iOS 4 släppt!

Av Adrian Bengtson, måndag 21 juni 2010

iOS 4 (före detta iPhone OS 4) har precis släppts. Finns att ladda ner genom iTunes.

iOS 4 är gratis för alla iPhone- och iPod touch-modeller som stödjs och innehåller ett stort antal förbättringar såsom mappar och multitasking men även massor av andra små förbättringar (läs mer om det här).

iOS 4 fungerar på iPhone 3G och 3GS samt iPod touch från 2008 och framåt. Men det är bara iPhone 3GS och iPod touch från 2009 som får multitasking, bakgrundsbild och stöd för bluetoothtangentbord.

21 kommentarer till “iOS 4 släppt!”

 1. viktor skrev:

  Kommer det inte till iPaden ? saknar multitasking och mappar

 2. kalle skrev:

  hur e det med jailbraiking och unlock?

 3. Kutte skrev:

  Någon som vet varför det inte funkar för mig? Har en 3GS med iOS4 GM. Ingen ruta som poppar upp att det finns en nyare version & den hittar inte när jag söker efter nya uppdateringar.

 4. lalle skrev:

  Antagligen är deras servrar överbelastade. Bara ha tålamod.

 5. Kim skrev:

  Direktlänk till 3GS: http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone4/061-7437.20100621.5urG8/iPhone2,1_4.0_8A293_Restore.ipsw

 6. ganav skrev:

  iOS4 GM har samma versionsnummer som den som släpptes idag, 8A293.

 7. Adrian Bengtson skrev:

  viktor: Jo, men först till hösten. Apple höll iPad-projektet så hemligt att inte ens de som jobbade med iPhone OS 4 fick veta något om det (istället gjorde iPad-teamet en egen variant av iPhone OS för iPad baserat på 3.1), därför är det först nu sedan iPad släpptes som de har kunnat jobba med det. Så det kommer, men först till hösten alltså.

 8. Adrian Bengtson skrev:

  Kutte: Du kör ju redan iOS 4 i samma version som den som släpptes idag.

 9. Peter skrev:

  Om du vill få in ios4 som kom idag istället, gör en restore och itunes laddar ner den.

 10. Stefan skrev:

  Varför fungerar inte MMS eller delat nätverk på ios4 ?

 11. Adrian Bengtson skrev:

  Stefan: Jag har hört andra rapporter om det där med MMS också, men själv har jag det. Vet inte varför det försvinner för vissa.

 12. Olof skrev:

  Någon som vet hur nya ”iPod out” funkar och hur man aktiverar det. Ska tydligen ge lite musikstyrning till bilstereon, men jag kan inte hitta det.

 13. Chris skrev:

  Jag hade en jailbreakad version 3.1.3 och efter uppgradering till iOS4 så slutade all data att fungera. Telefon och övriga funktioner är det inga problem med. Har fått lite tips om att köra en återställning med (Shift + Återställ). Ska se om det hjälper senare under dagen.

 14. fredrik skrev:

  Skulle uppdatera min 3G idag från 3.1.3 till 4.0. Får upp en ruta i itunes där det står: ”Förbreder iphone” efter ett tag startar telefonen om och jag får felmeddelandet att itunes inte kundr uppdatera telefonen. Nu är telefonen helt väck och när man startar den så syns bara itunes loggan.. Vad gör jag nu? Otrolgt tacksam för svar!

 15. Chris skrev:

  Var tvungen att köra en full återställning (utan att återställa från backup). Då lirar det igen. Men se till att ha backup på kontakterna med t.ex. ”iDrive”, spara undan bilder osv.

 16. Adrian Bengtson skrev:

  fredrik: Vad händer om du ansluter den till iTunes? Får du en fråga om att återställa den? Annars kan du testa att slå av telefonen, och hålla inne home-knappen samtidigt som du ansluter USB-kabeln till telefonen och låter den starta upp, då kan iTunes hitta den i återställningsläge, om det fungerar.

 17. fredrik skrev:

  Adrian: ”iTunes harupptäckt en iPhone i återhämtningsläge. du måste återställa denna iphone innan du kan använda den med iTunes” Då klickar jag på återställ… den börjar ladda och extrahera programvaran. Sen efter ett tag så slutar den ladda och telefonen startas om och jag möts av samma itunes logga och usb kabel på telefonen. Vad fan är det som händer?

 18. fredrik skrev:

  Adrian: Alltså den verkar vara fast i recoverymode och loopas om hela jävla tiden–

 19. Adrian Bengtson skrev:

  fredrik: Knepigt… det finns ett annat läge som kallas DFU (där skärmen är helt svart istället för att visa iTunes-loggan). Läs mer här om det. Det är inte alls någon garanti för att det löser ditt problem, men det kan vara värt ett försök. Vill du sedan komma ur det tror jag det räcker med att hålla inne sleep och home tillräckligt länge för att tvinga en omstart.

 20. Daniel skrev:

  Hej, kom precis hem från utlandssemester och uppdaterat min 3GS till OS4. Men jag har inga mappar på min meny som andra har. Hur får jag fram dom?

 21. Adrian Bengtson skrev:

  Daniel: Håll inne fingret på ett program så att det börjar vibrera (så att du kan flytta det). Dra sedan programmet till ett annat program, då bildas en mapp med dessa två program.