iPhone-notiser 10 maj

Av Adrian Bengtson, lördag 10 maj 2008

Det var ett tag sedan vi rapporterade några notiser och det beror främst på att det egentligen inte hänt så mycket i iPhone-världen. Det känns lite som vi befinner oss i ett vakuum inför de spännande saker som händer i juni. Några saker har vi ändå att berätta om, bland annat fler iPhone 3G-rykten, iPhones popularitet som kameratelefon, sökning i Installer mm.

Många iPhone 3G-rykten

I takt med att vi närmar oss den tänkta lanseringen av nästa generations iPhone – vanligtvis kallad iPhone 3G eller iPhone 2.0 – är det ingen brist på rykten, spekulationer och läckta fejkade produktbilder. Vi lägger inte så stor vikt vid dessa i dagsläget då det vanligvis är fejk, men för den som är intresserad har vi en, två, tre, och fyra olika exempel.

När det gäller finesserna i iPhone finns det många bud. Ett återkommande rykte är GPS. Ett annat är videokamera på framsidan så man kan hålla videosamtal. Båda dessa rykten låter rätt rimliga och det ska bli spännade att se om det stämmer. Allting pekar fortfarande på att vi får se nästa iPhone presenteras den 9 juni när Steve Jobs väntas hålla öppningsanförandet på WWDC, men ingenting är förstås säkert.

iPhone populäraste kameratelefonen på Flickr

safariscreensnapz002.png

På den populära fotosajten Flickr har iPhone gått om Nokia N95 och är numera den populäraste kameratelefonen som används på Flickr, vilket Ars Technica rapporterar.

Artikeln nämner hur enkelt det är att publicera en bild direkt från iPhone genom att skicka den via mejl i telefonen. Men vad dom inte nämner är det alldeles utmärkta programmet iFlickr som förenklar processen ännu mer, ta en bild och vips ligger Flickr. Inget steg 2! iFlickr kräver förstås jailbreak och finns i Installer.

Sökning i Installer

installer-sokning.jpg

Listan över program i Installer har vuxit sig så lång att det blivit rätt drygt att hitta ett program, speciellt om man letat under All Packages. Det problemet är dock historia numera, för i version 3.1 av Installer som kom för ett tag sedan tillkom en mycket efterlängtad sökfunktion som gör att man snabbt hittar det program man söker.

Pwnage för Windows närmare sig

När PwnageTool presenterades lät det som att Windows-versionen skulle följa hack i häl på Mac-version, men så har det inte blivit. Det senaste är att betaversionen numera inte är begränsad, men det är fortfarande beta och därmed stor risk för buggar och instabilitet. Vi rekommenderar att man väntar in en skarp version.

Kör man Mac finns det däremot ingen anledning att vänta, kolla in vår guide för PwnageTool med SwePhone.

iPhone en samhällsfara?

Joy of Tech tar upp en baksida med iPhones wow-faktor 🙂

2 kommentarer till “iPhone-notiser 10 maj”

  1. raste skrev:

    intressant hur folk ”får tag” på bilder och tillocmed iPhone v2. :/

  2. Guest skrev:

    Det finns inga skalor på diagrammet! Ett diagram utan skalor är förkastligt 🙁