iOS 4.1 släppt

Av Adrian Bengtson, onsdag 8 september 2010

Förra veckan presenterade Apple nya iPod-modeller och berättade att iOS 4.1 skulle släppas snart med ett antal buggfixar och några nya funktioner. Nu har iOS 4.1 släppts och finns att ladda ner till iPhone och iPod touch.

Det är främst buggfixar på tre områden som 4.1 innehåll: Bluetooth, närhetssensorn (”proximity”) och prestandan på iPhone 3G. Utöver detta finns det även en del andra nyheter som t.ex. HDR-fotografering för iPhone 4, Game Center, uppladdning av HD-video till YouTube mm. 9to5mac har en bra genomgång av nyheterna i iOS 4.1.

Som vanligt, om man förlitar sig på jailbreak och upplåsning ska man vänta med uppdateringar och iPhone Dev Team varnar just för att om man uppdaterar till 4.1 så finns det inget idag känt sätt att nedgradera baseband så man förlorar upplåsningen (kanske för alltid).

6 kommentarer till “iOS 4.1 släppt”

 1. Bea skrev:

  Jag gick rakt in i fällan och uppdaterade min upplåsta iphone 3gs till 4.1. Hur länge kommer man vänta tills det går att låsa upp den igen tro? OM det ens går dvs…
  Jag har Comviq på mitt kort och telefonen var tidigare låst till 3. Ifall det inte skulle kunna gå att låsa upp den, kan man använda vilket SIM-kort som helst ifall det är med 3?

 2. Adrian Bengtson skrev:

  Bea: Jag antar att din upplåsning inte var en riktig upplåsning gjort av 3? För i så fall ska den överleva en uppdatering så vitt jag vet. Är telefonen däremot upplåst med verktyg som ultrasn0w, ja då är det kört för tillfället.

  Det är jättesvårt att veta när nästa upplåsning kommer, om den kommer. Ibland är hackarna duktiga (och kanske har tur) och hittar sätt att jailbreaka och låsa upp på kort tid, men ibland tar det lång tid och i värsta fall hittar de inget nytt sätt att låsa upp.

  Jag vet inte hur det är med 3, men med Telia går det bra att byta till annat Telia-kort i alla fall.

 3. Oskar skrev:

  Hej! Jag har en 3G, och vill jailbrake:a den nu. Hur gör jag lättast? Jag lyckas inte komma åt mitt trådlösa internet hemma, så funkar det att göra genom datorn?

 4. Emil skrev:

  Jag har OS 4.0 på min 3GS som jag jailbreak’at för att testa på olika funktioner men känner nu att jag inte vill ha den jailbreak’ad längre. är det bara att uppdatera telefonen via iTunes till nya OS 4.1 för att ta bort jailbreak eller hur ska jag gå till väga?

 5. Simon skrev:

  Hej! Jag har en iPhone 3G med iOS 4.1 som är riktigt upplåst hos Telia för att kunna använda den på andra nät utomlands. Nu vill jag jag dock jailbreaka telefonen av flera orsaker, och planerar inte nergradera till 4.0 då den versionen segar ner telefonen allt för mycket. Om jag förstått det hela rätt är det framför allt redsn0w som rekomenderas för 3G med ios4.1 just nu. Men jag blev lite osäker på hur det funkar med upplåsningen av telefonen.

  Problemet: folk rekomenderas att inte jailbreaka med redsn0w om man vill kunna låsa upp telefonen, men vad har detta för effekt om telefonen redan är riktigt upplåst från Telia. Kan jag jailbraka och förlita mig på att min upplåsning ligger kvar, eller finns risken att den på något sätt försvinner i och med att telefonen jailbreakas?

  Väldigt tacksam för svar!
  Mvh. Simon

 6. simon skrev:

  hej !
  jag har en gammal uppdatering *hehe* 3.1.2
  jag har låst upp den hos araben här nere, och undrar om jag kan uppdatera min iphone till 4.1 utan att min upplåsning klyddar?`

  Mvh Simon