iPhone till ett gäng nya länder

Av Adrian Bengtson, tisdag 6 maj 2008

Nu verkar proppen ha gått ur för lanseringen av iPhone i nya länder. Sverige står dock fortfarande utanför, men med alla dessa nya länder känns det troligt att vi inom någon/några månader får veta när Sverige får iPhone.

Vodafone kommer att börja sälja iPhone i Australien, Nya Zeeland, Tjeckien, Egypten, Grekland, Italien, Indien, Portugal, Sydafrika och Turkiet. Priser och datum är än så länge inte presenterade, men det är rimligt att anta att det sker under 2008. I Kanada blir det Rogers som lanserar iPhone.

En intressant nyhet är att två operatörer meddelat att dom ska sälja iPhone i Italien, vilket är ett trendbrott då Apple tidigare bara valt en operatör per land. Förutom Vodafone ska även Telecom Italia sälja iPhone i Italien.

Mer läsning:

Vodafone to Deliver iPhone in Australia, Italy and Other Countries

Both Telecom Italia and Vodafone to Offer iPhone in Italy

Rogers to Bring iPhone to Canada

5 kommentarer till “iPhone till ett gäng nya länder”

 1. J2me Blog » Blog Archiv » iPhone till ett gäng nya länder skrev:

  […] (via iFun.se | Allt om iPhone i Sverige) […]

 2. Timeless skrev:

  Hade Telenor inte vart så snabba där med vodafone hade vi också fått iPhones, nu får vi det nog runt 2009.

 3. P-MaN skrev:

  Om vi ska vara ärliga, riktigt ärliga… Så finns det nog ingen operatör som är redo att gå med på apples (som man hört är sinnesjuka) krav för att få släppa en 2G telefon på den svenska markanden,

  2G är rätt dött i Sverige (bortsett från våra hackade Iphones, men vi är trots allt en liten skara). Jag tror att det blir 3G luren som kommer först till Sverige och jag skulle tippa på att vi får se den lagom till julhandeln, förutsatt att ryktena om att 3G luren ska presentares på WWDC faktiskt stämmer.

 4. DeadC skrev:

  Då Vodafone verkar fått avtal att sälja iPhone i dessa länder borde väl Apple gilla att sammarbeta med samma företag i Sverige också?

  Själv trodde jag Vodafone byt namn till Telenor men kanske dem inte gjorde i helt?

 5. iFun.se » 2008 - året då iPhone tog över världen skrev:

  […] under en lång tid, men nu verkar proppen ha gått ur. För inte så länge sedan blev klart att en hel bunt nya länder ska få iPhone och inte långt därefter blev ytterligare ett gäng länder klara. Sverige väntar fortfarande på […]