iPhone Dev Team släpper anySIM för 1.1.1

Av Buster Eriksson, tisdag 16 oktober 2007

Vi börjar denna nyhet med en rejäl uppmaning om att läsa noggrant och inte göra något förhastat!

iPhone Dev Team släppte nyss anySIM 1.1.1 – ännu en länk i kedjan som tillsammans med Independence 1.2.3 (lanserades igår) äntligen gör det möjligt att gratis aktivera och ta bort operatörsspärren på helt nya iPhones så att man kan använda dom och ringa med dom i Sverige. Detta är alltså en gratis motsvarighet till betalprogrammet iPhoneSimFree som kostar $59 eller motsvarande 400 kronor per upplåst telefon.

För dig som redan låst upp din telefon i 1.0.2 med tidigare versioner av anySIM eller iUnlock fungerar INTE denna uppdatering till 1.1.1 ännu. Detta gäller alla telefoner levererade från iFun.se som är upplåsta med just iUnlock.

iPhone Dev Team jobbar på en lösning för att återställda upplåsta telefoner till fabriksinställningar för att sedan kunna gå upp till 1.1.1 och låsa upp där utan problem. Så fort denna uppdatering är lanserad och vi tagit fram bra guider kommer information här på iFun.se. Vi kommer även maila alla kunder som köpt iPhone från oss med instruktioner.

Vi har precis testat den nya versionen på en av våra helt nya iPhone 1.1.1 telefoner och kan bekräfta att det fungerar utmärkt!

Vi har valt att inte lägga ut nedladdningslänk, detta pga att få folk att tänka och läsa en gång extra. Allt för att undvika skadade telefoner pga missförstånd.

44 kommentarer till “iPhone Dev Team släpper anySIM för 1.1.1”

 1. Jonis skrev:

  Jag förstår inte varför ni inte lägger upp länkar med instruktioner på hur ni fixar er nya 1.1.1 telefon från kartong till fungerande i handen. Vi är ju många som sitter i den sitsen, men som inte riktigt vågar köra eftersom det inte finns några klara instruktioner på hur det går till. Är följande steg korrekta?

  1. Nedgradera med Independence 1.2.3 http://code.google.com/p/independence/

  2. Jailbreaka http://conceitedsoftware.com/iphone/site/111jb.html

  3. AnySIM 1.1 http://conceitedsoftware.com/iphone/site/anysim11.html

  Om inte, rätta gärna stegen och numrera dem med länkar till var man hittar respektive del. Det ska väl inte vara så svårt att kunna få ihop en bra instruktion för dummies hur man gör detta?

  MVH

 2. Wöien skrev:

  Härligt…trots att man har en väl fungerande iphone med 1.0.2 så vill man ju givetvis ha senaste uppdateringen. Kan ju inte gå med gamla prylar i fickan.

 3. Alexander skrev:

  Så jag kan nu köpa en 1.1.1 från USA och sedan hacka och ringa från den?

 4. CARL skrev:

  Hur är det med iphone från england? är det någon som vet om de är 1.1.1 eller 1.1.2 som någon sa?

  Tack på förhand!

  Carl

 5. Njuuton skrev:

  Kan man låsa upp en helt ny 1.1.1 inifrån Windows ?

 6. stryyken skrev:

  Hej, får en 1.1.1 virgin imorgon. Hur ska jag göra: Måste jag nedgradera först eller räcker det med att köra Independence 1.2.3 och sedan anySIM för 1.1.1?

  Tacksam för svar och gärna länk hur man ska göra i windows-miljö.

 7. Stefan skrev:

  Håller helt med Jonis ang. att svänga ihop en komplett ”HowTo” som innehåller allt man behöver från ”Kartong till en fullt fungerande nalle i handen”. All included alltså, dokumentation, länkar till filer som behövs etc. hela klabbet.

  Börjar bli ganska översvämmat med info överallt nu och då & då dyker det upp avstickare med personer som egentligen inte riktigt har koll på det de ”tipsar om”.

  Bra förslag av Jonis helt enkelt!

 8. Stefan skrev:

  Ovan inlägg avser lurar version 1.1.1 från början, INTE en uppgraderad 1.0.2 alltså.

 9. Johan skrev:

  Tror tyvärr att möjligheterna att låsa upp 1.1.1 för oss med windows är ganska begränsade nu ett tag.

  Kommer väl förhoppningsvis, men vi får nog vänta ett tag.

 10. Dan skrev:

  Glöm inte att grabbarna gör detta på frivillig basis – det är ingen kommersiell verksamhet där vi ”kunder” kan ställa krav på leveranstider mm.

  Givetvis vill de inte ge ut instruktioner som inte är lätta att förstå eller som kan förstöra våra telefoner.

  Jag tycker det är fantastiskt att de hjälper oss med allt detta. Ge dem lite tid.

 11. Alexander skrev:

  Är detta ett hack så nya telefoner fungerar med gammal version 1.02 eller är det så att den nya versionen 1.1.1 hackas så att den blir upplåst på 1.1.1? Så man kan ringa och använda itunes?

 12. Stefan skrev:

  Dan, jag syftade naturligtvis inte på att det just skulle vara utvecklarnas ansvar att ta fram en sådan ”HowTo”, klart som fan att dom är shitloaded med övriga sysslor & det är vi evigt tacksamma för. Jag kommer donera till de inblandade var så säker. Och de som tjatar och undrar när dittan eller dattan är klart hoppas jag att deras telefoner brinner upp 😉

  Det finns kanske någon annan som både har tiden och lusten att svänga ihop 2 guider, en för 1.0.2 och en för 1.1.1 Och vi pratar inte en bibel, utan raka puckar 1-2-3 med screenshots along the ride s.a.s.

  Problemet är väl egentligen inte att infon inte redan finns, problemet är alla goa frågor och förvirringar som verkar finnas där man knappt vet vilken version man har, har haft eller kommer uppgradera till. Ett sätt att ”clean up the mess” helt enkelt 🙂

  Hade jag haft tid och fått allt material i ”en hög” hade jag gladeligen tjongat ihop det, dock har jag inte någon pratiskt erfarenhet/möjlighet att testa telefoner i den utsträckningen för att kunna approva dokumenten.

 13. E skrev:

  Det är så 1.1.1 fungerar att ringa med och även iTunes store fungerar bra.

  Någon som vet hur man stänger av engelska ordlistan i 1.1.1?? Väldigt irriterande med den när man försöker skriva på svenska.

 14. Asif Mohammad Ali skrev:

  Hej! Först och främst vill jag tacka för en underbar sida. Ni gör ett mycket bra jobb!

  Det uppskattar vi alla. Här kan jag få all den främsta informationen jag behöver.

  Visste t.ex inte om jag kunde uppgradera min 1.0.2 i och med att jag hade använt anysim innan.

  Nu har jag fått det klart för mig att det måste vara en 1.1.1 med fabrikinställningar, som sedan går att låsa upp.

  När tror ni Dev Team kommer att komma på en lösning för att kunna ”relock:a” 1.0.2 till 1.1.1 för att sedan låsa upp den, som ni nämnde i detta inlägg?

  Och sedan en till fråga. Är det värt att lägga in swephone på min 1.0.2 när jag ändå kommer att kunna upgradera min firmware till 1.1.1 inom en snar framtid, som jag nämn ovan? Kommer swephone för 1.0.2 vara ett hinder när jag sedan ska fabrikinställa min 1.0.2 till 1.1.1?

  Hoppas att ni kommer att kunna svara på dessa frågor.

  Ännu en gång, tack så mycket!

  //Asif.M.Ali

 15. Jonis skrev:

  Hej igen,

  nu har jag kört en nedgradering till 1.0.2, sedan uppgradering och unlockat enligt inDependence. Ingen konst alls, kör bara Help-menyn i programmet som du laddar under första punkten i första inlägget i denna tråd. I Help-menyn hittar man allt man behöver. OBS!! Detta är för Mac-användare.

  Mitt problem blir i unlock-processen med anySIM, jag får ”Locked SIM” när jag kör med mitt SIM-kort efter det att anySIM kört sin installation. Någon som har tips? Kan det bero på mitt kombinerade 2G/3G-kort?

 16. Jonis skrev:

  Ok, nu fungerade det! Jag var tvungen att starta om den en gång till, sedan accepterade den koden jag angav.

  Det man behöver göra om man har en kartong-Ny iPhone 1.1.1 är alltså:

  1. Köra Independence 1.2.3 enligt instruktionerna i Help-menyn i programmet som laddas ned enligt första inlägget, första punkten. Observera att du måste köra på en Mac! Inga större problem, följ guiden i Help så är det lugnt.

  2. Ladda ner anySIM från länken som finns att hitta på t.ex TUAW. Det som är viktigt här är att man aktiverar filhanteringen i din iPhone från Independence igen efter att man har uppgraderat den till 1.1.1 och genom independence lägger in anySIM på din iPhone och inte i Applications på datorn. (detta låter krångligt men ni fattar när ni kommer dit…) När anySIM har kört sitt så kan det alltså krävas ett par reboot innan den accepterar koden.

  KLART att ringa!!!

  Posta frågor så kollar jag och svarar. Jag var själv sjukt irriterad att det inte går att få några svar 😉

  Nu har jag inte tid med detta mer… LEKA!!

 17. Kristoffer skrev:

  Hur tar man reda på om man har en 1.1.1 från staterna, köptes i usa för 3v sedan?

 18. Jonis skrev:

  Kolla på serial number på baksidan av kartongen. Om fjärde och femte siffran 39 eller mer är det antagligen 1.1.1

  När du kör Independence visas det vilken version du har. Det finns ett kommando att kolla det direkt på din lur oxå, sök i forum så hittar du det snabbt…

 19. Linus skrev:

  Jag har köpt mig en iPhone 1.1.1. Har försökt varit så aktiv och uppdaterad som möjligt i det här med upplåsningar utav 1.1.1. Och undrar nu om det verkligen fungerar med Dev Teams version av Any SIM? Såg nu att dom hade uppdaterat sidan och allt på version 1.1.1 är ”Grönt”.

  Eller om det är iphoneanysimfree 1.6 för 60 USD som är den ända helt fungerande lösningen förtillfället?

 20. Ola skrev:

  Jag vill bara konfirmera att det nu går att aktivera och låsa upp en virgin 1.1.1 (1.1.1 ur box) med iNdependence 1.2.3 och anySIM 1.1

  En liten steg för steg:

  1. Packa upp iPhone och ta ur AT&T SIM-kortet och sätt i det du vill använda. Se även till att ha ett fungerande WiFi.

  2. ladda ner iNdependence 1.2.3 och anySIM 1.1 (se länkar ovan)

  3. Läs igenom HELA hjälpen i iNdependence 1.2.3 minst 2 ggr.

  4. Sov! =) Är man trött gör man lätt misstag. Tro mig. Ta det lugnt och var noga.

  5. Läs igenom HELA hjälpen i iNdependence 1.2.3 en gång till och börja sedan med instruktionerna.

  6. Glöm inte att stänga ner iTunes_helper och ladda ner SW1.0.2 från länken i hjälpen!

  7. Gå igenom nergradering till 1.0.2, aktivering, jailbreaking, SSH och sedan pre 1.1.1.

  8. Fortsätt med uppgradering till 1.1.1, aktivering, jailbreaking, SSH.

  9. Installera anySIM 1.1 via iNdependence 1.2.3 under Custimize-tab.

  10. Stäng av Autolås på iPhone (ställ in till ”NEVER”)

  11. Kör anySIM 1.1 och följ instruktionerna noga.

  12. Starta om iPhone (HOME+Sleep…)

  13. När iPhone frågar om du vill låsa upp välj ”Unlock”

  14. Mata in din PIN-kod.

  15. Ring ditt första samtal och le. =)

  Hoppas detta hjälper. Dock vill jag uppmana till egen noggranhet! Jag kan inte på något sätt garantera att min 1-2-3… är 100% korrekt (klockan är tio i ett och jag borde sova =) )

  Lycka till

 21. Linus skrev:

  Ola : Har du gjort detta själv? Och sen undrar jag om det funkar på PC eller om det måste vara MAC? Läste någonstans om att det inte skulle fungera med PC?

  Och sen den där iNdependence 1.2.3 läser man hjälpen i telefonen? eller blir det när man lägger in det i luren?

 22. Ola skrev:

  Linus:

  Det är bara för mac.

  Hjälpen finns i iNdependence, ett program du kör i macen inte i iPhone. Du läser alltså hjälpen på datorskärmen.

  /Ola

 23. Ola skrev:

  Linus:

  ja, jag har gjort detta två gånger nu och det fungerar perfekt.

  /Ola

 24. Alexander skrev:

  Kan iphonen förstöras om man gör fel när man försöker låsa upp 1.1.1???

 25. Gurra skrev:

  Jag kan bekräfta att det går utmärkt att uppgradera en 1.0.2 till 1.1.1 och sedan låsa upp den, jag har just blivit klar.

  iPhonen var ju då givetvis inte upplåst (SIM-mässigt sett) innan utan bara aktivering och jailbreak för att kunna uppgradera till 1.1.1

  /Gurra

 26. Alexander skrev:

  Jag har försökt att beställa en iPhone nu, men verkar inte funka. Man kunde bara beställa inom USA. Hur har ni gjort?

 27. Joakim S skrev:

  Ja nu även jag kört alla stegen enligt ovan och funkade perfekt. Jag har aldrig rört grejerna förut så jag var grymt osäker. Men instruktionerna är så bra som finns under help att det räcker gott och väl. Enda som inte står är som Jonis säger lägga in anySIM. Men det är grymt många steg dock ha ha verkar aldrig ta slut.

  Nu är jag glad allt verkar fungera och jag hade en nyinköpt iPhone med 1.1.1 installerat helt orörd.

 28. Linus skrev:

  Vad är SW 1.0.2 och vart laddar man ner de?

  Och var är SSH?

 29. Kent skrev:

  Hej,

  Vad rekommenderas, AnySIM eller iphoneSimFree, bortsett fran att den senare kostar pengar? Det ryktas om att AnySIM staller till mer problem and iphoneSimFree vid framtida uppdateringar.

  Tack!

 30. Christoffer skrev:

  AnySIM 1.1 smider smeden smidigast.

 31. Marcus skrev:

  Går det att byta sim-kort efter upplåsning eller är det låst till just de simkortet man har i ?

 32. Stefan skrev:

  Jonis & Ola – tjusigt!

 33. Jonis skrev:

  För att klara ut processen lite till:

  – Ni behöver en Mac

  – Alla instruktioner för hur man använder iNdependence 1.2.3 finns i programmet. iNdependence 1.2.3 är alltså ett program som man kör på sin MAC och inte på sin iPhone. I det programmet finns en HELP som tydligt och enkelt med länkar och allt förklarar hur man går tillväga. Gör som Ola skrev ovan, kör iNdependence 1.2.3 och kolla ENBART instruktionerna noga först, verkar det omöjligt så vänta till ni vet mer.

  – anySIM 1.1 installeras via iNdependence 1.2.3-interfacet in i iPhone, inte din MAC. Instruktionerna är busenkla, man kan få lite error-meddelanden såsom ”Fel kod” osv. men det är bara att reboota och köra igen. (Lovar ej att det är så för alla men det var så för oss, vi körde 2 lurar samtidigt parallellt)

 34. Marcus skrev:

  Jonis: Går det att byta sim-kort efter upplåsning eller är det låst till just de simkortet man har i ?

  Du verkar kunna grejen =)

 35. Jonis skrev:

  Marcus, jag vet faktiskt inte 😉 för jag har inte haft anledning att testa, men jag skulle bli mycket förvånad om du inte kan byta SIM-kort efter anySIM-installeringen. Om det skulle vara ett problem så antar jag att man får köra anySIM igen, men det är bara spekulationer.

 36. Marcus skrev:

  Jonis: Okej…. Hmmm då tycker jag att du lånar en väns sim och testar åt mig 🙂 får min telefon ikväll. Lycklig som ett barn.

 37. Alexander skrev:

  Från vilken sida har ni köpt den ifrån!!!???? Jag är på gång att köpa en så fort jag får reda på vart man kan köpa????

 38. Alexander skrev:

  Jag har kollat runt på internet och hittar ingenstans att köpa iPhone ( för ett rimligt pris! )

  Jag känner en som köpte sin för 399 dollar + frakt .

  De flesta här har ju egna iPhones. Var har NI köpt era? Har någon köpt en billig iPhone?

 39. Lyckas inte ladda ner firmwarefilen skrev:

  I iNdependence-instruktionerna står det att jag ska ladda ner firmware-filen från Apples websida. En länk tillhandahålles. Det står sedan att jag nu ska sitta med en mapp och en ipsw-fil. Mappen jag får upp stämmer inte överens med namnet i hjälpen. Dessutom har jag enbart en mapp, inte en mapp och en ipsw-fil. Alltså, ingen ipsw-fil alls. Varför?!

 40. Kaspar skrev:

  Tack Ola för instruktionerna!

  Undrar dock varför man måste nedgradera till 1.0.2 för att sedan uppgradera till 1.1.1 om man från början redan har 1.1.1?

  Innan man börjar pilla med luren, måste man inte ställa in telefonen till recoverymode, power+home knapp?

 41. Michael skrev:

  Försöker köra enligt jonis guide i 99mac på min nyinköpta Iphone 1.1.1 men när jag kommit till att återställa i Itunes är min mapp annorlunda till namn än den mappen som de går igenom i INdependence Help. Till att börja mappen på som jag laddade ner inneifrån INdependence Help heter inte iPhone1,1_1.0.2_1C28_Restore, utan enbart iPhone1,1_1. I den mappen ska finnas en fil som heter iPhone1,1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw. I min mapp finns bara filerna:

  009-7698-4.dmg

  694-5298-5.dmg

  kernelcache.release.s5l8900xrb

  Restore.plist

  Samt en mapp som heter: Firmware.

  Har jag fått ner fel firmware fil från Apple, vore ju konstigt eftersom de har skrivit om den i INdependence Help, eller vad? I’m stuck!

  Alltså jag kommer inte längre än till att ”option klicka” och välja fil för att återställa i Itunes……………

  Alltså samma problem som nämns ovan.

 42. Jonis skrev:

  ”Lyckas inte ladda ner firmwarefilen” och ”Michael”

  jag ha svarat er i tråden på 99.se

  http://www.99.se/iphone/226967-iphone-1-1-1-i-kartong-sa-haer-goer.html

 43. Eric skrev:

  När du laddar hem iPhone1,1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw via ”independence 1.2.4 help” så packar safari automatiskt upp den till en mapp. Ladda hem istället med firefox. Då kommer den behålla filen i org. skick. Den heter då iPhone1,1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw och blir en cube formad ikon som är anpassad för iTunes.

 44. C skrev:

  Så fick Sverige en iPhone till.. Lite erfarenheter: eftersom alla verkar antingen ha velat uppgradera sina olåsta 1.0.x-telefoner eller velat låsa upp sina 1.1.x-diton kan meddelas att det är enkelt och smidigt att gå från låst 1.0.2 till olåst 1.1.1. Säkert uppenbart för de flesta, men inte för mig. Fick m.a.o. en 1.0.2, gjorde jailbreak, pre-1.1.1-installation, uppgradering och ny jailbreak, allt med iNdependence 1.2.5 (kolla hjälpen i programmet, i princip allt som behövs), och körde slutligen AnySim 1.1.1. Fungerar fint med Tele2 – simkort från mobilt bredband (färskt, inte ens använt i modemet). Om man inte har tillgång till trådlöst nät under proceduren går det fö utmärkt att skapa ett dator-till-dator-nätverk att logga in på. Vad betyder förresten 3G som står på AT&T-kortet?¿