iPhone 3GS kommer att kunna låsas upp

Av Adrian Bengtson, fredag 26 juni 2009

Mindre en vecka efter att iPhone 3GS släpptes verkar det som att det kommer att gå att jailbreaka och låsa upp den.

Samma sårbarhet som utnyttjades i iPod touch 2G har visat sig fungera på iPhone 3GS också, enligt iPhone Dev Team. Det innebär att det kommer att gå att utföra jailbreak. Vidare har iPhone 3GS samma baseband som iPhone 3G, vilket betyder att Ultrasn0w borde gå att använda för att låsa upp iPhone 3GS.

Detta betyder dock inte att det kommer att komma ut nya verktyg vilken sekund som helst. Dev Team varnar för att det finns andra knepigheter i iPhone 3GS som Apple använt sig av för att försöka förhindra hackning. Dev Team behöver därför uppdatera sina verktyg och testa att inget skadligt kan hända i processen.

Precis som för iPhone 3G gäller också att det är mycket troligt att nästa uppdatering av iPhone OS (dvs till 3.0.1) kommer att täppa till den brist som Ultrasn0w utnyttjar idag. Så för de som har iPhone 3G och 3GS och vill kunna låsa upp i framtiden gäller samma regel som förut: uppdatera aldrig iPhone OS förrän det finns en fungerande upplåsning för nya versionen.

7 kommentarer till “iPhone 3GS kommer att kunna låsas upp”

 1. ajfånig skrev:

  snabbt jobbat Adrian 😀

 2. Emil skrev:

  Befinner mig i usa och undrar om det är någon idé att köpa iPhone 3G s här?

 3. Nicklas skrev:

  Hejsan

  Befinner mig också i Usa. Ska tydligen gå att köpa 3Gs utan abonnemang för 599 dollars. Dock är den då knuten till AT&T kontantkort. Vad är det då som behövs göras för att den sen ska fungera med vilket kontankort som helst? Ultrasnow?

  /Nicklas

 4. Adrian Bengtson skrev:

  Nicklas (och Emil): Ja, om det går som Dev Team nu sagt så kommer det att komma jailbreak och upplåsning för iPhone 3GS. Men innan det är släppt så går det förstås inte att säga att det är 100 procent säkert.

  Vad som är säkert däremot är att du i framtiden alltid får leva med risken att en uppdatering från Apple omöjligör upplåsningen på obestämt framtid. Så innan man köper en låst iPhone 3GS ska man vara medveten om att 1) i dagsläget är ingen upplåsning släppt och att 2) man får leva med risken att uppdatering tar bort upplåsningen.

 5. Tobbe skrev:

  Adrian, har du gjort den här (eventuellt helt onödiga) iBSS-manövern med Purplera1n?
  Det är ju inget svårt, men jag är lite osäker på att sätta telefonen i recovery mode. Hur kommer man ur det läget sen…?

 6. Adrian Bengtson skrev:

  Tobbe: iBSS-grejen är bara för för iPhone 3GS och jag har bara en iPhone 2G i dagsläget. Om jag hade en 3GS skulle jag definitivt göra det eftersom det inte skadar att göra det även om man inte vet om nyttan är så stor.

  För att komma ur det tror jag det räcker med att hålla inne power och home tills telefonen startar om igen.

 7. Pirni.se » Blog Archive » Jailbreak av iPhone os 3.0 skrev:

  […] iPhone 3G S I dagsläget finns det inget jailbreak och därmed ingen upplåsning av iPhone 3G S. Hur det ser ut i framtiden återstårt att se. Uppdatering: Dev Team har upptäckt att det troligen kommer att gå att utföra både jailbreak och upplåsning på iPhone 3GS, läs mer här. […]