iPhone 3G börjar säljas efter midnatt, natten mot fredag

Av Adrian Bengtson, tisdag 8 juli 2008

Telias flaggskeppsbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer att börja sälja iPhone 3G en minut över midnatt, natten mot fredag skriver Telia i ett pressmeddelande. Fram till 03.00 håller dom öppet. Samtidigt kommer en begränsad mängd telefoner säljas på telia.se/iphone. I övriga Teliabutiker börjar försäljningen 10.00 på fredag.

Telias ”flaggskeppsbutiker” är:

Stockholm: Kungsgatan 36

Göteborg: Kungsportsplatsen 2

Malmö: Södra Förstadsgatan 7

Intresset för iPhone 3G är stort, enligt Telia har över 50.000 personer anmält sitt förhandsintresse. Telias chef för Mobilitetstjänster, Håkan Dahlström, säger inte hur många telefoner Telia har tillgång till nu i början utan bara att ”vi kommer göra vårt yttersta för att se till att alla som vill kan köpa en iPhone 3G från den 11 juli eller längre fram i samband med kommande leveranser”.

Kommer du att köa för iPhone 3G när den släpps?

13 kommentarer till “iPhone 3G börjar säljas efter midnatt, natten mot fredag”

 1. daWaith skrev:

  Nej.

  För dyrt för mig, även fast man väntat bra tag å bra sugen så försvann den största abstinensen med de priserna.. så de blir till å vänta å se vad som händer.. om de sjunker så småning om, lr om man kan köpa den från IO / lös i USA..

 2. Tompa skrev:

  Bara hoppas man kan få tag i en snart. Iof har jag redan en så inte hela världen om man får vänta ett tag.

  För det kommer nog bli svårt att få tag på en i början…

  Och köa vägrar jag. Sånt håller bara snorisar på med! 😉

 3. kaktus skrev:

  Har inte hunnit läsa på så mycket. Men är det någon som vet om man kommer kunna låsa upp den direkt? Hade tänkt att ha kvar mitt tele2 abonnemang.

 4. Adrian Bengtson skrev:

  kaktus: Det är oklart om det kommer att gå att låsa upp iPhone 3G från början. Om Apple täppt till vissa hål måste hackarna börja leta andra sätt och det kan ta tid. Men även om det kommer en upplåsning så måste du fortfarande teckna något abonnemang hos Telia för att få köpa telefonen.

 5. kaktus skrev:

  Adrian: tack för ditt svar. då vet jag att det är oklart och att ingen har lyckats vara tillräckligt snabb med en test telefon.. hoppas att de fixar det fort. aa det med telea abonnemanget är jag med på. då tänkte jag ta det billigaste och lägga det vid sidan 🙂 ca 4600kr skulle det bli då får telefonen..

 6. Fredrik skrev:

  Jag kommer att köpa en iPhone i Göteborg den 12:e. Om det finns några kvar förstås..

 7. Ianf skrev:

  Jag kommer inte att skaffa den på bra tag än, men kanske kommer förbi Telias butik på Kungsgatan i Stockholm framåt morgonen, för cirkusens skull naturligtvis.

  Säg att försäljningen tar 5 minuter/ person i snitt, och att det finns 5 försäljare (+5-6 vakter och 2 observatörer/ arbetsledare) på platsen fram till 03:00. De hinner alltså ”offloada” max. 200 enheter under natten (sedan återöppnas butiken vid 10-tiden).

  Indirekt betyder det, att Telia har max. 1000 enheter FÖR HELA VECKAN för omedelbums leverans, 600 st. 8-gigabajsare, kanske för alla butiker i Stockholm [obs. spekulation]. Det blir intressant att se hur många orkar vänta till kl. 3, och ev. deras miner när det visar sig att lurarna tagit slut, och Telia försökt kränga andra märken på dem enl. Werner-Wernerprincipen ”det går lika bra med selleri” ;-))

  [och än större chaos i Staterna…..]

  » […] activate your new iPhone in just a few minutes,” the Apple page explains.

  Apple suggests having the following information handy to make the activation process speedy:

  • Credit card

  • Social security number

  • Valid government-issued photo ID

  • Current wireless account number and password or PIN (if you’re new to AT&T). «

 8. SV O skrev:

  För oss som inte har abonnemang hos Telia så misstänker jag att det tar längre tid än 5 minuter.

 9. HD skrev:

  Väldigt initierat skvaller säger att de har fått 11 000 hittills….

 10. Ianf skrev:

  En siffra här är lika bra som en annan… vi vet ju inte vilka parametrar som gäller (är det totalt för TeliaSonera, eller bara Sverige? gemensam eller separat pool för butiker och online-shop? för vilken period, o.s.v.). Men se på saken ur Telias synvinkel: de kan bara inte låta iPhone ta över hela deras butiksförsäljning. Speciellt om det blir mycket sug efter den de första dagarna…. de blir tvungna att hänvisa folk till webbshoppen med dess ”flexibla” leveranstider (läs: har man väl tecknat kontrakt får man finna sig i å vänta).

 11. Ianf skrev:

  SV O: ”utan abonnemang hos Telia tar det längre tid än 5 minuter”

  I vanliga fall, ja. Telia måste dock ha tänkt på det redan – förutsatt att de har online kreditcheck (vilket jag tror de utför numera vid alla nya abonnenemang, inkl. landlinor) behöver det inte ta längre tid än 5 min/pers, inkl. att fylla i namn och adress. Dvs. ungefär som vid köp av stor pryl på OnOff.

  Det tveksamma här blir snarast det att man blir tillfrågad av säljaren om personnummer, namn, adress och tele# inför en otålig folkmassa, som knappt kan bärga sig att lägga vantarna på var sin gadget, och därför inte kommer att tolerera minsta ”onödiga” fördröjning. Så ha de uppifterna framme nerskrivna MED VERSALER 😉

 12. Christian skrev:

  Tips är att skapa konto på Mina Sidor på telia. Enligt deras hemsida kommer detta att snabba upp hanteringen i butiken. Man har ju sett fram emot det här ett tag så att stå o fylla i pappesblanketter vill man ju inte göra i onödan 🙂

 13. Ianf skrev:

  Idag, fredag vid 17-tiden, gick jag förbi Telias försäljningsstånd i gången mellan ICA och VIVO i Västermalmsgallerian (Kungsholmen) i Stockholm. Två försäljare, en stor skylt ”3G Vi Har Den!” samt en svart iPhone i sin lilla vita (extra-tillbehörs-) hållare på disken. INGA KUNDER, INGEN KÖ, jag fick leka med iPhonen så långt det gick (c:a 20 cm fjädrande säkerhetssladd). Mest impad var jag faktiskt av friktionsskyddet under hållaren, som högg i som vore den limmad mot disken. Telefonen var uppkopplad mot Telias 3G med full signalstyrka, men responsen i Safari just då var inte mycket att hurra för (vi var 3-4 meter inne i ett berg av armerad betong – jag vet inte om det påverkade mottagningen). YouTube katalogsidorna kom upp snabbt, men de två-tre korta musikvideon jag testade tog rätt lång tid, och spelade upp utan ljud – konstigt att en demomaskin som denna inte var konfigurerad för uppspelning med audio via speaker. Likaså med Facebook som krävde lösen och ID på direkten, jag kom ingenstans – har inte Telia, om inte FB själva, några konton just för sådana demoändamål ? Den enda riktigt välfungerande interaktiva tillämpningen var Maps, som var några snäpp värre än den MIDP1-version jag har i mobilen.

  En kille kom förbi och frågade efter sin beställda vita 16GB. Det visade sig att den kom precis idag, Teliakillen ringde visst t.o.m. till hans jobb, men meddelandet nådde inte fram. Nu kunde han hämta den ”på direkten” 😉

  Han beställde den redan den 11:e, alltså tog det 2 veckor för Telia att få in grejen. Han ville flytta sitt gamla nummer från Tele2 vilket tydligen tar en vecka att fullfölja (om det nu inte var 7 arbetsdagar?). Teliakillen erbjöd honom ett tillfälligt gratisnummer fram till flyttningen – jag slår vad om att våra amerikanska bröder skulle spricka av avund hade de fått höra det när de väntar i långa köer utanför AT&T-butikerna i Staterna, bemannade, som de är till sista man av välskrubbade, men ändock förklädda Hitlerjugend-wannabes – där har visst Telia mycket att lära än….