iPad börjar säljas i Sverige inatt

Av Adrian Bengtson, måndag 29 november 2010

Nu precis när julhandeln drar igång på allvar är väntan över för den svenska lanseringen av iPad, imorgon tisdag den 30 november börjar säljstarten. Redan en minut över midnatt börjar iPad säljas hos vissa svenska återförsäljare som har nattöppet just för detta ändamål.

Ända sedan säljstarten i USA i april i år har svenskar importerat iPad själva och det finns antagligen tusentals ute i landet redan. Men den officiella säljstarten har dragit ut på tiden, troligen för att Apple helt enkelt haft svårt att möta efterfrågan på de existerande marknaderna. Den sista pusselbiten för en svensk lansering kom härom veckan när iOS 4.2 släpptes med svenskt tangentbord. Dessutom har svenska operatörer redan gått ut med stöd för iPad, så det låg i luften minst sagt.

Frågan som många ställer sig nu är köpa eller vänta på nästa version? Det är troligt att Apple släpper nästa iPad ett år efter den förra, så en lansering sker nog i mars-april.

Med tanke på hur mycket bättre iPhone 3G var över originalmodellen kan man tänka sig att ”iPad 2” också har värdefulla förbättringar på flera punkter. Å andra sidan är dagen iPad ingen dum produkt heller, det kan jag själv skriva under på.

Ska du köpa iPad när den nu släpps i Sverige? Blir det årets julklapp rent av?

3 kommentarer till “iPad börjar säljas i Sverige inatt”

 1. Björn skrev:

  Årets julklapp blev ju ”surfplattan” så det kan man ju mer eller mindre likställa med att iPaden är årets julklapp.

  För egen del blir det ingen i alla fall. Jag är mer intresserad av en elvatums MacBook Air!

 2. Adrian Bengtson skrev:

  Jag har en iPad och den är lite av en lyxpryl, men väldigt trevlig. Dock skulle jag nästan avråda från köp nu (och vänta på nästa version) om man inte har gått om pengar och behöver bränna lite innan jul 🙂

  MBA 11 är superläcker och en ”riktig” dator så att säga, så den har många fördelar (skriva vettigt och kunna köra alla Mac-program, eller Windows för den delen). Men för vissa saker är trevligare på en iPad.

 3. Filip skrev:

  Funderar på att köpa en iPad men väntar på nästa version. Dock vill jag köpa en MBP 13″ först men även där väntar jag på den nya versionen med (sandy bridge?) och en i3/i5 processor. TIlls vidare får jag hålla mig till iPhonen och PC…