Lucka 14: Skärmskydd som julklapp

Av Buster Eriksson, söndag 14 december 2008

Snart är det jul och trots att iPhone redan är underbar finns det givetvis tillbehör som gör den ännu bättre. Ett skärmskydd både skyddar skärmen och minskar fingeravtrycken.

Precis som till iPod finns det hundratals, för att inte säga tusentals tillbehör till iPhone. En hel del av dessa är någon form av skyddsfilm att sätta på skärmen. Skärmen på iPhone är visserligen tålig mot repor, men det skadar inte att skydda den lite extra.

Det största problemet med skärmen är i min mening inte är eventuella repor, utan snarare hur fet det blir efter ett samtal eller lite användning. Detta resulterar i att man, eller i varje fall jag, går och torkar av skärmen mot byxbenen titt som tätt.

Power Support Antireflexfilm

Lösningen på problemet heter Power Support Anti-glare film, eller antireflexfilm på svenska. Skärmen blir skyddad mot repor, samtidigt som den tar bort reflektioner och du slipper torka bort fettfläckarna på skärmen. Jag tror jag talar för både mig och Adrian när jag säger att vi inte klarar oss utan det!

Mer info och bilder hittar ni i vårt test.

_dsc9543.jpg

Läs mer om skyddet i vårt test.

Filmen finns troligen hos din lokala Apple återförsäljare eller på Apple Store.

Detta är den fjortonde luckan på iFuns julkalender. Varje dag fram till jul presenterar vi ett litet tips för iPhone-användare.

4 kommentarer till “Lucka 14: Skärmskydd som julklapp”

 1. unclepong skrev:

  Fungerar ”spegelfilmsskyddet” (jag sett finns till iPhone) bra och var kan man köpa det?

 2. Buster Eriksson skrev:

  unclepong: Om det är den jag tänker på tycker jag tyvärr den är hemsk. Så fort det kommer ljus mot den från sol eller lampa reflekterar den precis lika mycket som när skärmen är avstängd.

 3. DannePanne skrev:

  Jag köpte ett skärmskydd till min iPhone 3G hos mailshop.se och jag tycker det funkar utmärkt! Känns inte som att man har ngt skydd på alls (syns inte heller, däremot försvinner den ”feta” känslan) vilket jag gillar. Tidigare hade jag ett sånt som nämns i artickeln men jag tyckte det blev för mycket friktion när man scrollade, skrev in åäö mm.

 4. Mikael Jansson skrev:

  Helt onödigt !
  Skärmen är så jäkla bra att jag som nu haft min iPhone 2g över 1 år inte en repa på skärmen.
  Och min iPhone har varit med varje dag, utan skydd. Så tillsist måste bara sägas EN SUPER Mobil.

  Betyg ***** +++++