iPhone OS 3.1.3 släppt

Av Adrian Bengtson, tisdag 2 februari 2010

iPhone OS 3.1.3

Apple har precis släppt iPhone OS 3.1.3 för alla modeller av iPhone och iPhone 3GS.

Förändringarna är enligt Apple:

 • Förbättrad precision av den visade batterinivån på iPhone 3GS
 • Löser ett problem där program från tredje part ibland inte kan öppnas
 • Fixar en bugg som kan orsaka att program kraschar vid användning av det japanska kana-tangentbordet

Med andra ord inga större nyheter direkt.

iPhone Dev Team varnar speciellt användarna av iPhone 3G och 3GS som förlitar sig på mjukvarupplåsning från att uppdatera.

När det gäller iPhone 2G så verkar det som att det går bra att använda Redsn0w 0.9.2 som släpptes igår även om man uppdaterat till 3.1.3:

Thanks to daring experimenters in the comments, we can confirm that yesterday’s redsn0w works for today’s 3.1.3 update for iPhone 2G.  Just point it at the 3.1.2 iPhone 2G IPSW after doing update or restore to 3.1.3.  So far we’ve only confirmed this for iPhone 2G.

Mer om Redsn0w i kommande artikel.

14 kommentarer till “iPhone OS 3.1.3 släppt”

 1. Niklas skrev:

  Min iphone 3g hängde sig totalt. Så jag ”återställde” den och kopplade den till iTunes. Då var jag tvungen att återställa och uppdatera till 3.1.3… Nu kan jag inte hacka den med blackra1n… Vad ska jag göra? kan jag nedgradera mjukvaran? Hur? När kommer black ra1n fungera för 3.1.3?

 2. Manne skrev:

  hoppas att Ra1n släpper en ny verison och går att låsa upp till 3.1.3 för med 3.1.2 så slutar wlan att fungera lite då och då jobbigt att behöva skriva in alla lösenord igen varje gång från olika plaster!…

 3. joe skrev:

  3.1.3 fixade teathering+tele2 för mig på min obundna iphone. så det va en bra uppdatering enligt min mening.

 4. mike skrev:

  samma problem
  När kommer black ra1n fungera för 3.1.3?

 5. Kutte skrev:

  http://macworld.idg.se/2.1038/1.292718/nu-kan-iphone-313-jailbreakas

 6. Ben skrev:

  Sjunker batteritiden fortfarande om man aktiverar MMS med denna firmware?

  Dyker upp guider för varje FW sedan 3.0 om hur man aktiverar mms men ingen pratar längre om att batteritiden skulle vara usel.

 7. Joel O skrev:

  Hej hej!

  Tänkte kolla om det är någon som har koll på hur säkert det är att uppdatera och om det sen går att jailbreaka?

  Tack så länge!
  //Joel

 8. Joel O skrev:

  Hallå!!

  Finns det någon som kan hjälpa mig?? Adrian??

 9. mac4 skrev:

  vet någon om det är möjligt att downgrade sin iphone 3Gs 3.1.3 till 3.1.2 ?
  Om inte tänkte jag fråga när det blir möjligt att jailbreaka en iphone 3Gs som är uppdaterad till 3.1.3 ?

 10. king skrev:

  Råkade uppdatera min iphone 3gs från 3.1.2 till 3.1.3 när jag fick problem och det var ju en j*vla miss så nu som vissa andra kan jag inte nergradera till 3.1.2 🙁 , Får hoppas på att dom släpper ett ny version av blackra1n till 3.1.3 så fort som möjligt!

 11. Joe skrev:

  Fortfarande ingen lösning på problemet om man har uppgraderat till 3.1.3?
  iClarified har en guide på sin sida, som inte fungerar för min del, har ngn lyckats jailbreaka sin
  3.1.3 med hjälp av deras guide?

 12. Rob skrev:

  Hej allesammans!
  Försvinner alla meddelanden om man uppdaterar en 2G från 2.2 till 3.1.3? Är det någon som känner till en guide?

  MVH

 13. Linus skrev:

  Jag skulle uppdatera min iPhone 2G från 2.1 till 3.1.3, Och såg någon video på youtube där dom installerade uppdateringen via iTunes för att sedan använda Redsn0w 0.9.4. Men när jag gör det och ska öppna iPhone1,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw så fungerar inte filen ? Vad ska jag göra? Hur ska jag gå tillväga? Har även sett på youtube att vissa klickar shift + restore i iTunes och sedan öppnar iPhone1,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw.. Men det kan jag inte gör nu för de säger att jag inte har något sim-kort i som jag heller inte har!

 14. Linus skrev:

  Någon som har koll på när dom släpper upplåsning till iPhone 3GS 3.1.3?