iPhone 3G med kontantkort från Telia

Av Adrian Bengtson, tisdag 11 november 2008

Telia presenterar idag nyheten att från och med den 17 november blir det möjligt att köpa iPhone 3G med kontantkortet Telia Refill.

Möjligheten att använda kontantkort med iPhone 3G har efterfrågats ända sedan telefonen lanserades i Sverige men hittills har man varit tvungen att teckna abonnemang för att kunna köpa iPhone 3G.

Priset för iPhone 3G 8 GB med Telia Refill blir 5495 kr och då ingår ett datapaket med 600 MB datatrafik som gäller under 6 månader från aktivering. För att köpa mer datatrafik kommer man att kunna köpa surfcheckar som säljs i Telias butiker, 100 MB för 100 kr med en giltighetstid på 30 dagar. Från början är det endast 8 GB-modellen som kommer att säljas med kontantkort enligt Telia.

Telia passar också på att meddela att de säkrat kontinuerliga leveranser av iPhone 3G för att klara av julhandeln.

Läs mer i Telias pressmeddelande.

22 kommentarer till “iPhone 3G med kontantkort från Telia”

 1. Joakim skrev:

  Någon som vet om den kommer vara låst till Telia eller om man kommer kunna använda ett Telenor abbonemang?

 2. Buster Eriksson skrev:

  Joakim: Med 99.99% säkerhet är den låst till Telia.

 3. raste skrev:

  Yes, då innebär det att man kunner komma köpa en iphone 3g med kontantkort för 5495 kronor och sätta in ett halebop? Alternativ köpa telias och välja att ”ta med sig” sitt gamla nummer från halebop för samma peng.

  Vad tror ni?

 4. Hannes skrev:

  Vet någon om det går att köra QuickPwn för att få den att fungera med andra operatörer?

 5. Adrian Bengtson skrev:

  Hannes: Nej, det finns ingen mjukvaruupplåsning för iPhone 3G i dagsläget.

 6. Hugo skrev:

  Det är ju bara att skaffa i-smartphone kort och köra med vilken operatör man vill.

 7. anonym skrev:

  Ser detta som grymt alternativ till de som erbjuder gråimport för som lägst 6899 för 8gb-varianten.. alltså innebär detta troligen en bättre prispress på dessa återförsäljare..

 8. Jimmy skrev:

  Om man köper iPhone 3G med Telia Refill, blir det då möjligt att helt avstå från det här med datapaket och liknande? Jag vill bara ringa och ta emot samtal och skicka och ta emot SMS med telefonen. Har hört att iPhone 3G via nätet drar pengar även om man bara låter den ligga. Så om jag bara vill ringa och skicka SMS, kan jag då be Telia att ta bort allt annat som kostar då?

  Tacksam för svar!

 9. Adrian Bengtson skrev:

  Jimmy: Genom att inte ha någon APN inställd eller genom att ställa in felaktig APN kan man hindra all datatrafik över mobilnätet. Det fungerar utmärkt på min iPhone 2G och jag utgår ifrån att det fungerar likadant på iPhone 3G (eller?). Då kan telefonen bara surfa över wifi-nät och man riskerar inte en enda krona i datatrafik över mobilnätet.

 10. Anders skrev:

  Jo jag har kört Telia kontantkort i ett år snart och laddat en gång med 300 kr !, men det är klart inte en 3G utan den första, men uppdaterad till 2,1 och funkar perfekt. Surfar gör jag i princip bara på WiFi gratis nästan över allt.

  Kan varmt rekommenderas, men skall du till Schweiz kan du köpa den ett par tusen billigare.

  Appstore med alla program är det som jag använder mest och gillar mest otroligt bra och billiga program och många av de bästa är helt gratis.
  Bästa programet jag har testat hitintills är Evernote, svårt att klara sig utan.

 11. Jimmy skrev:

  Hej igen!

  Tack så mycket för fina svar. Jag ringde till Telia kundtjänst nyligen och frågade hur det ligger till. De svarade att jag inte behöver stänga av någonting utan bara låta bli att använda tjänster som kräver datatrafik, typ webbläsaren, kartor, aktier och så vidare. Då skulle telefonen inte dra några pengar överhuvudtaget, varken från datatrafikpengarna eller refillpengarna. Jag undrar om detta är sant? Är det någon som kan ge mig ett fullständigt och riktigt svar? Är lite trött på att få olika svar varenda gång jag ringer kundtjänst.

  Tack på förhand!

 12. Adrian Bengtson skrev:

  Jimmy: Telias kundtjänst har på sätt och vis rätt, men då gäller det verkligen att inte använda något på din iPhone som försöker koppla upp sig. Det innebär att du inte kan köra igång App Store, Google Maps, YouTube, Safari, Mail osv. eftersom alla dessa program försöker ansluta till nätet och finns det inget wifi tillgängen växlar telefonen automatiskt över till datatrafik över 3G (eller GPRS). Och har du t.ex. ställt in Mail att kolla din epost regelbunden så kommer telefonen att försöka koppla upp sig utan att du gör något.

  Så vill du vara HELT säker måste du se till att det är felaktig (eller ingen) APN inställd, så att telefonen helt enkelt inte *kan* köra data över mobilnätet.

 13. Farte skrev:

  Jimmy: Varför ens skaffa sig en iPhone om du inte vill använda 90% av den? Du kan få köpa min nokia 3210 för 100 spänn istället. Då kan du SMS’a och Ringa utan att behöva oroa dig…

 14. Adrian Bengtson skrev:

  Farte: Du har missuppfattat det. Det handlar inte om att *aldrig* använda datatrafik, bara att man inte använder det över *mobilnätet*. Man använder ju alla funktioner på telefonen, men bara när man har wifi-nät tillgängligt.

  För mig är det säkert 98 procent av min vakna tid (hemma, kontoret, föräldrarna, stugan, kompisar osv osv – överallt finns det redan wifi-nät). Därför känns det ok att avstå att surfa den andra 2 procenten av min tid mot att spara stora summor.

 15. Jimmy skrev:

  Ja, precis så är det, sen är det ju ganska häftigt att det är just en iphone också. Man vill ju liksom äga just den.

 16. Cobra skrev:

  Har kollat runt lite på olåsta lurar i europa och hittade Swisscom! De säljer 8gb versionen med kontantkort för 3619kr inkl skatt… gör det genast rätt intressant att åka ner en sväng. Men är det någon som vet om de har samma deal som tex T-Mobile och Orange där…alltså att du säger att du är svensk, lämnar din email och sedan får du en upplåsningskod av Apple som låser upp den för alla operatörer?

 17. Jimmy skrev:

  Tänkte på det här om jag istället för att skaffa Telia Refill till iPhone 3G och får betala nästan 5 500 kr för telefonen tar abonnemanget Telia mobil 99, utan abonnemanget datatrafik och betalar endast 3 500 kr för telefonen och därefter 99 kr/månad plus att jag får ringa för hela beloppet. Vad kommer själva datatrafiken då att kosta mig om jag aldrig använder det? Aldrig surfar, aldrig kollar kartor, helt enketl inget som kräver internet? Vad drar telefonen ifall den är helt orörd på det området?

 18. Adrian Bengtson skrev:

  Jimmy: Telefonen ”drar” ingenting om du inte använder någon datatrafik. Det är inte så att den liksom läcker lite datatrafik och då och då när den ligger still.

  Och vill du vara riktigt säker, vilket jag redan förklarat ovan, kan du ändra APN-inställningarna så att telefonen INTE KAN koppla upp sig över mobilnätet. Punkt.

 19. Jimmy skrev:

  Tack så mycket för dina svar Adrian, jag blir lätt tjatig när det gäller tekniska prylar eftersom jag är ganska tekniskt inkompetent. Men då vet jag hur det ligger till. Då kör jag på Mobil 99 utan att använda internet i alla fall då.

  Tack än en gång!

 20. Abu Falafel skrev:

  Kan man surfa på nätet gratis?

  Ja/Nej?

 21. kenta skrev:

  Konstigt att man inte hittat nått om APN i deras användarhandbok…

 22. DaBone skrev:

  Abu Falafel: Kan man surfa på nätet gratis..

  Ja, om man använder Wifi.. Själv använder jag det hemma och hos kompisar, men hittar även öppna accesspunkter ute på stan.