iPhone för 599/699 dollar utan bindning i USA

Av Adrian Bengtson, tisdag 1 juli 2008

När AT&T presenterade mer detaljerad information om iPhone-abonnemangen slank denna mening in:

Coming soon, AT&T will offer a no-commitment option of $599 for 8GB and $699 for 16GB.

Tidigare hade förhandsuppgifter talat om att ingen iPhone skulle gå att köpa i USA utan att teckna kontrakt på ett iPhone-abonnemang och det stämde bara delvis. I början kommer det inte att gå, men uppenbarligen kommer AT&T att sälja telefoner utan bindning vid ett senare tillfälle, oklart när.

Än så länge är det inte helt klart vad en ”no-commitment option” innebär. Vår tolkning är att detta inte ger en olåst telefon, bara obunden, dvs att den fortfarande är låst till AT&T som operatör, men inte bunden till ett visst kontrakt.

Det betyder troligen att om det kommer en upplåsning för iPhone 3G (vilket är rimligt) så skulle man kunna köpa en iPhone till detta pris, låsa upp den och använda i Sverige. För de flesta är dock en ”riktig” iPhone 3G hos Telia med support, garanti osv antagligen ett attraktivare val, trots en högre kostnad.

Fortfarande väntar vi på information från Telia angående iPhone 3G till fullpris i Sverige, om det alls kommer och vad det i så fall kostar. En gissning är 5.000 kr respektive 6.000 kr.

20 kommentarer till “iPhone för 599/699 dollar utan bindning i USA”

 1. Norpan skrev:

  Härligt! Då kommer vi som inte vill köra telia inte vara ensamma! Det finns en gud ändå! Haha

 2. Calle skrev:

  Nja. Som kommenterades på MW, ”Buyers would then go month-to-month on AT&T’s service. AT&T said the no-contract phones would be ”locked” to work only on AT&T’s network, as the contract-laden phones will be”.

 3. Ianf skrev:

  Norpan, AT&T != TeliaSonera, de enheterna är ändå låsta till specifikt nätvärk, och dessutom lär du snart upptäcka att slutpriset på en sådan egenimporterad lur blir i nivå med Telias lägsta ab-erbjudande. Iaf inte mycket mer med tanke på garanti, service, o.d. Var istället glad du inte lever i Kanada! ;-))

 4. Hasse skrev:

  Jobbigt att Telia inte kan säga om priserna gäller även för företag.

  Snackade med en tjej på Telia igår och hon visste inte mycket, stackarn.

  Någon som är upplyst i ämnet?

 5. daWaith skrev:

  De finns ju en chanse att man måste vara ”existing customer”, alltså redan kund hos AT & T för att få köpa den varianten, då det står under den kategorin på deras hemsida..

 6. daWaith skrev:

  EDIT *

  ”Current AT&T Customer” heter kategorin det stod under..

 7. Adrian Bengtson skrev:

  daWaith: Sant. Undrar dock vad kravet blir, om man t.ex. har kontantkort eller liknade, räknas det också? Samtidigt känns det konstigt om bara nuvarande kunder får köpa telefonen till det priset, även nya kunder kan ju vilja ha den typen av ”no-commitment” kan man tycka…

 8. Aru skrev:

  Har ni tittat på vad en obunden men antaligen låst kostar i Schweiz? ~3700 kr! http://iphone3g.swisscom.ch/?page=1&lang=en längst nere i högra hörnet ”For residential customers”.

  Vem ska åka till Schweiz?

 9. Aru skrev:

  ”3 698,83 SEK ger dig 619,00 CHF” enligt forex.se idag…om det är värt att köpa en obunden iPhone 16GB 3G idag så är det i Schweiz…problemet är bara att resa dit =/ Men det lär inte kosta mer än att åka till USA antar jag.

 10. _disel skrev:

  Även internt inom Telia så klagas det på prissättningen och att det finns så lite information.

  Jag tror dom kommer med en ”obunden” iPhone, frågan är bara vad den kommer att kosta.

  Men det lär ju inte bli Schwiez priser kan man tro.

 11. Schweiz skrev:

  Det kostar ungefär 800kr med flyg till Schweiz! Åk över och hämta ett par, lär ju göra en förmögenhet på det!

  HA det

 12. Siavosh skrev:

  NYHETSBREV KOM NYSS!

  http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/mobilt/produkterocherbjudanden/apple/iphone.page?sl=teliase_iphone_redirect

  DETTA STÅR BLAND ANNAT!

  ”Har du redan ett mobilabonnemang hos Telia?

  Om du har ett obundet mobilabonnemang eller upp till 3 månaders bindningstid kvar kommer du att kunna byta till valfritt abonnemang, alternativt förlänga ditt befintliga abonnemang med 18 eller 24 månader. Pris med iPhone 3G hittar du i respektive tabell.

  Om du har mer än 3 månaders bindningstid kommer du att kunna köpa en iPhone 3G till följande pris (med bibehållen bindningstid):

  iPhone 3G 8 GB: 4695 kr

  iPhone 3G 16 GB: 5495 kr

  !!!!!!!!!!!!! iPhone 3G kommer inte att kunna köpas med Telia Refill. !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Eventuella rabattavtal på telefoner kan inte kombineras med iPhone 3G.”

  Ingen iPhone 3G med telia refill 🙁

 13. Joakim skrev:

  Någon mer som lagt märke till att debiteringsintervallet är 60 sekunder för de speciella iPhone-abonnemangen och inte 10 sekunder som för Telias andra abonnemang (även 60 sekunder för Max 25). Det måste ju betyda att om du pratar i 61 sekunder så dras 2 minuter från dina fria minuter. Hade det varit en annan avräkning av de fria minuterna hade det förstås stått.

  Man bör nog lusläsa allt det finstilta innan man väljer abonnemang…

 14. Andyreas skrev:

  Just delen:

  Om du har mer än 3 månaders bindningstid kommer du att kunna köpa en iPhone 3G till följande pris (med bibehållen bindningstid):

  iPhone 3G 8 GB: 4695 kr

  iPhone 3G 16 GB: 5495 kr

  är ju rätt intressant. Tyvärr står det ju även att luren är bunden till telia i 12 månader så även om man har 3 månader och 1 dags bindningstid innebär inte detta att man får ut luren efter den tiden för 300 kr….snyft

 15. lars skrev:

  Hej,

  Ang Schweiz, kan man alltså köpa en telefon obunden där? Ska nämligen till Annecy nästa vecka och flyger till och från Genenve?

 16. Ludvig skrev:

  Lars, det borde väl gå, ja. Passa på att köpa hem ett par telefoner isf 😉

 17. Carl Fredrik skrev:

  Ska vara 3-timmar i Zurich den 14. Tror ni man bara kan gå in i en affär (Swisscom) och köpa en med cash? Man måste inte visa att man lever där eller nåt?

 18. Ianf skrev:

  lars & Carl Fredrik – läser ni inte vad som redan sagts i frågan? Eller förstår ni inte vad ”residential customer” i Arus inlägg kan betyda….? Nämligen det, att man sannolikt måste övertyga butiken att, oavsett villket ab. eller kontant man sedan tecknar, profiterna från detta kommer att tillfälla Swisscom, och inte något annat bolag exvis. i Vi-Förväxlas-Ju-Med-Schweiz-Ändå-Landet.

  Men, det ska bli spännande att läsa era rapporter om detta, bl.a. hur det magiska priset 3700 plötsligt blivit 4500 sedan mumsen FÖR INHEMSKA INKÖP räknats in (19% senast jag kollat).

  Pssst. under avd. ”goda råd” kan jag bara komma upp med ”Du borde köpa dig en tyrolerhatt/ bara därför att/ locka fram ett skratt…”

 19. Lars skrev:

  Ianf,

  ber om ursäkt för mitt kanske för snabba inlägg och fråga. Läste som du så fint påpekade inte igenom tidgare infon och inlägg så grundligt!

  Har varit i kontakt med bolaget jag arbetar för eftersom swisscom är partner till det och med lite tur så kan jag får köpa en olåst och obunden till ett fördelaktigt pris!

  I’ll keep you posted!

 20. moonshine skrev:

  Hej! Ny här på forumet, men har läst en del vad Ni skrivit.

  Har dock en fråga?!

  Åker till Amerika imorgon den 17 juli.

  (Har en adress där).

  Kan jag där köpa en gammal version av Iphone, som fungerar på mitt Comvic abbonemang i Sverige?

  För den nya telefonen, verkar ju som jag här läst, ingen idé att köpa där?!

  Mvh Angus