iPhone-notiser 4 april

Av Adrian Bengtson, fredag 4 april 2008

Hetast i iPhone-världen just nu är det nya verktygen PwnageTool som precis sett dagens ljus, vilket vi skrivit om tidigare. Men även annat har hänt sedan sist. I USA är det brist på iPhones i nästan varenda butik, rykten kring iPhone med 3G florerar, ZiPhone 3 har kommit ut och uppgifter finns på att Telia blir den som ror hem iPhone-kontraktet i Sverige. Plus lite mer!

iPhone-brist i USA

Runt om i USA har det rapporterats om att iPhone mer eller mindre sålt slut i affärerna. En del har tolkat detta som tecken på en ny modell, andra tror att det bara är för stor efterfrågan i förhållande till tillgången. Vi lutar åt det senare, än så länge.

MacRumors: iPhone Shortage Points to New Model?

AppleInsider: RBC on shortage

Mer rykten om iPhone 3G

Rykten kring ”iPhone 3G” har ökat i omfattning, de flesta pekar på en ny modell i juni ungefär andra ännu tidigare (framförallt i samband med iPhone-bristen). Det senaste i ryktesväg är att vd:n för AT&T Mobility sagt att iPhone 3G kommer ”inom några månader”. Vi tror fortfarande att juni är troligt. Vad som också är troligt är att iPhone 3G introduceras som en ny toppmodell och att dagens iPhone utan 3G (eller en uppdaterad variant av den) fortsätter att finnas kvar som en basmodell.

MacRumors: The Evidence for a 3G iPhone… June 2008

MacRumors: AT&T Mobility CEO: 3G iPhone Coming in ’Months’

Telia förhandlar om iPhone

Enligt Ekonominyheterna ser Telia ut att få iPhone-kontraktet i Sverige. Telia sitter i förhandlingar med Apple om iPhone har Telias svenska presschef Ola Kallemur bekräftat. Ekonominyheterna har redan utlovat vunnet slag för Telia, men läser man artikeln framgår det att det är långt ifrån klart i dagsläget, det är affärsmodellen där Apple vill ha en del av intäkterna som är den svåra biten i förhandlingarna.

Ekonominyheterna: Telia vinner slaget om Iphone

iPhones nya design?

20080403iphoneback.png

När hemliga produktbilder läcker på nätet är det i nio fall av tio fejk. När det gäller produkter från hemlighetsfulla Apple så är det fejk i 99 fall av 100. iPod Observer hävdar ändå att denna bild kommer från en mycket trovärdig källa och inte är ett Photoshop-jobb eller ColorWare, men vi uppmanar ändå till att ta den med en stor nypa salt. Oavsett om det är äkta eller inte så är den rätt snygg.

The iPod Observer: Rumor: New iPhone to Sport Case Redesign

ZiPhone 3.0 bör undvikas

Zibri har fortsatt utveckla sitt program ZiPhone och har nu släppt 3.0 som ska vara bättre på flera på punkter. Dock avråder vi från att använda ZiPhone numera, då vi anser att flera andra verktyg fungerar bättre och ZiPhone använder dåliga lösningar på vissa problem. Exempel på dålig lösning är hur ZiPhone 3.0 fixar wifi-problemet som uppstått (pga av ZiPhone), nämligen att hårdkoda en MAC-adress i telefonen, något som kan ge problem senare.

Vi har själva goda erfarenheter av iPlus som är testat och väl fungerande. iLiberty+ har vi däremot haft lite problem med. Pwnage däremot fungerar bra.

Zibris blogg: ZiPhone 3.0 Zorro is Back ! 🙂

Om problemen med Ziphone 3.0: Sigh – Ziphone 3.0 – use if you wish, problems found as usual

PwnageTool

Den följt vår rapportering här på iFun har knappast missat att det nya verktygen PwnageTool är släppt, efter en viss försening. Se vår tidigare artikel för lite mer om vad PwnageTool innebär. iClarified har numera kommit ut med guider också.

iClarified: How to Unlock Your iPhone With PwnageTool (Mac)

iClarified: How to Unlock iPhone 2.0 Beta Using PwnageTool (Mac)

Wifi-fix från iPhone Dev Team

Förutom PwnageTool har iPhone Dev Team släppt en fix för problemet med wifi som uppstått för vissa, framförallt om man använt ZiPhone. Detta är enligt uppgift en bättre lösning (ingen hårdkodad MAC-adress) och mera pålitlig. Inom kort kommer den att bakas in i PwnageTool också. Den nuvarande lösningen är lite krånglig, men ska fungera. Har man inte detta problem med grå wifi-symbol ska man förstås inte utföra denna lösning.

Läs mer: Wifi Fixer

Nya ordlistor från Kia, kommer till SwePhone

Kia, som utvecklat ordlistorna som för närvarande finns i SwePhone, har släppt nya förbättrade ordlistor. Dessa ordlistor går att ladda ner direkt från Kias sajt, men kommer också att komma i SwePhone inom en snar framtid.

Kias hemsida: Nu finns en uppdatering av den svenska ordlistan till iPhone

30 kommentarer till “iPhone-notiser 4 april”

 1. Apple skrev:

  Hoppas Iphone kommer snaart!! drar ut på tiden som fan.. Om felia får det så blir man illa tvungen att köpa eftersom man vill ha Iphone. Snart 1 år har passerat sedan den släpptes.

 2. Adrian Bengtson skrev:

  Apple: Tänk på att Sverige är ett litet land. Stora länder som Kanada, Italien, Spanien och massa andra har inte heller fått iPhone ännu.

 3. AndyHoy skrev:

  Hoppas bara att FELIA fixar sitt nät fel med iPhone snabbt bara, sa upp mitt telia abon. igår efter att 10-15 samtal bryts varje dag ( bra affär för Telia med tanke på alla uppkopplingsavgifter ). Tillbaka till TELE2 och nu funkar det nästan felfritt…

 4. AndyHoy skrev:

  Kan rekommendera PwnageTool, funkar riktigt bra!

 5. Willy skrev:

  Kan man köra PwnageTool om man tidigare låst upp en 1.1.1 OOTB uppgraderad till 1.1.3 och sen 1.1.4 med ZiPhone 2,5?

 6. AndyHoy skrev:

  Jag hade inga problem med detta…

 7. AndyHoy skrev:

  nu har jag även BL 4.6, utan problem.

 8. martin Gustavsson skrev:

  AndyHoy:

  Hur gjorde du för att få BL 4.6 ? Kryssade du i det första gången du körde programmet, eller kan man göra det i efterhand ?

  //Martin

 9. AndyHoy skrev:

  Gjorde det i efterhand, efter omstart klicka på BL 4.6 och klicka på flash….

 10. martin Gustavsson skrev:

  AndyHoy:

  Vilket baseband har du nu, när du har BL 4.6 ?

  //Martin

 11. AndyHoy skrev:

  Martin:

  Hej Martin, jag har BL 4.6 och baseband 04.04.05_G.

  Alla:

  Efter att ha uppgraderat PwnageTool upplever jag min telefon som mer ”stabil” plus att jag inte haft ett enda brytet samtal med TELIA under 1 dag, trots massor med telefonsamtal, någon som märkt samma sak? vore trevligt med tanke på alla problem med TELIA. kanske lösningen?

 12. martin Gustavsson skrev:

  Det låter bra, jag skall testa i eftermiddag.

  //Martin

 13. martin Gustavsson skrev:

  Hej på er,

  Nu har jag använt detta nya vertyg för att låsa upp min telefon (hade kört Ziphone innan). Och jag måste säga att detta är det bästa alternativit i dagen läge.

  Det går väldigt enkelt och snabbt, bara att följa guiden som finns på iClarifieds sida.

  Så nu har jag en iPhone 1.1.4, BL 4.6, 04.04.05_G baseband

  Skall bli kul att se om iPhonen blir mindre buggig nu…

  //Martin

 14. Peter skrev:

  Fan! Om Iphonen är slut nu när polaren är i USA i veckan kommer jag gå under….

  Hoppas fan att det finns ett ex kvar av 8GB i Applestore i Chicago!

 15. janne skrev:

  hej

  ´

  Frågor 🙂

  min iphone låser sig ibland ,, vad ska jag göra,,

  min lur är ju från usa och är version 1,1,1 , kan man uppgradera den på nått sätt, jag kan ju inte göra det på itunes än

  hur är det med mms . har det kommit verktyg så att man kan använda det och bluethoth fungerar ju inte heller ,,

  finns det msn messenger för iphone än,

  tacksam för svar.

 16. janne skrev:

  förlåt,,, jag menar att den hänger sog ganska ofta…

 17. Calle skrev:

  Janne: Gällande låsningen så hade jag nog uppgraderat min telefon. Alternativt kollat vad du har installerat för skräp 🙂 MMS fungerar med SwirlyMMS. kolla i Installer. MSN/ICQ kan fås med t.ex. Apollo IM. Bluetooth fungerar utmärkt för vad de har sagt sig stödja – headset (mono). Hoppas dock att det kommer bredare stöd snart…

 18. Siavosh skrev:

  Det här med att priset på iPhone kommer sänkas till 99 dollar, aktiverar man abbonemanget i iTunes eller där hos T-Mobile?

 19. Adrian Bengtson skrev:

  Siavosh: Jag tror du fått det om bakfoten. Priset är inte i dollar, utan i euro. Och priset gäller bara hos T-Mobile i Tyskland bara om man samtidigt tecknar ett abonnemang som kostar 89 euro i månaden i två år.

 20. Norpan skrev:

  Adrian B: Vet du om Buster kommer lägga in de nya ordlistorna i Swephone snart, SNART, eller borde jag lägga in dem i min egen källa?.. Uppskattar er sida enormt, men vad skulle behövas för lite snabbare uppdateringar av SwePhone? Mer pengar?

 21. Adrian Bengtson skrev:

  Norpan: Det är i princip helt klart, jag har betatestat och det fungerar bara fint. Så jag tror Buster kommer att lägga ut det närsomhelst, om inte redan ikväll så imorgon. Angående uppdateringshastigheten så får Buster svara på det, men jag brukar tjata på honom emellanåt att han ska slita sig från PS3:an 😀

 22. Siavosh skrev:

  Adrian: Tack för ditt snabba svar. Jag läste i aftonbladet där det stog dollar och det lät ju ganska fel, men 99 euro är under tusenlappen. Hade man aktiverat abonnemanget i iTunes skulle det va finemang.

 23. Adrian Bengtson skrev:

  Siavosh: Man ska aldrig lita på aftonblaskan, tror dom först skrev att abonnemanget kostade 89 kr/månad istället för 89 euro 🙂

  Men hursomhelst så kommer inte T-Mobile att sälja telefonen till dig om du inte skriver under abonnemanget, det är precis som när Telia subventionerar telefoner i Sverige – du måste teckna abonnemanget hos dom och betala varje månad så länge som man kommit överens om. Så det handlar inte bara om att ha det aktiverat, T-Mobile kommer att skicka dig en räkning också och det vill du knappast.

 24. Norpan skrev:

  Siavosh: Så här ser de nya specialpriserna ut i Tyskland. (Desto dyrare abonnemang, desto billigare iPhone, inte helt olikt hur Telia och övriga svenska operatörer bruka göra…)

  249 euro iPhone with Complete S

  199 euro iPhone with Complete M

  149 euro iPhone with Complete L

  99 euro iPhone with Complete XL

 25. Buster Eriksson skrev:

  Norpan: Nu så, haft lite annat att ta tag i.

  Adrian: Damn you got me! 😀

 26. Siavosh skrev:

  Tack till er som svarade väldigt snabbt!

 27. janne skrev:

  Calle ..

  jag har inget installerat skräp i den.. vet ju knappt hur man installerar saker i den..

  men tack för ditt svar.

  hänger den sig för att man har för mycket musik och film i den,

  hur gör jag för att uppgradera min lur då.

  //janne

 28. Didrick skrev:

  jag har updaterat med pwnage till 2.0 men jag ser inte iTunes och appstore ikonerna (?)

 29. John Larsson skrev:

  Hej!!

  Jag har ju givetvis hört att Apple nyligen lanserat iPhone 2.0 Beta. Men när kan man egentligen ladda ner programvaran? Och kostar det i så fall pengar? Jag kör på 1.1.4 och skulle gärna vilja ha 2.0 så snart som möjligt. Har kollat flera YouTube där dom avråder en att använda Beta-versionen och att man ska vänta på den fulla versionen om någon vecka. Men Apple har ju inte skrivit nånstans när den kommer heller :S

  Blir oerhört glad för vad jag än får veta om det här.. Några pusselbitar som fattas bara..

  Tack // John

 30. Adrian Bengtson skrev:

  John Larsson: Firmware 2.0 ska släppas i juni, kolla våra tidigare notiser: https://www.ifun.se/iphone-notiser-7-mars/

  Det kommer inte att kosta pengar för iPhone, däremot en liten summa för iPod touch.

  Betaversionerna som finns ute är bara till för utvecklare och inget man bör köra själv, bättre att vänta till det är färdigt.