iPhone uppackad

Av Adrian Bengtson, måndag 24 september 2007

Vad finns egentligen i en iPhone-kartong? Hur snygg är kartongen? Hur snygg är iPhone? Vi har bilder och text!

_dsc1346.jpg

Kartongen är matt svart med framsidan av en iPhone tryckt i klara färger och – bara från Apple – även i relief! Den lilla Home-knappen är till och med nedsänkt som på en riktig iPhone. Kostade säkert Apple en fin slant, men det är det värt, det ger ett mycket läckert intryck. Kartongen är inte fasligt stor, 145 x 89 x 70 mm, men man känner på tyngden att det är mer än bara plast inuti.

_dsc13482.jpg

När man försiktigt lirkat upp locket möts man direkt av själva telefonen. Den ligger inplastad på en tunn plexiglasskiva och strålar ut Detta är högklassigt!. På insidan av locket är det skumgummi som extra skydd.

_dsc13722.jpg

Den första tanken när man lyfter upp telefonen är att den är slank men samtidigt rätt tung faktiskt. Tung på ett förtroendeingivande sätt. Slank för att den är tunnare än man kanske väntar sig (men inte lika tunn som en iPod touch, jag har bilder på detta för en annan artikel). Ett annat ord som dyker upp i skallen är ”elegant” vilket iPhone verkligen är. Speciellt innan man fyllt den med fingeravtryck. Metallen och glasskivan andas lyx.

_dsc13712.jpg

Baksidan av iPhone är matt metall, med ett högblankt äpple och en underdel i gummiliknande hårdplast. Detta till skillnad från iPod-serien som har högblank metall på baksidan. Den matta metallen känns len mot huden och ger ett bättre grepp. Plus att man slipper putsa baksidan också.

_dsc13642.jpg

På tal om putsa, Apple skickar även med en putsduk av högklassigt skinliknande material. Det är ingen plojgrej, det är en absolut nödvändighet att ha om man vill hålla sin iPhone i någorlunda snyggt skick emellanåt.

_dsc13792.jpg

Ovansidan av iPhone har tre detaljer. Längst till vänster är sleep/wake-knappen med vilken man använder för att aktivera viloläget samt slå av och på telefonen med. Därefter är det SIM-kortets fack som kommer ut ifall man sticker in spetsen av ett gem i det lilla hålet. Sist men inte minst hörlursuttaget, som till mångas förtret är nedsänkt precis så pass att inga normala hörlurar går att ansluta utan adapter. De medföljande hörlurarna fungerar förstås utmärkt.

_dsc13802.jpg

Undersidan har den klassiska dockningskontakten som känns igen från nästan samtliga iPod-modeller genom åren. På var sin sida om kontakten sitter högtalarna och dessa har förvånansvärt bra ljud för att vara så små. Det är inga problem att t.ex. titta på ett tv-program och lyssna genom högtalarna (även om det förstås inte ger någon hemmabioupplevelse).

_dsc13662.jpg

De medföljande hörlurarna är av samma typ som sedan ett år tillbaka följt med iPod-modellerna. De sitter bättre än de tidigare iPod-hörlurarna och ljudet är helt ok, jag överlåter åt hifi-entusiaster att bedöma ljudkvalitén mera ingående. På bilden syns också den geniala och minimala mikrofonen och fjärrkontrollen för iPhone. Genom att trycka en gång kan man svara/lägga på ett samtal, eller starta/pausa musik. Dubbeltryck betyder hoppa till nästa låt.

_dsc13583.jpg

Detta är vad som följer med (förutom instruktioner, de obligatoriska Apple-klistermärkena och putsduken): Hörlurarna med fjärrkontroll och mikrofon, sladd för att ansluta telefonen till USB-porten på datorn, strömadapter och dockningsstation. Strömadaptern i detta fall är med plugg för det amerikanska elnätet och själva pluggen fungerar inte här i Europa, däremot går det bra att ta ur pluggen och ersätta den med en europeisk plugg (om man t.ex. har en sedan tidigare från iPod eller Mac), eller så kan man ansluta en vanlig elsladd med eurokontakt av den typen som följer med till all möjlig elektronik. Själva adaptern klarar av 100-240 V och 50-60 Hz, dvs elnät i hela världen.

Detta var uppackningen av en iPhone. Nästa gång ska vi titta närmare på Apples bluetooth-headset.

Adrian

Foto: Samuel Bengtson, essbild.se
Redigering och text: Adrian Bengtson

9 kommentarer till “iPhone uppackad”

 1. Eric Birgersson skrev:

  Hehe, fan vad jag längtar nu. Köpte en på ebay igår. 😀

 2. Jacob Mattsson skrev:

  Jag längtar extremt mycket jag också. Betalande precis för Iphonen jag köpt på Ebay 🙂 Så då får man hoppas att säljaren skickar den snabbt.

 3. Johan Hervéus skrev:

  Grymt läckra bilder som bara öka ha-begäret av en iPhone än mer!
  Dessvärre räcker inte pengarna till än sålänge (fan att man ska vara student!) : (

 4. Krister Wallenius skrev:

  Håller med Johan, mycket snygga bilder! Adrians insats som ”reporter” är även det fläckfritt med välskriven, informativ text. Ser fram emot fortsättningen på artikelserien! Keep up the good work! 🙂

 5. Jan skrev:

  När kommer nästa artikel om headseten, och vart i Stockholm kan jag köpa ett sådant? Säljer ni?

 6. Danne skrev:

  Kommer att släppas i sverige i november! så jag väntar med att köpa den då. kommer kosta 3500kr
  Har fått dessa uppgifter från en säker källa:)

 7. Christopher skrev:

  Vad kan detta vara för säker källa? 😀

 8. Johan skrev:

  Schyssta bilder. Får min på tisdag. Med dualdock och headset. Danne, du menar väl inte blåtandsheadsetet utan telefonen får man förmoda.
  Tydligen fajtas Telenor och Telia om dealen som är speciell för operatörerna då Apple kräver del av ticket i nätet. Telenor ligger bra till med sina butiker, Telia med möjlighet till EDGE.

 9. Jäckla erik skrev:

  Hej! Jag har en iphone nu. Vågar man uppdatera från 1.0.2 till 1.1.2?