på Home-knappen så kommer operativsystemet själv tvångsavsluta programmet.

  3. Buster Eriksson skrev:

    Ciryon: Jag brukar använda det då program inte beter sig som dom borde, utan att nödvändigtvis ha hängt sig helt. Facebook och Aurora Feint är nog dom två som jag använt det mest på.