Jailbreak och aktivering av 1.1.3 ute

Av Adrian Bengtson, fredag 25 januari 2008

Igår kväll, den 24 januari, släpptes den första oslipade versionen av jailbreak och aktivering av 1.1.3. Det är alltså inte en upplåsning. Har man en ny (OOB) 1.1.2-telefon kan man uppdatera till 1.1.3 på detta sätt, men det ger ingen möjlighet att använda svenska SIM-kort.

Än så länge är det ingen jättevacker lösning. Det har också rapporterats om problem, så tänk er för en gång extra innan ni testar detta. Det sägs också att det jobbas på en bättre lösning.

Hade man sedan tidigare en upplåst iPhone skall den efter uppdateringen fortfarande vara upplåst enligt uppgifter från de som testat. Desamma gäller alla typer av *SIM (StealthSIM, TurboSIM m.m.). Man kan däremot gå miste om funktioner som kräver rätt baseband.

Denna jailbreak uppdaterar firmware till 1.1.3 men alltså inte baseband (till den version som följer med 1.1.3 om man uppdaterar på vanligt sätt), det är därför SIM-upplåsningen finns kvar, men det kan också vara en nackdel så vissa funktioner förutsätter det nya basebandet. Det blir alltså en blandning av versioner (äldre baseband och nyare firmware) på ett sätt som Apple inte tänkt sig.

De första guiderna har redan publicerats, se länkar till iClarified nedan. Vi har testat på en ny 1.1.2-telefon och det verkar fungera. Värt att notera är att SwePhone i dagsläget inte fungerar tillfredsställande för 1.1.3, tester pågår.

Det händer rätt mycket på denna front just nu och vi kommer inte att minutbevaka allting här på iFun, men vi återkommer när det händer något större.

Mer läsning:

Cre.ations.net: iPhone 1.1.3 jailbreak released

Macguide hos iClarified: How to Jailbreak and Update to 1.1.3 iPhone Firmware

Windowsguide hos iClarified: How to Jailbreak and Update to 1.1.3 iPhone Firmware Using Windows

Ursprunglig tråd på Hackint0sh: [1.1.3] Jailbreak released > Use this thread for your Problems

Uppdatering: Inte helt oväntat har det framkommit problem kring detta och vissa rekommenderar att man väntar på ett bättre jailbreak, se till exempel denna text: More Details On Yesterday’s 1.1.3 Jailbreak

Uppdatering 27 januari: Nu har iPhone Dev Team släppt ett officiellt jailbreak för 1.1.3. Fortfarande uppdateras bara firmware, inte baseband. Det nya jailbreaket kräver att man börjar med en jailbreakad 1.1.2 och har lite andra krav också, läs mer här: Official Dev Team 1.1.3 Jailbreak Released! Se även fler länkar i kommentarerna nedan. En bra sammanfattande guide finns hos MacRumors: Jailbreaking and updating to 1.1.3

109 kommentarer till “Jailbreak och aktivering av 1.1.3 ute”

 1. Glenne skrev:

  Hej,

  ursäkta en novis.

  Jag har nu köpt mig min första iPod touch (hade en Shuffle tidigare), och jag måste säga att jag gillar den skarpt.

  Vad jag INTE gillar är att Apple lägger sig i HUR den används eller fungerar. Det borde vara enbart upp till dig och mig (som ju underhåller Apple med med våra surt förvärade pengar) att styra produkten som man har köpt.

  Jag hoppas att vi kommer till en punkt där det ÄR KUNDEN som totalt styr användandet.

  Men innan jag ger mig in i ’jailbrejkandet’ stora konst. Hur ’farligt’ är det? KAN man kvadda en iPod touch?

  Visst bordet det finnas ett ’jätteenkelt’ sätt att TOTALT återställa till ’fabriksinställningar’.

  (även om då alla personliga inställningar etc – är borta. Men det är jag ju van vid. När mina teckninger har ’ghostat’ min pc på jobbet så tar det mig ju 16 – 48 timmar att bara få en sketen pc som jag vill. Bara Word tar ju någon timme, med alla idiotiska förinställningar, halva menyer och knappar på en rad så att man bara ser hälften.)

  Gl

 2. Moz skrev:

  Glenne: Är du verkligen på rätt forum för din fråga?? Jailbreaka en iPod Touch!?!? Varför då?

 3. Adrian Bengtson skrev:

  Fredrik: Inte i dagsläget. Det är busenkelt att göra det genom Installer numera (om man har en 1.1.2-telefon) så vitt jag vet, men jag är fortfarande lite skeptisk till det.

  Detta är skälet: Så länge baseband för 1.1.3 inte är knäckt så handlar uppdateringen till 1.1.3 om en ”soft upgrade” som det kallas. Istället för att göra en riktig uppdatering med iTunes (där man både uppdaterar baseband och firmware till nya versioner) så uppdaterar man bara firmware, men lämnar baseband från 1.1.2 orört. Fördelen är att man kan genomföra jailbreak och man kan fortsätta ha en upplåst telefon. Nackdelen är att man kombinerar två saker som inte är tänkta att jobba tillsammans och det är upplagt för problem (dvs när firmware 1.1.3 förutsätter att senaste baseband är installerat, men så är det inte det).

  Det kan hända att det är minimalt med problem och att de som kör 1.1.3 är jättenöjda, men jag tar det säkra före det osäkra och väntar lite med det. I allt iPhone-hackande är det ofta klokt att ha en smula tålamod istället för att jämt hänga på låset… 🙂

 4. Ari skrev:

  DAMAR OCH HERRAR

  Jag uppdaterade min upplåst 1.1.2 till 1.1.3 och allting funkar bra föruttom EDGE.

  Det är en javla kvadrat som sitter där Edge ikonen satt.

  Vad fan är det fär kvadrat? Vart tog Edge vägen?

  Tele2 grps funkar inte.

 5. Gustav skrev:

  För att det ska funka står det att man ska ha en 1.1.2 först och sen uppdaterat för att det ska funka (fattar jag det som). men om man orginal köppt en 1.1.3 borde det inte då gå att att ”nedgradera” denna till en 1.1.2 och då jailbreaka denna och där få det att funka ? elr kan man för att ha den senaste firmwaren nedgradera till en 1.1.2 och sedan uppdatera till en 1.1.3 och få det att fungera ?

  Snälla får ett bryt på detta så hjälp mig….

  Mvh Gustav

 6. erik skrev:

  Denna jailbraken av 1.1.3 fungerar alltså inte på en ny 1.1.3-telefon om jag fattat det rätt?

 7. KWgbg skrev:

  Det är busenkelt att göra det genom Installer numera.

  1

  Ja det är det men för mig funkar inte youtube.

  man får upp info som det står:

  (för youtube-aktivering måste du först ansluta till itunes med en internetanslutning.)

  men det fins ingen aktivering i itunes.

  2

  google maps positionering funkar inte.

  Min iPhone är en 1.1.1

  MVH KWgbg

 8. Bara undrade skrev:

  En jailbreakad iPhone räknas den som hackad???

 9. Ella skrev:

  Undrar om ngn har fått sin chippade iphone till att uppdaera till Itunes 2.0 vilket var en riktigt dum ide för nu är mitt simkort låst. ngn som vet hur man kan lösa detta?