iPhone-notiser 14 mars

Av Adrian Bengtson, fredag 14 mars 2008

Veckan som gått har varit lite lugnare på nyhetsfronten, men vissa intressanta händelser i iPhone-världen är ändå värda att tas upp. T.ex. att firmware 2.0 påstås vara hackat, ZiPhone har fått stöd för iPod touch och Apple har släppt iPhone i två europeiska länder till. Läs vidare för veckans iPhone-notiser.

Firmware 2.0 redan hackat

Under veckan har det snackats mycket om att iPhone Dev Team har presenterat bilder och video på vad som påstås vara en betaversion av firmware 2.0 som de redan hackat. Uppenbarligen kallas versionen de använt för 1.2 om man tittar på bilderna, men alla verkar säkra på att det är samma som kommer att lanseras som 2.0 av Apple i juni.

MacRumors: iPhone 2.0 Firmware Jailbroken Already?

iClarified: iPhone 2.0 Beta Firmware Unlocked!!!

Video hos Gizmodo: First Video of Hacked iPhone 2.0 In Action

ZiPhone 2.6 med stöd för iPod touch

I veckan lanserades ZiPhone 2.6 där den enda större nyheten var stöd för jailbreak av iPod touch på samma enkla sätt som redan funnits för iPhone.

ZiPhone’s Blog: Touchdown !

iPlus 2.0b för 1.1.4

För den som inte vill använda ZiPhone för upplåsning pga av nedgraderingen av bootloadern finns iPlus som nedgraderar till 3.9fakeblank istället. Nu har iPlus 2.0b lanserats som innehåller förbättringar och buggfixar. Utöver aktivering, jailbreak och upplåsning utför iPlus vissa andra saker som att t.ex. lägga in BSD Subsystem och andra paket som ändå bör installeras efteråt.

iClarified: iPlus 2.0b for iPhone 1.1.4 Released

Guider:

iClarified: How to Unlock 1.1.4 and Downgrade to 3.9-fakeblank iPhone Bootloader (Mac)

iClarified: How to Unlock 1.1.4 and Downgrade to 3.9-fakeblank iPhone Bootloader

100 000 nedladdningar av SDK:n på fyra dagar

Apple meddelade i veckan att de haft 100 000 nedladdningar av iPhone SDK under de fyra första dagarna, vilket tyder på ett stort intresse bland utvecklare eftersom det bara är utvecklare som har någon större nytta av SDK:n.

TUAW: iPhone SDK: 100K downloads in 4 days

iPhone i Österrike och på Irland

Apple och deras partner T-Mobile lanserar idag iPhone i Österrike. Samtidigt lanseras iPhone på Irland med partnern O2, något som presenterades i slutet av februari. Det är två länder till på listan över iPhone-länder, sedan tidigare har USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland fått iPhone. Rykten har också kommit om iPhone i Australien. Inga nya rykten om Sverige däremot.

MacRumors: iPhone Launches in Austria and Ireland

99.se: Länder med iPhone

Klipp och klistra med iCopy

Många saknar klipp- och klistra-funktion i iPhone, något som Apple inte ännu löst. I veckan lanserades iCopy knappast kan sägas vara en enkel och komplett lösning, men kan vara till viss hjälp ändå. iCopy ger möjligheten att kopiera text i Safari och klistra in på en annan webbsida eller t.ex. skicka i ett mejl. För att se hur det fungerar finns en video hos TUAW på länken nedan.

TUAW: iCopy brings rudimentary copy and paste to iPhone Safari

WWDC 2008 blir den 9-13 juni

Apple har presenterat datum för WWDC 2008, den 9-13 juni går Apples stora utvecklarträff av stapeln i år. Även om inriktningen är helt och hållet mot utvecklare brukar det även komma nyheter som kan vara intressanta för Mac- och numera även iPhone-användare. Årets WWDC lär ha stort fokus på utveckling för iPhone.

Apple: A landmark event. In more ways than one.

37 kommentarer till “iPhone-notiser 14 mars”

 1. Emad Shaabani skrev:

  Ska man använda samma international payload.zip till iPlus 2.0b som till de tidigare versionerna av iPlus?

 2. HL skrev:

  Emad Shaabani, spelar det någon roll? Om du laddar ner 2.0b får du väl rätt filer, inkl. payload…? Eller?

 3. Danne skrev:

  Yes, du kan använda samma int.PL som i 2.0

 4. Emad Shaabani skrev:

  HL: Man får med en payload.zip till 2.0b men inte den internationella.

  Danne: Tack för svaret =)

 5. Siavosh skrev:

  Hej.

  Idag skulle jag låsa upp en iPhone. Det var en 1.1.3 OTB tror jag. Det var sladden och iTunes loggan i början. Först restore till 1.1.4 sedan upplåsning med fakebootloader 3.9 och senaste modemfirmware: 04.04.05_G.

  LOCATE ME FUNKAR INTE! varför? jag blir less

 6. HL skrev:

  Emad Shaabani, I see! Trodde (dum som jag är) att det, från början, var den internationella. Tack för upplysningen 🙂

 7. Emad Shaabani skrev:

  HL: hehe ingen fara =)

  Någon som vet om de har släppt en ny International Paylod.zip? Jag läste någonstans att det fanns en nyare än Payloaden till 2.0 alltså en till 2.0b

 8. Emad Shaabani skrev:

  Så nu har jag hittat senaste International Payload.zip till 2.0b

  http://rapidshare.com/files/99215180…ional.zip.html

 9. HL skrev:

  Länken funkar inte för mig, Emad. Men jag hittade en länk från hackint0sh forumet.

  Hur stor var filen? Den jag laddade ner var 11786 kB.

 10. Benjamin Pålsson skrev:

  Tänkte låsa upp min iPhone imorgon med iPlus 2.0b.

  Har inte riktigt fått grepp över det här med International Payload.

  Är detta nödvändigt om jag tänker installera alla Swephone-paketen?

 11. Josse skrev:

  Hej. Är det nån som vet hur man laddar ner fler spel ? I installer finns det juh massor av spel, men det går ju inte att installera dom!?

 12. Emad Shaabani skrev:

  HL: Den internationella payloaden som jag ladda ner va 11,51 MB

  Om någon vill så har jag gjort en guide i pdf för upplåsning och en zip som inkluderar filerna man behöver.. har inte testat det själv eftersom jag inte har fått min telefon än, men teoretiskt så ska det fungera.. om någon är intresserad så är det bara att maila mig så skickar jag filerna och guiden. Kom ihåg att det är på efen risk! emad_shabani@hotmail.com

 13. Emad Shaabani skrev:

  ps: jag har redan lagt in den nya intrenationella payloadfilen i min zip

 14. Emad Shaabani skrev:

  Benjamin Pålsson: Nej jag tror inte det är nödvändigt, men jag skulle rekomedera att använda den internationella. Men det är nog inte ett måste.

 15. Hjälp skrev:

  Ljudet har försvunnit till min iphone. Jag installerade en grej så jag kunde spela in ljud, Jag började spela in och när jag trykte på stopp startade iphonen om sig. Sen dess har ljudet inte fungerat. Har stängt av dun och satt på den men samma. Vad ska jag göra? Väldigt tacksam för hjälp.

 16. Emad Shaabani skrev:

  Kolla på http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=770 om detta inte hjälper så borde du nog avinstallera programmet som du kunde spela in ljud.. om det fortfarande inte fungerar borde du nog restora och låsa upp telefonen igen

 17. Emad Shaabani skrev:

  De som är bekanta med CBS 60 Minutes och Andy Rooney kommer att tycka att det här klicppet är jätte roligt. Frank Caliend o imiterar honom och pratar om iPhone. =)

  http://www.youtube.com/watch?v=1t_5oaF__Jc

 18. Personen skrev:

  Jag har en upplåst 1.1.3:a. Om jag återställer den till fabrikinställningar måste jag låsaupp den, jailbreaka den och aktivera den igen? Väldigt tacksam för svar.

 19. Benjamin Pålsson skrev:

  Personen: ja, det måste du.

  Om du gör en återställning i iTunes så

  kommer du dock få en 1.1.4.

 20. Josse skrev:

  Är det någon som vet hur man använder Bluetooth?

 21. Eliason skrev:

  Josse:

  http://www.iphoneinfo.se/bluetooth-i-iphone-suger/

 22. Help skrev:

  Är det nån skillnad på att boota och återställa?

 23. Emad Shaabani skrev:

  Help: att boota är det samma som att starta om. Återställa är att frabriksställa

 24. Linus skrev:

  Vet att jag skriver på fel ställe men hittade inget annat som verkar vettigt…

  Jag har för tillfället en 1.1.1 men har köpt en 1.1.4, 16GB istället. och jag skulle vilja flytta över kontakterna på något smidigt sätt!?

 25. elfstr0m skrev:

  Såg just i en video (på tuaw.com) på en iPhone 1.2 (2.0 Beta) att det finns svenskt keyboard att välja under settings! Betyder det att vi får se iPhone i svenska butiker lagom tills 2.0 släpps i Juni? Vad tror ni?

 26. cleopatra skrev:

  Halloy,

  Jag har en gammal 1.1.1 (som jag låste upp från 1.0.2) som jag skulle vilja få in 1.1.4 på.

  Frågan är då om det är så enkelt som att låta itunes göra en restore upp till 1.1.4 och sedan låsa upp den med ”ZiPhone” ?? Är det något jag inte tänkt på eller måste det ske i en viss ordning? Typ: först uppgradera till 1.1.2 och sedan 1.1.3 osv???

 27. Emad Shaabani skrev:

  cleopatra: nej det ska inte vara något problem att restore direkt till 1.1.4.

  Först restore till 1.1.4

  Sen aktivera/jailbreak/låsa upp

 28. cleopatra skrev:

  Tack för snabbt svar Emad. Följdfråga: Jag ser nu när jag kopplar in telefonen till itunes att man får 2 val ”Update” eller ”restore”. Itunes frågar ju också om man vill uppdatera till 1.1.4. Rent reflexmässigt vill man ju trycka ”update”…. men det skall jag alltså inte göra? Utan välja ”restore” istället?

 29. Adrian Bengtson skrev:

  cleopatra: Ja, det är Restore (eller Återställ om man kör svenska) som gäller. DOCK! Se till att du har synkat telefonen så du får en backup på SMS mm. Se till att du tar tagit ut alla bilder du tagit med telefonens kamera (dom tas inte backup på vid synkning). Se även till att du har alla musik mm på datorn, så du kan synka tillbaka den senare.

 30. cleopatra skrev:

  Tack Emad o Adrian,

  Japp, hade backup på telefonen. Jäklar va smidigt det var med ZiPhone. Restore med itunes och pang igång med ziphone. Ett par minuter senare sitter jag här med en 1.1.4. Annat var det när jag skulle låsa upp den från 1.0.2 till 1.1.1 i höstas. Så var det independence och en massa annat skrot som skulle göras. Nervös var man också då det nästan var lite ”ful-hack” med den metoden. Återigen tack!

 31. jimmy skrev:

  hur lägger jag in nes spel? jag vet att man kan lägga in NES spel via winscp men finns det inget smidigare sätt? hade ca 700 nes roms när jag köpte luren men uddaterade den o att försvan, jobbigt att lägga in alla spelen igen ”mauelt”

 32. jimmy skrev:

  hur lägger jag in nes spel? jag vet att man kan lägga in NES spel via winscp men finns det inget smidigare sätt? hade ca 700 nes roms när jag köpte luren men uddaterade den o att försvan, jobbigt att lägga in alla spelen igen ”mauelt” tacksam för svar

 33. Emad Shaabani skrev:

  Här har jag gjort en svensk guide i pdf som förklarar steg för steg uppdatering till 1.1.4 och upplåsning av iphone.

  http://thepiratebay.org/tor/4085706/Guide_till_uppdatering_(till_fw_1.1.4)_och_uppl__sning_av_iPhone

 34. martin skrev:

  Låste upp min iphone igår och allt har varit frid och fröjd – dock så säger den ibland ”Inget SIMkort” och hittar varken kortet eller nätet. Har comviq kompis abb. Någon som haft liknande problem och vet en lösning?

  jag använde iPlus 2.0B

 35. ronny skrev:

  Hjälp! Är bosatt I Norge och sparar därför mina kontakter med +46 och +47 nummer. När nogon svesk kontakt ringer mej I Sverige så står Inte kontaktens namn, bara +46 ……… Varför man kontaktens visas endast när man sparat 070? Tack på förhud!

 36. Nichlas skrev:

  Hej, klarar inte av att använda wifi, har wpa2, klarar iphone inte av denna?

  Tacksam för svar.

 37. Daniel skrev:

  Har låst upp min iPhone med iPlus 2.0b och när jag sätter i ett sim-kort så hittar den inget nät. Den säger att simkortet är låst och jag skriver in pin-koden sen går det inte att ringa på den. Nån som vet varför? Något mer man behöver göra?

  Tack på förhand