Guide: 1.0.2 till 1.1.1 – virginize och uppdatering

Av Adrian Bengtson, måndag 14 januari 2008

Om du fortfarande använder en iPhone 1.0.2 och vill uppdatera den till 1.1.1 finns det mycket enklare sätt att göra det på, än det som beskrivs i vår gamla guide. Det viktiga är att göra ”virginize” först, annars kommer telefonen inte att fungera efter uppdateringen till 1.1.1.

Denna guide gäller för de telefoner som låstes upp när dom var 1.0.2 med någon av de fria metoderna (inte betalmetoden iPhone Sim Free). Ett fel i den upplåsningen gjorde att uppdateringen till 1.1.1 inte gick att genomföra lyckat. Därför behövs en återställning göras som tar bort den gamla upplåsningen, det är denna process som kallas ”virginize”. Därefter går det bra att uppdatera till 1.1.1 och följa vår tidigare guide för upplåsning av 1.1.1-telefoner (eller gå vidare till 1.1.2).

Som vanligt gör du allting på egen risk, vi garanterar inte att du får lyckat resultat. Tänk också på att du förlorar garantin när du låser upp telefonen.

Förutsättningar: En iPhone 1.0.2, upplåst med någon av de gamla fria metoderna (ej IPSF).

Målet: En iPhone 1.1.1, färdig att upplåsas eller uppdateras vidare till 1.1.2.

Verktyg: Ett fungerande trådlöst nätverk, iTunes 7.5. Firmware för 1.1.1 (se nedladdningslänk under punkt 10).

 1. Sätt Auto-Lock till Never i Settings -> General -> Auto-Lock (om du kör SwePhone: Sätt Autolås till Aldrig).
 2. Starta Installer. (Om det finns en nyare version av Installer, uppdatera till den först.)
 3. Kolla att BSD Subsystem är installerat (syns under Uninstall), om inte, installera det (finns under Install -> System).
 4. Välj Sources (nere till höger), Edit (uppe till höger), Add (uppe till vänster) och skriv in http://i.unlock.no och tryck OK.
 5. Gå in under Install (nere till vänster) och leta reda på Unlocking Tools.
 6. Här finns The Virginizer som utför själva “virginize”-processen när du installerar det. Klicka på Install för att installera. Denna process kan ta 10 minuter, så ha tålamod.
 7. Går allting vägen kommer du att få ett meddelande om att baseband är reparerat och nedgraderat (gäller ifall man hade råkat uppgradera till 1.1.1 utan att göra “virginize” först). Det står också att man måste återställa telefonen före den kommer att fungera.
 8. Avsluta Installer genom att trycka på Home-knappen.
 9. Anslut telefonen till iTunes.
 10. Ladda ner firmware 1.1.1 härifrån. Packa inte upp det, utan ta bara bort .zip från filnamnet så det är en enda fil som heter iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw.
 11. I iTunes, markera telefonen. iTunes kommer att säga att det finns nyare programvara. Vi vill dock inte gå upp till 1.1.2 utan bara 1.1.1, så du måste hålla nere alt (om du kör Mac) eller shift (om du kör Windows) när du klickar på Uppdatera-knappen.
 12. I dialogrutan som dyker upp letar du reda på filen iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw och väljer den. iTunes kommer nu att genomföra uppgraderingen, vilket tar ett antal minuter.
 13. När iTunes är klart med uppdateringen kommer ett meddelande om att telefonen är updaterad och startas om.
 14. Efter att telefonen startat om kommer iTunes att visa kravet om aktivering, och även telefonen själv kommer att visa Activate iPhone.
 15. Nu har man i princip en ny 1.1.1-telefon (fast eftersom den är uppdaterad och inte återställd kommer ens bilder, musik, inställningar mm vara kvar). Därför behöver man genomföra Steg 1: Aktivering och jailbreak med AppSnapp i vår guide för upplåsning av 1.1.1-telefoner.
 16. När man genomfört steg 1 i den guiden kan man välja om man vill fortsatta med guiden (steg 2, 3 osv) för att låsa upp sin telefon som en 1.1.1 eller så går man vidare och förbereder telefonen för uppdatering till 1.1.2 och därefter upplåsning.

Hoppas detta fungerade. Jag har personligen testat detta på mer än en telefon och det har fungerat bra för mig. Jag garanterar inte att det fungerar för dig och vi på iFun kan inte ge support på frågor som ställs i kommentarerna utan rekommenderar forumet 99.se/iphone för den som behöver hjälp. Hittar du däremot fel i guiden tar jag gärna emot dom i kommentarerna så jag kan korrigera felen.

Om ni vill visa uppskattning på ett mer konkret sett får ni gärna donera en slant till mig, men det är inget krav (detta är inte samma sak som donationer till SwePhone, dom donationerna går till Buster för hans jobb).

Denna guide uppdaterades senast 14 januari 2008.

/Adrian

22 kommentarer till “Guide: 1.0.2 till 1.1.1 – virginize och uppdatering”

 1. Siavash skrev:

  ”11: I iTunes, markera telefonen. iTunes kommer att säga att det finns nyare programvara. Vi vill dock inte gå upp till 1.1.2 utan bara 1.1.1, så du måste hålla nere alt (om du kör Mac) eller shift (om du kör Windows) när du klickar på Uppdatera-knappen.”

  ”Uppdatera-knappen” ? Menar du inte ”restore” knappen? Dvs ”Shift-restore” ?

 2. Siavash skrev:

  Tar tillbaka det 😉 Smidigt att det går att shift-update:a också!

 3. Adrian Bengtson skrev:

  Fördelen med att göra en uppdatering istället för en återställning är att uppdateringen bevarar det mesta på telefonen, medan en återställning blåser telefonen ren och då måste man låta iTunes kopiera tillbaka allting.

 4. Diego skrev:

  Jag har en 1.1.2 OOB jailbrakat den för ett tag sen genom att nedgraderat till 1.0.2

  Vet nån om stealth kort funkar på firmware 1.0.2 eller måste jag upgradera telefonen tebax till 1.1.2

  (iword är liksom på tweaks 1.1.2 om det blir strul)

  i så fall så hittar jag ingen guide från 0.2 till 1,2 …….bara en massa 1.1 till 1.2

  ska man virginaza eller kan jag bara uppgradera den med itunes

  hur ska jag göra!!??

 5. Adrian Bengtson skrev:

  Diego: Virginize behövs bara om man låst upp telefonen när den var 1.0.2 med dom gamla programmen.

 6. Siavash skrev:

  Har haft ganska mkt problem med Drop Calls med min jailbreaked/unlocked OOB 1.0.2:a, därför så tog jag mig kragen och uppgraderade till 1.1.1 igår natt (revirginize->restore till 1.1.1>jailbake/unlock med AnySim (precis som denna guiden beskriver).

  Var ÖVERTYGAD att mina drop calls problem skulle försvinna tack vare reflash av det gamla skadade baseband:et, men tyvärr så får jag fortfarande drop calls. Fruktansvärt irriterande. Nån gång mellan 30 sek och 10 minuter in i samtalen bryts samtalen och mottagningen sjunker till 0. Måste vänta ca 1-2 minuter innan jag kan ringa/ta emot samtal igen.

  Vet du vad det kan bero på Adrian?

 7. Adrian Bengtson skrev:

  Siavash: Det där är typiskt en fråga för ett supportforum och iFun är inget supportforum.

  99.se är ett forum däremot och jag rekommenderar att du kollar in den här tråden där: Tappade samtal

 8. Siavash skrev:

  Adrian: Ber om ursäkt, glömde bort det helt.

  Dock tacksam för hänvisningen.

 9. torva skrev:

  Hur kan jag kolla vad jag har för frimware instalerat på telefonen? är osäker på om det är en 1.1.1 eller en 1.0.2. kollat serienumret och det är enl eran sida en 1.1.1 (7*741 -> 1.11 Firmware

  ) sen provade jag att ringa *3001#12345#* vilket också tyder på 1.1.1 (04.01.13_G = 1.1.1

  ) MEN när jag ska instalera swephone så står det: denna veriation av SwePhone är endast för 1.1.1.

  vad är det då för fel?

  har även ett fel när jag förösker ansluta telefonen till itunes, får bara felmedelande att det inte gck att ansluta till iphone enheten, fattar ej varför.

 10. Timeless skrev:

  Jag gjorde denna nyss, det funkade från punkt till punkt hur bra som helst. Stötte bara på problemet att jag skrev in jailbreakeme med ett extra E på break och det var ju mitt fel.

  Jag skulle gärna se att du istället inkluderade den andra guiden för upplåsning i samma istället för att länka vidare, bara för enkelhetenskull.

  Jag kommer att donera så får jag får lön igen. Tack!

 11. Adrian Bengtson skrev:

  Timeless: Har gjort precis samma stavfel själv en gång 🙂

  Angående att att inkludera den andra guiden här så hade jag kunnat göra det (rätt enkelt genom klipp och klistra), men jag ville undvika att ha det på två ställen, om den guiden behöver ändras pga av något så vet jag att det bara finns ett ställe att ändra på, vilket minskar risken för att det står fel någonstans.

 12. Timeless skrev:

  Sånt som händer alla en gång då antar jag 😉

  Jag har dock en fråga som rör uppdateringen av telefonen!

  När allt var färdigt var alla mina program som jag har lagt till borta, som jag visste skulle hända. Men t ex när jag la in FiveDice genom installer igen efter uppdateringen så fanns fortfarande mitt namn + highscore kvar. Gäller det alla program, och måste man ta bort sånt manuellt för att det ska försvinna helt? Tänkte att en ny fräsh start på telefonen gällde hela 🙂

  Förstår vad du menar med att dela upp guiderna, inte så dumt endå.

 13. Adrian Bengtson skrev:

  Timeless: Jag tror det rent tekniskt fungerar så att allt som ligger i hemkatalogen på telefonen ligger kvar vid en uppdatering, dvs i ”~/” medan allt som ligger utanför det raderas och skriver över, som t.ex. ”/Applications” där själva programmen ligger. Om progammen sparar inställningsfiler i ”~/Library/Preferences” så betyder det att själva inställningsfilerna är kvar.

 14. torva skrev:

  Vad riskerar man om nu telefonen är upplåst på annat vis om man börjar med denna guide? går det lätt att återställa den som den va innan eller är det helt kört då?

 15. Adrian Bengtson skrev:

  torva: Jag tror inte det är helt kört, men man kan hamna i en knepig sits där man måste ta till specialmetoder (som att ladda ner speciell programvara för att manuellt skriva om baseband mm) om det går illa. Om telefonen är upplåst med IPSF (betalmetoden) så vet jag faktiskt inte vad som händer. Men själva ”virginize”-delen är till för just ifall man använt unlock.app (eller en tidig version av anySIM tror jag). Annars får man en ”brickad” telefon när man uppdaterar till 1.1.1.

 16. Jonathan skrev:

  Ska uppdatera en 1.0.2 nu till 1.1.1, finns det några stora risker med detta? Jag menar om telefonen blir brickad av misstag så går det ju att unbricka?

 17. Akira skrev:

  Hej!

  Jag har precis följt denna guide och funkade super. Men sen när jag ska följa den andra guiden för upplåsning av 1.1.1 så går det inte att ringa upp #307#. Jag använder ett tele2comviq kort, men samtalet avbryts när jag ringer 0. Har testat med AT/T kortet också, men det funkar inte. Vad är det för fel? Snälla.

 18. Adrian Bengtson skrev:

  Akira: Det är *#307# man ska slå.

 19. Akira skrev:

  Jag vet såg det 5 minuter efter jag skrev inlägget 🙂 läste igenom allt flera gånger men såg inte den lilla pricken, tänkte inte på den. Men sen fick jag en snilleblixt..

  Tack för guiden!

 20. Andy skrev:

  Tack för guiden, Adrian! Ser bra och smidigt ut, men jag har inte använt mig av den än. Är nämligen osäker på vilken upplåsningsmetod min 1.0.2 gått igenom eftersom jag köpte den upplåst. Kan man ta reda på det på nåt sätt? Vore ju trist om förre ägaren kört IPSF och jag därigenom kör fast om jag följer denna guide…

  Tror jag ska hålla mig till 1.1.1 (har väntat på att uppgradera länge nog nu), känns inte som om 1.1.2/1.1.3 är värda än så länge. Eller vad rekommenderar du/ni? Föredrar enkelhet och typ all homebrew funkar på 1.1.1 som jag förstått det. 1.0.2 känns däremot stenålder, så jag måste ta mig i kragen nu. 🙂

 21. Adrian Bengtson skrev:

  Andy: Jag vet faktiskt inget sätt att kolla det, har sett många fråga men inte sett några bra svar. Det troliga är att du behöver virginize, men jag ju inte lova något. Du kan testa att uppdatera till 1.1.1 utan virginize, tror man kan kan köra det från 1.1.1 också (men man ska komma ihåg att återställa en gång extra till 1.1.1 efteråt), det ska märkas på IMEI-numret tror jag om det gått snett.

  1.1.1 är väldigt stabilt, det är mycket enkelt att aktivera och jailbreaka med AppSnapp och som du skriver fungerar många program med det. Det går utmärkt att stanna där. Jag funderar själv på 1.1.3, nu med ZiPhone är det ju rätt enkelt att aktivera och jailbreaka. Ville dock gärna vänta på en ”officiell” version av anySIM för 1.1.3.

 22. Hugo skrev:

  hejsan. jag har en iphone som var 1.0.2 och skulle genomföra detta. Då jag skulle genomföra steg 12 ( I dialogrutan som dyker upp letar du reda på filen iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw och väljer den. iTunes kommer nu att genomföra uppgraderingen, vilket tar ett antal minuter.) så stana det upp och det stog NOt enough memory avalible to update. eller nåt liknande . På Iphonen står det bara Please COnnect to itunes. Den är det så jag kollar på itunes och då står det att jag måste trycka restore för att den ska funka igen. Jag trycker och sen slutar den mitt i allt och det står ”The Iphone ”Iphone” could not be restored. There is not enough memory avalible.” Jag har 20 gig ledigt på datorn.. Vad ska jag göra?!?!

  uppskattar all hjälp och tips..